Tropicariet

Så var man redan igång med en ny dator, jag klarar mig inte utan en. Får se om det blir till att köpa en egen sen i nästa vecka.

Idag har jag, Nathalie och Daniel varit på Tropicariet i Kolmården. Jättemysigt var det, det är fortfarande lika roligt som när man var liten. Och aperna är mina favoriter, ända sedan jag var liten har jag velat ha en egen liten silkesapa. Tänk vad mysigt att ha en sådan som hoppas runt i lägenheten och som man kan mysa med. Om de nu är så mysiga...

 

 

 


Hej då dator

Jahopp, nu är det sista dagen med Kajzas, dator för hon ska flytta upp till Falun på torsdag. Därför tänkte jag göra ett sista inlägg här. Jag ska evetuellt köpa en ny datorn nästa vecka, om jag kommer in i Kalmar, så då kommer mer uppdateringar.

Jag och Daniel bakade macarons igår, de blev aslyckade. Men rejält söta. Så nu tänkte jag åka hem och ge bort dem till pappa och i morgon ska jag upp till mormor så ska hon få några också.



Lördagskvällen

Så vart det kalas igår med. Från börja var det tänkt att jag skulle åkt till Linköping och gått på The Ark, men vädret såg inte så tillförlitligt ut så jag hoppade det. Istället var det en spontan tjejkväll. Det här har varit en riktigt rolig augustifest med bara tjejkvällar. Efter att ha jobbat hela sommaren och nästan aldrig har varit ledig en enda helg så tar jag igen det genom att festa tre gånger den här veckan.




Gårdagskvällen

Gårdagskvällen var superrolig! Den började med att Sara kom hit och vi fixade i ordning oss, för mig tog det sammanlagt en halv timme, och för Sara tre.



Sedan kom Krille förbi en sväng och bjöd på drinkar. Och det blev en hel del lyssnande på waka waka.



Sedan bar det av till Jossan för tjejkväll.



Där åt vi tacos, blev bjudna på asgoda drinkar och spelade Med andra ord.



Sedan vart det dans på Grand. Och även här waka waka.



Sedan hade jag och Sara aproligt på drottninggatan ihop med SvampBob, som vi också åt upp och som fick oss att låta jätteroligt.

Waka waka!

Kamera

Har gjort ett jätte-impuls-köp idag. Men känner mig helnöjd! Har köpt en kamera som jag från och med nu kommer att ha med mig jämt och ständigt. Och framförallt kommer jag att använda den när vi åker till USA. Jag passade också på att köpa ett minneskort när jag ändå var igång. Allt sammans för knappa tusen kronor. Ett riktigt fynd måste jag säga. Jag kan knappt bärga mig tills den kommer!


Se så fin den är! Jag vill ha den nu nu NU!

Nu har jag bestämt mig... typ

Nu har jag i stort sett bestämt mig för att tacka nej till Piteå. Det är så himla långt att flytta och det känns träligt att vara så långt hemifrån under en så lång tid. Framförallt när samma utbildning finns i närheten. Jag har varit i kontakt med Kalmar och de säger att de inte kan lova något, men som tredje reserv har jag en stor chans till att komma in. Men troligtvis kommer de inte höra av sig förrns efter uppropet. Och hör jag ingenting så blir det till att gå tillbaks till jobbet igen. Det är ju tur att jag har det.

Det känns dock jobbigt att jag aldrig blev av med den outhärdliga väntan som jag först trodde, nu är det bara att fortsätta att vänta. Och så ska jag skicka iväg mitt mail till Piteå...

Grattis bror!

Kalles födelsedag blev väldigt lyckad. Jag hoppas och tror att han är supernöjd med den. Det var öppet hus hemma hos mor och far. Först kom hela tjocka släkten, och senare på kvällen kom alla hans kompisar. Mamma och jag var kökspersonal och stod i köket nästan hela tiden för att se till att det hela tiden fanns mat att ta av. Mina pajer var mycket uppskattade. Senare på kvällen lyckades Kalle också få in Daniel och mig på Grand (eftersom det var hans födelsedag), där vi drack champagne och röjde loss på det äckligt varma och syrefattiga dansgolvet.

En riktigt lyckad dag, som ni ser!


Hård dag

Somnade sent igår efter en bra film. Vaknade tidigt i morse efter bara 4 timmars sömn. Sedan åkte jag ut till mor och far och hjälpte till att fixa inför Kalles 25-årskalas på lördag. Jag har sammanlagt lagat 14 stycken pajer idag. Det tar längre tid än man tror, och är jobbigare än man tror, framförallt om man inte har sovit ordentligt. Efter ett tag blev det svårt att hålla reda på vad jag höll på med, och blandade ingredienserna fel. Jag glömde tex kniven i matberedaren och hade bakpulver i äggstanningen. Dessutom skulle jag även laga lunch åt den pigga skaran som jobbade där ute. Det gick helt okej, jag råkade bara bränna två pajer, lite grann. Jag tror att mitt och Kajzas team jobbade hårdast, då jag gjorde mina pajer och Kajza låg på en madrass på golvet och sov.

I morgon är det dax att jobba igen. Har inte varit på jobbet på över en vecka, så det känns konstigt att gå dit faktiskt, ovant liksom. Det är dessutom min näst sista dag på Klinga, det känns också konstigt. Annars har jag ju så gott som bott där den här sommaren. Men det ska samtidigt bli skönt, jag längtar efter att få ha smycken och nagellack på mig igen...

Jag lever

Äntligen har jag börjat leva lite igen. Har legat sjuk i fyra dagar och inte gjort något annat än legat i sängen. Det har varit oerhört uttråkande. Men nu äntligen börjar jag bli lite bättre, om man bortser från snoret och hostan. Jag har äntligen fått vara, eller haft orken till att vara lite social. Så idag har jag hjälpt Daniel att fixa ordning i hans rum, vi slängde ut en massa saker och satte in två nya sängar, så nu slipper vi trängas i hans 90 säng när jag ska sova där. Dock vart jag helt slut efter det, helt frisk är jag inte än. Men fint vart det!

Nu strax kommer Sara och så ska vi ha filmkväll. Twilight ska vi se. Jag har inte sett någon av filmerna än. Däremot så har jag nu när jag varit sjuk läst ut både första och andra boken. Och ja, de var bra. Mycket bättre än jag hade trott. "En tjej som blir kär i en vampyr, så töntigt" tänkte jag innan... Men ack, vilken fin historia och så romantisk! Jag är nog lite fångad i twilight-hysterin jag med.

Världens bästa broder

Snart kommer min broder med sjukispizza till mig. Så himla shysst av han! Jag tänkte att jag förtjänar en pizza nu eftersom det är så synd om mig när jag är sjuk. Plus att jag har lovat mig en själv en pizza någon gång under sommaren, så varför inte idag?


Tack bror!

Sjuk

Så var man sjuk igen...

Det senaste året har jag varit förvånandsvärt frisk, men det verkar som att jag får ta igen det nu. När jag vaknade i morse hade jag ont i halsen och framåt eftermiddagen fick jag feber. Jag fick lite dåligt samvete när jag ringde till jobbet och sjukanmälde mig, framförallt eftersom jag var hemma två dagar förra veckan med, men då med magsjuka. Men å andra sidan har jag bara varit sjuk en dag innan på det här halvåret som jag har jobbat, så det kanske inte är så farligt ändå.

Jag tror att det är för att jag har gått och spänt mig och oroat mig så länge och så släppte alla spänningar och då bröt förkylningen ut. Eller så har jag blivit smittad, men av vem behöver jag kankse inte nämna...


Tack syster

Antagen

Så fick jag äntligen antagningsbeskedet till högskolan. Jag har mått så himla dåligt över att inte veta vad som ska hända i höst, och så nu; äntligen! Jag har kommit in i Piteå och är tredje reserv i Kalmar, så jag kommer säkert in där med. Det känns helt underbart skönt att äntligen få veta att jag kommit in.

Nu är jag lite tveksam om jag ska gå i Kalmar eller Piteå, men om jag kommer in i Kalmar så blir det nog det!