Skolans hierarki

Jag tänkte skriva ett inlägg om hur hierarkin i skolan ser ut, så att ni som inte är så insatta i ämnet ska förstå vad det hela handlar om.

Adel: Högst upp har vi adeln, där generalen är den allra högsta. Så fort vi nollor ser någon av dem måste vi resa oss upp, göra honör och hälsa på dem med deras namn!

Överphösare: För varje program finns en överphösare, som har till uppgift att phösa oss igenom nolleperioden så att vi kan lyckas bli ettor. Varje gång vi ser dem ska vi också resa oss upp och hälsa på dem med deras namn, men vi ska inte göra honör.

Phösare: Alla överphösare har två stycken phösare, som fungerar som deras högra händer, som också finns till för att hjälpa oss. Så fort vi ser dem ska vi hälsa på dem med deras namn, men vi behöver inte resa oss upp för dem.

Och allra längst ner, som de sa under första dagen, en bra bit under helvetet, finns nollvetet och det är där vi nollor befinner oss!

Över adeln finns förstås den heliga nÅL, det är den här pelaren som finns på taket till Acusticum. Vi bugar mot nÅL minst varje morgon, men också flera gånger per dag, lite beroende på vad vi gör. Historien om nÅL är att det är den som har skapat Piteå och det är den som har gett stadens dess ljus.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback