Fin kväll med fina tjejer

Ikväll tog Emelie med mig, Tove och Ida på en liten överraskning, hon sa inte vad vi skulle göra, utan bara att hon skulle hämta upp oss, att vi skulle vara hungriga och klä oss efter väder. Som tur är var det också fint väder! Hon tog oss till Lillsjön där vi hade picknick på bryggan! Supermysigt hade vi! Vi åt och drack gott och pratade om allt möjligt!

En riktigt härlig sommarkväll!









Tack!

Avskedsfest

Igår hade jag min avskedsfest innan jag åker upp till Piteå. Den vart riktigt lyckad! Det blev en galen kväll och jag hade jättekul! Tack alla ni som var här och förgyllde min kväll! Den fylldes med tal, fina gester, mycket skratt och även lite tårar! Det är precis så som en avskedsfest ska vara! Här kommer ett urval bilder!














Sista dagen på jobbet

Nu ska jag strax åka iväg för min sista dag på jobbet. Jag har visserligen bara sökt tjänstledigt i ett år, men jag hoppas på att jag har något annat jobb till nästa år, kanske på en tidning? Det är nog svårt att få, men drömma kan jag ju alltid få göra! Jag kanske kan frilansa lite då! Dessutom har jag en månads tågluff att se fram emot då med!

Vi får se hur det blir, men på något sätt känns det som att jag inte kommer att komma tillbaks mer... Och lite sorgligt är det ändå! Jobbet har gett mig väldigt mycket, jag har utvecklats som person och lärt mig jättemycket! Jag kommer framförallt att sakna alla underbara jobbarkompisar som jag har, framförallt några speciella guldkorn! Det är ni som har gjort det roligt att jobba!

Här är den "lilla" påsen med godis som jag tänkte bjuda på:





Göteborg

Här kommer lite bilder från min och Daniels resa till Götet. Först ut är vårt supermysiga (trevånings)hotellrum:





Här är hotellet:

 

Det låg precis vid hamnen så det åkte förbi en massa båtar hela tiden! Supermysigt! Vi köpte oss varsitt Göteborgskort som vi utnyttjade till max, vilket ledde till att vi såg en rätt så stor del av Göteborg. Första dagen blev det universeum:



På kvällen åt vi grill-buffé:




Andra dagen var vi på Volvo-museet:

 

Ni kan väl inte gissa vem som föreslog att vi skulle åka dit?

 

 

 

Efter det blev det en tur på naturhistoriska:

 

 

Och kvällen spenderades på Liseberg:

 

 

Daniel var lite rädd för att han var för kort för att få åka:

 

 

Han fick också sin efterlängtade Tyrolerhatt:





Här är vi blöta och trötta, men väldigt glada:




Sista dagen åkte vi först förbi fiskekôrka:





Sedan blev det en tripp til Aeroseum:





Det är så himla roligt att gå på museum med Daniel, det blir som en personlig guide, han berättar mer än vad det står på skyltarna, han gör det dessutom mer intressant. När vi var där flög jag viggen:





Man ser hur himla rädd jag är! Och Daniel flög helikopter:





Vi hittade lite kompisar där också:





Där fick ni se lite av det vi gjorde! Eftersom vi också åkte spårvagn hann vi se mycket mer också; stan, avenyn, götaplatsen och mycket mer! Det vi dock inte gjorde var att åka paddan eller göteborgshjulet, annars har vi gjort det mesta!

Supermysigt har vi haft det! Och jag gillade verkligen Göteborg som stad, den är jättefin med alla fina gamla hus, parker och jag gillade spårvagnsnätet, det blir mycket mer trevligt än tunnelbana!


Hemma igen

Nu är jag och Daniel hemma igen efter våran spontana resa! Vi är jättetrötta, men vi har haft det superbra! Det är faktiskt tråkigt att vara hemma, vi hade gärna stannat en hel vecka om vi hade kunnat, men jag ska upp och jobba i morgon så det får bli en annan gång!

Men vad vi har hunnit med! Under de här tre dagarna som vi har varit i Göteborg så har vi hunnit göra (nästan) allt som man ska göra, och se! Allt har dessutom gått jättebra, inga missöden eller tråkigheter!

Mer om resan och en massa bilder får ni i morgon! Nu blir det sömn!

Spontanresa

Nu ska jag och Daniel strax ge oss iväg på vår spontantripp till Göteborg! Som vi kom på och bokade igårkväll! Vi har bokat två nätter på hotell och så har vi tre dagar att spendera i Göteborg! Det ska bli riktigt roligt, jag har aldrig varit där, förutom när jag har åkt båt till Fredrikshamn eller gått på Liseberg. Det ska bli roligt att se lite av staden också!

Men självklart blir det Liseberg också! Men framförallt gör vi det för att vi ska få vara bara vi två! Att få en massa tid för oss själva nu innan jag åker! Härligt härligt!


Myser

Den här helgen har jag varit i Sörping hos Daniel och haft det mysigt! Han har fått två veckors semester så just nu sitter vi och funderar på vad vi ska hitta på! Det är riktigt härligt att få en massa kvalitetstid nu innan jag åker!

Jag har dessutom bara tre arbetsdagar kvar! Sen är jag med ledig! Superskönt!

Biljetter bokade!

Nu är fyra stycken biljetter bokade till Arvika hamnfest för mig, Daniel, Kajza och Dennis! Men är det fler som ska med är det bara att ni bokar biljetter! VIP är det som gäller!

Vad roligt det ska bli! Jag längtar!

Orangeriet

Efter Kolmården var det fest hemma hos mamma och pappa där vi också invigde orangeriet!




Pappas supergoda smörgåstårta








Här kommer lite bilder från Kolmården igår






Vi åkte den nya linbanan över safariparken








Den här Dholen hoppar efter ett paraply




Gulliga Elinor fixade vip till oss på Delfinariet så vi fick sitta såhär nära delfinerna








Grattis Mamma!

Idag fyller världens bästa mamma år!

Vi ska fira henne hela dagen! Nu strax ska vi åka ut till Kolmården och gå i djurparken hela dagen! Dock ska det regna hela dagen, men vi får hålla tummarna på det bästa! Jag har inga regnkläder så jag har istället med mig ett extra ombyte. Jag räknar med att vi blir blöta!

Efter det ska vi hem och äta tårta, först smörgåstårta och sen vanlig tårta! Smaskigt!

Nu ska jag förbi hyrevärden och säga upp min lägenhet!


Ser ni djuret?

Jordgubbar

Åh vad gott det är med jordgubbar! Jag äter jorgubbar med grädde flera dagar i veckan. Jag vet att det inte är riktigt bra, men det är så himla gott! Och man ska väl passa på så länge de finns kvar, jordgubbssäsongen börjar ju lida mot sitt slut...

Nyttig kan man vara senare!


Mmmm

Mysdag med syster

Idag har jag haft en riktig mysdag ihop med min kära syster! Först gick vi på stan och shoppade. Jag köpte smycken, en massa kaffe-duschkrämer och en jättesöt blus. Sedan köpte vi med oss Paus-sallad ut till parken och satt och åt den i solen. Efter det åkte vi hem till mamma och pappa och kvällen avslutades med ett härligt kvällsdopp! Underbart!



Lägenhet

Jag har precis fått ett samtal från bostadsförmedlingen i Piteå, jag stod först i kön på fyra stycken lägenheter. Den jag tog var lägenhetsnummer 71. Den ligger på fjärde våningen (högst upp) och lite längre ute i kanten, den andra på samma våning låg i mitten, precis bredvid hissen. Hon sa att det var smartare att ta den ute i kanten, eftersom det brukar samlas en massa is i mitten vid den andra lägenheten.

Så här ser planlösningen ut:


Den är på 32 kvadrat, där möbler, el och bredband ingår, för bara 3200 kr! Riktigt billigt med andra ord! Plus att jag bara betalar halva hyran under sommaren!


Arvika hamnfest

Är det någon som vill följa med mig till Arvika hamnfest den 5-6 augusti? Då spelar bland annat Veronica Maggio, the Baseballs (!) och så är det Packmopedsturnén med bland annat Dregen och Plura.

Det låter väl inte helt fel?

Och bo i tält på en camping inte jättelångt därifrån. Jag längtar som bara den! Så roligt det ska bli!

Följ med!


Nu är vi med bil

Alla andra skaffar barn, vi skaffar bil. Eller vi och vi... Daniel! Men han har lovat att jag får använda den så mycket jag vill (om han inte har den)... Vilket lär bli typ aldrig, men ändå!

Igår fick jag köra den för första gången, det gick bra förutom att en tant höll på att köra på mig när hon körde rakt ut i en korsning utan att se sig för, där jag hade huvudled. Men som en så duktig bilförare som jag är, så vejade jag undan och ingenting hände. Tur det!

Såhär fin är den:


Mina fina tjejer

Åh vilken rolig kväll vi hade igår! Den var verkligen toppen! Och jag är dessutom knappt trött nu, det kan iochförsig bero på latten som jag dricker. Nu ska jag iväg och jobba, sedan blir det mer kalas ikväll och i morgon väntar ännu mer jobb!

Jag som aldrig förut har vågat festa kvällen innan jag ska jobba, men det här går riktigt galant (läs: latten!), hoppas att det kommer gå lika bra i morgon, för då börjar jag ännu tidigare än idag. Men det är värt det!

Jag säger som Linda sa igår: "Jag älskar att festa, jag älskar att dansa! Jag älskar mitt liv när det är såhär!"


Underbar bild på oss!


Fredagkväll

Just nu sitter jag här, taggar och lyssnar på partmusik. Samtidigt som jag har en drink i ena handen, och en hårblås i den andra! Jag fick nämligen för mig att jag skulle tvätta mina skor förut idag, men nu insåg jag att jag behöver dem ikväll! De hinner inte bli tillräckligt torra, men eftersom det ändå är så blöt ute så kommer jag nog inte märka någon skillnad!

Nu ska jag över till Davida och kalasa lite med henne, Thomas, Jaana och Lillan! Mysigt!

Hoppas ni får en lika bra fredagkväll!


Shortsen

Jag sydde om några gamla jeans häromdagen när jag var hemma hos mamma och pappa. De ena råkade jag göra alldeles för korta, så de var bara att slänga. Synd, för de var riktigt fina. Men men, ett par blev bra! Jag satte dessutom dit en spetskant också, det vart lite gulligt!




Antagningsbesked!

Nu har jag äntligen fått mitt antagningsbesked, som jag har väntat! Det har varit riktigt jobbigt faktiskt, men nu äntligen så vet jag!

Jag har kommit in i Piteå, jag är 31:a reserv i Kalmar, men eftersom jag inte kom in där förra året så tror jag inte att jag gör det i år heller. Jag kom dessutom in på mitt ansökningsprov, och inte på betyg eller högskoleprov. Det är ju lite tufft!

Så nu har jag suttit och kollat lite på information, schema och boende där uppe. Jag tror faktistk att det här kan bli riktigt bra! Det ska bli jättekul att läsa detta, men mindre kul att ha alla mina nära och kära så långt bort. Men jag håller tummarna för att detta kommer att gå vägen i alla fall!

Grillat

Nu är min grill äntligen invigd! Jag och Daniel har grillat fläskfilé, riktigt gott blev det! Det var verkligen inget dåligt köp, grillen alltså! Eller ja, inte fläskfilén heller för den delen. Nu måste vi se till att grilla lite oftare bara! Tyvärr ser det ut som att vädret inte kommer att vara lika fint framöver. Men så fort solen tittar fram, ska grillen ut!





Nu blir det mys framför en film och en tidig kväll! I morgon väntar nya äventyr!

Hundvakt

Då var man ute hos mamma och pappa och var hundvakt igen. Det är riktigt mysigt att vara ute på landet nu när det är sommar och fint väder. Här är lite bilder från igår när jag och Kajza låg och hade det mysigt i trädgården:





Härligare ställe får man leta efter!

Nu ska jag sy om lite gamla jeans till shorts!

Teaterresan dag 3

Den sista dagen har jag inte så mycket bilder ifrån, så detta blir ett rätt kort inlägg.

Men vi gick upp, packade ihop tältet och åkte bort till stranden i Skrea och åt vår frukost där. Efter frukosten åkte vi vidare till Ullared, där vi var hela dagen och mys-handlade. Jag köpte bland annat nagellack, en massa spel och några tavlor. En hel de fynd fick jag tag på!

Här är Kajza när vi åt tacobuffé



Sedan hade vi superkul på den långa vägen hem, som vi gjorde extra lång genom att köra långsamt för vi ville inte riktigt hem, vi ville inte att resan skulle vara slut...

Vi passerade också denna världsmetropol:


Teaterresan dag 2

Andra dagen började vi med att ta färjan över till Helsingör

 

 

Här är gränsen mellan Sverige och Danmark

 

Sedan körde vi vidare till Falkenberg

 

 

Hallandsåsen (Hallandssåsen)

 

I Falkenberg lyckades vi få tag på en campingplats, trots att vi egentligen var för unga (yes)

 

Med havsutsikt...

 

Vi tog en promenad på stranden, i den jättelånggrunda vattnet

 

 

 

 

 

Sedan åt vi mat inne i stan

 

Och efter det gav vi oss av till Vallarna

 


Teaterresan dag 1

Första dagen åkte vi till Helsingborg för att gå på Fredriksdalsteatern



Dagen spenderades på stranden, som så småningom försvann, utan att vi märkte något (stranden alltså)



 

 

Sedan slog vi upp tältet på campingen där vi skulle sova

 

Vi tog en tur på Fredriksdal

 

 

 

De hade en massa bäbisar

 

 

Men vår favorit var ändå snygg-geten

 

Pizza i rosenträdgården

 

Det obligatoriska Poppe-fotot

 

 

 


Hemma igen

Nu är vi hemma igen efter en helt underbar resa! Vi har haft det superbra och allt har gått perfekt!

Det känns tråkigt att vara tillbaks i verkligheten igen, jag hade gärna varit borta längre! Nästa år planerar vi att stanna två dagar på varje ställe och lägga till och utöka lite grejer. Spännande! Jag längtar redan!

Mer om teaterresan får ni höra i morgon kväll, nu ska jag sova. I morgon är det jobb 11-21 som väntar!

Vill också passa på att berätta om denna fina present som jag fick av älsklingen, den stod och väntade på mig när jag kom hem från resan! Du är ju för romantisk Daniel! Tack hjärtat!



Nu ska det bli bubbel!

TEATERRESA!

Nu åker vi snart!

Nu har jag förberett all matsäck som vi ska ha med oss på vår årliga teaterresa, och Kajza är på väg hit och ska hämta mig och all packning. Sedan åker vi hem till mamma och pappa och packar bilen och det sista, för i morgon ger vi oss av iväg till Helsingborg!

Hoppas på fint väder!

Fredriksdalsteatern ställer nämligen in om det regnar. Men enligt SMHI ska det gå vägen, men det är inte alltid man kan lita på dem! På torsdag åker vi vidare till Falkenberg för att gå på Vallarna, där de har 15 års jubileum i år! Fredagen blir en "öppet-för-förslag"-dag, men Ullared är något som står nära till hands!

Så himla roligt det ska bli! Wiee!

Bilder från vår förra







Mysig frukost

Här är några bilder från min mysiga frukost som jag hade ute hos mamma och pappa när jag var hundvakt. Jag hade sällskap av både Rambo och Hermione!






Härlig helg

Jag har haft en jättehärlig helg med Daniel i Söderköping. I lördags var jag först hemma hos mamma och pappa och var hundvakt åt Rambo, sedan åkte jag till Sörping för att gå på kalas i Västra Husby, dock fick vi inte tag på någon skjuts hem, så jag gick och la mig halv tio på söndagsmorgonen, då Daniels pappa kunde hämta oss. Så söndagen sov vi mest bort, förutom att vi gick på bio på kvällen och såg Baksmällan del II, som var skitbra!

Vi funderar på att göra det till vår nya grej, att se på bio på söndagar! Det går ju så himla mycket bra filmer nu i sommar!

Nu är jag hemma igen och ska börja fixa inför min och Kajzas teaterresa på onsdag! Härligt härligt! Det ska bli så roligt att komma bort och göra något roligt! Jag längtar! Det ska dessutom bli superkul med lite kvalitetstid med min syster!


1 juli

Idag är det första juli och den första sommarmånaden har redan gått. Shit vad fort sommaren går! Det känns knappt som den har börjat än, och juli är den månad som det ska vara den med mest soltimmar i, vi får hoppas att det blir så! Desvärre kommer jag att jobba som en tok efter den här lediga veckan, så då kommer inte mycket annat att hinnas med. Men men, så är jag ju lite ledig i augusti med sen. Så jag ska väl inte klaga! Hoppas det blir fint väder då med!

Nu är det bara två veckor kvar tills det första antagningsbeskedet kommer från högskolan, jag orkar inte vänta längre! Jag mår riktigt dåligt av att bara gå och vänta och undra, hur kommer det att bli? Vart kommer jag att hamna? Och kommer det att funka? Jag vill ju veta nu!!!

Nu blir det lite tacos innan det är dags för stängning!

Tjipp och hej!