Ny läsperiod, ny kurs, ny vecka, nytt liv.

Är det dags för en nystart kanske?

Jag gillar den här känslan av att börja om på nytt. Det passar alltid så bra när det är nytt år eller en ny termin som börjar. Idag började en ny läsperiod, med två nya kurser. Idag hade vi "Medier i samhället" och på fredag har vi "Radiojournalistik".

Med denna nya läsperiod har jag också fått känslan av en nystart. Nu när jag vet ungefär hur studierna här ser ut, hur mycket tid de tar och vad som är viktigt att fokusera på, kan jag också strukturera upp mitt liv mer effektivt. Jag ska till exempel se till att börja läsa direkt (med start i morgon) så att det inte blir en chock sedan när det helt plötsligt är jättemycket att göra.

Jag ska också se till att få in mer rutiner. För det mesta har vi bara lektioner två dagar i veckan. Måndagar och fredagar (jättedumt! Då kan jag inte åka hem!). Jag ska se till att gå upp tidigt de dagar vi har självstudier, och se till att plugga mer effektivt på de dagarna. Det roliga får ske på kvällar och helger!

Nu blir det att blicka framåt. Med nya tag, ny motivation och mer effektivitet. Jag kan helt enkelt se fram emot nya äventyr!

En me-dag

Idag har jag en riktigt me-dag. Jag är bara med mig själv och gör sådant som jag vill. Utan måsten. Utan krav. Jag gör precis det jag känner för stunden. Och det är helt underbart! Det har varit en slapp dag, men en lång sovmorgon. Jag har läst boken Stinas möten, av Stina Lundberg Dabrowski. En riktigt bra bok faktiskt. Den är nog utläst innan kvällen är slut (Började i morse). Många avsnitt av Sex and the city har jag också avverkat. Plus att jag nu sitter och lyssnar på musik och skriver. Skrivlusten är på topp och orden bara flödar. Underbart!

Carpe diem!


Ananasräkekorrfladdermusen

Igår var det mys/ABBA-kväll hemma hos Rebecka. Kvällens höjdpunkt var Muffin, en ananasräkekorrfladdermus, som Rebecka var hundvakt åt. Till en början var han lite grinig, här har han och Rebecka en fight:


Han blir bara grinigare och grinigare. Efter ett tag är han riktigt arg. Och farlig!




Han kröp också upp på Rebeckas axel och lekte papegoja:




Efter flera timmars busande är han riktigt trött, och riktigt mysig.


Till slut är han så trött att han inte kan hålla ögonen öppna längre.


Jag på Halloween

Jag måste också visa hur jag såg ut igår med. Självklart hade jag tid för lite fjortisbilder!







Halloween

Igår var alltså Halloweenfesten. Den var riktigt lyckad! Alla hade verkligen gått in för att klä ut sig och det blir så himla roligt då! Det är kul vilka idéer och vilken fantasi alla har med! Se själva:














Svarta änkan

Jag är inte helt klar än. Men folk ska börja droppa in här om fyra minuter så jag har inte jätte mycket tid på mig. Men jag vill att ni ska få ett provsmak av hur jag kommer att se ut ikväll!



HAPPY HALLOWEEN!!!

Halloween

Ikväll är det Halloween på kåren. Det ska bli kul! Mina zombie-planer är ändrade eftersom det billiga skitsminket som jag köpte till det kliar, svider och inte går bort så vill jag inte använda det. Utan jag kör enbart på vanligt smink. Därför kommer jag att vara svarta änkan. Blir det bra så lägger jag upp bilder senare!

Här är två videos som är gjorde inför förfesten. Verkar det inte läskigt?





Kommer att bli en skitkul kväll!

Tenta avklarad

Nu är min allra första tenta på journalistutbildningen avklarad. Jag tycker att det gick helt okej. Jag vet att det var en del saker som jag inte fick med, men jag skrev en massa. Dock stod det i anvisningen att det viktigaste inte var att få med en massa, utan snarare att få med det viktigaste. Så vi får se hur det går. Men det är i alla fall avklarad! Nu är det bara att vänta, och hoppas, på domen!

Bilden beskriver ungefär hur det kändes efteråt!



Efter tentan blev det lite shopping på stan för att fira. Nu ska jag strax iväg till kåren för att titta på förra årets upplaga av SMASK (Sveriges Musikakademikers Sång Kåntest).


Tentaplugg

Idag har jag verkligen inte gjort något annat än att tentaplugga inför tentan i tidningsjournalistik i morgon. Jag har suttit i soffan precis hela dagen och läst, läst och läst. Enda gången jag har gjort något annat var när jag gick bort till skolan för att låna en bok, som jag sedan läste. Igår läste jag Reporter-boken, idag har jag läst På väg mot medievärlden 2020 och Intervjuteknik. Så nu börjar huvudet bli riktigt segt! Därför blir det att ta en promenad ut i den kalla luften. Det har varit jättefint väder idag. Dimmigt som i Lützen och frosten har legat kvar på träden hela dagen. Det känns nästan som snö!

Efter promenaden blir det att skumma igenom Reporter-boken en gång till och sedan hoppas på att jag kan somna tidigt ikväll!







Skrämd

Jag stod i mitt kök och lagade mat, då är det någon som knackar på dörren. Jag öppnar och plötsligt hoppar en liten figur upp från marken och in i min hall. Jag blir så rädd att jag hoppar till. Figuren börjar sopa och säger "Städa! Städa!" Då upptäcker jag kameran som står utanför dörren. När jag inser vad det är som händer börjar jag att skratta.

Man går inte längre säker när tv är i farten. Jag bävar för att se mig i Stad i News nästa vecka. Men men, min reaktion kommer förhoppningsvis att göra bra tv och det är ju lite roligt att bjuda på sig själv!

Kolla förresten in Piteplay, det är framförallt de som går tv-produktion som lägger ut sina grejer där. Ni kommer eventuellt att se mitt skutt klockan 19.00 på tisdag där dessutom!

Halloween

På fredag är det Halloween på kåren, och en farlig förfest hos Malin. I förmiddags var jag med de fina bäckis-brudarna på Halloweenutstyrselsjakt. Jag köpte mig ett sminkset med en massa smågrejer, så kan jag på fredag bestämma mig för vad jag ska vara. Jag är inte helt säker än, men det lutar åt att göra något zombie-aktigt!





Kallt!

Nu så! Nu börjar det krypa neråt! Idag har det varit minusgrader, eller runt nollan, hela dagen. Jag frös faktiskt om öronen när jag var ute och cyklade, trots att jag hade mössa på mig. (Dålig mössa!)

Jag vill att den första snön ska komma snart! Det kan väl bara komma en gång och så försvinna igen! Jag vill att alla de därhemma ska bli gröna av avundsjuka för att jag får snö. De frågar hela tiden efter den!

Tyvärr ska det bara vara såhär kallt i dag och i morgon. Sedan blir det varmare igen... Så tyvärr kommer det att dröja ett tag till. Men jag håller hoppet uppe och väntar med spänning!




Bridesmaids

Jag och Rebecka hade en riktigt härlig myskväll igår. Det började med att vi gick och handla, sedan lagade vi tacos. Som blev sjukt god! Efter det hjälpte Rebecka mig att fixa till mitt hår. Jag fick nämligen för mig att jag skulle klippa mig lite häromdagen, men självfallet blev det lite skevt och ojämnt. Trots det är det ändå den bästa klippningen jag har gjort på mig själv. Och efter tillfixningen blev det riktigt bra! Jag är väldigt nöjd!

Sedan avslutade vi kvällen med lite tjejfilm. Bridesmaids. Den var riktigt rolig och passade bra en söndagskväll som denna. Även om man vet hur hollywood-filmer kommer att sluta är det alltid lika roligt att se dem! Jag blir alltid lika glad i slutet när det slutar lyckligt!


Snön

Har inte riktigt kommit hit än, ända in till stan. Men det härjar i området. Men den är påväg... Whoho!

Se bara denna artikel från Pite Tidningen!




Helg

Det har varit en riktigt skön helg. Jag har inte pluggat någonting, utan jag har bara tagit det lugnt och umgåtts med en massa fina människor. Helgen har bestått av romatiska middagar, mys och ordentliga fester. Både i fredags och i går hade jag och Karin en romantisk middag före förfesterna. Idag är det en romantisk middag med Rebecka som står på schemat.



I morgon är det dags att gå tillbaks till allvaret och inleda tentaplugget. På torsdag är det nämligen tenta i tidningsjournalistik. Så då blir det ingen mer lugn stund förrän till nästa helg igen. Eller sa jag lugn? Då är det ju Halloweenfest på kåren. Då blir det knappast lugnt!

En högst kreativ skola

Igår hade rockettorna spelning. De var helt galet bra med musik helt i min smak! De körde ett par låtar som de skrivit själva och jag är väldigt imponerad. För mig var de som vilka stora rockstjärnor som helst!

Det är så himla roligt att gå på en skola där det finns så mycket förmågor, både bland musikerna och dansarna men också bland radio, tv och mediedesign. Jag ser fram emot att se alla utvecklas och bli ännu bättre! Den kreativa andan på skolan försärker även min kreativitet och min lust och motivation till att göra det jag håller på med. Även om det inte är inom samma område, så smittar de andra talangerna på skolan ändå av sig sin skaparglädje och energi.

Det är helt underbart!


(Bilden är från en annan spelning, men den är snygg och passar till ämnet)


Blommigt

Jag älskar blommigt och det har jag valt att ha som tema i mitt badrum. Som grädde på moset fick jag ett blommigt duschdraperi och en blommig handduk av mina söta syskon med respektive i födelsedagspresent! Se vad bra det blev! De var precis vad jag var ute efter! Perfekt!






Stickat

Idag har jag på mig den här tröjan som jag fick av mamma. Hon har själv gjort den. Jag tycker att den är jättefin! Och den är dessutom supermysig!

Tack mamma!


Ännu ett inlägg

Efter att ha varit så dålig på att skriva i bloggen här ett tag (jag har varit hemma och umgåtts) så tar jag igen det nu när jag är i Piteå och inte har något att göra (va???). Det här är det fjärde inlägget idag. Och dagen är inte slut än. Och jag har haft tankar på minst tre till under dagen, som jag har valt att spara till en annan dag. Det får helt enkelt inte bli för mycket av det goda!

Jo, det jag skulle vilja ta upp i det här inlägget är en spännande bild som har cirkulerat mycket på facebook den senaste tiden. Jag vill poäntera att jag sörjer Steve Jobs bortgång, det var en storslagen och filosofisk människa och jag tycker att det är tragiskt att han har gått bort. Men, bilden säger att våra prioriteringar inte alltid är de mest rättvisa.


Fick precis ett mail

Från mamma och pappa i Spanien:

Har precis varit uppe pa rummet, druckit kaffe pa balkongen (med havsutsikt).
Nu gar vi over gatan till Medelhavet och tar oss nagra dopp.
Bara sa ni vet.

Puss


Det låter inte helt fel. Här är det mulet, kallt, blåsigt och det väntas regn... Man blir ju inte lite avundssjuk!


Tack söta Sara

Klockan sex på kvällen, för en vecka sen, när jag fyllde år bestämde sig Sara för att fira mig. Helt oförberedd lyckades hon få till en helt underbar kväll med en massa fina grejer! Blommor, ljus, bakelser, presenter, sång, drinkar och grattishälsningar! Tack du underbara vän!


Norrlänning igen

Nu är jag åter uppe i mitt kära norrland igen. Det var riktigt svårt att lämna Östergötland, framförallt Daniel. Nu vet vi heller inte när vi ses igen. Men minst en gång till innan jul ska vi få till!

Tåget var försenat, men jag hann som tur var till skolan iallafall. Fast jag hann inte hem och lämna min stora väska, så jag fick släpa runt på den hela dagen. Och så blev det en långdag dessutom, med studenttidningsmöte klockan fyra. Huvuddelen av mötet bestod av att diskutera vad tidningen ska heta. Så långt som jag har fattat det är Ka-Pow! det som ligger närmast just nu. För min del spelar det inte så stor roll. Jag förstår de som tycker att det låter som en serietidning, men om man tittar på loggan som mediedesign har skissat på så får namnet en helt annan innebörd.

Efter en lång tågresa med ett par ynkliga timmars halvdan sömn har jag nu haft en ordentlig sovmorgon. Skönt! Nu blir det plugg, och efter lunch ska jag storhandla. Sedan blir det mer plugg och ikväll ska jag och Rebecka ut på en myspromenad!


Mysfredag - Partylördag

Det blev en riktigt mysig fredag igår. Först en lång sovmorgon, sedan blev det en träff på stan med Emelie. Jag har verkligen saknat henne, och alla mina vänner här hemma. Men de närmsta har jag ändå hunnit med att träffa nu när jag har varit hemma, så det känns skönt! Men nu får vi se hur länge det dröjer innan vi ses igen. För vissa kommer det att ta längre tid än andra. Så därför känns det tråkigt att jag inte hunnit med att träffa dem mer!
På kvällen blev det middag hemma hos Daniel med hans försäldrar. Hoppande Jakob som är Daniels nya favoriträtt. Efter det blev det godis och mys framför filmer och tv. Riktigt härligt faktiskt!
Idag blir det istället en partylördag. Kajza fyller år. Jag har redan sjungit för henne (men hon har inte fått sin present än). Och i eftermiddag blir det födelsedagsmiddag. Lite senare ikväll är det också inflyttningsfest (och vi kommer även att fira Kajza lite till) hemma hos Kalle och Frida. Party party!

GRATTIS SYSTER

Grattis på födelsedagen min stora lillasyster!

Fin tid med fina vänner

Igår spenderade jag hela dagen tillsammans med Nathalie! Det var riktigt roligt att träffa henne igen. Det var länge sen! Först var vi på stan, käkade på Paus och sedan gick vi hem till henne. Vi kidnappade även Nicolina, Nathalies lillasyster och drog ut till Hugos. Det var faktiskt förvånande att det var så mycket folk ute en onsdag, tråkigt att alla var så små.

Gårdagens ord, ämne, gest och tema: DRAAAMA!!!

Födelsedag

I går fyllde jag år. Det var en riktigt mysig födelsedag. Jag vaknade klockan sju av att pappa och Rambo som kom in och sjöng för mig, med presenter och frukost på sängen. Dagen spenderades med tårtbak, både smörgåstårta och vanlig tårta. På eftermiddagen när hela familjen kom hem blev det kalas. På  kvällen blev det ännu mer firande hemma hos Sara.
Här är smörgåstårtan som jag och pappa bakade:

Hemma

Nu är jag hemma igen!
Tågresan gick bra, jag hade tur som fick två säten för mig själv så jag kunde ligga ner och sova. Jag vet inte annars hur det hade gått. Även om det inte var tillräckligt, så fick jag lite sömn. Och så vaknade jag minst en gång i timmen när de ropade upp vilken station vi var vid.
Igår var jag och Daniel på bio. Vi såg De tre musketörerna. Jag, som älskar sådana filmer, tyckte att den var superbra! Daniel tyckte att den var mer sådär.
Idag blir det att skriva artikel! Så jag kan vara helt ledig resten av veckan sen! Det blir som ett höstlov det här! Inte illa!

I´m coming home

(Det här inlägget kräver musik)



Nu sitter jag och väntar på att Lina och Emelie ska komma förbi mig på lite avskedsfika innan jag åker. Ikväll går bussen 20.10 från Piteå. Sedan kommer jag att få stå ensam på station i Umeå mellan 23.45 och 00.30. Då tar jag nattåget till Uppsala som är framme 9.20. 10.15 går tåget därifrån och 12.11 är jag framme!

Det ska bli roligt att åka hem och hälsa på alla igen! Det är mycket kalasfirande inplanerat! Och så fyller jag själv år! Det ska bli superkul!

Det har varit en toppenvecka med redaktionsövningen, och det ska firas med att åka hem!

Vi ses snart mina kära vänner!

Tredje dagen på redaktionsövningen

Idag var sista dagen på redaktionsövningen. Alla var skapligt trötta, men det blev bra jobbat ändå. Förmiddagen ägnade jag och Karin åt att skriva en artikel om en äldre dam på ett demensboende som hade försvunnit ett par timmar. Men ingen på socialtjänsten hade hört något om det, så det tog drygt en timme att bara komma till någon som visste något. Den sista som jag intervjuade visste inte ens om detta fallet utan pratade mer allmänt. Men det blev en liten artikel i alla fall.

På eftermiddagen var det redovisning. Det var sjukt kul att se allas tidningar. Och våran var ju helt klart bäst (tycker i alla fall vår grupp)! Vi hade helt klart den snyggaste grafiken och den bästa redaktionsledningen! Jag fick dessutom en massa beröm för mitt skrivande! Sjukt kul!

Här hänger vår tidning i skolan:



Min artikel om vindkraftverket (jag fick kredit för min asbraiga faktaruta):


Två andra av mina artiklar:


Min bild-by-line:

Andra dagen på redaktionsövningen

... blev betydligt längre. Jag var där halv nio i morse och jag gick hem vid tolv. Visserligen blev jag klar tidigare, men eftersom man är en god kamrat stannade jag kvar. Plus att det var roligt att få göra lite lättare små-uppgifter. Jag fick skriva notiser, korrigera texter och dylikt.

Jag som klagade över att jag var i skolan länge igår. Pfff! Idag har jag varit där i femton och en halv timme! Plus att idag har jag inte gått ut. Jag har suttit på skolan konstant, hela dagen. Jag har visserligen gått till kåren två gånger, men det räknas knappt!

Och förutom när jag och Hilma åkte iväg och köpte pizza till hela redaktionen.

Okej, jag har vart ute trots allt!

Men inte på reporteruppdrag.

I morgon är sista dagen. Total deadline för hela tidningen är klockan ett. Vår deadline för allt som ska skrivas är halv tolv. Efter det är det redovisning och bedömning av tidningarna. Det ska bli spännande! Men jag tror att vår redaktion ligger väldigt bra till!

Nu ska jag försöka sova lite, i morgon är en stor dag!

Första dagen av redaktionsövningen

Nu är första dagen av redaktionsövningen avklarad. Det har faktiskt gått bra. Jag ha hunnit producera två artiklar och börjat med en tredje, men den orkade jag inte göra klart så jag ska fixa den nu istället.

Dagen började klockan nio, jag och David (som var kvar längst av alla) gick hem klockan nio på kvällen. Såhär länge har jag ALDRIG varit i skolan någonsin. Fast å andra sidan var jag faktiskt ute två timmar på presskonferens och gjorde intervjuer. David, stackarn hade suttit inne i skolan hela dagen.

I morgon säger de att det är den värsta dagen. Då kommer vi antagligen att sluta betydligt senare. Vi pratade om att vi skulle ta med oss täcke och kuddar och sova över på skolan. Får se om det blir av, men det vore ju mysigt.


Nu på kvällen kom söta Emelie förbi och gav mig en för tidig födelsedagspresent eftersom jag inte kommer att vara här uppe när jag fyller år. Ett jättefint ljus! Och jag som tycker så mycket om ljus! Jättegulligt!

Tack Emelie!




Mycket plugg

De här två senaste dagarna har bestått av väldigt mycket plugg. Fast lite annat har jag också hunnit med, till exempel att träna och gå på en spelning. Även om det inte riktigt var min musik på spelningen, så var det riktigt kul att se. Och så var det skönt att komma ut ur "cellen" lite, så som Lina brukar säga.

I morgon börjar den stora redaktionsövningen. Då ska tvåorna på journalistutbildningen vara redaktörer och vi ettor ska vara reportrar. Vi är indelade i olika redaktioner och man (iallafall våran) tävlar mot de andra redaktionerna. Vem som är snabbast ut med nyheter på webben, vem som hittar de största nyheterna och så vidare.

De säger att vi ska vara beredda på att stanna kvar i skolan till tolv, halv ett på nätterna. Det känns lite sådär. Men kul ska det bli! Det är ju en asbra övning, även om jag är lite nervös. Det är mycket prestige som ska visas under dessa hektiska dagar.

Får se om dagarna blir så långa som de säger, och om man hinner med något annat. Även om jag känner att jag inte riktigt har orken till det just nu, så ska jag kämpa för att vår redaktion ska vara den bästa!


Saknar Daniel

Nu när kvällen börjar ta fart ordentligt, tränger sig också ensamheten på. Jag har haft fem underbara dagar tillsammans med Daniel, med mycket skratt, mys och härligheter. Nu känns det så tomt här i lägenheten. Jag har vant mig vid att ha det så som vi hade det förut; att vi bodde tillsammans, lagade och åt mat tillsammans, såg på film tillsammans och sov tillsammans. Men nu är jag tillbaks i vardagen igen. Det är svårt att ställa om sig!

Det har varit så skönt att ha haft fem hela dagar utan att behöva tänka på plugg (nästan), vardag eller något annat viktigt. Jag har levt i nuet och njutit av att vara med den jag älskar. Men för att trösta mig själv tittar jag på biljetten som ligger på mitt skrivbord. Det är mindre än en vecka kvar, så ses vi igen!


Förfest hos mig

Igår hade jag lite förfest här hemma hos mig innan det var rock på kåren. Det var inte riktigt min musiksmak, men förfesten var riktigt kul! Det kom dessutom bra mycket folk, så festen vart riktigt lyckad!