Gott nytt år

Gott nytt år kära vänner!



Nu bär det av mot Linköping!

Inga pengar kvar

Nu har jag betalt den här månadens räkningar, och jag har 40 kronor kvar på kontot nu. Det känns inte så bra! Daniel fick inga pengar den här månaden så jag får lägga ut för alla utgifter så länge. Inte kul! Mina julklappspengar gick direkt till matkassan, så det blir inget mer julreashoppande för min del. Men jag fick trots allt mina leggings och bomullsrondeller, jag har också köpt tre par strumpbuxor á 30 kronor idag. Snacka om storshoppande...
Eller inte! Jag vill ha ett jobb så jag kan tjäna lite pengar och kunna göra något kul! Som tur är så är allt till nyår nästan fixat. Det är bara mat-, bensin- och busspengar som ska betalas också. Och vart ska jag få tag på de pengarna?
Bye bye fonder...

Knallar och knallar

Idag har jag börjat mitt nya nyttiga liv, så som alla måndagar. (De brukar också avslutas onsdagar.) Men just idag känner jag mig extra motiverad, kan ha och göra med hur mycket man åt i julhelgen. Jag har redan knallat både ner till och tillbaks från stan och ska nu ut och prommenera lite med Sara, och våra prommenader brukar vara i ett par timmar, framförallt om vi tar Saras genvägar.

Har varit på stan och shoppat med Kajza, fast så mycket mer shoppande än ett par leggings och bomullsrondeller blev det inte. Jag har bara råd med det viktigaste just nu. Jag köpte lite nyårsdricka också! Nu är det bestämt vad som händer på nyår, det blir en fest i Linköping med Nathalie och tjejerna. Hoppas bara vi lyckas hitta en skjuts hem. Men det löser sig säkert!

Nu ska jag skunda mig och möta Sara, så blir det långpromenad följd av myskväll!

Jul

Så var julen avklarad! Kvällen innan julafton var vi och hälsade på tomten i Kolmården, supermysigt! Julafton spenderade jag hemma hos mamma och pappa med hela familjen. Men jag åt alldeles för mycket och mådde skapligt illa på kvällen, så som man alltid mår på julafton! På juldagen firades julafton nummer två med respektivarna. Sedan bar det iväg ut till Sara för att fira hennes födelsedag. Efter två och en halv timmes kö till Palace kom vi tillslut in. Det var en upplevelse må jag säga. Jag var så kissnödig att jag hade ont i magen efter att ha stått där i regnet, men förutom det hade vi det ganska mysigt i kön ändå. Jag har också i juldagarna fått se en kvinna som verkligen kan konsten att vara skitsnygg hoppandes på kryckor på krogen!


Såhär fint var det hemma på julafton

Ikväll ska jag och Daniel fira att vi har varit ihop i två år genom att gå på bio! Mys mys mys!


God Jul

GOD JUL TILL ALLA MINA VÄNNER!!!


Dan före dan före dopparedan

Japp, idag är det dan före dan före dopparedagen! Det är inte alls långt kvar nu. Var och köpte min allra sista julklapp och Saras present idag. Så nu behöver jag inte inhandla något mer! Nu är det bara firande kvar!

Såhär fin är vår gran just nu:




På bättre humör...

Tack vännen för att du fick mig på bättre humör! Därför tillägnar jag det här inlägget till dig, men dina egna citat!

När hon berättar om en film:
"Jag tror han var amputerad, eller nej... Han var kort"

När jag hade fått min födelsedagspresent:
"Amen jag kan ju inte använda din tampong först"
(Nej men du kan få den när jag är klar... dessutom var det ingen tampong)

Den gamla klassikern:
"Vi gör en fluga på smällen"

När hon läser ett sms från en karl:
"Du är som glass för mig, helt genomskinlig. Va? Vad för jävla glass har han ätit?... Jaha, glas!"

"Han är inte trög i vanliga fall, han är 1,86"

"Det låter som du sålt kon och tappat smöret"

Dåligt humör

Idag är jag på riktigt dåligt humör, det började igår kväll och jag är inte annat än sur och grinig. Börjar bli jobbigt nu! I vanliga fall så brukar det lösa sig med att köpa en stor påse godis och svulla i sig, men jag som har godislöfte (som jag visserligen redan har brutit) får inte äta godis. Fast jag är ändå inte sugen, så då känns det ju bara dumt!

Allt känns bara deppigt! Jag vill ha något roligt att göra, hitta någon mening med mitt liv, just nu känns allt segt, jag har inget att gå upp för på morgnarna längre. Helst vill jag börja plugga, men inget jag vill gå börjar nu (förutom där jag är 90:e reserv). Men jag skulle inte tacka nej till ett jobb heller. Jag vill mest känna att jag gör något nyttigt av min tid, något värdefullt. Istället för att bara gå och drälla!

Men nu är det ju jul så då kanske humöret går upp igen...

Glögg

Jag är helt galet förtjust i glögg. Just nu är det helt sjukt så sugen jag är på det. Jag har varit sugen på glögg nu i flera dagar, och så idag gick jag och köpte mig en flaska. Har redan druckit halva, men min abstinens har inte hejdats, utan nu är jag bara ännu mer sugen. Men jag kan ju inte dricka mer glögg idag, även om det är lättglögg så kommer jag att bli onykter om jag fortsätter såhär. Hjälp mig!
Det märks att man börjar bli lite äldre såhär när det är jul. När man var liten var julklapparna det enda man längtade till när det gäller julen. Nu när man börjar bli vuxen så är det mer till den goda maten, att umgås med familjen, själva julstämningen och såklart glöggen!

MEEER GLÖÖÖÖGG!!!

En vetenskaplig artikel (?)



Den här artikeln hittade jag i Extra igår. Jag gillar´n! Den handlar om en person som har intervjuat olika forskare om tomten. De tror att han troligtvis lär ha både diabetes och högt blodtryck. Han besöker ungeför 152 miljoner hem på julafton, vilket betyder att han gör 900 besök per sekund. (Och så går man själv och klagar över att man är stressad!)
Om ett paket väger i genomsnitt ett kilo var, betyder det att han ska bära runt på paket som väger 380 000 ton. En vanlig ren orkar dra ungefär 200 kilo, så det skulle innebära att tomten har ungefär 1,9 miljoner renar till sin släde.

Men om tomten trots detta ändå existerar, så lär han inte bo på Nordpolen, enligt forskarna, för där finns inget bete för renarna.

Svininfluensan

Jag tycker att det används alldeles för mycket skrämselpropaganda när det gäller svininfluensan. Det är galet hur media går på och skirver om den, enbart för att sälja och tjäna pengar på det! Så farlig som den framställs tror inte jag att den är. I vården ses de flesta sjukdomar som stora och allvarliga, och i media vill man gärna överdriva och lägga tyngdpunkten på det som gör fler intresserade. Men se här så det kan gå när svininfluensahysterin går för långt:


Lätlurad



Japp, jag tillhörde en av dessa 80 000 lättlurade personer. Det var verkligen en smart idé och en kul grej. Men jag blir lte sur på mig själv över att jag är så lätt att lura. Och jag som brukar vara kritisk mot det jag läser, jag läser till exempel inte Aftonlbadet och Expressen för att det står mycket i dem som inte stämmer. Men men, nu har jag kanske lärt mig!

Pepparkakor

Jag och Daniel har nu precis bakat pepparkakor! Åh så mysigt! Och vad gott det luktar i lägenheten nu! Mmmm! Jul jul jul!!! Nu väntar vi bara på att de ska kallna så vi kan smaka lite på dom!


Daniel i full gång

Onsdag

Idag har jag mycket på schemat, det ska bli kul! Jag måste börja ta tag i livet lite mer. Nästa vecka ska jag börja megasöka jobb tänkte jag. Idag ska jag på ett av arbetsförmedlingens omtalade jobbcoachmöte, får se hur det är och om det ger något. Sedan ska jag gå och fika med Elisabet som jag inte har träffat på länge, det ska bli kul! Ikväll är det också Yoga ihop med mamma. Var på det första gången förra veckan, det var verkligen härligt! Jag ska nog yoga mer framöver! Sedan får vi se om jag och Sara hittar på något bus senare ikväll!


"Den som står stadigt med båda fötterna på jorden, tar sig aldrig frammåt."

Min första felfria...

... jobbdag! Är jag inte duktig? Det känns jättebra! Innan jobbet idag var jag inte alls sugen, eftersom jag inte har lyckats göra en felfri dag än, men idag gick det super! Igår klantade jag till det med kaffet igen, men den här gången såg jag till att det inte fanns något kaffe kokat när det var slut ute på bordet, så gästerna fick stå och vänta... Aj aj!
Men idag så blev det istället 15 liter kaffe över (fast det var faktiskt inte mitt fel, för de sista 10 satt inte jag på). Idag gick allt som smort, så det känns verkligen bra! Nu är jag taggad till nästa vecka! Har dessutom jobbat hälften av alla mina gånger nu, hoppas jag kan hitta något annat att göra sen!

DAGENS OUTFIT:


En silvergrå paljettmössa (fått på jobbet)
En skjorta med texten "Borgen" (fått på jobbet)
Ett rött förkläde (fått från jobbet)
Svarta leggings (köpt på Gina)

Nej nu kan jag inte sitta här och roa mig, nu ska jag städa i lägenheten och sen vänta på att Daniel vill ha skjuts hem!

Pepparkakshusbak

Igår var det pepparkakshusbakning hemma hos mor och far. Jag börjar få en riktigt ordentlig julstämning nu! Härligt! På julafton är det mormor som är domare och som avgör vilket hus, som är finast och som vinner tävlingen! Förra året vann jag och Daniel med vårt tåg! Såhär ser årets bidrag ut:


Fina va?

Ikväll är det dags för jobb igen. Jag hoppas verkligen det går bättre den här gången än vad det gjorde sist. Jag lyckades hälla ut tio liter kaffe på golvet i köket, och såg det inte förrän de i disken och kockarna hade städat klart. Ooops! Jag hade visst råkat lämna kranen till kaffekokaren öppen, men å andra sidan var det ingen som lärt mig hur jag ska göra. Så det var inte helt och hållet mitt fel!

Pillertrillar´n

Jag har nu räknat ut att jag äter 42 stycken piller om dagen. Det är ganska mycket det! Fast det låter värre än vad det är, för det är många som bara är kosttillskott, de flesta är nog bara sockerpiller och sen är det lite annat smått och gott också. Så nu får vi vänta och se hur pigg, glad och frisk jag kommer att vara efter den här piller-kuren.

Jag var också idag och köpte världens finaste julklappspapper! Disneyjulklappspapper! Disney är ganska mycket jul tycker jag. Jag har nu köpt ungefär hälften av mina julklappar, resten tänkte jag ta i morgon och så ska jag slå in dom i morgonkväll i mitt superfina julklappspapper! Jag längtar faktiskt!


Fint va?
Det är inte så jättemycket jul, mer vinter. Men det är supersött! Så fina julklapparna kommer att bli i år!