En tankeväckande historia

En arbetslös man söker jobb som städare på Microsoft. Personalchefen kallar honom till en intervju och ber honom att städa rummet för att visa vad han går för. Chefen blir nöjd med städningen och säger:
- Du får jobbet. Fyll i din e-postadress, så ska jag maila ditt arbetsschema.
Mannen svarar att han varken har dator eller e-postadress.
Personalchefen svarar att utan e-postadress så existerar mannen inte virtuellt, och kan därför inte få jobbet.
Mannen lämnar förtvivlad Microsoft. Allt han äger är tio dollar. Han går in på närmaste snabbköp och köper tio kilo tomater för pengarna. Därefter börjar han knacka dörr och sälja tomaterna. På det sättet fördubblar han sitt kapital.
Han gör samma sak tre gånger till, och till slut har han 160 dollar. Han inser att han har kommit på ett sätt att försörja sig, och börjar jobba från tidiga morgonen till sena kvällen. Varje dag fyrdubblar han sitt kapital. Snart köper han en liten bil, därefter en lastbil och till slut har han en hel bilpark. Nu kan han göra stora leveranser.
Inom loppet av fem år har han blivit en av de största grönsakshandlarna i USA. Han börjar fundera på framtiden och tar kontakt med ett försäkringsbolag för att diskutera hur han och hans familj ska få en ekonomisk trygghet.
Efter att ha diskuterat fram och tillbaka blir han överens med försäkringsbolaget och försäkringsagenten ber att få mannens e-postadress för att maila alla nödvändiga handlingar.
Mannen svarar att han varken har dator eller e-postadress.
Försäkringsagenten säger:
-Märkligt! Du har byggt upp ett helt imperium, och du har ingen e-postadress? Tänk vad du kunde ha åstadkommit om du hade haft en dator!
Mannen svarar:
- Ja, jag kunde ha varit städare på Microsoft.

Vad har vi då lärt oss av den här historien?
1. Internet är inte lösningen på alla problem.
2. Om du vill ha jobb på Microsoft måste du ha en e-postadress.
3. Även utan e-postadress kan du bli miljonär genom hårt arbete.
4. Om du läst den här historien på internet är det större chans att du blir städare än miljonär!
(Själv läste jag den i dassboken)

Nya jobbet

Så har jag börjat mitt nya jobb! Det var jättekul! Det var lugnt till en början och i slutet, med en liten rush på godis och desertbordet i mitten, ändå var det inte så mycket folk igår, bara 300 personer, i dag kommer det fler. Plus att alla kommer inte att komma samtidigt idag, så då kommer det att vara folk vid desertbordet hela tiden.

Det är verkligen ett skitkul jobb, jag vill gärna ha mer liknande jobb i framtiden! Jag hade lite ont i fötterna och benen i morse, men det har gått över nu och nu har jag ny energi. Igår var jag uppe på benen och sprang i sex timmar i rad (därav värken) och idag kommer det nog att bli ett ännu längre pass! Men det ser jag bara fram emot!


Mysdag

Den här morgonen var så härlig, jag tror att det är första gången under hela den här hösten som jag har vaknat och haft en bra känsla i magen, istället för en dålig. Annars har det kännts ush, fy och blä för att gå upp, men i morse så kändes det bara härligt! Mmmm! Det kan bero på att Daniel stannade hemma idag, och vi fick en härlig sovmorgon, det kan också bero på att vi firar 1 år och 11 månader idag!

Vi har idag åkt runt och småhandlat lite, mest åkt faktiskt! Men vi köpte lite nya julgrejer som vi var tvugna att sätta upp och se hur det såg ut, så nu kom även de andra adventsgrejerna upp. Det är ett par dagar för tidigt, men om de redan är uppe känns det dumt att ta ner dom igen!

Så den här dagen har verkligen varit mysig!


Man får inte döma hunden efter håren

Inatt vaknade vi klockan två av att grannen hade fest och spelade jättehög musik. Det är inte riktigt första gången, det har hänt flera gånger nu den senaste veckan. När klockan närmade sig tre så orkade vi inte mer utan Daniel gick och sa till han. Men man tvekar lite när det gäller den grannen, hans utseende är ganska utmärkande, vilket gör att man inte riktigt vågar gå dit. Men man ska ju inte döma hunden efter håren, som de säger. Han var jättesnäll och bad om ursäkt!

Annars har jag idag varit och hälsat på Sara i Skärblacka och så var vi en sväng i Linköping och små shoppade lite. Roligast hade vi nog i leksaksaffären!


Kvällen

Det här har varit en helt underbar kväll. Jag har knappt gjort något annat än att dansat, dansat, skrattat, lett, skrattat, dansat, skrattat och dansat! Så kul det har varit! Det var länge sen en utekväll var såhär, det var nog tillbaks på ens gamla glansdagar då man precis hade fyllt 18! Lika kul och precis lika dant var det ikväll!
Mmm! Härligt! Den här dagen har varit precis vad jag har behövt! Underbart! Jag har varit mitt gamla glada jag igen!

SÅHÄR roligt hade vi!


Swischen collage

Här är Aramis som vi har varit kattvakter åt nu i en vecka. Och i morgon ska han hem till Kalle igen. Det är en katt med stark personlighet, det har varit jättemysigt att haft honom här. Kommer att sakna den lilla rackaren!

 

 

 

 


Gänget

En väldigt suddig bild, men ändå! Vilken tid det där var! Skulle ha träffat det gänget snart, men tyvärr så blir det inte av. Jag ska jobba då och eftersom jag inte har så mycket jobb så har jag inte så mycket val. Men men... Om det inte blir innan så blir det iallafall till nästa år på vår årliga reunion!

Saknar er!


Duktig dag

Idag har jag en riktig duktig dag när jag gör duktiga saker. Det är härligt med sådana dagar, för när den är slut så mår man så bra och känner sig så nöjd med sig själv för man har gjort så mycket bra. Jag har varit på arbetsförmedlingen till exempel, börjat skriva på min bok som jag ska skriva (en halv sida har jag kommit upp i), varit på infoteket, planerat min framtid, städat, diskat, tvättat och bakat bröd med ett recept som jag själv har hittat på. Jag har också tänkt att åka och träna framåt kvällen. Se så duktig jag är!
Arbetsförmedlingen skulle vara jättebra om det fanns några jobb, alltså deras handläggare är jätteduktiga och kunniga (hon jag fick var supergullig), deras arbetssätt och metoder för att hitta ett jobb skulle verkligen hjälpa, bara det fanns några jobb att få. Men som det ser ut idag så är det nästan omöjligt...

Varför skulle det bli finanskris för?

Jobb

Jag har fått ett nytt jobb!!!

Jag ska jobba på Borgen nu under jul i deras julbuffé. Det ska bli jätteroligt! Jag ska först hjälpa till och servera alla glögg sedan ska jag spendera resten av kvällen vid godisbordet. De har verkligen hittat rätt person för det jobbet. Nae då!
Det kändes jättebra när jag var där och jag ser verkligen fram emot det, det ska bli jättekul! Det verkar som en bra arbetsplats och ett trevligt gäng. Min uppgift är att se till att godisbordet hela tiden ser snyggt ut och att det fylls på, för det ska vara fullt hela kvällen!
Tyvärr är det inte så mycket, det är bara åtta dagar, eller kvällar, och (nästan) enbart på helgen. Men det gör inte så mycket (då får jag mer ob). Det blir nog slitigt att springa fram och tilbaka och man blir nog trött i fötterna, men det kommer att bli roligt!

Katt

Då så var man kattvakt igen. Den här gången åt Aramis, men det kommer inte vara fullt lika länge som sist, bara en vecka. Men det är nog lika bra, då kommer vi inte att fästa oss vid den lika hårt. Plus att Aramis bor på andra sidan rondellen, så det är lättare att hälsa på honom. Han är rolig, springer runt hela tiden och busar, får se om han somnar någon gång...
Den här helgen har varit skön, jag har hunnit med så himla mycket. Hela den här veckan har varit så, det känns bra. Jag gillar inte när tiden går för fort. I fredags var jag hos Sara på inflyttningsfest, i lördags hos Sanna på middag och idag har jag mest degat, men har även hunnit med att städa, baka bröd och blivit kattvakt! Hoppas att nästa vecka blir lika bra, om inte bättre!
Vill också passa på att hälsa Kajza välkommen hem till Sverige igen! Är avis på dig som har varit utomlands! Jag vill också ut och resa!

Maskeradmiddag

Har precis kommit hem efter att ha varit på maskeradmiddag hemma hos Sanna, för att fira hennes födelsedag! Det var jättemysigt och vi åt en massa god mat! Det var roligt att se henne och även de andra som jag så sällan träffar. Jag måste se till att komma hemifrån och umgås mer med alla mina vänner!
Roligt var det när Tove försökte starta bilen med en cykelnyckel... men så kan det gå när man inte riktigt är van vid Volvo! Tack för en trevlig kväll!


Bo Kaspers

Igår var jag på konsert ihop med Kalle och några till. På Bo Kaspers Orkester. Jag har inte hört så mycket av dem innan, knappt någonting, jag känner igen typ tre låtar. Men deras spelning var jättebra! Man liksom bara försvann bort i musiken, trots att jag inte kunde den så stog jag där och dansade. Det var jättemysigt! Kalle fick även ett Bo Kaspers-plektrum tillslängt sig av Bo Kasper själv, det ni!
De var väldigt roliga att se, det syns att de gillar sin musik och det de gör, de är också väldigt bra på det de gör! Så för er som aldrig har lyssnat på dem, så bör ni absolut göra det, eller ännu bättre; se dem live!

Piss

Idag är det en pissdag. Jag är grinig och på dåligt humör. Jag antar att det är för att jag är lite småhungrig, jag blir alltid jätte grinig när jag inte har ätit. Jag gick upp klockan åtta i morse och skulle koka gröt, men de nya havregrynen var jätte äckliga, hade i för mycket salt också. Fick kvälvningar av den och spottade ut redan första skeden. I tallriken.
Sedan vid tio bestämde jag mig för ett nytt försök, orkade inte göra något avancerat eller som tog tid, så baconpasta fick det bli. Men jag ville spara tid och göra annat samtidigt, så jag brände baconen. Fast jag har lärt mig att man inte behöver steka allt på högsta värmen, så funkade inte det. Baconen smakade rök...

Så nu ska jag för tredje gången försöka göra en frukost. Vi får väl se hur det går... Så hoppas jag på att dagen blir bättre sen!


***************
UPDATE

Mitt tredje försök gick inte heller, för det blev aldrig något! Men nu äntligen, på mitt fjärde försök så kommer det att lyckas! Jag är redan lite gladare!


Jag fick inte jobba på Hermelin, men däremot ska jag på arbetsintervju på måndag! Hoppas hoppas!

Laktosintolerant

Jag tror att jag har blivit laktosintolerant, jag ska nu prova i ett par veckor att inte få i mig någon mjölk alls och sen prova lite och se om det går bra. Det känns lite jobbigt att ställa om sig, men laktos är nog det lättaste att vara intolerant mot, det finns väldigt många alternativ till det. Men det är nog också bara en vanesak! Häromdagen slog det då mig att jag inte kommer kunna äta choklad, vilket jag som chokladnarkoman inte kommer att klara av. Men igår hittade jag värsta vurstingchokladen på ICA. Den är ekologisk, mjölkfri, kan ätas av både vegetarianer och veganer och den är tillverkad med hjälp av 100 % förnyelsebar energi, dessutom är den gjord för hand. Det låter ju bra! Tyvärr var den väldigt dyr, 30 kronor för 100 gram. Men jag kommer att kunna äta choklad i alla fall!

Så mitt liv kommer inte att gå under, och nu ska jag iväg till arbetsförmedlingen och skriva in mig där...

Bra dag

Idag har varit en jättebra dag. Jag har mått så himla bra idag, jag har inte mått såhär bra på flera månader känns det som. Jag är glad och sprallig. Det känns verkligen som jag har fått en nystart på livet, jag har börjat drömma igen och jag har en massa mål med mitt liv igen.

Så idag är jag glad, glad, GLAD!

Nu är det gjort

Nu har jag klistrat igen kuvertet till skolan. Nu har jag hoppat av. Det känns faktiskt jättebra, som en stor lättnad. Jag har gått och tänkt på detta i nästan två månaders tid nu. Jag har kommit underfund med att jag inte vill bli sjuksköterska. Visst har jag trivts och jag har tyckt att det har varit intressant, men ämnet är alldeles för tufft för mig.
Så det känns bra nu att jag har tagit mitt beslut och gjort något åt det, det värsta är att jag kommer att sakna alla de nya kompisar som jag har fått, men jag hoppas att vi håller kontakten ändå!

Sjuk

Så var man sjuk igen. Har ont i halsen och hade lite småfeber igår kväll. Jag antar att jag blev sjuk av samma anledning som jag brukar, att man har gått och spännt sig en längre tid, och man har en förkylning som ligger och väntar i kroppen och sen när man slappnar av så bryter det ut. Som tur är så har jag läst tillräckligt länge för att ha lärt mig skillnaden på influensa och en förkylning, så det jag har är bara en förkylning... Puh! Ingen baconfeber här inte!

Jag har bara druckit ett stort glas honungsvatten med en hel klyfta vitlök idag, vilken "tur" att jag inte ska umgås med någon idag, för det är nog ingen som skulle stå ut med mina vitlöksrapar! Tur i oturen får man väl säga. Jag tycker det känns piss att sitta hemma en fredag, när jag är så sugen på att komma ut, umgås med folk och bara hitta på något kul. Men iställlet får jag sitta här i min ensamhet...

Kissen

Nu har Kissen åkt hem till sin mamma Sara igen. Det var jättesorgligt att lämna bort henne. Tänk vad lätt det var att fästa sig vid den lilla på bara två månader. Men den är verkligen speciell så det är kanske inte så konstigt ändå. Får se om vi får en enorm katt-abstinens kanske det blir till att skaffa en Snuffe, men så länge har Kalle lovat att vi kan få ta hand om Aramis när han är borta!


Kissen leker med en plastpåse


Kissen kelar med en stol


Kissen och hennes tvilling


Kissen äter godis(påse)


Kissen sover i väska


Kissen sover i en annan väska


Kissen sitter i en Willys påse


Kissen sitter i soffan

Jag kommer verkligen att sakna det lilla knytet, men som tur är så är det inte lång ut till Sara och jag kommer ju att vara där en hel del. Säg bara till om du behöver en kattvakt igen!!!

Snö

Årets första snö lyckades jag (nästan) fånga på bildDet är de små vita strecken som är snö...

Så härligt! Det ska faktiskt bli kul med vinter! Om det fortsätter såhär så blir det kanske till att göra snöänglar i eftermiddag! Jag börjar också få lite julabstinens... Jag och Daniel var på ÖB förra veckan och stod och rotade bland julgrejerna. Och jag har redan börjat fundera på vad jag ska köpa i julklapp till folk, men jag har dock inte kommit särskilt långt.
Jag vill ha ännu mera snö och ännu mera vinter! Ge mig! Ge mig! Ge mig!

Ullared

Mitt nya favoritprogram tror jag kommer att bli Ullared som sänds på 5:an, måndagar klockan 20.00. Jag såg det nyss och det var superroligt! Se det! Med pantertanter och megasvenssons! Jag blev jättesugen på att åka dit igen, jag och Kajza var där för första gången i somras, och det var helt underbart! Jag har varit lite småskeptisk mot Ullared innan, men åh så roligt det var! Ullared är verkligen ett fenomen! Det är så typiskt svenskt och det är en form av gemenskap, nästan varenda svensk har varit där!

Jag vill åka dit nu nu NU!!!

Stockholm

I Stockholm blev det en hel del tunnelbaneåkande, mycket spring så vi hade ont i fötterna och en massa mys på hotellrummet! Vi var i stan och shoppade, gick på museum, såg högvakten och min favorit - skansen! Jag har aldrig varit där innan och blev tokförälskad i lemurerna! Jag var helt lyrisk och sprang runt som ett litet barn!


Titt så söta!


Jag vill ta med en hem!
Tack älskling för en jättehärlig helg!