Lekt på stan

Idag har jag lekt lite i ett par omklädningsrum med Sara

 
Roligt lunchfenomen

Jag har ofta sett under min skolgång vad små, söta och smala tjejer gör när de har ätit sin minimala lunch, som är ungefär lika stor som ett äpple. De lutar sig tillbaka i stolen, klappar sig på magen och säger "Guu, vad mätt jag blev" Jag menar inget illa, men jag tycker det är ett roligt fenomen. Det händer särskilt hos tjejer som är väldigt måna om sitt utseende.
Men ärligt talat, även om deras magsäck kanske inte är så stor, så lär de behöva något mer än ett äpple till lunch när de inte har ätit sen klockan sex eller sju på morgonen. De kan knappast bli proppmätta iallafall.

Ät tjejer, ingen kommer att tycka att ni är tjocka för att ni äter en normal portion med mat!

En bild säger mer än tusen ord...

Visst ska man komma över och glömma det förgångna, men vissa saker har verkligen satt sina spår. Jag kan inte låta bli att häppna!

 

Det enda jag kan säga är... oj!

Bio ikväll

Ikväll blir det bio med Nathalie. Vi ska se the ugly truth, det ska bli härligt! Jag är precis i moode för en sådan typ av film! Härligt härligt!


Är lite fundersam över om horoskopen stämmer

Såhär stod det i mitt horoskop idag:

"Hälsa: Dagen kommer att gå utan att du ägnar en tanke åt din hälsa. Det beror på att du mår alltför bra för att reflektera över ditt välbefinnande."

Och jag har precis kommit hem från vårdcentralen där jag har kollat EKG, lungor, hjärta och tagit en massa blodprov...

En uppmuntran


Om du inte tror att du klarar av det så ska du kanske göra något annat.
Du måste se till att du själv mår bra i första hand.
Du ska inte behöva må så dåligt bara för att rädda världen.
Det finns gott om människor som klarar av det och som ser till att världen räddas.
Du kanske kan rädda världen på något annat sätt, men du måste rädda dig själv först!
Det går inte att ägna hela sitt liv åt en god sak, om inte du själv mår bra och känner att du klarar av det!
Det finns så mycket annat gott som du kan göra!


EKG?

Vi ska snart lära oss att ta EKG i skolan. Och vi ska lära oss hur man gör och att avläsa dem. Men våran lärare frågade idag om det är några av oss studenter som vill agera patienter. Det behövs ett par i varje basgrupp och man gör det tillsammans med sin basgrupp, halva tror jag till och med. Grejen är att man måste ligga med bar överkropp. Men men, jag är inte den som är den... Så jag funderar på att göra det. Det skulle vara ganska kul (och skönt) att få sitt hjärta kollat. Jag skulle verkligen vilja kolla det. Ifall det är något fel på det så hittar man ju det då och är det inget fel på det så kan man ju känna sig lugn över det! Men samtidigt vet jag inte om jag vågar... tänk om den skulle visa att det är något fel.

Jag får fundera vidare...

Avslappning

Min nya grej är avslappning. Jag tog halva lunchen idag till att ligga i sängen och lyssna på ett avslappningsband. Så underbart bra det är! Av 25 minuter så har det gett massor! Det onda i bröstet släppte till och med, jag kanske inte ens har haft en infektion? Det kanske bara var vanlig stress och lite ångest...
Efter avslappningen kände jag mig som spaghetti, mina fingrar var helt avdomnade och huvudet kändes som en litet fluffigt rosa moln. Men nu när jag har ätit också så känner jag mig klar i huvudet igen, vilket jag inte har gjort på ett par dagar. Jag har ärligt funderat på om jag börjar bli psyk, men nu känner jag mig som mitt gamla vanliga jag igen! Sååå skönt!

Så avslappning is verkligen the shit!

Skön helg

Det här har varit en riktigt skön helg! I fredags var jag och Sara i Linköping. Trots att det var en väldigt händelserik kväll så hade vi, som alltid, roligt med varandra! I går var jag på en jättefin middag hemma hos Kalle och sedan kom Tove och Nathalie hit och vi drack vin. Sedan gick jag och Nathalie till Hugos, men vi var inte så snabba, vi var inte där förrän kvart i två. Hugos musik har verkligen blivit sämre, mycket sämre!
Idag har jag varit hemma hos mor och far på familjemiddag. Jag passade på att plocka med mig lite äpplen och plommon. Det blev massor plommon och eftersom det bara är jag som äter av dom och de måste ätas upp ganska snart innan de ruttnar, så kommer jag att bli jättedålig i magen. Men men... det är det värt!
Nu ska jag och Daniel ha myskväll, jag har (nästan) lyckats få honom att se Miss Secret Agent 2 med mig, men vi får se hur det går…

Tentan avklarad

Nu har jag min farmakologitenta avklarad. Det gick faktiskt ganska bra, jag svarade till och med på frågan som ingen kunde, som ingen har gått igenom och som inte finns i någon bok. Frågan var: "Definiera vad monoterapi är" och jag skrev något i stil med "När man behandlas med ett läkemedel". På Wikipedia är definitionen: "Monoterapi inom medicinen innebär vård med endast en åtgärd, tex. då enbart ett läkemedel eller en icke-farmakologisk behandling är nödvändig för att avhjälpa patientens situation." Så det är ju typ rätt!
Det håller på att firas nu, med Sara och hennes tokigheter. De tar oss idag till Linköping. Vi tänker att det är bättre att göra bort oss där, där ingen känner oss än att göra bort oss här i stan, där det finns risk att någon känner oss. Vi har nu avslutat ett parti jag har aldrig och vi har lärt oss mycket nytt om varandra, som vi inte visste tidigare!

Undrar hur den här kvällen kommer att sluta...

Bra dag

Idag har det varit en jätte bra dag. Den började med att jag gick upp tidigt med Danjell och åkte iväg till Ståhl för att få biljetter till Show Boat, vilken kö det var! När jag var där fem i åtta (biljetterna släpptes åtta) var det lång kö ut på gatan. Det var säkert mer än 100 pers! Och de hade bara 150 biljetter med 2 st per hushåll. Jag ställde mig längst bak i kön och efter mig kom det bara 6 pers till. Kön gick sakta frammåt, men när jag inte ens var inne i dörren kom det ut andra hyresgäster och sa att alla biljetterna var slut, förutom de som var till Show Boat (de hade visst biljetter till Peter Johansson och någon NHL-match). Men jag som inte bryr mig något om det oroade mig för mina Show Boat-biljetter. Men det kom ut fler som sa att de biljetterna snart var slut och att vi som stod sist i kön kunde lika gärna gå hem. Men jag stod kvar och kom till slut in. Och jag fick mina biljetter!!! Men efter mig var det bara tre kvar, så det var fyra stackare som inte fick några alls...
Sedan åkte jag hem och pluggade till farmakologi-tentan som jag har på fredag.
Sedan åkte jag ner på stan för att luncha med Sara och på det en jätte härlig shoppingtur! Med Sara den galningen och hennes 12 000-kronors plastpåse som hon sprang runt och viftade med. Men hon lyckades komma hem med påsen i behåll (dock hade värdet sjunkit lite)! Tack gumman för allt! Det var jättemysigt!
Sedan var det att åka hem och plugga, plugga och plugga.

Nu har jag tagit min paus, så nu är det bara att fortsätta!

Så söt!

Ett underbart klipp! Jag fick det av mamma på mailen! Haha! Vad jag skrattade!
Så galna de kan vara!


Jag hissar och dissar

Jag vill dissa den kvinna som jag pratade med på sjukvårdsupplysningen idag. Hon ville knappt lyssna på vad jag hade att säga, avbröt mig när jag pratade och behandlade mig som att jag vore dum i huvudet. Ingen vidare service där!
Däremot vill jag hissa sjuksköterskan som jobbar på studenthälsan på skolan. Hon var helt underbar, hon lyssnade och ville verkligen hjälpa mig. Hon såg också till helheten (som jag har lärt mig så mycket om i skolan), lät mig vara delaktig i samtalet och var verkligen förstående! Underbar människa! Det är så en sjuksköterska ska vara!
Självklart kan alla ha en dålig dag, MEN som sjuksköterska (såsom i många andra yrken) är det ingen ursäkt till att vara otrevlig! Då är man inte professionell! Vi pratar jättemycket om detta i skolan, så jag förstår inte vad problemet är. Hur svårt kan det vara att bara vara trevlig?

.


Jag vill sluta överleva och börja leva!

Mat

Nu när jag har varit sjuk så har Kajza skämt bort mig med en massa god, men dock inte så nyttig mat. I måndags gjorde hon pannkakor till mig till lunch. Jag har varit jätte sugen på pannkakor ett bra tag nu, har inte ätit det på över ett halvår. I går fick jag risgrynsgröt till middag. Supergott! Det åt jag bara en gång förra julen, så det var ett tag sen det med. Häftigast av allt var att nu när jag inte kan andas som en vanlig människa, så åt jag mer sakta än vad sengångaren (eller senätaren) Kajza gjorde. Och hon kan sitta och äta i ett par timmar om hon har möjlighet. Så det var verkligen en bedrift av mig, det har nog aldrig hänt tidigare!

Idag är det den 09/09-09 och i morse var klockan 09:09. Så häftigt!

I morgon är jag så frisk att jag ska gå till skolan igen!

Sjuk

Som jag hår gått och väntat på att det ska bryta ut, jag har kännt på mig att något har varit på gång nu i säkert en månad eller något. Och nu (äntligen) har det börjat hända något. Men, det var ingen rolig upplevelse. Jag har haft jätte ont i bröstet, men nu börjar det likna mer en förkylning. Hoppas att den går över snart bara!
Tack alla ni som orkade med mig igår!

Helg

Och så fick jag helt plötsligt en himla massa att göra nu i helgen. Så roligt! Igår pluggade jag på förmiddagen, fast jag borde ha pluggat mer. Sedan åkte jag och tränade och efter det kom Kajza förbi mig och vi åkte till Maxi och shoppade lite, skor och tröjor!
I gårkväll kom Sara till mig och vi hade myskväll, vi såg Heartbreak hotel och under hela filmen asgarvade vi och sa "det där är du", "det där är jag" och "det där är vi!" Det återstå och se om det är jag och Sara när vi är 40...
Nu ska Sara strax komma hit en stund igen och sedan ska jag gå till Gripen till Nicole på kravallfest och sedan blir det trappan. På trappan är det finsittning, men eftersom vi inte har några finkläder, så har vi det finaste vi har, våra overaller!
Och i morgon blir det mysdag med älsklingen!

Det är precis såhär jag vill ha mina helger nu när jag

Onsdag

Nu har jag gått min tredje dag i skolan, men tidigare idag trodde jag att jag var inne på min andra vecka, så mycket har alltså hänt! I måndags var det enbart upprop och jag var helt slut efter det. Jag antar att det var för att jag innan var så nervös över hur min kommande basgrupp kommer att se ut. Och den jag fick verkar vara toppen, jag har till och med några guldklimpar i gruppen! Det känns så himla skönt! Så när spänningen släppte blev jag alldeles orkeslös.
Skolan är jätte rolig, läskig men rolig. Idag har jag lärt mig göra kompressionslindringar och i nästa vecka ska jag lära mig att ta sprutor! Vi har också farmakologi just nu (om läkemedel), jag (till skillnad från nästan alla andra i min klass) tycker att det är ganska spännande!
Det enda som har varit dåligt var föreläsningen om smitta och hygienrutiner. Den kändes mer som en skräckföreläsning om svininfluensan. Snälla! Gå och vaccinera er! Om inte för er egen skull, så för andras skull. Det som de sa på föreläsningen var att det är ungefär dubbelt så många som kommer att bli smittade jämfört med en vanlig influensa. Inte så allvarligt, eller hur? Men, det man är rädd för är att viruset kan mutera sig och att det kommer att bli mer aggresivt. Det skulle då kunna bli precis samma sak som med Spanska sjukan, då det dog 34 000 människor i Sverige. Och det som verkligen skrämmer mig är att av de som hittils har dött i influensan så är det 2/3 som tillhör riskkategorierna den resterande tredjedelen är unga, friska människor.
Men för de allra flesta så kommer det bara yttra sig som en vanlig influensa och man ska inte vara rädd för den, jag tycker det är lite för mycket hysteri kring det just nu, men jag tycker absolut att man ska gå och vaccinera sig. Framförallt för att minska smittspridningen, något annat vore egoistiskt!