Valborg

Såhär kommer min valborg att se ut:
Först ska jag och Daniel åka ut till mamma och pappa, där ska vi elda skräp och grilla korv. Det är ju ingen riktig valborg utan eld, eller hur? Sedan så blir det att åka iväg till jobbet och jobba, det kommer nog att vara en stressig dag i morgon, men det är en kort dag på bara fem timmar, så då blir det bara roligt. Sedan kommer Daniel och hämtar mig och så blir det att åka ut till Skärgården och umgås med sörpingsgänget. Härligt! Valborg ska ju firas i Sörping, annars är det ingen riktig valborg!

Hemska drog

Det finns en drog som förekommer nästan överallt bland våra livsmedel. De allra flesta får i sig mängder av det varje dag, och den är väldigt svår att undvika. Själv har jag nu hållt mig ifrån den i drygt en månad. Och jag mår toppen! Men så idag, föll jag i träsket! Och nu kommer deppet, ångesten, oron och rädslan smygande. Snälla snälla drog, försvinn ur min kropp och mitt sinne!



Drogen jag pratar om är socker. När jag nu väl har kommit ifrån det och varit utan det en längre tid så inser jag hur hemskt det är. Jag har slutat att äta kolhydrater och det har verkligen varit en välsignelse. Mitt humör är på topp, jag är aldrig deppig längre, inte smågrinig och på dåligt humör som jag kunde vara flera dagar i veckan innan. Nu är jag nästan alltid glad. Visst kan jag bli arg, ledsen och sur, men nu kan jag hantera det på ett helt annat sätt. Jag kan faktiskt tänka "skit i det" och så skiter jag faktiskt i det. Jag kan förstå att små bekymmer faktiskt är små bekymmer. Jag har inga typiska pms-känslor längre. På en och en halv månad har jag gråtit eller velat gråta vid två tillfällen, det är ungefär hur en vanlig dag har sett ut för mig innan.

Att vara utan socker är inte bara bra för mitt humör, det gör också under med min kropp. Visst går jag ner lite grann av det, och jag ska vara ärlig, det var anledningen till att jag började med det här. Men det är inte så mycket och det går inte så fort. Nu vill jag ju inte sluta eftersom jag mår så himla bra av det. Jag har mycket mer ork nu för tiden, blir inte lika trött. Alla mina finnar har dessutom försvunnit, och idag när jag nu har fuskat, så har det redan ploppat fram tre stycken.

Jag tänker också mycket mer klart nu för tiden, jag ser en helt annan logik i saker och ting. Jag tänker längre, förstår bättre och klarar av jobbiga situationer mycket bättre.

Jag har nu lärt mig av dagens läxa, inget mer socker!

Min fredag

För mig är det här som en fredagskväll, med i morgon som lördag och en ledig dag. För många andra är det en söndag med söndagsångest och skola eller jobb i morgon. Det har varit en rolig helg på jobbet, och det börjar komma igång med mer folk nu så det blir mycket att göra, mycket stress men väldigt roligt. Dessvärre är det svårt att ha ett socialt liv. Det är tråkigt att inte kunna göra så mycket på helgerna, då det oftast händer mycket. Jag har också svårt att kunna umgås med de som jobbar när jag är ledig. Men men, såhär har det varit förr, och det har ju gått innan så det ska nog gå igen!


Jag är kär

Idag har jag hälsat på dessa underbara små fjunbollar. De är så himla mysiga, så himla små och så himla lena. Jag brukar inte vara såhär djurkär, och höns är verkligen inte något av mina favoritdjur. Men de här är det något speciellt med, det är till och med så att jag saknar dem och jag längtar efter att få gulla med dem igen. Det måste bero på att jag inte får vara med djur så mycket nu för tiden, när jag bodde hemma fanns de ju alltid där. Jag har börjat förstå varför folk gullar så himla mycket när de ser djur, framförallt bebisar.

De här knasbollarna, är uppfödda med en äggkläckningsmaskin och har därför ingen mamma. Utan en arg mamma kan man då komma i närheten av dem, det går att hålla i dem, klappa på dem och de kan äta ur ens hand. Det är jättemysigt, det är som små lena bollar som studsar runt och ibland biter en i fingrarna, men det gör inte ont. (...än så länge).

Se bara så söta de är:







Och vet ni vad det bästa är? Alla söta små växer ju upp och blir stora och fula och då är de inte roliga att ha längre. Visst, det kommer dessa också att göra, men i morgon ska ytterligare ett gäng läggas i äggkläckningsmaskinen så om tre veckor är det ett nytt gäng med sådana här små! Härligt!

Bilder


Eftersom inte vårvädret är på topp just nu tänkte jag pigga upp med lite vårbilder från min och Daniels prommenad på Ramunderberget som vi gjorde på påskafton, som en påmminelse om att det kan vara fint väder också!









Kan gärna få mer sånt väder tack!


Måndag

Idag har jag hunnit med en hel del med, fast jag har varit lite seg, jag skulle läsa i soffan, men somnade. Men jag har gjort en hel del nyttigt ändå. Jag har skickat iväg lite intresseanmälningar för lägenheter i både Kalmar och Piteå, jag tänker att det kan vara bra att vara ute i god tid. Men ju mer jag tänker på det, desto mer vill jag hamna i Kalmar. Det tar bara fyra timmar att åka dit med buss, att åka tåg till Piteå som är 98 mil bort tar ungefär 15 till 17 timmar. Och kostar också därefter...

Jag tycker att det är så himla häftigt med vulkanutbrottet, på något sätt är jordens krafter så himla fascinerande. Jag tycker synd om de som sitter fast på ställen där de inte vill vara. Men tänk så bra det är för miljön nu när inga flyg flyger!

Ännu en härlig dag

Även den här dagen har varit jättehärlig, en tidig morgon igen och en massa att hinna med. Underbart! Jag har spenderat hela dagen ihop med Kajza, och vi har haft en massa kvalitetstid! Det har varit som på den gamla goda tiden. I förmiddags kom mamma, pappa och mormor förbi här på fika, sedan åkte vi till systemet, och jag köpte ut, dock åt mormor så det var ju inte så farligt som det kanske låter. Sedan åkte vi hem till mamma och pappa och satt ute i solen och hade det mysigt. Sedan var det dags att åka hem igen för Kalle och Jaana skulle komma förbi och hämta katten, så nu är det lite tomt i lägenheten, men man kan äntligen börja få bort allt hår. Sedan följde jag med Kajza till Kulturkammaren och tittade på teater, och den var jättebra. Det var länge sen jag gick på teater. Och nu så kommer Daniel snart hit så ska vi ha lite fredagsmys.


Det är så himla underbart med sådana här dagar, när man hinner med en massa! Mer sådana tack!

Härlig dag

Arbetsdagen var riktigt härlig faktiskt, jag gillar det gäng som arbetar där ute! Dock ska jag inte säga att jag inte har något att göra när jag arbetar längre, då jag idag åkte på att tvätta sladdarna under kassorna, så jag fick ligga på golvet i en inte så bekväm ställning. Men men, någon måste ju göra det med!

En annan rolig sak som hände var att Zoran Ismael kom och handlade hamburgare av mig. De säger att en del kändisar brukar dyka upp, och det här var min första. Han stog ett tag och velade, och så sa han att han hatar när folk kommer in på Mc Donalds och inte vet vad de ska ha. Och så gjorde han så själv nu, så han vart irriterad på sig själv. Många säger att komiker brukar vara tråkiga i sina privatliv, men Zoran verkade vara riktigt kul! Och när man ser kändisar i verkliga livet, så förstår man när de säger att tv:n lägger på ett par kilo; han var enormt liten! (Kan man vara enormt liten?)

Nu ska jag kila ner till tågstationen och möta upp Kajza, hon kommer hem för hon ska till tandläkaren i morgon och så ska hon jobba lördag och söndag. Ikväll ska hon sova här hos mig, vi ska göra mandelpannkakor och mysa! Härligt ska det bli, lite kvalitetstid, det blir inte så mycket av den varan nu för tiden!

Härlig morgon

Idag vaknade jag halv sex när Daniel gick upp, och klockan sex kom jag ur sängen. Det är så himla underbart att gå upp såhär tidigt på morgonen, man hinner med så himla mycket. Jag har redan gjort massor, och klockan är snart halv nio. Jag ska snart åka iväg och jobba också, det är framförallt skönt att ha hunnit med lite såhär innan jobbet också.


Såhär såg kapten Winter ut när han gav sig av i morse

Lagar finmiddag

Jag satt och bläddrade i ICA:s egna tidning och såg flera recept som såg så himla goda ut. Så jag bestämde mig för att jag skulle göra en finmiddag idag. Jag har utgått från recepten i tidningen men ändrat lite, eller ja, det mesta. En tre-rättersmiddag blir det. Till förrätt är det en vitlöksmacka, till varmrätt blir det fläskfile, potatis (för dem som önskar), sås och ugnsstekta tomater och till efterrätt blir det kokostoppar med smält choklad på. Smarrigt! Jag hoppas att det blir lyckat det här nu. Det är inte alltför sällan som jag misslyckas med maten, kan erkänna att det var tänkt en annan efterrätt först...

Vet inte riktigt vad det är vi firar, det kan vara en avskedsmiddag för Daniel som ska vara borta i tre hela dagar eller för att de ringde från jobbet och frågade om jag ville börja jobba lika mycket som jag ska göra i sommar redan nu i maj. Vi kanske firar att våren har kommit och det är fint väder, eller att det går bra för oss med våra ansökningar till de skolor vi vill till. Eller varför inte bara fira att det är onsdag?

Högskoleprovet avklarat och avfirat

Idag har jag gjort mitt tredje försök på högskoleprovet, och som de säger, så har man sin topp på det tredje försöket och jag tror att jag nöjer mig med att hålla med dom. Jag har helt klart ökat mina poäng nu och jag ligger på gränsen för att komma in på det jag vill, dessutom har jag ju fått så många meritpoäng som man kan få, att lägga till på mitt gymnasiebetyg, så nu kan jag helt enkelt inte göra mer. Nu är det bara vänta och se...

Har även firat att provet äntligen är över med att gå på 80-tals överraskningsfest ihop med Sara. Det var jätteroligt, det var verkligen en lyckad fest! Vi har också gjort planer för återkommande fester för nästa år i ett liknande tema. Hoppas det blir av bara!





Sova

Nu ska jag snart sova, trots sovmorgon i morse är jag riktigt trött nu, men det är bra. Då kan jag gå upp tidigt i morgon och hinna med lite innan jobbet. Dessvärre får jag sova ensam i natt, Daniel ska sova hemma hos sig. Det blir lite tomt, men jag börjar vänja mig vid att sova själv. Vilket är bra, jag börjar ju bli vuxen, så det är väl på tiden att man ska kunna klara sig själv.

Men innan sömnen ska jag se lite på That '70s Show, jag såg på det jättemycket för ett par år sedan, och nu har jag glömt bort det mesta, så det ska bli kul att se det igen. Härligt härligt!

God natt på er alla!

Kalifornien

Idag har jag, Kajza, Kalle och mamma disskuterat om vi ska åka till USA. Det kommer att bli Kalifornien i slutet av september. Till en början kändes det mest jobbigt, för jag är orolig för flygandet. Men ju mer jag tänker på det, desto bättre känns det. Det kommer bli så himla roligt och häftigt att åka dit, att jag kommer att klara av flygresan. Vi ska åka till Los Angeles och till San Diego och kommer att vara borta i två veckor. Så länge har jag aldrig varit borta... Spännande spännande! Men det är ett bra tag kvar, så nu blir det att spara pengar!

Glad Påsk!

Påskfirandet är redan i full fart, igår var det hemma hos mor och far, med (nästan) hela familjen (storfamiljen). Det åts god mat och påsktårta. Och påskäggen var inga traditionella påskägg, utan var lite mer speciella och mycket mer användbara! Härlig idé av mamma! Nu ska jag strax hem till Daniels föräldrar och fira lite mer påsk där, och sedan blir det kalas ikväll. Härligt!

Glad påsk till er alla!


Jag har ångest...

..över att jag idag har brutit mitt nyårslöfte. Jag bangade! Det är första gången... (Skit också, nu kom jag på en annan gång...) som jag har gjort det i år. Jag skulle gått förbi Nathalie en stund för att vara lite social, men jag kände inte att jag orkade det. Jag har jobbat hela dagen idag. Jag var lite nervös över att det första jobbet var ett aprilskämt, men som tur var det inte det. Det var helt okej, det var roligt men jag kände mig lite felplacerad, eftersom jag inte kan så mycket. Men jag lär mig nog så småningom. Sedan han jag hem i en halvtimme för att äta lunch och så var det dags att cykla ut till Klinga och jobba där, fick jobba över idag med. Härligt, hoppas det fortsätter såhär för mig på jobbfronten!