GOTT NYTT ÅR!!!


Till alla mina vänner som känner sig träffade

Det här är till mina underbara vänner som känner sig träffade (ni vet vilka ni är)!


Gör som Stig, snälla!

Mina julklappar

Jag tänkte skriva ett litet inlägg om de julklappar som jag fick i år, jag fick nästan bara mysgrejer. Förutom högtalarna då, så fick jag en supermysig filt från Chilli, en ashärlig morgonrock, en välbehövlig värmekudde och min favorit: (förlåt! jag vet att man inte ska rangordna sina presenter, men jag kan inte låta bli, jag vart jätteglad för allt, så ni får inte tro att jag inte tyckte om det andra, men kolla bara så förstår ni!)



Jag älskar barbapappa! Är han inte fin? Den har jag att sova med när Daniel inte sover hos mig. Han är mitt Daniel-substitut och nästan lika mysig som honom!

Ser på film...



Leker film...


Lite shopping

Idag åkte jag och Emelie till Hageby Centrum för lite shopping, det är så himla mycket folk i stan nu för julrean, så HC var mycket bättre att åka till! Jag köpte ett par pyamasbyxor och en topp.



När kassörskan packade ihop dom frågade hon om vi var på jakt efter nyårskläder. Det kanske bara är jag, men det här är inget jag skulle vilja ha på mig på nyårsafton!

Julhelgen

Min jul har varit jättemysig! Julafton var jag först uppe hos mormor och hälsade på, sedan var det julbord och Kalle Anka hemma hos mamma och pappa, och en lång kväll med mycket spel. Juldagen blev mer som en "riktig" julafton, då (nästintill) hela familjen var där och alla julklappar ihop med julklappsrim delades ut.

Juldagskvällen spenderades hemma hos Sara för att fira hennes födelsedag! Sara bjöd på en massa fika och tårta, så nu är det dags för att ta tag i det nyttiga livet igen!

Nu väntar en vecka full med jobb, som kommer att avslutas med en ännu inte planerad nyårsafton, någon som har något förslag?




GRATTIS ÄLSKLING

Idag firar jag och Daniel tre år tillsammans, tre underbara år! Jag tänkte berätta om hur det gick till när vi blev ihop då för tre år sen (för er som inte redan vet det).

Det hela började på studentdagen, på Ottens lilla dansgolv. Vi började dansa med varandra, och sedan hängde vi med varandra hela kvällen, tills det var dags att gå hem. Sedan hade vi lite kontakt via msn, och vi sprang på varandra lite här och där. Men under sommaren tappade vi kontakten och Daniel började lumpen.

Vi hördes inte av eller sågs förrän strax innan jul då vi sprang på varandra på busstationen, då jag började se honom som intressant igen. Sedan var vi båda på Hugos på juldagen och vi satt och pratade (inte ostört) i en soffa. Vårt samtal gick till ungefär såhär:
- Ja, Volvo ska man ha
- Nej, SAAB
- Nej, skitbil! Volvo!
- Nej, SAAB
- Jag hoppas inte du är vänsterpartist också
- Nej, Miljöpartist
- Nästan lika illa det
- Jag hoppas du inte är Moderat
- Jo då
- Ah fy fan!

Sedan när Sara kom fram och sa att hon skulle gå ville jag följa med, men hon tvingade mig att stanna kvar "Du gillar honom ju" sa hon och jag svarade "nej, han verkar inget bra, han är moderat å grejer..." Men jag stannade ändå kvar.

Och det är jag glad för, för det var också det enda (eller ja, just nu så är det Skoda som gäller för mig) som vi har varit oense om och och som vi inte har delat samma åsikt om. Man får inte vara för snabb med att döma någon!

Jag älskar dig!




GOD JUL ALLA MINA KÄRA LÄSARE


Dan före dopparedan

När jag vaknade i morse var min första tanke "i morgon är det julafton. Wiee!" ungefär som när man var liten. Jag längtar till julafton och juldagen, precis som man gjorde när man var liten. Däremot är det inte främst julklapparna som jag längtar efter nu för tiden, utan mer att få ha en massa kvalitetstid ihop med min kära familj (och även ihop med kära vänner).

Nu ska jag strax iväg på en rekorddag på jobbet, är taggad för det med! "nu kör vi Klinga!!!"


Dan före dan före dopparedan...

... har bestått av julgodisbak hemma hos mamma och pappa. Nu är det mesta fixat inför julen! Den sista julklappen är också fixad, den ska bara slås in! Som alltid så tänkte jag redan i slutet av November att jag ska handla alla mina julklappar redan då, men de är ändå inte klara förrän två dagar innan. Illa! Men nästa år kanske...

Jag kan inte låta bli att tycka att det är rätt mysigt med kylan, jag och Daniel flängde fram och tillbaka mellan Norrköping och Söderköping igår för att hitta den perfekta granen till hans familj, och temperaturskillnaden var rätt stor, det var 15 grader i Norrköping och 22 i Söderköping. Det är lite kallt, men jag älskar att vi har sådanahär ordentliga vintrar, som det har varit det här och förra året. Ska det vara, så ska det vara ordentligt! Framförallt är det härligt med all snö, synd bara att den ger sådana trafikproblem! Hoppas också att det blir som förra året, att när snön väl försvinner så försvinner den på en vecka, och sedan ska sommaren komma tidigt och vara ordentlig den med!


Äntligen!

Äntligen har jag fått tag på min jacka! Jag har hållt på i ungefär fyra veckor och föröskt att få tag på den, men den har alltid bara funnits i fel storlek eller fel färg. Det är jobbigt när man har bestämt sig för att man vill ha en sak och då fungerar inget annat. Jag har ringt till dem, oftast utan framgång, kollat på hemsidan (oftast flera gånger om dagen) och åkt förbi så ofta jag har kunnat. Och så idag, äntligen! Hängde den där! Det känns verkligen skönt med en ordentlig, varm vinterjacka, framförallt nu när det ska bli - 15 grader i morgon.

Julgran

Nu är jag med julgran! Visst är din fin? Värdens finaste (och dyraste gratis-)gran. Men det är den värd!



Och nu är det dags för julbak hemma hos Emelie! Det här året har varit helt galet med julfirande, men jag klagar absolut inte! Det är så himla mysigt!

Tiden bara rusar iväg

Jag har suttit och pluggat hela dagen, och jag har knappt kommit nånstans. Jag är förvisso klar med transkriptionen, så det är en bit på väg, Hela fjorton sidor har jag skrivit, och det är bara en bilaga till hemtentan. Nu har jag bara själva analysen av detta att göra, och att skriva själva hemtentan. Jag har alltså inte börjat med den än, det hade varit skönt att bli klar med hela till nyår (hade helst hoppats på jul) men vi får se hur det blir.

Nu blir det att se Dagboken och så får vi se vart kvällen leder, antagligen blir det mer plugg...


Lilljul

Har precis haft en liten lilljul med tjejerna här hos mig. Det var jättemysigt! Vi gjorde tacos, åt den, åt julgodis och kakor, och så lekte vi en julklappslek. Kvällen bestod av mycket snack och mycket skratt! Precis så som det brukar vara med de här tjejerna, och precis så som det ska vara!




Mysiga dagar

Jag har nu spenderat två supermysiga dagar ihop med Sara, vi har gjort en massa härliga saker ihop. Vi har bland annat lagat mat, shoppat julklappar, bakat julgodis, och spelat spel. Jag vann Monopol, det är första gången jag gjort det, och första gången jag har varit med om att spelet har gått ut. Annars orkar man sällan spela klart hela, eftersom det tar så lång tid. Men den här gången lyckades jag sätta de andra i konkurs.

Efter att ha lyckats med att inte ses på två månader så var vi helt enkelt tvugna att ta igen det genom att umgås i två hela dygn istället! Mys! Det känns lite tomt här utan henne nu...




Julklappar

Nu är (nästan) alla julklappar inslagna. Det är bara två som saknas, en som ska slås in och en som ska inhandlas. Nu väntar jag bara på granen så att jag kan lägga paketen någonstans. Jag ska också passa på att skriva julkort nu när julstämningen är på topp, innan Sara kommer hit för en myskväll!




Ung och dum

Jag har börjat på min hemtenta och jag har bestämt mig för att analysera en liten bit av Karlavagnen, just det här avsnittet heter "Ung och dum". Det är riktigt roligt att lyssna på faktiskt! Lite långt, men jag kan alltid sitta på facebook och blogga under tiden, så det går ingen större nöd på mig. Mycket av det folk säger är ganska roligt och mycket intressant.

Men en sak som jag vill dela med mig av vad de har sagt är att Marcus Birro, som är programvärd för just det här avsnittet sa ungefär; "är det inte egentligen de dumma sakerna som man gjorde när man var ung som man minns med glädje idag?" Och det tror jag verkligen är sant! Ja visst, vissa saker ska man givetvis inte göra, men om man beter sig exemplariskt tror jag att man missar mycket av sin ungdom. Men det känns som att det är mer accepterat att göra dumma saker när man är ung, än vad det är när man är äldre.

Man lär sig av sina misstag och vad gör det att man gör bort sig, om hundra år?


Jag är ihop med Jack Sparrow



Nu blir ni allt bra avundssjuka va?

Livsglädje

Efter att ha ringt ett lite jobbigt samtal (som sedan blev jättemysigt) så känns nu mitt liv nästintill perfekt! Jag har det så bra med familj, vänner och pojkvän! Jag uppskattar er alla väldigt mycket och jag har så himla roligt ihop med er! Ni alla ger mig den livsglädje och livskvalité som jag nu känner!

Kanske är det julstämningen, eller att jag är mer utvilad nu för tiden, eller maten, eller att jag helt enkelt mår så otroligt bra just nu... Men jag är så himla nöjd med mitt liv, jag har så roligt och njuter varje sekund!

Och det har jag Er, alla mina nära och kära att tacka för! Jag önskar och hoppas att ni mår lika bra som jag!


Julstök

Igår hade jag och Daniel julstök. Så mysigt det är här hemma nu! Vi har julpyntat och bakat lussekatter. Nu är det bara granen kvar, och den kommer upp på lördag! Jag har till och med börjat slå in de första julklapparna som ska få ligga under granen sen. Jag har spridit julglädje genom att ge några lussekatter till min söta granne, och i morgon ska även mormor få några.

Så är det någon som är sugen på lussekatter är det bara att komma förbi på fika!







Skola ÄR roligt

Ja såhär roligt har det nog aldrig varit att gå i skolan, jag har precis analyserat ett Simpsons avsnitt. Jättekul! Och jag som älskar Simpsons, vilken bra kurs jag har valt att gå! Och inte nog med det, det här var vad vi gjorde förra veckan!



I min väska...

... har jag ett par saker som alltid följer med, även om jag byter väska. Det jag måste ha med mig är min plånbok, mobil, busskort, försvarets hudsalva och mina nycklar. Sedan har jag också lite små saker som bara följer med ibland, det är ett litet fodral med plåster och huvudvärkstabletter, en liten påse med hårspännen och säkerhetsnålar och en hårsnodd. Sedan brukar också smink, borste eller kam, tuggumi, deodorant eller parfym åka med rätt ofta. Ifall jag ska åka hem till någon och det finns risk att jag ska sova över där har jag med mig en liten necessär med ansiktsrengöring, mascara, tops, bomullsrondeller och concealer.

Annars har jag lite allt möjligt som ligger däri beroende på vart jag ska och vad jag ska göra! Jag har också tre eller fyra väskor som jag växlar mellan beroende vad jag har med mig!


Adventsfika

Idag hade vi vår årliga klassåterträff med tjejerna som jag umgicks med på gymnasiet. Vi körde presentleken som vanligt. Vi har gjort det här sedan ettan har jag för mig, så vi är inne på vårt sjätte år nu, om jag inte har räknat fel. Och det är lika roligt varje gång! Det är roligt att vi åtminstone ses en gång om året (även om det oftast blir lite oftare) och att vi fortfarande håller kontakten. Jag hoppas att vi fortsätter att göra detta år efter år...

Sedan bytte jag och Emelie bilder med varandra, både gamla och nya bilder. Jag fick en massa bilder från studentveckan och balen. Så himla roligt! Vilka minnen det väckte! Vi hade verkligen så himla roligt då! Jag är så himla glad att jag köpte min kamera, och jag kommer att se till att ta så mycket kort som möjligt på allt jag gör! Tänk vad roligt att ha när man blir gammal, så kan man se tillbaks på allt vad man har gjort!


Beroende

Mitt största beroende är choklad, jag älskar choklad och skulle kunna äta hur mycket som helst. Godis överlag är något som jag verkligen är svag för, men choklad speciellt! Jag hade en period i livet då jag åt nästan bara godis, det var låter rätt gott såhär i efterhand, men inte särskilt nyttigt. Däremot gick jag ner massor i vikt då, men då åt jag också godis istället för mat. Det är VERKLIGEN inget jag rekomenderar! Det är knappast bra för kroppen! Jag hade en annan period då jag åt ungefär lika mycket godis som den första, men då åt jag mat också. Då gick jag upp en massa istället...

Är det något som jag saknar nu, så är det framförallt choklad, jag äter i och för sig 85 % choklad, och jag tycker att det är riktigt gott. Jag skulle aldrig kunna klara mig helt utan det, så min chokladkalender i år består av 85 % choklad som jag bytte ut den vanliga mot.

Mmmm!


Äntligen

Äntligen har jag fått min tavla! Jag har försökt med det här i ett par månader nu, och tack vare snabba Gallerix så är den nu uppe. Jag får tacka Marilyn för den här tiden, och ersätter henne med Los Angeles, utsikten från Santa Monica Pier, där man ser Santa Monica och Malibu. En av mina favoritbilder från resan!


Nostalgi

Jag har redan skrivit ett inlägg som heter Nostalgi. Det handlade om min student, så det är väl studenttiden som är nostalgi för mig. Visserligen är det inte jättelänge sen, men ändå! Det är ockå en av de bästa tider som jag har upplevt (jag såg det nu när jag läste mitt gamla nostalgi-inlägg, jag hade visst glömt bort det när jag skrev inlägget igår).

Det jag minns och som jag saknar från studenttiden är den samhörighet och gemenskap som man kände då, med människor som man träffade då och som man aldrig tidigare mött; med andra studenter! Efter varje kväll som jag hade varit ute så tog jag min OS-cykel och cyklade hem, det var supermysigt! Det var uppfriskande att få i sig luft och röra på sig, då hade också solen gått upp och det var ljust och härligt! Jag mötte nästan varje gång en eller flera andra studenter som jag aldrig hade träffat innan, och de alla var så himla trevliga och vänliga. Man tog kontakt med varandra på grund av studentmössorna och gjorde sällskap en bit på vägen eller bjöd med varandra till nattbad på Himpan (det följde jag dock inte med på)! Jag upplevde att folk var betydligt mer vänskapliga under just den veckan, tänk om folk kunda vara sånna jämt?



Roliga minnen

Det finns några saker som har varit sådär speciellt roliga i mitt liv. Perioder, som lyckligtvis har varit väldigt långa och som har påverkat mig och den jag är väldigt starkt.

Den första sådana perioden är min praktik på TV4 Öst när jag gick i åttan. Jag trivdes så himla bra där och tyckte att det var så otroligt roligt. Jag var jättesjuk, men gick ändå för att jag så gärna ville. Många av de som jobbade där var jättetrevliga och vissa har satt riktigt starka spår i mig.

Den andra perioden som också var sådär himla rolig var min tid i Sörping i nian, den lärde mig att det faktiskt finns människor som kan tycka om mig och som vill vara med mig. Jag blev oerhört stark av det, och jag tackar de människorna som jag mötte där för den jag är idag!

En annan sådan period är givetvis Arbis, där jag var i nästan tre år, vilket har format mig ännu mer. Min självkänsla blev så mycket bättre av alla de underbara människor som finna i teatervärlden. Jag har aldrig kännt mig så delaktig i en grupp som jag gjorde under Zarah.

Dessa tre perioder i livet har varit några av mina bästa och jag skulle inte vara jag utan dem!