Gårdagen

Igår var en händelserik dag, den började med en lång sovmorgon, en tripp till Maxi för att köpa hårfärg. Sedan blev det att jag färgade håret, fixade mig i ordning och åkte iväg till Linda, på hennes födelsedagskalas. Det var mycket trevligt och det var framförallt roligt att träffa några av tjejerna från den gamla klassen, jag har inte gjort det på jättelänge.

Sedan blev det mellanfest hemma hos Tove, det nya innestället där man dansar små groderna. Sedan hamnade jag på Trappan med min partypingla Nicole, det är aldrig en riktig kravall utan mig och Nicole!

Nu flyter det på

Det har inte varit mycket sömn de senaste dagarna, jag har vaknat fem tre morgnar på rad nu.  Men i morse var jag piggare än jag någonsin har varit (nästan). Jag åkte till Klinga för att ha introduktion på Mc Donalds. Vi fick lite information om stället och så fick vi en rundtur i resturangen. Det känns riktigt bra det här. Fick ett schema också på några tider och det krockade inte med det andra jobbet, snacka om flyt!

Nu ska jag iväg och möta Nathalie, så ska vi käka och planera och boka inför resan till Paris! Det ska bli jätteroligt! Jag har alltid velat åka dit och det är en av de platser som jag helst vill åka till, ute i den stora vida världen. Så den 10:e april åker vi iväg och stannar borta i fem dagar. Givetvis kommer jag inte att hinna se allt jag vill, så jag kommer att åka dit igen!


Jobb

Nu har jag jobb så in i norden. Från att gå helt arbetslös till två jobb inom loppet av en vecka. Det känns asbra! Men hur ska jag hinna med båda? Idag var jag i Stockholm på utbildning för ett företag som ska göra en nöjd-kundundersökning hos Systembolaget. Under februari ska jag stå i alla butikerna i hela Östergötland (18 stycken) och lämna ut enkäter. Så kom till mig då!

I morgon ska jag till Mc Donalds i Klinga på introduktion. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle få det jobbet, för intervjun gick inte helt som jag hade hoppats på. Men jag fick det iallafall. Det känns helt underbart! Jag kan börja göra saker igen! Fantastiskt!


Dumma skola

Jag är, så som jag har fattat att många andra som gick i min klass på sjuksköterskeutbildningen också är, jättesur på Linköpingsuniversitet. Jag har inte fått alla mina poäng som jag ska ha fått, när jag skickade ett mail till skolan så svarade de och sa att jag inte var med på färdighetsträningen i EKG, vilket jag visst var. Men när jag skrev igen om att jag faktiskt var med, så har de inte svarat. Kul! Får jag inte de poängen så kommer jag att få problem med att få CSN sen i framtiden... Lyckat säger jag bara! Dumma skola!

Hittade förresten en rolig bild på Expressens hemsida med en massa roliga ortnamn. Man ska nog vara glad för att man bor i Norrköping! Fast det skulle vara ganska roligt att bo i Stjärten, de får nog höra många roliga kommentarer om sin stads namn.


Höghus


Till och med fåglar kan bo i höghus



Katt

Så ska man vara kattvakt åt den lilla håriga krabaten Aramis igen.





Det ska bli härligt med lite mer sällskap här hemma om dagarna igen, han är mer som en hund än som en katt, med jättemycket personlighet. Den senaste tiden så har jag drömt jättemycket om katter, det kanske är ett tecken. Drömmer jag inte mardrömmar så är det antingen om Arbis eller om katter... Mina drömmar kanske säger mig något. Men nej, det ska inte bli någon katt!

Men de är ju så söta!

Årets fattigaste helg

Jag läste på NTs hemsida att den här helgen är årets fattigaste helg. Eftersom de flesta inte har fått sin lön än och att man har gjort av med så mycket pengar i december på jul och nyår så är det tomt i plånböckerna den här helgen. Det märks! Hela det senaste året har nog varit den fattigaste tiden i mitt liv. Men det gäller att hålla ut och hoppas på bättre tider...

Jag har märkt att mina senaste blogginlägg är ganska deppiga och det mesta handlar om avsaknaden av pengar, jag ska försöka bättra mig och skriva om något roligare! Nu får det bli ändring på det här!

Tråkigt

Just nu sitter jag här och har jättetråkigt. Har inget att göra. Och det värsta är; DET ÄR FREDAGSKVÄLL! Det verkar som att alla jobbar idag, i morgon bitti eller så är de inte hemma. Så det blir nog en väldigt lugn och stillsam kväll den här kvällen. Liksom alla andra kvällar den senaste tiden (suckar)! Men men, förhoppningsvis slipper jag sitta här ensam hela kvällen. Får väl glädja mig med att jag nu har sålt böcker för 2000 spänn och att jag har fått lite mera klirr i kassan. Ska nog ta och sälja min gamla balklänning sen också, nu när det går såhär bra. Jag trodde att folk skulle pruta, så jag tog lite mera betalt än vad jag hade tänkt mig. Men det gjorde de inte... Jag köpte böckerna för 2050 kronor och har nu sålt dem för 1850, så jag har alltså bara förlorat 200 kronor på det. Det kallar jag att göra affärer... Jag borde kanske satsa på en säljarkarriär!

Sälja böcker

Jag håller på och säljer mina gamla skolböcker. Det går ganska bra faktiskt, jag la ut en annons förra veckan och nu har jag bara en kvar. Det känns bra att få in lite extra slantar, det krångliga är bara att skicka dom. Så nu ska jag knalla ut till pappa och så ska jag slå in några av böckerna. Jag ska nog också passa på att ta en skidtur nu när det ändå är årstid för det...

Underbar dag

Den här dagen har varit helt underbar! Den började med att jag mötte Sara som följde med mig till polisen för att jag skulle skaffa pass. Mitt gick nämligen ut i april, trots det var jag i Tyskland i somras, men det gick bra ändå! Men om vi nu ska åka till Estland nästa vecka, så kan det kännas tryggt med ett pass.
Jag gick också till Spis Rosen för att prata lite om att eventuellt få börja jobba där. Han verkade jätteentusiastisk, tog mitt nummer och sa att han skulle ringa så fort de behövde mig, fast det är väl främst när någon är sjuk, men iallafall! Plus att nu i januari var det ganska lite att göra, deras högsäsong är mellan mars och juni.
Sedan gick vi och matade änderna vid strömmen, de var helt galna. Man stod som i ett hav fult med änder, som var vrålhungriga de små stackarna. Det var nästan läskigt att stå där, några av dem trampade och bet mig i fötterna. Men det var bara mysigt! Och vad jag skrattade! Vissa trampade jag även tillbaks på...
Sedan blev det att fira min jobbframgång med en lunch på kinaresturangen. Supergott, jag har inte ätit kinamat på flera år! Jag fick också en lyckokaka, i den stod det:

"You'll never know what you can do until you try"



Min helg

I fredags åkte vi för att lämna Kajza uppe i Falun, bilresan upp var riktigt mysig och Falun verkar vara en riktigt mysig stad. Deras lägenhet är också superfin! Jag tror att Kajza kommer att trivas riktigt bra där uppe.


Såhär ser deras kök ut till exempel

Däremot var vägen hem från Falun inte lika bra, halvljuset slutade att fungera, så varje gång vi fick möte så var vi tvugna att köra på varselljus och man såg nästan ingenting! Den resan blev lite mer spännande än resan upp, men vi hade en väldig tur för det var väldigt lite trafik.

I går var jag, Nathalie och Jonna på resemässan, först lyssnade vi på en jättetråkig föreläsning om ryssland (som mer handlade om rysslands historia) och sedan på en föreläsning om karribien kryssningarna, vilka båtar det finns alltså! Sedan tog vi en sväng på stan och kvällen spenderades hemma hos Nathalie med en film.

En (för det mesta) ganska lugn helg med mycket mys alltså! Idag ska det också mysas, med tacos och film!


Det går sakta frammåt

Jag tycker verkligen att det börjar gå lite frammåt nu, sakta men säkert. Jag börjar se lite ljus där framme. Jag fick mail av McDonalds om en andra intervju idag, det kändes skönt att bli en av de 550 som sökte som får komma på ytterligare en intervju. Det känns skönt också att något händer i jobbsökandet! Får hålla tummarna på att det går bra på den intervjun!

I morgon bitti ska jag gå upp klockan sju, åka härifrån kvart över och sedan äta frukost med familjen. Det ska bli härligt, det var många år sedan vi åt frukost hela familjen tillsammans! Det ska också bli härligt med något annat än den äckliga gröten som jag äter varje morgon som jag får kvälvningar av.

Sedan blir det roadtrip upp till Falun för att flytta Kajza, det känns lite konstigt att den lilla flyttar på riktigt. Den som är så liten! Men jag tror det blir bra för henne där uppe, och det ska bli kul att komma upp och hälsa på och även åka till Romme för att åka skidor!

Trött i bena

Idag har jag inte gjort så mycket annat än varit ute och gått. I morse gick jag och Sara en prommenad på två och en halv timme, det är verkligen bra gjort med tanke på det kalla vädret. Fast jag kanske fuskade med tre par byxor och tre par tröjor, plus dunjacka, mössa, halsduk och vantar. Jag ser verkligen ut som en michelin-gubbe när jag är ute och går nu för tiden. Men men, det är faktiskt mer värt att vara varm än snygg!

Vi gick till Fia-hemmet, och fast det inte var öppet fick vi komma in ändå. Och så kär jag blev i alla katterna, framförallt en liten böna som tittade mig i ögonen och skrek "köp mig" till mig. Men nej, vi ska inte ha någon katt, inte just nu iallafall! Kanske senare...

Sedan gick jag till mormor och hjälpte henne med att städa, och sedan kom även Kajza och vi fikade lite. Sedan gick jag och Kajza upp till stan och tog en sväng där, och så var jag super duktig och knallade även hem. Men nu är jag trött i benen och tänker ligga och lata mig i soffan hela kvällen!

IKEA

Var på IKEA idag med pappa, Kalle och Kajza (och Rambo, men han fick inte följa med in). Det är alltid lika roligt att vara där, och alltid lika tråkigt att man inte har råd att köpa allt man ser, som skulle passa såååå bra här hemma. Tänk om man kunde få ett presentkort på en miljon att spendera på IKEA! Det ni! Det hade vart gött!
Har även tagit ner alla julgrejjerna idag, och så tomt det är i lägenheten nu! Fast ganska skönt att bli av med allt också, det ser liksom lite mer stilrent ut nu... Hade behövt lite IKEA-prylar att fylla ut tomrummen med, och väggarna! Vill ha en stor tavla på väggen bakom soffan...

Men men, just keep dreaming

Syskonutgång

Så blev det verkligen av, efter att ha gått länge och pratat om att vi tre syskon ska gå ut tillsammans någon gång. Det var jättekul! Vi började kvällen med att vår far bjöd oss på middag, sedan var vi hos Kalle och förfestade. Mycket skratt, bullerskyttor och ramlade av stolar. Och en hel del minnesvärda citat. Det var verkligen jätteroligt och jag hoppas att vi gör om detta flera gånger!

Såhär roligt hade vi


Kokosnöt

Den nya grejen är kokosnöt.
Jag köpte en häromdan mest för skojs skull, och det var supergott. Daniel blev helt galen i det med. Så nu kommer vi nog se till att alltid ha en kokosnöt hemma. Det är en väldigt fet frukt, men därför blir man också väldigt lätt mätt av den. I mitt nya lite nyttigare liv som jag har börjat så ska jag se till att äta mer frukt istället för godis, igår köpte jag passionsfrukter och åt. Det har till och med gått så långt att jag på krogen för ett tag sen beställde en kiwi och en passionsfrukt, delad med en sked, medan de andra beställde sina drinkar.

Mer frukt åt folket!

Pulka

Idag har jag, Daniel och Rambo åkt pulka. Jätteroligt var det, men skapligt kallt! Rambo var nog den som hade det mest roligt och mest jobbigt! Han skulle nämligen springa efter när vi åkte, så han fick springa mycket upp och ner för backen! Dessutom var han tvungen att äta alla snöbollar som man kastade på honom. Och om man satt still i backen så började han käka på min mössa och mina vantar, så det var ingen idé att vila sig mellan varven!


Som tre små barn var vi i våra overaller


Måndag

Idag har varit en rätt bra dag, den började inte bra för jag försov mig och fick jätte dåligt samvete för jag missade vad jag lovat Elinor. Just då kändes det som det skulle bli en skitdag, men sedan knallade jag ut till mor och far och då började det kännas bättre. Jag fick även ett mail om en massjobbintervju på torsdag, det är alltid ett steg frammåt! Hoppas att jag får lite jobb!
Jag har också kommit underfund med att jag vill börja spela tennis, om det är någon som är sugen på att börja spela med mig så är det bara att höra av sig!

Nyårslöfte

Mitt nyårslöfte är att jag ska ta tillvara på alla chanser jag får, att jag ska leva i nuet och njuta av varje ögonblick. Och det har jag idag sett till att jag har gjort! Började fundera på att ha fest här hemma, men bangade ur en stund. Men sen kom jag ihåg mitt nyårslöfte, så det är bara att parta till det! Nu sitter jag och väntar på att alla tjejerna ska komma, så blir det Palace sen!

Mitt nyårslöfte

Förra året var mitt nyårslöfte att ta tillvara på alla chanser jag får, att leva i nuet och njuta av varje ögonblick. Det tycker jag att jag har varit väldigt duktig på att uppfylla, enda gången som jag inte har gjort det var när jag inte började i Piteå, men jag tror ändå att det var till det bästa, i allafall för stunden. Men för det mesta har jag faktiskt tänkt på det och så gått det går följt det.

Mitt nya nyårslöfte kommer att vara att jag ska bli vältränad och bli vig (för att vara mig). Just nu är jag i riktigt dålig form och jag behöver verkligen komma igång lite mer! Nu har jag ingen anledning till att inte göra det längre! Så nästa år såhär års kommer jag att vara riktigt fit (eller i år, precis innan jul, för efter den är det svårt att vara fit)!

Nyår

I år firade jag nyår med Nathalie, Jonna och Frida genom att åka till Linköping på fest. Den har helt okej, bortsett från att det nog var någon förbannelse över stolen bredvid mig; det hamnade bara idioter där! Vilket inte gjorde kvällen särskilt lyckad. Men tolvslaget var fint, vi gick till trädgårdsföreningen och tittade på fyverkerierna och skålade i champagne. Sedan blev det en springtur till stationen för att ta pendeln hem. Jag åkte sedan vidare till Sörping för att vara där i tio minuter för att sedan ta en taxi hem till stan, men det var verkligen värt att få träffa lite människor som är snälla mot en! Hrm hrm..


Här är vi nyårsfina och glada


Nathalie och jag gör Kexchokladreklam