Vilken vecka

Vilken vecka det har varit. Jag som trodde att jag hade min mördarvecka för två veckor sedan, det visade sig bli den här veckan som blev min mördarvecka istället. Har nu jobbat fem dagar i rad med mördarpass och knappt någon sömn. Så jag var ganska sliten efter den veckan, vilket jag tog igen inatt med tolv timmars sömn.

Jag har också införskaffat mig årets första brända axlar och årets första solsting. Men jag klagar inte, det är ju trots allt sommar. Jag får bara se till att dricka mer vatten till nästa gång jag ska sitta ute och ränsa ogräs, eller vad jag väljer att göra i solen. Det behövdes lite stillasittanda, lungt arbete efter den gågna veckan. Nu ska kvällen ägnas åt att sy en sommarklänning, den kommer att sys efter samma mönster som min studentklänning, den här gången har jag dock inte min mamma till hjälp, så vi får se om resultatet blir lika bra den här gången.


Piteå bokat

Nu är allt till Piteå bokat och klart. Nu är det i stort sett bara att packa min lilla väska och sen är det bara att ge sig av. Boendet kommer att bli lite speciellt, jag missade det sista hotellrummet som låg inom en rimlig prisklass, men tack vare pappa så fick jag tag på ett billigt ställe centralt i Piteå. Jag ska få bo i en sjöbod i hamnen. Jag antar att jag kommer att bo ungefär här:


Och det ser ju inte helt fel ut. Eller hur? Jag fick det också lite billigare än vad det annars kostar att hyra den, och så har jag ett eget kök så jag kan laga mat. Innan var jag lite tveksam till den här resan, men nu ska det bli riktigt mysigt, det är också första gången som jag reser ensam, så det blir nog en nyttig erfarenhet.

Shopping

Idag kom lönen och jag fick återigen betydligt mer än vad jag hade räknat med. Hela 2000 kronor mer! Så jag drog med mig Daniel in till stan för en shoppingtur. Han gillade den inte fullt lika mycket som jag gjorde, men han ska inte klaga, han lyckades få sig ett par skor helt gratis.

Det känns härligt att vara ute på shoppingstråket igen, jag minns inte senast jag handlade kläder till mig själv. Det var nog någon gång i höstas. Se här bara vad jag har handlat:



Plus att jag har lite pengar kvar att slösa den här månaden. Men de ska jag nog spara till en fin klänning att ha när Daniels syster tar studenten eller till midsommar! Men jag får se... just nu har shoppingbegäret riktigt tagit fart, så frågan är om jag kan hålla mig!


Sms roulette

Tjejkvällen vart riktigt lyckad, dock var det ingen av de 17 som jag bjöd som kunde komma. Illa! Men istället vart det kvalitetstid med Jaana och Davida. Även Johanna vad med. Vi var hemma hos Davida istället spelade sms roulette. Det var asskoj! Har aldrig spelat det innan, men det kommer absolut att bli av fler gånger!

För er som inte vet vad det är, för det visste inte jag heller innan, så går det till såhär:
Man tar först en lapp där det står vem i sin telefonbok man ska skicka ett sms till, det kan antingen vara den första på A, den tredje på L, någon du tycker är söt osv.
Sedan tar man en till lapp där det står vad man ska skriva till den utvalda personen. Oftast är det lite pinsamma eller dumma saker som man då får skriva. Det kan till exempel vara: "Har du någongång haft känslor för mig?" "Efterfest hos mig, bara du och jag?" eller "Jag brukar tänka på dig sexuellt!" Sedan får man heller inte svara om personen skickar tillbaks något sms eller ringer upp. Man får inte berätta om spelet förrän dagen efter.

Det bästa var svaret jag fick när jag skickade till Matilda "Hej! Kan jag få tillbaka de rosa stringtrosorna som du lånade av mig" och jag fick svaret "Oj sorry! Jag lånade ut dom till Daniel men du ska få dom så fort som möjligt!" Och Zandra som skrev till mig på facebook varför jag ville byta kön.

Det kan alltså bli riktigt roligt, men man kan också vägra att skicka sms:et, men då får man istället ta ett straffkort, som då betyder att man får göra något annat pinsamt istället.

Ett mycket roligt spel, det kommer att spelas fler gånger!


Solen?

Inatt har jag sovit hemma för att få lite tid att umgås med Kajza, men det lilla knytet gör ju inget än att sova, så det blev inte så mycket umgänge iallafall. Hon har nu sovit i över tolv timmar, hon var nog skapligt trött så det är väl bäst att låta henne sova. Men tråkigt att inte få umgås så mycket.

Själv så vaknade jag i morse av att katten stod utanför dörren och skrek och också ville komma in och sova. Vad jag saknar att ha katt, jag skulle så gärna vilja ha en även om jag vet att jag inte kan. Men ändå! Jag kan inte låta bli att ändå vilja ha en!

Efter att jag gick upp satt jag och mamma och pratade, supermysigt! Det är sällan man har sådanadär djupa och lite filosofiska samtal med någon, vilket är synd, för det är riktigt roligt. Efter det bestämde jag mig för att gå ut och lägga mig i solen och läsa, jag hann precis lägga mig, så försvann solen och nu är det jättemolnigt. Tråkigt tråkigt! Så jag kommer nog att se ut som ett spöke den här sommaren med!

Nej nu är det dags att gå upp och väcka Kajza!

Helgen

Jahopp, då var den här helgen planerad. I morgon kommer Kajza hem, så på dagen blir det att åka hem och umgås med henne. Sedan ska jag iväg och jobba på eftermiddagen. På lördag blir det först jobb, sedan blir fest hos mig. Jag har bestämt mig för att ha lite tjejkvällsförfest här. Men jag är ute i lite senaste laget, så jag får se hur många det blir. Men men, det kommer i vilket fall som helst bli supertrevligt! Efter utgången ska tjejkvällen fortsätta med kvalitetstid med nästan hela fjollcrewet hemma hos Davida. Mysigt mysigt!

Och på söndag är jag ledig, härligt! Det är inte ofta som jag kommer vara ledig på helgerna nu för tiden, kommer att bli en i månaden ungefär under hela sommaren. Lite trisst, men inte mycket att göra åt!

Överlevde helgen

Jag överlevde min mördarvecka, har nu haft det lite ledigt vilket verkligen har behövts. Men nu är det snart dags igen. Ska iväg och jobba vid fyra igen, men idag är det en kort dag på bara fem timmar. Det är så himla härligt när man hinner med en massa när man är ledig, idag har jag hunnit städa hela lägenheten, tvätta och fixat en massa och klockan är inte ens två. Härligt! Det känns också mycket bättre att jobba när man vet att man inte har en massa grejer som ligger hemma och väntar på att de ska bli gjorda.

Har dessutom fått schemat för nästa månad, det ser helt okej ut. 130 timmar har jag, men inga sådana här flera-långa-pass-flera-dagar-i-sträck-veckor. Det känns skönt. Dock har jag ett par tidiga morgnar, det känns inte lika härligt, att behöva gå upp fyra, för att cykla vid fem, för att börja vid sex. Ush! Men men, då slutar man också tidigt och får en massa mer tid över att göra något roligt på dagen.

Det är nästan sommar på riktigt snart, det känns helt otroligt. Jag trodde ärligt talat inte i vintras att jag skulle få uppleva någon mer sommar, men se det fick jag!


Jag förstår mig inte på människor

Jag förstår verkligen inte hur människor kan vara så sura och arga av sig. I jobbet märker jag hur många människor det är som är gnälliga av sig och så lätt blir irriterade. Vissa kan bli jättearga av att behöva vänta på en hamburgare i fem minuter. Visst, grejen med Mc Donalds är att det ska gå snabbt. Men det finns ingen vanlig resturang som serverar en maträtt på fem minuter iallafall. Och även vi som jobbar på Mc Donalds är människor, vi förtjänar att bli behandlade med respekt. Visst är vi där för gästens skull och "gästen har alltid rätt", men för det betyder det inte att den har rätt att behandla oss hur som helst. Jag förstår verkligen inte hur man kan bli så himla arg för en sådan sak som att man fick vänta på sin hamburgare och att man då tror att det är okej att bete sig hur som helst.

Jag förstår mig inte på alla dessa människor som är så sura och gnälliga, vilket hemskt liv de måste leva. Jag undrar verkligen om de någonsin är glada eller får uppleva lycka...

Nu är det bestämt

Nu har jag anmält mig att jag vill komma på informatrionsdagarna i Piteå, nu är det bara att hitta ett bra tåg, eller eventuellt buss upp. Hoppas verkligen på tåg. Men resvägen är verkligen krånglig, med byten och tråkiga väntetider.

Jobbade 16.00 till 01.40 igår och idag blir det 11-22. I morgon blir det 8-16, ingen vidare sömn eller fritid här inte! Plus att det är fullt ös och mycket folk den här helgen. Men jag överlever nog!


Tvivel

Fick ett brev idag från Universitetet i Piteå. Jag blev inbjuden till ett par informationsdagar där. Så nu sitter jag och funderar över om jag ska åka. För att vara där i två dagar kommer jag att behöva vara ledig i fyra, för att kunna ta mig dit och hem. Som tur är betalar de resan upp till 1500, vilket betyder att jag kan få en oombokbar biljett. Om jag vill kunna boka om behöver jag lägga till några hundralappar. Frågan är vilket man ska chansa på? Boende betalar de max 200 kronor för, vilket betyder att jag kan bo i en sovsal på ett vandrarhem, alternativt lägga till någon hundring och få ett enkelrum.

Samtidigt vet jag inte om jag vill åka. Det skulle vara bra, för då kan jag få en chans att se skolan, och känna av om jag skulle kunna klara mig där uppe. Samtidigt så känner jag bara mer att jag verkligen inte vill flytta dit. Men det kanske bara är rädsla? Jag har inte fått schemat för juli än, och nu är det för sent för att ta ledigt. Det känns också surt att byta eller skänka bort fyra dagar för att åka iväg till något som man kanske inte vill gå på iallafall.

Det är så himla jobbigt att ta sådana här svåra beslut, plus att jag måste bestämma mig i morgon! Hur ska jag göra?

Måndag

Nu har Daniel åkt iväg till Polen och kommer inte hem förrän på torsdag. Så jag kanske ska ha fest varje dag såsom han hade när jag var i Paris? Nej då, det ska jag inte. Jag är bara ledig idag och i morgon, och sen ska jag jobba, min mördarvecka börjar på onsdag, så jag ska passa på att vila så jag orkar med. Jag har tvättat och städat idag, jag ska också laga matlådor så jag har till helgen och sedan ikväll ska Sara komma hit och så ska vi ha en liten myskväll och se på film.

Såhär kommer helgen att se ut:
Onsdag - 16-01
Torsdag - 11-22
Fredag - 8-16
Lördag - 12-22
Söndag - 12-22

Den tid jag inte jobbar kommer att gå åt till att sova, så något liv under dessa dagar är nog inte att räkna med. Som tur är så får jag förhoppningsvis låna en bil, så jag slipper cykla. Så jag ska nog orka med!

Hatar när man inte vet vad man ska skriva för rubrik, det finns inget som passar, men man måste tvunget skriva en...

Det är tråkigt när man jobbar hela dagarna, och aldrig får vara ledig. Fast å andra sidan får man ju pengar av att jobba, och det är ingen idé att vara ledig utan pengar, för då har man inga pengar att göra saker för.

Idag har jag jobbat hela dagen, nu blir det en myskväll, troligtvis för mig själv. Men det gör inte så mycket, jag ska ta en dusch snart, eller varför inte ett mysigt bubbelbad, om jag nu har en för-mig-själv-kväll. Sedan ska jag lägga mig framför tv:n och se på That 70´s Show tills jag somnar. Jag har fastnat lite för det just nu, jag ser en liten snutt varje dag, och oftast gör jag det när jag äter frukost eller precis innan jag ska sova.

Igår däremot var en underbar dag. Den var superlång och jag hann göra en massa saker, jag hann med att umgås med en massa vänner som jag aldrig annars hinner med. Först var jag med Kajza på lite ärenden, sedan var vi hemma hos mor och far ett tag och sedan åkte vi på utflykt. Jag tog också en prommenad med Elisabet på två varv runt strömmen och kvällen spenderades på Världens Bar ihop med Nathalie och lite vin.

FAME

Ja, FAME var riktigt bra. Jag kan abolut rekommendera den! Man kan inte låta bli att bli avundsjuk och tänka "jag vill också ha en sån där röst..." Jag blev nästan chockad över hur fina röster alla har. Shit vad de är duktiga! Plus att jag inte kan låta bli att sakna att stå på scen själv.

Jag fick det också bekräftat igår, att min kompis som jag skrev om i början av Mars, är gravid. Då var jag inte helt säker, men nu så syntes det extra tydligt. Och det är bara en och en halv månad kvar, så hon var rätt långt gången redan när jag såg henne första gången.

Nu ska jag iväg på utflykt...

Frukost i solen

Nu har jag ätit årets första frukost i solen, ashärligt var det. Fast jag fuskade lite, för jag var inomhus. Det är bara att öppna det stora fönstret och vips så är en massa solsken där. Jag passade också på att sola lite, men jag fick bara en massa röda prickar, så jag slutade. Det får nog bli brun-utan-sol för mig om jag ska få någon färg överhuvudtaget.

De senaste två dagarna har jag typ inte gjort ett enda dugg, fast det har varit rätt härligt det med. Man behöver sådana dagar ibland med. Vad är det som säger att sitta och se på That 70´s show är att slösa bort sin tid? Om det är det man verkligen är sugen på?

Men idag ska jag skärpa till mig. Nu ska jag iväg till Maxi och handla lite, sedan ska jag hem och städa lite (om jag inte gör tvärtom). Och sedan ikväll blir det FAME på Östgötateatern med Sara. Det är estettreorna på De Geer som sätter upp den. De brukar vara himla bra och jag är säker på att den är det i år med!

Nej, nu är det dags att beställa biljetter!

Gla gla gla

Egentligen håller jag på och diskar, men jag är på så himla bra humör idag, så att diska känns bara som slöseri med tid. Men men, jag har kommit halvvägs nu så det är lika bra att fortsätta... Snart!

Min valborg var jättelyckad, det vart en lång och händelserik dag. Och idag har även jag och Daniel sett bilarna i första maj-tåget. Det var flera år sedan jag såg det, så det var på tiden att göra det igen!

För övrigt så mår jag så himla bra just nu, det är jättehärligt! Jag önskar att alla kunde må såhär som jag mår nu, jämt! Men det är väl som de säger; man måste må dåligt ibland för att uppskatta de bra stunderna!