Plugg plugg plugg

Ahhh! Just nu är det så himla tråkgit att plugga! Jag och Daniel ligger i hans säng, medan han ser på film och har det mysigt och jag måste plugga. Jag har gjort det hela dagen och börjar bli ordentligt uttråkad. Men samtidigt måste jag för jag kommer inte att hinna senare, och jag kommer ändå att behöva plugga i morgon, så jag hinner inte skjuta upp allt för då hinner jag inte klart med det i morgon. Nu håller vi på med samtalsanalys, det var inte särskilt roligt faktiskt... Mycket att läsa!

Jag vill få klart alla mina julklappar snart, så att jag har det gjort, två är nästan klara, men det skulle vara skönt att få alla fixade.

Jag är så himla sugen på jul nu, jag vill att det ska vara jul NU! Jag orkar inte vänta i 24 dagar till! jag är lika ivrig som ett litet barn, men vi får helt enkelt hålla ut och bara vänta!!!


Mina intressen

Ja, det här är nog det ämnet som kändes svårast. Hur ska jag få detta att låta intressant? Just nu är jag i en ordentlig förmsvacka när det gäller intressen. Hade jag skrivit det här för ett par år sen så hade det låtit bra mycket mer intressant, och jag hade haft bra mycket mer att skriva om. Vad gör jag egentligen av min fritid? Jag trodde inte att jag hade någon. Men den stora nackdelen med att plugga är att man har så himla mycket ledig tid, som man egentligen ska plugga på, men det dyker alltid upp saker som är så himla mycket roligare. Men när jag inte pluggar så är jag med min kära pojkvän, kära familj eller kära vänner. Oftast är det kalas av olika slag som gäller. Men om man ser till intressen, så är väl dans det största, men det sysslar jag inte med just nu. Ibland är jag sugen på att börja igen, men jag vet inte riktigt varför. Jag har ju mitt zumba som jag kör framför tvn ibland, mest för att försöka hålla igång. Vissa gånger blir det även lite armhävningar och situps... Ja annars vet jag inte vad jag gör. Jag hoppas att jag inte tråkar ut er allt för mycket. Men jag hade åtminstone något att göra på bussen ner till sörping!

Min familj

Min familj består av mamma, pappa, Kalle, jag och Kajza.

Mamma är som en typisk mamma, hon bryr sig om en och tar hand om en som bara en mor kan. Hon har en stor kvinnlig intuition när det gäller att veta ifall hennes barn ljuger när det gäller om de har träffat en kille/tjej. Det är ingen idé att ljuga, hon märker det direkt! Hon är ett enormt hälsofreak, men har inget lokalsinne. Hon är expert på att virra bort sig i skog och natur, som hon gärna befinner sig i. Hon är väldigt smart och läser och har läst mycket. Hon tror också att den grekiska mytologins havsgud har en stjärnudd!

Pappa har inget bordsskick, på den senaste släktmiddagen uttalande han sig enligt följande "jag passar på att ta mat nu när ingen är i köket, då kan jag ta med händerna". Han är en sann myglare, han fixar alltså ALLT själv och det mesta med hjälp av balsnören! Han kan tyvärr inte berätta roliga historier (det beror på hans hjärnskada) då han skrattar så mycket innan han hunnit berätta klart att han inte får någon luft och måste byta ämne för att inte tuppa av på grund av syrebrist! Så vi får aldrig veta det roliga.

Kalle, familjens äldsta barn, familjens "försöksperson". Han har fått pröva sig fram i livet och med sina framgångar och misstag satt de regler som vi haft under vår uppväxt. Han har till exempel lärt sig att stjäl han av julsnapsen som står i frysen, så går det inte att dölja den sjunkande vätskenivån genom att fylla på med vatten. Han är en ordbajsare (ordpolis) men använder sig samtidigt av egenpåhittade ord som till exempel Gucka! Och han är författaren till den fina historien om de små ävarna (som var så små, så små så du kan inte tänka dig). Han har också ett stort sinne för mat, och framförallt den lite underliga delikatessen maskar...

Jag är mellanslafset i familjen och vem jag är vet ni ju redan!

Kajza är familjens yngsta medlem, och på så sätt den mest bortskämda. Hon är envis som en åsna och hennes favorit uttryck är "aldrig i livet". Däremot går det att muta henne till att göra saker hon vägrar, med till exempelvis en chokladkaka, men då är risken stor att hon ska ha två. Oftast får då pappa avstå sin del. Hon har ett extremt bra minne och har absolut gehör. Hon slutade inte med napp förrän... ja? när var det nu? När hon började högstadiet? Gymnasiet? Frågan är om hon har slutat över huvudtaget?

Som ni märker så har jag världens bästa familj!

The Girl Behind the Computer

Jahopp, vem är jag? Ja, vad svårt! Jag har faktiskt gått hela dagen (eller halva iallafall) och funderat på vad jag ska skriva om mig själv. Och har inte kommit på något bra. Vad svårt detta känns, men det är väl bara att börja så kommer det nog...

Jag heter Karolina och är 22 år, jag bor i min lilla lägenhet på 34 kvadrat. Just nu läser jag media- och kommunikationsvetenskap i Linköping, men jag (tror jag) vill bli journalist så till hösten ska jag söka en multimedial journalistutbildning. Den finns i Kalmar, Stockholm och Piteå. Stockholm är tyvärr för svårt att komma in på och Piteå har jag redan kommit in på, men jag kände mig inte reda att åka upp ända dit (100 mil), men vi får se hur det blir nästa år. Det skulle bli så himla mycket lättare med Kalmar, samtidigt som det har sina nackdelar med.

Jag har varit tillsamans med Daniel sen (exakt idag) 2 år och 11 månader. Han stökar tyvärr ner i min lägenhet lite för mycket, men annars är han bra! Jag är nog lite pedant, eller ja ganska mycket! Ibland funderar jag på om mitt beteende är frisk eller inte, beroende på vem jag frågar så får jag olika svar.

Jag tror (vet till och med) att de flesta som träffar mig första gången ser mig som en ordentlig, pryd och ganska tråkig person. Framförallt de som träffar mig i en skolmiljö. Jag gillar att plugga och försöker vara ganska duktig där, men jag är inte så förtjust att prata inför en skolklass sådär, så jag blir rätt blyg då. Men de som har lärt känna mig vet att jag är långt ifrån pryd, många önskar nog att jag kunde vara lite mer pryd ibland. Min tid på Arbis har nog gjort sitt på den fronten!


Jag började blogga för att jag ville lära mig att uttrycka mina åsikter, och lära mig stå för dem. Men som ni ser så går det inget vidare, de flesta inlägg handlar mest om vad jag gör, har jag någon åsikt så är det oftast om någon film eller liknande. Jag ska nog försöka bättra mig på just detta!

Och såhär ser jag ut för det mesta:

Utmaning

Whoho! Jag har blivit utmanad av Rebecka att göra 7 days a week. Jag ska alltså skriva om dessa ämnen varje dag i en vecka. Vad roligt! Det var dessutom roliga ämnen att skriva om!


1. The girl behind the computer
2. Min familj
3. Intressen
4. Roliga minnen
5. Nostalgi
6. Beroende
7. I min väska

Jag utmanar Kajza på att göra samma sak!

Lat

Vilken lat dag jag har haft idag. Och jag har inte riktigt kommit igång förrän nu, och då så ska jag snart gå och lägga mig igen, eller ja, om ett par timmar, så lite tid är det kvar. Men det har verkligen varit  en lat dag idag, jag har lite ångest över det, det känns som man slösar bort sitt liv när man inte gör något av sin tid. Men samtidigt kanske det är bra att ha slödagar, bara det inte blir slöveckor...

Jag struntade i skolan för att jag vågar inte riktigt åka campusbussen i ovädret. Fånigt, jag vet. Men det är inte roligt att sitta där i nästan panik för att ta sig till skolan. Så det blev att vara hemma istället! Men i morgon ska vädret bli bättre så då vågar jag nog ge mig ut på vägarna igen.

Advent

Jag hade från början tänkt vänta med julgrejerna till på fredag åtminstonde, men det var svårt att motstå så jag och Daniel har satt upp dem redan idag. Men ändå, det är kanske lite för tidigt. Allt är förstås inte uppe, bara adventsgrejerna. Och riktigt mysigt vart det! Till och med Aramis var med och satte upp dem!

Se bara!Dessutom är det bara en månad kvar till julafton!

Avatar

Nu har även jag sett Avatar. Jag vet att jag är väldigt efter, det var nästan ett år sen som den hade premiär, men jag har helt enkelt inte sett den förrän nu. Ja jag tyckte den var bra, inte en av de bästa, men helt klart bra! Det var väldigt vacker, men jag tror att den gjorde sig mycket bättre på bio än på datorn.


Vilken filmperiod jag är inne i just nu, jag ser på film nästan varje dag. Men det hör nog till årstiden! På torsdag blir det nog bio också, Harry Potter med Sara! Härligt!

Grattis mormor

Idag fyller mormor år och vi ska strax åka dit för att fira henne. Jag har precis bakat färdigt de två schwarzwaldtårtorna som jag ska ta med mig. En vanlig, och en liten till mig och mamma som inte innehåller något socker! Jag tycker så himla mycket om att baka, så det är perfekt när man får sådana här tillfällen att göra det! Det är också mycket uppskattat när man ger bort sådant som man bakat själv!

Blev de inte fina?

Heeelg!

Så himla skönt med helg igen, även om mina veckor nu för tiden är korta så är de, eller den här har iallafall varit, väldigt intensiv. Så den här helgen är verkligen efterlängtad. Och uppskattad. Får se vad som händer, jag har en massa planer som inte är fastställda än. Och jag hoppas att allt blir av!


Pluggis

Idag har jag varit en riktig pluggis. Vi ska skriva ner en sammanfattning på två sidor av det som vi ska säga i morgon på seminariet, och jag skrev 2 1/4 sida och fick ändå inte plats med allt som jag ville ha med, men samtidigt så KAN jag verkligen inte korta ner det mer. Allt känns så viktigt att ha med. Men samtidigt så mår jag dåligt över att jag inte har gjort mitt bästa i den här uppgiften, som ändå inte är särskilt viktigt... Sikken idiotpluggis jag är!

Dessutom har jag varit på Gallerix och frågade ifall de kan förstora min bild som jag har försökt få förstorat på ArtId, men eftersom de aldrig har öppet på sina öppettider så skiter jag nu i dem och förstorar bilden hos Gallerix istället. Hoppas det går lite fortare där!Härlig föreläsning

Idag var jag på en föreläsning med mamma och pappa för att lyssna på Inger Hanssons föreläsning "våga mer än du törs". Man kan tro att en student inte gärna går på en föreläsning på sin fritid, men det här var den bästa föreläsning jag någon varit på! Den handlade om att man ska ta tillvara på sitt liv, och se till att få ut det bästa av sin tid här på jorden. Till exempel handlade den om självkänsla, att man ska lägga tid på att ta det lugnt och vila, att man ska vara mer med de människor som man mår bra av och sluta umgås med de som enbart stjäl ens energi. Hon pratade också om hur svåra motgångar i livet gör att vi växer och utvecklas. Hon sa mycket smart och en massa tänkvärt, men framförallt var hon otroligt duktig på att tala och oerhört rolig. Pappa satt med knallröda ögon hela föreläsningen igenom på grund av att hans ögon tårades när han skrattade så mycket. Får man chansen så kan jag verkligen rekomendera att se henne! Eller varför inte läsa hennes bok? Det ska jag göra!

Bakdag

Idag har jag haft en riktig bakdag, jag har bakat en napoleonbakelse som pappa ska få i morgon när vi firar farsdag en dag för sent. Det är hans favoritbakelse, så jag hoppas att den blev bra. Jag har också bakat pepparkakor som jag ska ge till mormor. Det är så himla mysigt att baka, och det är perfekt om det går att ge bort det man bakar, för annars är risken stor att man äter allt själv.

Jag såg Prinsessan och grodan igår, och jag tycker att den är en av de bästa filmer Disney har gjort. Den är precis som de gamla klassiska filmerna, precis så som Disney ska vara. Även om de nyare filmerna är bra, så är de inte i samma stil som de gamla. Jag har hört många som inte tyckt om den här filmen, men jag tycker den är helt underbar, det är helt klart min typ av film! I love it!Mooplegags

Om du går in på Googlemaps och söker efter vägbeskrivning mellan New York och Kina, så får man den här roliga vägbeskrivningen!


Rolig kurs

Medie- octh kommunikationsvetenskap är betydligt mycket roligare än vad det låter, och jag tycker till och med att det låter roligt. Just nu håller vi till exempel på att analyserar sex- och samlevnadsfrågespalter. Som den här till exempel:

Kära X!
Min man har alltid varit väldigt fäst vid sin mor, och hon har aldrig gillat mig något vidare. Jag frågade min man vem han skulle rädda om vi båda höll på att drunkna. Han sa: "Min mamma, för jag står i större tacksamhetsskuld till henne. Jag blev fruktansvärt sårad. Vad ska jag göra?

Svar: Kära Y; Lär er simma!

Och om några veckor ska vi se på Simpsons som vi sedan ska analysera. Det här är vad jag kallar universitetsstudier på högsta nivå!

Pensionärsjävlar

Pensionärsjävlar är helt klart det bästa programmet som går på tv just nu. Jag har saknat ett dolda kameran-program i Sverige, och här är det! Dessutom med pensionärer som pratar om snusk! Det är helt galet roligt! Se bara:

Helgen som gått

Vilken helg jag har haft, inte en enda lugn stund och knappt någon sömn alls. Men rolig har den varit! Jag har umgåtts med någon konstant hela tiden, så en lugn, söndagseftermiddag med plugg för mig själv är kanske bara bra...

I fredags var jag, Davida, Kajza, Dennis och Viktor på Ullared och shoppade gärnet! Det var en toppendag, ett härligt gäng och en supermysig resa!

 

 

Kvällen avslutades med fest, och lördagen började alldeles för tidigt, men med en väldigt härlig frukost hemma hos Kalle. Sedan var det lite kvalitetsumgängestid med Kajza hemma hos mor och far och efter det var det dags för kalas igen. Det blev Trappan, med dålig musik men med de bästa människorna så kvällen var super iallafall!

 

 

 

 


Ullared

Så var det dags för Ullared igen, som vanligt med Kajza, även Dennis är med den här gången igen. Det verkar som det här är våran grej. Sedan gästas vi också av Davida och Dennis kompis. Det blir fullt i bilen! Det här kommer nog att bli riktigt roligt!

Dock ska vi upp om fyra och en halv timme, suck! Jag som har varit helt galet trött hela dagen idag, undrar hur det kommer att bli i morgon. Plus att vi ska ut efteråt... Jag undrar om vi kommer orka det. Men det är bara att köra på!

the Social Network

Igår var jag och Daniel på bio. Det var jättemysigt! Det var länge sen vi var på bio nu, så det var verkligen på tiden. Vi såg the Social Network. Den var superbra! Verkligen värd att se. Tyvärr vet jag inte hur mycket av det som är med i filmen som är sant eller inte, men det är ganska häftigt hur han har lyckats skapa Facebook och att det har blivit så stort. Jag gillade inte att han var så elak mot sin kompis bara, det sabbade historien lite, men annars var den bra!

Och jag älskar verkligen Facebook, jag kan lätt gå in flera gånger om dagen. Utan Facebook så hade nog inte jag och Daniel blivit tillsammans, så jag har mycket att tacka fejjan för. Jag är stensäker på att det var Daniel som addade mig där och Daniel är lika säker på att det var jag. Så länge ingen av oss ljuger så tror jag att Facebook addade oss automatiskt. Vem det än var så hade inte det hänt så hade vi nog aldrig börjat prata med varandra igen och då hade vi aldrig blivit ihop.

Det är häftigt att det är så stort, och det växer hela tiden. Jag undrar hur stort det kommer att bli... Och det verkar inte heller vara en inne-grej som bara är populär ett tag, utan jag tror definitivt att Facebook är här för att stanna!

Halloween

Den här Halloween var den bästa jag har upplevt, och jag jag tror att den kommer att vara den bästa jag någonsin kommer att uppleva. Den var helt klockren! Det var mycket trevligt och läskigt och Daniel visste verkligen hur man ska göra för att få en läskig stämning, och han lyckades få till det flera gånger! Halloweensnackset var också helt rätt till stämningen, friterade syrsor och larver. Frasigt, men rätt gott. Det smakade som salta pinnar ungefär!

Alla var glada, alla hade roligt och alla vart skrämda! En toppenkväll helt enkelt! Jag tänkte flera gånger under kvällen att jag inte ville att den skulle ta slut och nu i efterhand längtar tillbaks till den!