Tjejkväll

Igår var det finmiddag hemma hos Tove med de fina "gamla" gymnasietjejerna! Det är så himla roligt att vi fortfarande ses och håller kontakten! Även om vi inte ses jätteofta hela gänget såhär så blir det lite då och då! Hoppas vi fortsätter med det!

Tyvärr glömde jag min kamera, och jag hade världens ångest för det. Men de andra tyckter det var skönt! Då får det bli dubbelt så mång kort nästa gång istället!

Tack tjejer för en härlig kväll!

Trädgårn

Igår blev det att inviga Trädgårn med bästa Klinga!






Inskickat

Nu är grupparbetet och opponeringen på det helt klart. Synopsisen (låter så himla guligt) är inskickad, tentan är igenomläst och inskickad! Jag är så himla duktig! Det är nog första gången under den här kursen som jag faktiskt har läst igenom det jag skrivit! Bra bra! Jag tänkte ta den här helgen och vara heeelt ledig och så sätter jag igång med uppsatsen på måndag istället!

Nu blir det en powernap och så får jag se vad kvällen har att erbjuda!

Dålig stil

Jag tycker att det är dålig stil att inte svara när man bjuder med någon på något. Det spelar ingen roll om man inte kan eller vill komma, men jag tycker att man åtminstonde ska svara och säga det. Det går alltid att säga nej! Men att inte höra av sig alls är verkligen dålig stil! Och i sådanafall är det bättre att hitta på en vit lögn, bara man kommer med ett svar. Eller varför inte bara vara ärlig och säga att man helt enkelt inte har lust idag? Jag är verkligen inte den som blir sur för att alla jag bjudit inte dyker upp, jag blir däremot sur när de jag bjuder inte hör av sig överhuvudtaget! För mig är det en självklarhet att åtminstonde svara ett kanske eller ett nej!

Är det verkligen så svårt?

Dåligt samvete

Jag får så dåligt samvete när jag ljuger.

Jag ljög för en gäst på jobbet häromdagen då jag sa att jag hade ätit Cream Cheese Stars fast jag inte hade gjort det. Han frågade till och med flera gånger om jag verkligen hade gjort det och om jag bara sa så för att jag var partisk.

Och det var jag ju!

Och jag som (i stort sett) aldrig ljuger! Ja jag förtjänar väl mitt dåliga samvete!

Det jag vill säga med det här inlägget är att man aldrig ska ljuga (eller att man inte alltid ska lita på oss medarbetare)! Ni får avgöra budskapet själva!

Snart är det över

Idag är sista dagen på denna kaosvecka på jobbet! Det har inte gått en dag utan att jag har behövt komma tidigare eller jobbat över. Så jag börjar tröttna lite på jobbet nu. Men som tur är så är jag ledig (från jobbet) i två veckor nu! Det känns underbart! Då kan jag koncentrera mig på skolan istället!

Jag är så tacksam över att jag har så många fina arbetskamrater! Utan dem hade jag inte orkat jobba! Det är de som gör jobbet roligt!

Då kör vi sista (och värsta) kaosdagen för den här påsken!

Försmak av sommaren

Igår körde vi brännboll på himpafältet, det var roligt. Jag har inte kört brännboll på flera år! Dessutom hade vi picknick efteråt. Tyvärr blåste det lite kallt så vi satt inte kvar särskilt länge, men förhoppningsvis gör vi det fler gånger i sommar sen när det blivit lite varmare så man kan sitta längre!

Efter det blev det även lite kalasande, men jag tog det väldigt lungt eftersom jag ska iväg och jobba idag! Idag och i morgon (precis som de senaste dagarna) kommer det vara jättefint väder, men självklart ska jag jobba. Enligt SMHI kommer veckan inte bli lika fin. Typiskt!


Min påsk

Jag har haft en helt underbar dag! Först blev det påsklunch ihop med familjen och mormor, sedan satt vi ute hela eftermiddagen, mös, pratade och åt tårta. På kvällen kom allas respektive och vi åt en jättefin tre rättersmiddag! Vi lekte också lekar och spelade kort! Som påsken alltid är, så har även denna varit helt perfekt!

Här är ett par barnvagnar som Kajza gjort till mamma och pappa i påskpresent


Rambo var också fin i sin påsk-scarf


En söt påskkyckling


De äter ur (och på) min hand:


Vi hade våra funderingar på att ställa ut kycklingarna som påskpynt på bordet, men det blev inte så...

Jag fick dessutom ett påskägg fyllt med nötter och mörk choklad av Daniels föräldrar och syster! Jag blir så himla rörd när någon anstränger sig och tänker på mig så!

Hoppas ni alla får en lika härlig påsk som jag!

Glad påsk till er alla!

Idag är jag ledig och jag kommer att fira påsk så det står härliga till ute hos mamma och pappa! De har dessutom precis fått kycklingar så mer påskigt kan det inte bli!

Den här videon tillägnar jag mamma, pappa, kycklingarna och alla hönsen!

Ha en glad party-påsk!


Snäll igen

Så har jag varit snäll igen och jobbat över med ännu en stängning. Min plånbok gillar det, men inte mina fötter! Jag har helt galet ont i fötterna just nu, får hoppas att det går över med en god natt sömn. Får hoppas på en god natts sömn!

Så nu sitter jag här och försöker varva ner efter jobbet, det går sådär. Det tar sådan himla tid innan man riktigt kan slappna av och somna, och förhoppningsvis inte drömma om jobbet. Nog för jag trivs på jobbet, men jag är gärna inte där när jag sover!

Nu över till något helt annat, dessa superfina strumpor hittade jag på Netto för bara tio kronor. Jag vet att jag måste sluta köpa Barbapappa-grejer, men jag kunde verkligen inte låta bli!



Söta va?

Helt förstörd

Som vanligt är jag helt förstörd när jag vaknar efter en stägning, och inatt har jag knappt kunnat sova någonting. När jag sovit har jag drömt om jobbet, när jag har varit lite småvaken har jag tänkt på jobbet, det känns liksom som jag inte fått någon direkt vila inatt.

Dessutom vaknade jag av att jag började blöda näsblod, hur konstigt är inte det?

Nu blir det en dusch, sedan ska jag ut till mamma och pappa för att umgås lite med Kajza nu när hon är hemma, sedan är det dags för jobb igen!


Vilken galen kväll

Vilken galen kväll det var på jobbet idag! Vi hade kö ut genom dörren från klockan åtta fram till klockan tio och halv elva var kön borta helt. Då var hela stället ett totalt kaos, men snäll som jag är så stannade jag kvar och hjälpte till med att stänga. Jag skulle slutat nio men istället blev det tio i två.

Så nu försöker jag varva ner så att jag kan sova. Men det är inte det lättaste! Den kö som vi hade idag är nog det värsta jag någonsin varit med om! (Av det jag har varit med om på jobbet alltså!)

Daniels påskägg

Daniel orkade inte vänta, så han fick sitt påskägg redan idag.



Ett jättestort påskägg med en massa gott i!



Ett perfekt påskägg att ge till Daniel!


Påskpyssel

Jag och Daniel har påskpysslat nu under kvällen! Vi har målat påskägg!

Såhär påskfint är det nu här hemma:




Shopping shopping

Idag har jag och Daniel shoppat en massa, vi har både varit i stan och på HC. Daniel har köpt en t-shirt och en skjorta och jag har, förutom en elvisp, köpt dessa:

En kofta:


En topp:


En klänning (som jag ska sy till):


Min favorit:


Och en massa ringar:


Allt detta har jag fått för endast 410 kronor! Det är inte dåligt det!

South Park

Jag har inte sett så mycket South Park, kanske sådär en tio avsnitt. I går låg jag och Daniel och såg avsnittet "Imaginationland" där de hamnar i ett "fantasiland" där alla människans fantasier finns. Där det finns en mur som skiljer de goda fantasifigurerna mot de onda, och givetvis rivs denna mur... Jag vill undvika att verka nördig så jag kommer inte att berätta mer vad avsnittet handlar om, utan jag vill berätta om min omedvetna reaktion av det.

Kan ni gissa vad som hände?

Jo, rädd som jag är drömmer jag givetvis en mardröm om dessa onda fantasifigurer, framförallt om Manbearpig (som är en figur från South Park). Det lilla jag har sett av serien så tycker jag att den kan vara riktigt rolig, men jag vet inte hur det ska gå för mig när jag drömmer mardrömmar om tecknade figurer...

Här är han förresten:


Duktiga jag

Efter en lång och väldigt seg heldag i skolan där det inte gick i särskilt många knop så har jag haft en eftermiddag som var raka motsatsen! Först gick jag en promenad runt strömmen ihop med Elinor, sedan åkte jag hem för att gå tillbaks dit för att jogga där med. Och jag har dessutom gjort armhävningar och tränat triceps med hantlar nu när jag kom hem.

Är jag inte duktig? Och hjärtat höll hela vägen!

Underbart!

Dagens pepp- och träningslåt: Sunrise Avenue - Hollywood Hills



Tack Kajza för låttipset!

Grillsäsongen är invigd

Nu är det verkligen vår på riktigt, ja nästan sommar. Idag har jag ätit grillat för första gången i år! Efter en lång och kall vinter så har man nästan glömt bort hur det är när det är sommar och hur gott grillat verkligen smakar.

Men inte längre! Det blev grillat hemma hos Daniel med hans föräldrar och jag måste säga att det var bland det godaste jag någonsin ätit!

Så nu funderar jag på att köpa en egen grill så vi kan grilla varje dag!


Sy dag

Idag har jag sytt en massa, jag har bland annat förkortat en klänning (som råkade bli för kort), sytt till ett par byxor och gjort om mina pyamasbyxor till ett par pyamasshorts. Nu till sommaren är det alldeles för varmt att sova i långa byxor, så de fick bli shorts av dem istället!



Mysiga va?

Jag har dessutom överansträngt mina stackars vrister för att jag har gått långa prommenader i fel skor, så jag har jätteont i mina vrister! Det blir härligt att springa runt på jobbet ikväll och ha ont i benen samtidigt.

Men jag får smeta på lite Voltaren och så är det bara att jag ger mig iväg, jag som verkligen var taggad för stägning idag. Men det ska nog gå bra!

Ansökan inskickad

Idag är sista dagen för ansökan till högskolan. Jag är färdig med min! Såhär ser den ut:
1. Kalmar
2. Piteå
3. Södertörn
4. Mittuniversitetet
5. MKV 3 i Linköping

Jag har dessutom skickat in ett arbetsprov till Piteå, för att öka chansen ifall jag inte kommer in i Kalmar. Och MKV 3 i Linköping är en backup-plan ifall jag inte kommer in någon annan stans.

Det blir nog bra det här!

Nu är det bara ett par månader med en jobbig väntan att se fram emot!

Whohoo!



Detta är väl något att se fram emot? I nästa vecka kommer det både bli varmt och soligt, 18 grader både på måndag och tisdag! Härligt härligt! Det är nästan sommar det! Men bara nästan...

Men det är inte långt kvar!

Nu kommer Daniel och vi ska åka och storhandla, sedan blir det myskväll!

Statoil är min räddare i nöden

Eller min... Snarare kattens!

I söndags när jag trodde det var kattsanden som var problemet så kunde jag gå till Statoil halv två på natten och köpa det! Och nu (22:40) när jag tror att katten har blivit förstoppad så kunde jag gå dit och köpa messmör som tydligen ska sätta fart på magen!

Är det inte fantastiskt att det finns på ett av de få ställen som är nattöppet? Nu får vi hoppas att messmöret ger något resultat också!


Är katten knäpp?

Jag skulle ge Aramis lite penicillin eftersom han har fått urinsten, jag tog ut den ena tabletten och la den på bordet för att jag skulle gå ut i köket för att dela på den andra (han ska ha 1 ½). Och katten blev som tokig i tabletten! Jag företällde mig att jag skulle bli tvungen att trycka ner tabletterna i halsen på honom, men han åt upp den helt själv. Han älskar dem! Jag har aldrig sett honom bete sig så för något i matväg innan. Och varje gång jag tar fram tablettasken och börjar pilla på förpackningen så kommer han springandes fram!

Är katten knäpp eller har de i något i tabletterna? För läser man om dem i FASS så står det inget om det, de innehåller bara amoxillin som är penicillinet, klavualsyra som ska skydda det och erytrosin som som är ett färgämne. Eller finns det mer i men som inte står med? Och får de göra så?

Jaa... Dagens stora fråga; Är katten knäpp eller inte?


Tenta klar

Jag har bara gått den här kursen i en vecka och jag har redan lyckats göra klart tentan! Och om vi jobbar på bra i morgon så kan vi kanske lyckas göra klart grupparbetet då med! Då är det bara seminarieuppgifterna kvar, som jag också tänkte ta den här veckan. Så har jag bara uppsatsen kvar att koncentrera mig på!

Så himla duktig jag är!


Denna har gått hela kvällen


Sova

Det är helg igen och det verkar ha blivit en vana för mig att sitta hemma för mig själv på kvällarna för att jag ska upp dagen efter och jobba... Det kan vara mysigt, jag är till exempel uppe i sjätte säsongen av How I Met Your Mother just nu, men ändå. Det är lite tråkigt, framförallt när man ser alla andras statusuppdateringar på facebook och alla verkar ha så mycket roligt för sig. Jag är minsta sagt partysugen just nu.

Men livet är hårt! Och jag behöver verkligen pengarna! Så nu sitter jag här och dricker kvällsthe, för att bli trött så att jag kan somna snart. Jag sov till klockan tio i morse så det lär ta ett tag!

Sov gott nu allesammans! Och jag hoppas verkligen ni njuter av er helg och av allt roligt ni hittar på!


Datorväska



Jag har precis sytt klart min datoräska! Visst är den söt? Det är två väskor som jag har gjort om, den blommiga var för liten till min dator så jag köpte en större svart och sydde på den lilla blommiga på den. Superenkelt!

Small small world

Daniel och jag satt och såg på Family Guy och då var de på Disneyland och åkte i "Small World"-riden. Jag var tvungen att visa Daniel ett klipp om vad det är för något, och för er som inte har varit där och åkt så får ni ett smakprov på det här!

OBS! Hela måste ses för att uppnå bästa möjliga verklighetskänsla!

Jag vill...

RESA! Jag är så himla sugen på att ge mig ut och resa, se något nytt och spännande! Men... Det finns alltid ett men! Och oftast är det, precis som med det här fallet, pengarna som är men:et. Jag har en hel del resor som jag lovat göra. Dels ska jag hälsa på Nathalie, dels ska jag och Kajza åka på tågluff, och dessutom har jag lovat Sara att vi ska åka till Thailand.

Mitt största problem att jag mer eller mindre har lovat dem att vi ska göra resan inom ett år, och som det ser ut nu har jag inte råd att åka på någon... Men vem vet? Jag kanske vinner en massa pengar någonstans och kan lyckas ta mig iväg! Jag har precis skickat iväg svar till två tävlingar där man kan vinna en resa. Vi kan ju alltid hoppas på att jag vinner någon av dem, så får jag resa lite! Men frågan är ju hur ofta man lyckas göra det...



Men man ska aldrig säga aldrig!

Lite låg

Jag känner mig lite låg just nu, jag håller på att bli sjuk var och varannan vecka, men det bryter aldrig ut. Dessutom sover jag sjukt mycket, jag sover mer än mina åtta timmar, och trots att jag försöker hålla mig vaken om dagarna går det inte.

Jag tror att det har att göra med att jag inte gör så mycket just nu, eller jag gör massor! Men att jag inte gör så mycket roligt... Jag hade behövt ha något roligt att se fram emot! Men det enda min närmsta framtid kommer att bestå av är skola och jobb, jag kommer jobba massor nu i april och det är sjukt mycket nu såhär i slutspurten av skolan med uppsatsen och allt. Så jag har heller ingen tid till att hitta på något roligt!

Jag längtar tills min nästa lediga helg, då ska det hända grejer!


Skola

Då var det dags att ge sig av till skolan igen, jag har inte varit där på ungefär två och en halv vecka eftersom jag har varit hemma och skrivit tenta. Det känns faktiskt lite konstigt att gå tillbaks, jag vill liksom inte. Jag har vant mig vid att gå hemma om dagarna nu...

Nu har vi uppsatsskrivande fram till sommaren, först har vi ett par veckor med lite andra uppgifter, men i maj börjar det på riktigt. Det är visserligen bara en B-uppsats, men ändå! Jag är inte riktigt taggad för det...

Min fina röda cykel

Jag är så nöjd med min nya, fina cykel! Den liksom glider fram när jag åker på den!



Från början var det tänk att jag bara skulle lämna in min gamla på service eftersom bromsarna inte fungerade. Men den är så gammal att det inte finns några grejer till den längre, så jag fick helt enkelt köpa en ny. Och jag är supernöjd!

Vätternrundan nästa!

Piss

Provet gick piss! Jag fick sämre än vad jag fick sist så det blir nog inget Kalmar för mig i höst. Men men, Piteå blir kanske inte så dåligt ändå! Det är bara väldigt långt...

En sak som har varit bra med dagen är att jag hittade denna söta påskprydnaden på Erikshjälpen när jag gick förbi där på lunchen! Jag älskar verkligen påsken! Fast det får mig bara att tänka på att jag jobbar hela påsken! Det är också pissigt!

Men nog med deppigt piss nu, kolla vad söt den är:



Så tänkte jag sätta någon söt blomma i den med, en påsklilja eller något! Gullig va?

Piss out!

Högskoleprov

Ja då var det dags igen. Jag är inte särskilt sugen eller särskilt taggad, men jag ska ändå göra mitt bästa. Vem vet, jag kan ju ha tur!

Det jobbigaste är att det här lilla (!) provet som jag ska göra idag känns så livsavgörande, det är detta som kan avgöra om det blir Kalmar eller Piteå i höst. Ja, det kommer att tyvärr bli samma hemska runda som det var förra året. Men efter i år får det räcka, kommer jag inte in i Kalmar så får det bli Piteå. Och det hänger allt på idag...

Härligt med lite sådär extra prestationsångest när jag ska iväg och försöka göra mitt yttersta! Men jag tror ändå att det kommer att gå rätt bra... Ni får hålla tummarna!


Bästa skämtet

Har ni blivit något lurade idag? Jag har hört och sett många roliga skämt idag, men inget som jag har gått på. Min favorit var detta som stod utanför ICA Strömmen:



Haha! Så himla rolig! Jag tycker det är så otroligt roligt med practical jokes, det är så roligt när folk verkligen går in för dem och försöker göra dem ordentligt! Och de lyckas också (för det mesta) väldigt bra!

Mer practical jokes helt enkelt!

April april

Det var förvånandsvärt många som gick på mitt och Daniels aprilskämt, och vi som trodde att det skulle vara så uppenbart att vi hade gjort slut på första april. (Stackars de som gör det!)

Det var verkligen fint av alla er som hörde av sig och som tänkte på oss. Det värmer oerhört att veta att människor i ens närhet bryr sig så mycket om en! Jag ber om ursäkt till er som vi verkligen skrämde upp, samtidigt som jag är väldigt tacksam omtanke!

Men jag kan försäkra er att detta aprilskämt inte kommer att upprepas! Men jag har redan planer för nästa års skämt! Men då har det en helt ny tvist! Hihi!