Och där...

...var ännu en läslogg avklarad! Jag har verkligen flyt nu!

Skönt! Nu ska jag belöna mig med några sex and the city avsnitt innan jag somnar, och i morgon blir det skola 10-16 och efter det är det informationsmöte på kåren. Jag har lite planer på att börja arbeta i baren där, har skrivit upp mig på café- och DJlistan också, men baren är det som lockar mig mest!

Efter det blir det after school med klassisarna!

Hittade den här förut när jag städade, här översätter de till och med till svenska:Ett annat ord jag har lärt mig på pitemål är remidjen, vilket betyder bestick!

Pluggis

Ja då har jag gjort min första uppgift i skolan, min första läslogg. Först ska vi läsa jättelångt och jättemycket i en eller flera böcker och sedan ska vi sammanfatta det och reflektera lite kring det.

Det är också det enda som jag har gjort idag, plugghäst som jag är. Men jag blir alltid så himla stressad i början av en kurs eller termin när man ser allt som hänger över en och man inte vet om man kommer hinna med det. Då låser jag in mig i min lägenhet och så begraver jag mig i mina böcker och gör inget annat under den dagen. Oftast orkar jag inte mer än en dag, för sen trånar man efter socialt umgänge! Precis som idag! Men jag hatar att skjuta upp saker och ting och jag hatar att sitta med ett arbete sista kvällen, jag har hellre fritid senare än nu! I morgon ska jag dock unna mig lite after school!

Nu ska jag städa lite för till helgen får jag finbesök! Jag längtar!


Mina fina klassisar

Tack för all hjälp!

Tack så mycket käre far för att du har tapetserat om min lägenhet och tack så mycket kära mor för att du har fixat spisen! Förlåt för att jag ger er en massa extraarbete!

Men ni ska veta att jag är väldigt tacksam! Och jag saknar er!

Puss

Hemlängtan


Jag längtar hem till min kära familj, underbara pojkvän och alla fina vänner jag har! Jag saknar er!!!


Andra dagen

Nu har den andra riktiga skoldagen gått och det känns fortfarande bra! Den här kursen verkar vara rätt så rolig ändå, trots att det ska vara den där som-de-alltid-lägger-i-början-med-jättetråkiga-asflummiga-uppgifter-och-ingen-förstår-någonting-av-dem-kursen. Den här går att jämföras med HEL1 för er som har läst den. Men självklart är den sååååå mycket roligare! Men ni förstår vilken typ av kurs det är och jag tycker till och med att den är rolig!

Det som är mindre roligt är att jag har insett att vi har sjukt mycket att göra i bara den här kursen, och på torsdag börjar ännu en. Hur ska jag hinna med allt? Men så känns det kanske alltid i början, det blir nog bättre sen när man har betat av några uppgifter!

Kvällen kommer att bestå av plugg (och den blir förhoppningsvis tidig) för i morgon ska jag få en välbehövlig sovmorgon!


Sjuk

Det var riktigt mysigt med tårtkalas hemma hos Karin med mycket skratt! Men jag tror att nolleP har börjat sätta sina spår, jag håller nämligen på att bli sjuk. Jag känner mig lite småfebrig och har ont i halsen. Men jag hinkar thé och vatten så ska det nog gå över. Den senaste tiden har jag faktiskt inte blivit så jättesjuk, men vi får se! Det är inte konstigt att man blir sjuk såhär till skolstart, en massa nya bakterier som samlas. Alla är eller har varit sjuka, så det är ju inte konstigt att jag också drabbas.

Vi tog en jättefin bild i skolan idag med min mobil, men jag har inte lärt mig hur jag överför bilder från mobilen till datorn än, så den får ni se en annan dag. Däremot jag precis lyckats fixa lite musik till telefonen! Det går framåt för mig!

Nu blir det att sova och så hoppas jag på att jag mår bättre i morgon!
Back to reality

Nu har skolan börjat på riktigt. Vi hade en liten föreläsning och introduktion på förmiddagen! Vi kommer att läsa två kurser parallellt på halvfart, den som vi hade idag är medie- och kommunikationsvetenskap, MKV (som jag läste hela förra året) och den andra är tidningsjournalistik. Eventuellt skulle jag kunna tillgodoräkna mig MKV-kursen och läsa någonting annat, men jag ska spåna lite mer på det senare! Jag vet inte annars vad jag vill läsa!

Nu på eftermiddagen har jag och Lina haft picnick på gården utanför, det var jättemysigt! Vi åt lunch och låg och solade på en filt! Man får passa på att njuta nu när det är sol här uppe, för i vinter kommer det inte att vara i överflöd precis.

Nu ska jag göra lite storkok så jag har matlådor till veckan, och kvällen kommer spenderas på Beckis för att fira Karins födelsedag!

Mysig söndag

Denna söndag har inte gått i många knop. En lång sovmorgon och långsam frukost, sedan knallade jag och Lina ner till Rebecka och Ida och hälsade på för lite fika. Där blev det mycket snack, tvättande, ett superspontant soffköp av deras granne som höll på att flytta ut. Efter det gick vi alla och handlade på Willys och sedan knallade jag och Lina hem till oss med djupa samtal. Härligt!

Det är verkligen fina tjejer det här! Ska bli kul att spendera de här tre åren med er!

Nu blir det ännu mer mys framför Sex and the city, jag har tänkt se hela serien från början till slut!

I morgon börjar allvaret. Det ska bli riktigt spännande! Jag längtar faktiskt!

Ny telefon

Min gamla telefon gick sönder så jag sprang ner till Elgiganten och köpte mig en ny. Nu i sådanahär moderna tider måste man nästan ha en smartphone, så det fick bli en HTC Wildfire.Jag gillar den starkt! Den är jättesöt, men jag har inte lärt mig den än, men det kommer nog snart!

NolleP ♥

Nu är vårt kära nolleP över. Det känns både tråkigt och sorgligt, men det ska bli riktigt kul att börja med allvaret på måndag. Back to reality! Festen igårkväll var hur kul som helst! Det var så roligt att få se hur alla phösare såg ut i verkligenheten, tänk vad ett par solglasögon kan göra egentligen! Det var också roligt att se dem så som de är på riktigt, som glada, härliga människor!

Här är när vi äntligen får ta av oss våra nollebrickor:Enligt tradition ska man elda upp dem, men jag har faktiskt sparat min. Här är den bästa juornalistklassen:

Tack alla för ett mycket lyckat nolleP!

Kickoff

Nu har är det inte mycket kvar av nolleP. Sista dagen har varit väldigt händelserik. Det började med morgonmöte som vanligt, fast idag kallades det för morgonmys, vi hade det nämligen extra mysigt! Efter det fick vi skriva profiler om våra phösare, alltså hur vi tror att de är och vad vi tror att de gör. Eftersom de inte har sagt någonting till oss, vi vet inte deras namn, hur gamla de är eller någonting så var nog meningen att vi skulle gissa oss till det! Men eftersom vi är journalister så har vi gjort lite grävande journalistik och tagit fram en hel del fakta om vår överphösare (som min grupp skulle skriva om). Vi vet nu vad han heter, vart han är född, år månad, dag och veckodag, även vad han läser till, vad han gör på fritiden, politisk åsikt och så vidare.

Det har vi ännu inte fått någon respons på, ska bli spännande att höra!

Efter lunch hade vi en väldigt viktigt och mycket obligatorisk föreläsning om bokning av salar och material etcetera, med en oerhört dålig föreläsare. Hon använde sig av overheadbilder som ingen såg någonting av, svarade i telefon under tiden och pratade skit med sin gravida vän (vilket var anledningen till att hon svarade). Hon föreläste också på svenska och sa att utbytesstudenterna skulle ha sin föreläsning om detta på måndag, men tvingade dem att stanna kvar ändå. Så hon försökte översätta lite åt dem, men det blev hela tiden helt fel. Det var verkligen en katastofal föreläsning!

Mitt i sätts musiken på och hon blir upprörd och undrar vad som händer, efter det kommer det in två phösare från Luleå och presenterar sig, föreläsaren blir så himla upprörd att hon tar sina grejer och springer därifrån! Och sedan kommer våra phösare in och skriker åt oss att gå ut till kåren.

Där samlas vi, får lämna ifrån oss våra värdesaker och får platspåsar att ta på oss. Sedan delas vi in i lag och får ett papper med en massa olika uppdrag som vi skulle utföra nere på stan. Till exempel skulle vi praoa på Shell, sjunga Mauro Scoccos "Sarah" i hörnet på Shell, köra sten-sax-påse med en pensionär och låta den vinna, flirta med en som jobbar i en butik, smickra en pensionär bland annat. Vi var också tvugna att få tag i ett äpple, en hink, ett fem meter långt snöre och en pinne som är en meter lång. Vi hade dessutom bara en timme på oss! Det var jätteroligt!

Efter det samlades vi utanför kåren igen och där blev det trekamp med alla grejerna vi hade hämtat. Med pinnen blev det irländsk julafton, snöret skulle alla trä igenom sina kläder (in genom höger arm och ut genom vänster byxben) och i hinken (som fylldes med vatten) lades äpplet som man skulle ta en tugga av utan att använda händerna. Jag fick den värsta av dem alla, äpplet i hinken. Jag blev skapligt blöt, och sminket rann ut i hela ansiktet. Men vad gör man inte för sitt lag? Den grenen vann vi dessutom!

Efter en välbehövlig dusch ska jag nu göra mat, fixa i ordning mig sedan ska jag och Lina knalla iväg till förfesten som är på det andra studentboendet i Piteå. Efter det är det kickoff på kåren! Det kommer bli superkul! Särskilt spännande ska det bli att få se alla phösare utan sina solglasögon!

Sista dagen

Öppen scen var riktigt roligt och vi vann dessutom hela grejen! Ännu roligare! Nu blir det att sova och ladda upp inför i morgon. Sista dagen på nolleP, det är faktiskt lite sorgligt att det är över nu. Men kickoffen kommer att bli super!

Vi hörs mer i morgon!

Vår låt på öppen scen

Här är låten som vi har skrivit, som vi ska framföra på öppen scen ikväll. Melodin är främling, så ni kan lätt förstå hur det kommer att låta!

Storebror, vad döljer du för oss i dina solglasögon?
Har vi en chans, att få en dans med Packman?
Rorschach, vad finns bakom din scarf? Snälla, låt oss få veta!
Finns det ett smil nånstans, är du en tandlös man? Eller ej!?

Som generalen har sitt gravallvar så finns det också en sårbarhet.
Nålen vi ser den, vill gärna ta ner den till dig!
Fru Lady Envy och så herr Sir Pride, ni glimmar fint i eran glitterskrud.
Att få va nära och glittret få bära, med er!

Får vi blir ettor kan vi somna gott igen!

Det kommer att bli en succé!Grillkväll

Ikväll var det grillkväll på kvarters. Det är så himla skönt när allt ligger så nära, det mesta händer liksom på samma gård där jag bor. Och är det inte här så är det på kåren eller på skolan och dit tar det typ tio minuter att gå. Jätteskönt! Det blir dessutom bra i vinter sen när man inte vill ta sig någon längre stans på grund av kylan.

Först var det grillning, och sedan var det den erkända, mytomspunna fem-kampen. Där vi delades i två lag efter de olika bovärdarna, jag tillhör lag Johny och det andra laget är lag Peter. Lag Johny vann ju så klart och jag ägde i den trebenta äggstafetten! Det var riktigt roligt!

Här är lite bilder från kvällen:Med på nolleP finns också phösarhunden Ljur som ägs av ljudtekniks phösare Ljudor. Är han inte söt?
Det känns riktigt skönt med en tidig kväll, sömn är något som jag verkligen behöver ha mer av! Så jag ska gå och lägga mig nu, för att tagga inför öppen scen i morgon. Vi har skrivit en superbra låt! Ni ska få läsa texten till den i morgon!

Skolans hierarki

Jag tänkte skriva ett inlägg om hur hierarkin i skolan ser ut, så att ni som inte är så insatta i ämnet ska förstå vad det hela handlar om.

Adel: Högst upp har vi adeln, där generalen är den allra högsta. Så fort vi nollor ser någon av dem måste vi resa oss upp, göra honör och hälsa på dem med deras namn!

Överphösare: För varje program finns en överphösare, som har till uppgift att phösa oss igenom nolleperioden så att vi kan lyckas bli ettor. Varje gång vi ser dem ska vi också resa oss upp och hälsa på dem med deras namn, men vi ska inte göra honör.

Phösare: Alla överphösare har två stycken phösare, som fungerar som deras högra händer, som också finns till för att hjälpa oss. Så fort vi ser dem ska vi hälsa på dem med deras namn, men vi behöver inte resa oss upp för dem.

Och allra längst ner, som de sa under första dagen, en bra bit under helvetet, finns nollvetet och det är där vi nollor befinner oss!

Över adeln finns förstås den heliga nÅL, det är den här pelaren som finns på taket till Acusticum. Vi bugar mot nÅL minst varje morgon, men också flera gånger per dag, lite beroende på vad vi gör. Historien om nÅL är att det är den som har skapat Piteå och det är den som har gett stadens dess ljus.
Morgongympa

Idag blev vi väkta 06.45 av phösarna för att samlas nedanför och gå bort till kåren för att där ha morgongympa. Inte särskilt kul med tanke på att det var fest igår och jag bara har sovit i fyra timmar! Jag hinner heller inte äta någon frukost eftersom det tar en stund att fixa mina ägg som jag vill ha på morgonen. Nu ska jag bege mig tillbaks till skolan för morgonmöte.

Härligt det är med nolle-P!

Rödafesten

Jag har börjat sålla lite bland alla aktiviteter, jag har insett att det inte kommer att gå om man vill gå på alla grejerna. Jag behöver mer sömn än den jag får! Dock vet jag inte riktigt vad jag ska välja bort i morgon, då är det radioteater och openstage (och grillkväll på kvällen, men den är en självklarhet)! Men det lutar nog åt att det är openstage som får gå bort!

Här är lite bilder ifrån rödafesten:

Här är en nolla tillsammans med adeln: (det är knappt tillåtet att ta en sånhär bild)


Nollor och Sir Pride:


Journalister:


Mer journalister tillsammans med phösare:


Här är vi utan för husen på studentområdet och samlas innan vi går vidare till kåren:


Alla gör honör och hälsar på adeln:


Här är vi på väg till kåren, med överphösaren i täten:


Alla journalister utanför kåren:


Sedan är det fullt ös på kåren:
Det var inte många som var taggade för att gå upp klockan sju eller halv åtta i morgon bitti, men en annan har faktiskt tänkt att göra det! Tjugo i nio är det morgonmöte! Då gäller det att befinna sig på plats!

Som de säger här:

Kung på natten, kung på dagen!

Hej Pite

Dagens prova på heter Hej Pite, där vi får en rundtur i stan. En sak som jag har gillat med stan är att de har en walk of fame - gata här. Nämligen storgatan! Piteå är alltså lite som Los Angeles, eller som Hollywood, fast det inte är alla som tror det. Här är en stjärna:(Om ni inte ser så står det i texten under "Skådespelare, välbekant från både TV och film, bl.a. komedisuccen Pistvakt och filmen Jägarna.")

Andra storheter från Pite är bland annat Liza Marklund, Lasse Eriksson och en himla massa skid-/snowboardåkare och ishockeyspelare!
Det ni!

Mobilblogga ?

Som ni kanske märkte var såg mitt förra inlägg inte ut som vanligt, det beror nämligen på att jag har testat att mobilblogga. Men jag är inte riktigt nöjd, det går nämligen inte att byta rad då (trots att jag gör det i mobilen) och det blir så tråkigt att läsa det då. Så det blir nog bara mobilbloggande i nödfall...

Det är lite tråkigt att det inte går att blogga från vare sig iphone eller android när det gäller blogg.se, för det hade jag tyckt var superkul! Utan enda sättet att göra det är att göra det från mobilen, men jag gillade det inte. Dessutom kostar det. Värdelöst!

Nej, det kommer att bli mer gammalt hederligt bloggande. Dock ökade mitt läsarantal till det dubbla på bara tre timmar. Ja det var ju förstås inte dåligt!

Ännu en vecka med introduktion och nollnin...

Ännu en vecka med introduktion och nollning återstår. Jag har jättekul, men är helt förstörd. Trots att det blev en lugn kväll igår och relativt mycket sömn (sju timmar) är jag ändå helt galet trött. Idag och de två kommande dagarna har vi "prova på"-grejer då vi får testa lite av de olika programmen som finns här. Idag till exempel har vi på förmiddagen dansat, det var superkul! Och nu på eftermiddagen har vi fått göra kortfilmer. Alla blev bra och riktigt roliga! Nu ska jag slappa lite och sen får jag se om jag ska gå på tv-spelsturneringen ikväll, jag funderar på att spara mig till resten av veckans fester istället. För så mycket mer sömn lär jag inte få!


Regnjacka

Eftersom det har regnat så mycket sen jag flyttade upp hit passade jag igår på att köpa en ny regnjacka. Men än så länge har jag inte fått chansen att använda den, men det är ju något jag egentligen ska vara glad över. Och hösten har knappt börjat, så jag lär få chans att använda den ordentligt!


Beachfesten

Här är lite bilder från beachfesten igår. Först var vi på kvarters (en liten lokal som tillhör lägenheterna här) på förfest. Där fick vi i uppgift att framföra små teaterföreställningar där vi hade ett visst antal grejer som var tvugna att vara med, till exempel två personer, en känsla, en sak och en särskild mening. Så himla roligt det blev, alla gick in för det ordentligt och var så duktiga på att spela teater! Skitkul!


En låt som kan betysa sååå mycketMin resa var mot solen, långt bortom alla slutna rum,
Där allting är oändligt, och alla gränser har förevigt suddats ut.
Jag ville se miraklet, och höra ord som föder liv,
Bli buren av en styrka, som bara växer när jag anat mitt motiv.

Stad i ljus, i ett land utan namn,
Ge mig liv, där allting föds på nytt.

Och så när allt förändrats, när tiden inte längre finns,
Så ser jag oss tilsammans, och då är resan slut,
Det enda som vi minns.

Stad i ljus, i ett land utan namn,
Ge mig liv, där allting föds på nytt.
Stad i ljus, i ett land utan namn,
Ge, ge mig liv, där allting föds på nytt.

En galen kväll

"Nu taa vä skootn å ger åh ut på fjälle å så skut vä lit älg"

Fråga Olle var faktiskt riktigt kul, han var särskilt duktig på att lyckas vända varenda "vanliga" mening till att få det att låta snuskigt. Efter det drog vi vidare ut i norrlandsnatten för att besöka Piteås uteliv; Kalles.En bild säger mer än tusen ord brukar man ju säga, men jag vill säga att den säger ungefär precis så som det var. Vi hade en galet rolig kväll på denna galna krog. Vi fick chansen att lära känna lokalbefolkningen här i Pite. Jag har dessutom lärt mig mer norrländska.

Till exempel "haino", "heino" och "hoino", vilket alltså är han, hon, den/det eller engelskans motsvarighet he, she och it.

Alla mina fördommar om norrland och norrlänningar har också besannats. Vilket är riktigt roligt faktiskt! Till exempel så utspelade sig detta scenario på Max:

-Vet ni hur dags systemet stänger i morgon?
-Systemet? Jag kan fixa hembränt åt er om ni vill.
-Nej, tack det är bra.
-Jo, klart ni ska ha hembränt. Det är inga problem.
-Tack ändå! Så ni vet inte när de stänger?
-Nej.

De är nog inte där alltför ofta!

Fredag

Idag är det fredag och sista dagen som jag behöver gå upp tidigt på! I morgon kommer det att bli en låååång, välbehövlig sovmorgon. Det är nästan så att jag längtar!

Idag har vi haft två föreläsningar, först en som skulle ge motivation till att plugga (det gjorde den, det var jättebra föreläsare), sedan en som handlade om alkohol, eller hur man ska maximera alkoholens positiva effekter (det gör man genom att inte dricka för mycket)! Efter det var det fixardag på kåren, då man kunde gå dit och få information av en massa företag som kan vara bra att känna till under studietiden, till exempel PiteTaxi och Student Consulting. Sedan tog vi också bussen ut till en second hand-butik i Öjebyn, men jag hittade inget särskilt där, hade velat köpa ett paraply, men alla regngrejer var slut. Inte så konstigt med tanke på att det nu har regnat konstant i tre dygn i sträck.

Nu blir det att ta det lite lugnt ett par timmar, ikväll blir det kåren, då det är "Fråga Olle", Olle Waller kommer hit och ska svara på frågor. Jag tycker visserligen att han är riktigt äcklig, men jag tror ändå att det här kan nog bli en riktigt rolig fredagkväll!

Dag 2

Idag har vi haft mer information om utbildningen och om kurserna som vi ska läsa. Vi har också gjort en ordentlig presentation om oss själva inför klassen och pratat om vad vi vill ha ut av vår utbildning. Det var roligt att få veta mer om det vi ska läsa, och jag längtar tills vi ska börja läsa på riktigt!

Eftermiddagen var det nollning då vi lekte lekar med lite musiker, nu är det ett par timmars vila och ikväll är det quiz på kåren.

Här är en liten fin vattenflaska som vi har fått:Bra budskap!

Min första dag (lite mer utförligt)

Jag tänkte berätta mer om min första dag nu när jag har lite mer tid än förut. Eller ja, mer tid vet jag inte. Det här är egentligen dyrbar sovtid, men det får gå ändå! Vad gör jag inte för mina kära läsare liksom?

Dagen började med information i aulan, där vi fick lära oss att det vi (eller det jag, mer specifikt) går är "Journalistik i nya medier, vid instutitionen för konst, kommunikation och lärande, Luleå tekniska universitet i Piteå". Det ni! Sedan var det inskrivning, fotografering och lunch, med väldigt stora pauser emellan så det blev mycket väntetid, men det gjorde inte så mycket. Då fick man tillfälle att bekanta sig med sin klass.

Efter det drog nollningen igång, och vi blev runtphösta av våra phösare i korridorerna. Vi är tvugna att bära sådanahär nollebrickor på oss hela tiden (enda gången vi inte behöver ha dem är i våra egna hem).De är jättebra, då behöver man inte prata med varandra, utan man kan bara läsa på varandras brickor!

Nu i kväll har det varit fest på kåren, med maskerad och temat var pirat. Under förfesten hos en av phösarna skulle vi tillsammans komponera en dans, som vi sedan skulle visa upp på kåren.

Mycket skoj!

Såhär såg jag ut som pirat:Nu blir det sova, jag ska upp i morgon igen för en ny fullspäckad dag!

Min första dag

Nu har jag överlevt min första dag i skolan. Men jag var riktigt nervös i morse, men det gick bra! Klassen verkar toppen! Nu blir det piratfest!

Mer information får ni i morgon...

Eller när jag har tid!

Det är mycketr nu!

Men kul har jag!

Inskrivning

Nu ska jag alldeles strax knalla iväg för min allra första skoldag i Piteå. Det ska bli spännande! Jag är lite nervös faktiskt. Jag hoppas att jag hamnar i en bra klass! Dessutom väntar tio dagar med nolle-p! Ska bli superkul!

Vi hörs senare för en uppdatering om hur dagen varit!

Såhär ser mitt fönster ut utifrånVisst ser det mysigt ut?

En liten prommenad

Jag har precis varit ute på en liten promenad, jag letade upp vägen till skolan, det tar typ tio minuter att gå dit, men jag tog vägen förbi Willys så hela prommenaden tog ungefär en och en halv timme. På vägen till skolan finns det en massa lingon och blåbär, så hinner man inte äta frukost innan så kan man göra det på vägen!
Såhär ser ingången till skolan ut:Här är kårhuset:Här är Acusticum, en stor konsertsal som ligger precis i skolan:


Såhär kan det se ut här uppe:


Läppcerat

Jag har äntligen köpt mig Rosenseriens Läppcerat! Jag tror verkligen inte att det finns något bättre! Förut tyckte jag så om Försvarets hudsalva, men Rosenseriens är ännu bättre! Mina läppar som för tillfället är inne i en torrhetsperiod börjar redan bli bättre, och jag har bara använt det i ett par timmar!

Jag tog med jordgubbssmak (jättegod), men det finns också som lavendel (också jättegod). Ceratet kostar en slant extra men det är absolut värt det eftersom det fungerar så bra, och det gör att läpparna håller sig fuktigare längre! Jag rekommenderar det verkligen!
Min lilla lägenhet

Nu har jag packat upp alla kartonger och alla mina grejer är på sin plats. Det är lite smått och gott som jag skulle vilja och behöva fixa, men det får bli med tiden. Det är i alla fall beboligt så som det är nu.

Här bor jag:
Här är mitt kök:

Hallen och köket sitter nästan ihop:

Såhär ser mitt rum ut:Den här hyllan har jag tänkt ta bort och ersätta med någon tv-bänk av något slag och en tv:

Min provisoriska taklampa:Min toalett:

Vad tycker ni om den? Jag är riktigt nöjd faktiskt, jag gillar att den är så ljus. Och när solen skiner in är den jättefin! Jag tror verkligen att jag kommer att trivas här, men som sagt så är det lite jag vill göra om!

Lite ledsen...

Idag har varit en sorglig dag, då Daniel har åkt hem och jag har fått säga hej då till honom. Först skulle jag följa med honom ner till stan för att han skulle tanka bilen och så skulle jag gå hem hit därifrån, men jag klarade inte riktigt av det, att säga hej då till honom då. Så istället åkte jag med honom ner till Umeå (20 mil) för att få lite mer tid ihop med honom. Och därifrån tog jag bussen tillbaks!

Det känns sorgligt att inte kunna ses på så länge, och det är en lång tid som vi inte kommer att ses mycket på. Lägenheten känns så tom nu, och den är inte alls lika mysig utan Daniel. Men jag kommer ju att komma hem och Daniel kommer att komma upp hit! Jag vet att vi fixar det här, men det kommer att bli jobbigt! Framförallt första månaden, och framförallt första natten... Inatt!Jag saknar dig redan älskling!

Pite

Idag har jag och Daniel tagit en tur runt om i Piteå för att kolla in stället. Det är en riktigt mysig liten stad måste jag säga. Vi var först ute vid Pite havsbad och kollade in det. Det var supervarmt i vattnet, men det blåste så vi kände inte för att bada. Det var fint, men mina förväntningar på det har nog varit ännu högre.Sedan tog vi en sväng på stan, de har i stort sett alla de affärer som finns hemma, jag passade dessutom på att köpa lite grejer som saknas i lägenheten!

Här är Storgatan, Sveriges första gågata:


Uppe!

Nu är vi uppe! Resan gick mycket bra, men den var otroligt lång! Jag hade nog inte riktigt förstått hur långt 100 mil är, men vi klarade av hela resan på 13 timmar, inklusive alla pauser!

Men vi är väldigt trötta, vi har bara sovit korta stunder i bilen, annars har vi varit vakna i över ett dygn. Nu ska jag packa upp det som behövs, sedan blir det mat och efter det SÖMN!!!

När jag har fått i ordning på allt lägger jag upp lite bilder på lägenheten så ni får se den!

Sov gott på er!

Nu åker vi strax...

Nu har jag snart sagt hej då till alla och jag ska alldeles strax gå ut och packa in det sista i bilen! Jag har lyckats få ner mina nio kartonger till sju, så jag hoppas att det går in i bilen! Annars blir det att strunta i ännu fler saker...

Klockan tolv slutar Daniel och då börjar vi åka. Enligt Eniro tar det tolv timmar upp, men vi räknar med ungefär femton, eftersom det kan behövas en del pauser när vi inte kommer att sova något inatt.

Det är lite vemodigt allt det här, och framförallt är det jobbigt att säga hej då till alla. Jag är glad att jag har Daniel med mig upp så att ett hej då åtminstone kan vänta ett par dagar till. Dock tror jag att det kommer att vara det värsta när han lämnar mig ensam där uppe!

När jag skriver igen nästa gång är jag en Pitebo!

Kalles födelsedagsfirande

Igår firade vi Kalles födelsedag i hans och Fridas nya lägenhet, det blev också invigning av deras nya köksbord med hela stora familjen och tapas till middag! Det var supermysigt!

Se vad fint de har:Här är mästerkockarna:Tack alla för en jättefin kväll!


Nu börjar det bli verkligt

Igår klockan ett, när det andra intagningsbeskedet kom, och jag hade hoppat ner till en 7:e reservplats i Kalmar, så var det dags! Nu blir det Piteå, och då drog flyttlasset igång. Nu är det mesta från lägenheten tömt, ett lass till ska det bli nu i eftermiddag och i morgon börjar städningen. Nu börjar det kännas på riktigt. Jag ska verkligen flytta!

Det känns sorgligt att lämna alla här, och jag undrar verkligen om jag kommer att klara av att vara borta från Daniel såhär mycket! Men samtidigt är detta något jag verkligen vill göra. Alternativet är att stanna hemma och bli sjuksköterska för Daniels skull, och vi vet redan hur det gick...

Jobbigt, men spännande! Det finns alltid två sidor av allt! Det ska bli sjukt roligt att läsa, skönt att komma bort och börja ett nytt liv, även om det jag har här är väldigt bra! Det tråkiga är att lämna allt det som håller mig kvar här hemma! Men jag vet att vi kommer att fixa det!

Det som inte dödar, gör det bara starkare!

Antagningsproceduren

Jag undrar hur de tänker, de som jobbar med antagningen till högskolan. Först behöver de tre månader för att kunna ge ett första antagningsbesked, och jag undrar om det verkligen kan ta så pass lång tid? Och om det nu tar så lång tid, varför kan de inte sätta sista ansökningsdagen tidigare?

Från det första antagningsbeskedet har jag haft en månad på mig att hitta boende och göra mig av med mitt gamla, fixa försäkringar, skriva på papper och flytta. Det fungerar! Om jag skulle komma in i Piteå på mitt andra intagningsbesked (som ska komma idag) så har jag fyra dagar på mig att göra det! Det skulle inte fungera!

Nu sitter jag och väntar, och väntar! Vad är det som tar så lång tid för dem? Jag behöver veta ifall jag skulle ha kommit in i Kalmar istället, för nu kommer pappa med släpkärran och vi ska börja flytta grejer. Kommer jag in i Kalmar kan jag vänta med detta i nästan två veckor till! Annars måste jag göra det idag, för att hinna med allt!

Jag tror inte att de som jobbar med antagningen riktigt förstår hur jobbigt det här är för oss som söker, vi vill ju veta hur hösten kommer att se ut för oss. Alla som söker har heller inte precis slutat gymnasiet, som fortfarande bor hemma, och som bara kan flytta på stört!

Nej, som sagt, jag förstår verkligen inte hur de tänker! Detta borde de verkligen göra någonting åt!

Arvika hamnfest

Nu är vi hemma igen efter en fantastisk helg i Arvika! Jag har verkligen haft superkul, det här är en av de saker som jag kan lägga till under kategorin "det roligaste jag har varit med om i mitt liv"! Och självklart var the Baseballs det som förgyllde helgen! Jag tror inte ens att om jag skulle gå på Lady Gagas konsert så kommer det att slå den här upplevelsen!

Här är Dennis och Kajza i bilen på väg upp:

Här har vi fått upp tältet:Och här har vi fått upp luftmadrassen:
Härligaste busschauffören in till stan som satte på partymusik åt ossPackmopedsturnén:Veronica Maggio:

THE BASEBALLS!!!:Vi stod längst fram vid räcket, underbart!

Vi hade verkligen en sjukt kul kväll! "Morgonen" efter började vi med ett bad:Vi förfestade i tältet:Vi såg Timbuktu:Ebba Gold:Och D-A-D:Som ni ser, en helt underbar helg! Tack så jättemycket Kajza och Dennis för den här underbara upplevelsen!


Just nu

Just nu står jag och lyssnar på det här:


Nu åker vi!!!

Nu sitter jag och väntar på Kajza och Dennis som ska hämta upp mig för att vi sedan ska bege oss iväg till Arvika hamnfest och ikväll väntar the Baseballs! Först är det packmopedsturnen, sedan Veronica Maggio och sist kommer det som jag egentligen har åkt dit för! Det ska bli så häftigt att se dem! Vi har dessutom köpt VIP-biljetter så vi kommer att se dem från de bästa platserna!

Det kommer att bli legen.... wait for it.... DARY!


Jag tänkte bjuda på lite härliga strandbilder från Halmstad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Packa packa packa

Jag har hållt på och packat hela dagen! Och ännu är det inte färdigt! Än så länge har jag bara fem fulla kartonger och två stora soppsäckar, och jag har inte ens börjat med köket eller badrummet än! En kartong har jag redan skickat med mamma hem och nu ska vi strax ner med en till Daniel, plus en massa påsar med hans kläder som inte fick plats. Jag har inga mer kartonger kvar nu!

Får hoppas att det får plats i bilen sen! Vi får testa i bilen nu och se hur det kommer att fungera! Annars får jag ta och rensa ut lite, om det nu går!

Nej nu är det dags för att göra lite annat, det blir en tur till Sörping och ett välbehövligt bad! Efter det verkar det som att det blir en tur till Trädgårn! Det gäller att passa på nu när det är fint väder!

Underbara Halmstad

Nu är vi hemnkomna efter en underbar resa till Halmstad, där vi hälsade på min mammas kusin och min mormors syster! Det var jätteroligt att få träffa dem igen, vi räknade ut att det var åtta år sen sist. Det är alldeles för sällan som man träffar sina släktingar! Jag är så himla glad att jag åkte med ner, sådana här småresor gör så mycket av livet! De roliga upplevelserna man får vara med om, de underbara människorna man träffar och de härliga stunderna man har tillsammans med familj eller vänner!

Jag har dessutom fått uppleva lite mer sommar, då vi har haft underbart väder och spenderat så mycket tid vi har kunnat på att ligga på stranden och att bada!


God morgon!

Eller inte!

Klockan är tio i sex och jag har precis vaknat, jag ska bara klä på mig och sedan kommer mamma och Kajza och hämtar mig så åker vi till Halmstad för att hälsa på min mormors syster Astrid! En härligare krutgumma än henne får man leta efter! (Och efter henne kommer mormor!)

Det ska bli roligt, men det blir nog roligare om ett par timmar när jag fått sova lite i bilen! Hoppas på fint väder med så vi kan passa på att bada lite när vi ändå är på västkusten!