Den sista fikan

Då har vi haft den sista fikan! En mysig, men ack så sorglig sista fika ihop med Nathalie innan hon åker, MEN hon kommer så klart hem om ett år lite drygt ("och vänder" som hon själv säger). De senaste gångerna vi har umgåtts har varit lite mer känslosamma än vanligt, men det är väl så det blir. Det känns liksom så konstigt att du ska vara borta så himla länge, de tre månaderna i Paris är ingenting mot ett helt år!

Jag har visserligen planerat att komma och hälsa på dig, och om inget oförutsägbart inträffar så blir det så! Då blir det inte fullt lika lång tid! Men jag vet att du kommer att få en underbar tid och du kommer att få uppleva så himla mycket roligt där borta!

Jag kommer verkligen att sakna dig min älskade vän, men jag hoppas att du njuter av varenda stund och att du får det helt underbart!

Vi ses i sommar!


Litet smakprov från tjejkvällen










Underbar kväll igår

Jag hade en helt underbar kväll igår ihop med finaste tjejerna! Vi skrattade så mycket att jag har träningsvärk i magen idag! Tyvärr hinner jag inte lägga upp några bilder idag, men de kommer i morgon!

Nu ska jag iväg för jobb och ikväll blir det kalas!

Saker jag har lyckats med på jobbet:

• Fråga gäster om de vill ha varmt eller kallt kaffe

• Putsa utsidan av fönstren i 20 minusgrader

• Lura på muslimer fläskkött

• Kasta cheese på mina medarbetere



((Listan är under konstruktion))

LÖÖÖN

Äntigen lön! Det är inte helt lätt med ekonomin nu för tiden! Förr hade jag alltid pengar kvar på kontot när månaden var över, nu har jag minus! Även fast jag har börjat jobba nu igen så känns det som att jag har mindre pengar nu än vad jag hade i höstas när jag inte jobbade...

Jag undrar varför... jag handlar heller inte mer nu än vad jag gjorde då, eller gör mer saker. Snarare tvärt om! Konstigt! Men som det står i mormors gamla kokbok från 1943: "Pengar är i allmänhet odryga!"

Så sant så sant!


Underbar dag

Idag har jag haft en underbar dag ihop med Sara ute i spåren. Vi var först ute i Åby och provade de backiga spåren där, men vi löste dem väldigt bra tillslut genom att åka i katapultstil! Sedan blev det en lunch i stan och efter det åkte vi vidare till Himmelstalundsfältet för att fortsätta vårt åkande. Vi har i stort sett åkt sidor hela dagen, det känns lite i benen faktiskt. Men det är bara härligt, och efter ett varmt bubbelbad ska jag nog vara i toppform för jobb i morgon!


GRATTIS ÄLSKLING PÅ FÖDELSEDAGEN


Firat Daniel

Nu har jag firat Daniels födelsedag. Jag började med att laga en finmiddag till honom och så fick han sin tårta till efterrätt. Efter det åkte vi in till stan, men han visste inte vad vi skulle göra. Även om han hade sina aningar så kämpade jag hårt för att inte vara för förutsägbar. Men eftersom det var bio så var det svårt...

Vi såg i alla fall Åsa-Nisse, den var bra. Vissa bitar var rätt töntiga, men en hel del skämt var riktigt bra!

I morgon fyller han år på riktigt så då blir det presenter och sen blir det mer firande i Sörping!



Det blev tårtor, eftersom Daniel inte äter upp en hel själv fick Kalle en halva också!

Överraskningar

I morgon ska jag fira Daniel som fyller år på tisdag (jag ska förstås fira honom på tisdag också, och lördag med för den delen). Förutom att jag idag har jobbat så har jag också planerat, fixat och grejat inför morgondagen. Men vad jag har gjort kan jag inte berätta än, eftersom det ska bli en överraskning, så ni får vänta tills i morgon innan ni får veta vad jag ska göra för honom.

Spännande va?


Nu är den mysiga helgen slut

Katten är hemma hos sig och Kajza åker snart hem igen. Och vardagen återgår till det normala. Som alltid när jag har varit med min syster så kommer jag att sakna henne något enormt nu när hon åker iväg igen. Men jag kan alltid titta på de härliga bilderna från när vi åkte skidor häromdagen!












Spelkväll med underbara tjejer

Igår var det en supermysig spelkväll hemma hos Nathalie. Vi körde Galen Panna som resulterade i mycket skratt och fina hippie-bilder! Det blev en lång härlig kväll med mycket snack och härligt umgänge!


Är vi inte snygga?

God morgon!

Just nu sitter jag och dricker av mitt nya yogi the, med smak av choklad och kanel. Supergott! Jag har äntligen börjat få ordning på mina sömnvanor, intressant, jag vet! Men jag vill verkligen tipsa om att sova länge, för det är så otroligt skönt! Och jag är aldrig trött längre, jag ser till att sova åtta till tio timmar varje natt. Och det blir verkligen VARJE natt! Det är hur skönt som helst, och jag är pigg och glad hela dagarna och trött på kvällen så jag somnar lätt och sover som en stock hela natten. Det är helt underbart! Sömn är helt klart underskattat!

Nu väntar en fullspäckad dag, strax kommer Kajza (där kom hon) och så ska vi iväg till mormor för en fika. Efter det blir det skidor och ikväll blir det spelkväll hos Nathalie!


Sportlov!

Nu har jag äntligen gjort klart tentan! Det känns superskönt! Den ska inte in förräns nästa torsdag så jag är verkligen ute i god tid! Sedan dröjer det inte många veckor innan nästa ska in, men så pessimistisk ska jag inte vara nu!

Nu har jag en hel veckas sportlov framför mig som jag kan njuta av! Och det ska jag se till att jag gör! Det ska dessutom bli en hel del skidåkande, och även en hel del kalasande eftersom Daniel fyller år, men också lite jobb! Låter som ett toppenlov helt enkelt!


Skidor

Idag var jag och Kajza och åkte långfärdsskidor hemma hos mamma och pappa. Det är bra mycket jobbigare än vad man tror, och så himla bra träning! Dessutom var det skitkul! Jag längtar tills nästa gång det blir av (troligen fredag)!
Vi planerar att göra tjejklassikern nästa år så vi har redan börjat träna för Vasaloppet!


Lite suddig bild, men ändå!

Grattis på alla ♥ - dag!

Jag hoppas att ni alla får en underbar alla hjärtans dag! Själv ska jag strax laga en romantisk trerättersmiddag till Daniel. Till förrätt blir det en liten ost- och korvsnitt, till varmrätt blir det en kyckling- och bacon gryta som jag fick hemma hos mamma och pappa häromdagen som var supergod och till efterrätt blir det pannacotta! Låter inte helt fel va?

Kärlek

Helgen som gått

Helgen blev inte riktigt som planerad, men den har varit bra ändå. Jag har knappt gjort någonting, förutom att Sara sov här i fredags. Annars har jag mest latat mig och jobbat på hemtentan, som nästan är klar nu. Förutom det har jag myst med kissen, varit ute hos mamma och pappa och sett en himlans massa How i met your mother! Min nya favoritserie!

Nu blir det jobb 12 till 20!


Ska hämta upp Sara...

Tjejkvällen vart inställt på grund av sjukdom, tråkigt. Men det gav mig mer tid till att plugga på min hemtenta, så nu har jag bara en och en halv fråga kvar att skriva och det hade jag tänkt försöka göra klart i morgon!

Men Sara vars buss har blivit försenad, ska komma hit och sova eftersom hennes sista buss hem redan har gått. Så nu ska jag ner till stationen och hämta upp henne. Så kvällen blir lyckad i alla fall!

Hoppas ni får en lika härlig fredagkväll som jag!


Shopping

Jag gjorde en liten spontan shopping av lite smycken häromdagen. Till exempel de här örhängena:



Jag älskar körsbär och körsbärssmycken!



Jag köpte också ett körsbärshalsband och ett annat halsband. Dessutom var det asbilligt, jag fick ett par örhängen och två halsband för bara 55 kronor!

Dessutom hittade jag en massa annat som jag behöver...
Eller vill ha!

Jag har gjort en jättegrej!

Jag har precis gjort en jättegrej! Men vad det är får ni inte veta! Eller förhoppningsvis får ni det! Nu ska jag hålla tummarna och hoppas på att mina (eller egentligen är det inte mina) drömmar uppfylls!


Då var det vinter igen...



Då är vintern tillbaks igen, precis lagom när vårkänslorna började komma. Men det gör inte så mycket, det slog mig tidigare idag att jag inte har åkt pulka än i år, så att det ska jag se till att göra nu innan snön försvinner. Och så klart lite skidor!

Jag tar också helg nu, och det kommer jag att fira med att plugga gärnet på hemtentan. Boken som jag måste använda mig av skulle egentligen in idag, men jag tänkte behålla den tills i morgon eller över helgen. Stackars den person som har reserverat den, hoppas han/hon inte har bråttom med den!

Så busig är jag!

Daniels jacka

Då fick jag en chans att sy lite igen. Tyvärr bara för hand, det är mycket roligare att sy på maskin, och framförallt går det mycket fortare. Men jag har iaf hjälpt Daniel med hans jacka som han ska ha när han åker skidor i helgen.

Fint va?



Vår vår vår

Vilken vårväder det har varit idag! Jättehärligt! Jag hade kunnat haft vinter en månad till, men nu när det en gång har varit såhär vårigt så vill jag ha det kvar. Jag har börjat få riktiga vårkänslor nu! Att se gräs känns nästan konstigt, så ovanligt liksom. Men härligt! Jag längtar efter att kunna börja cykla!


Värdelös föreläsning (nästan...)

Idag hade vi nog världens mest meningslösa föreläsning, visserligen var ämnet väldigt roligt, och den väckte en massa underbara minnen (vilket inte alls var meningen med den). Föreläsningen handlade om temaparker, vilket är rätt roligt, och framförallt pratade han om Disneyland i Anaheim. Visst, det var väl inte ett tråkigt ämne, men han pratade i stort sett bara om den forskning som finns kring vad det är som får folk att gå till temaparker. Och att ingen har kommit fram till något. Vilket gjorde den ännu mer värdelös! Jag ser heller ingen jättestor koppling till det som vi håller på med den här veckan, nämligen barns visuella kultur. Värdelös föreläsning!

Men den väckte en massa härliga minnen! Det är så otroligt roligt att se på saker, som att vara på en föreläsning eller se en film och känna igen sig!







Kärlek

Daniel var så himla gullig idag, först gav han mig skjuts till jobbet i morse och när jag slutade jobbet stog han utanför och väntade på mig för att även ge mig skjuts hem, trots att han inte behövde!

Jag tror det beror på hans nya frisyr. Jag är väldigt stolt över mig själv faktiskt, jag har för första gången klippt en frisyr på någon (förlåt Kalle, pappa, Krille och alla andra jag klippt, men jag vet inte om det räknas som frisyr, det skulle vara mohawkerna då i sådana fall). Det vart dessutom riktigt, riktigt snyggt!

Nu ska jag och herr Stilig se på Aladdin! Hoppas ni alla har det lika mysigt som jag!


Gardin

Nu har jag sytt mig en ny gardin att ha i fönstret i köket, jag är riktigt nöjd med den faktiskt! Jag hittade tyget i Falun, det passar så bra för ett kök! Sedan tänkte jag att Kalle skulle kunna måla av bilderna på canvastavlor som också ska få hänga i köket så att de matchar. Fast han vet inte om det än...

Men snyggt kommer det att bli!



Bilden är lite suddig, men såhär ser tyget ut:


Nu är Sälen bokad

Nu är äntligen stugan i Sälen bokad, vecka tio kommer vi att åka och det kommer att bli grymt kul! Jag längtar redan! Det var faktiskt mycket svårt att hitta den perfekta stugan, men nu har vi hittat den och såhär fin är den:



Lindvallen 2011 - det kommer bli sååå roligt!

Bye bye life

Jahopp då var det långhelg bestående enbart av jobb. Tråkigt! Eller ja, jag ska väl inte klaga. Jag behöver vart enda öre jag kan få med tanke på alla planer jag har för den kommande tiden. Men efter en lång arbetsdag så är jag inte särskilt sugen på att fortsätta hela helgen... Den här helgen som jag hade en massa rolig skidåkning planerad!

Bye bye skidåkningshelg
Bye bye life

Lite framförhållning

Nu är seminarieuppgiften till i morgon färdig, så att jag kan jobba i morgon istället med gott samvete trots att jag missar seminariet, men så blir det när man både ska jobba och gå i skolan! Jag har dessutom hunnit med att småbörjat lite på hemtentan som ska vara inne om fyra veckor, härligt med lite framförhållning för en gångs skull! Men troligtvis kommer den att ligga tills veckan innan... Men men, jag har i alla fall börjat!

Burlesque

Har precis kommit hem efter att ha varit och sett Burlesque ihop med Nathalie! Visst, den var lite klyschig och förutsägbar, men sååå himla bra! En jättefin historia och fina kläder! Jag gillar verkligen sådana filmer! Jag funderar på att gå och se den igen faktiskt! Och jag blir minst sagt sugen på att börja dansa igen!

Se den!