Då var det över...

Efter dryga tre år är det nu över. För bara någon månad sen så trodde jag inte att vi skulle vara här nu, men så blev det. Det känns så overkligt! Jag gråter floder och önskar att det inte var tvunget till att bli såhär. Jag trodde verkligen att vi skulle vara tillsammans för alltid!

Jag vet inte mer vad jag ska skriva men du kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta Daniel!


Just nu är det berg... eller dalar

Jag har haft ett par jobbiga dagar nu ett tag med mycker grubblande och oro inför framtiden, men efter att ha spenderat eftermiddagen ihop med pappa och Kajza så känns det mycket bättre efter alla kloka råd jag fått. Vilken tur jag har som har en så stöttande och klok familj som hjälper mig när jag möts av olika motgångar i livet. Så nu är det berg igen... Eller om det är dalar? Jag vet faktiskt inte!

När man säger att livet är som berg och dalar, eller som en berg-och-dalbana. Är det bra när det går uppför då? Blir det positivt och livet går uppför eller betyder det att det är kämpigt med motgångar? Och när det dalar är det negativt då att livet liksom sjunker eller är det då allt lättnar och blir bättre efter motgången?


Det tål att tänkas på! Men nu ska jag inte tänka på det, nu blir det myskväll framför Mumien ihop med älsklingen!

Rädda Arbis

Arbis håller på att gå i konkurs och kommunen är inte riktigt villig att hjälpa till. Trots att det här ska vara en kulturstad så verkar de inte riktigt bry sig om kulturen här. För mig har Arbis betytt så otroligt mycket och under långa perioder har det varit mitt andra hem. Eller snarare mitt första hem eftersom mer tid spenderades på Arbis än någon annan stans.

Arbis är bland det bästa jag har varit med om, om det inte till och med ÄR det bästa! Det finns ingen annan än Robin som erbjuder unga och amatörer en sådan här chans och det vore hemskt om Arbis skulle tvingas läggas ner och försvinna!

Därför ber jag Er nu om att göra det lilla, skriva på denna namnlista för att hjälpa till att rädda Arbis!








Helt slut

Jag är helt slut efter helgens jobbande och jag har ont i hela kroppen. Jag förstår inte riktigt varför! Jag har ju bara jobbat tre dagar i rad så det är ju inte jättemycket, och jag tror knappast att det beror på cyklandet till och från jobbet . Nu var det visserligen ett tag sen jag cyklade sist, men ändå!

Jag känner mig lite hängig så det kan i och för sig ha att göra med en förkylning som ligger i kroppen och väntar på att bryta ut! Jag hoppas inte det, men vi får se! Ska kurera mig lite med thé och citronvatten, en lugn kväll och i morgon blir det en låååång sovmorgon, det brukar hjälpa!


Såhär känner jag mig just nu:

Sommartid <3

Vilken tur att man har en sådan snäll far (som dessutom vaknar tidigt varje morgon) som ringer och väcker mig idag när det idag är dags för att ställa om klockan till sommartid! Annars hade jag kommit för sent till jobbet! Och inte bara en timme utan säkert flera eftersom jag lyckades glömma bort att sätta klockan överhuvudtaget! Detta kunda gått illa!

Så nu bilr det jobb! Ska bli spännande och se om det är någon annan som glömt ställa om klockan!

Nu är det vår

Nu är det vår för att jag har invigt cykeln! Jag cyklade förvisso fram och tillbaks till Åby häromdagen för att följa med Sara på en lägenhetsvisning. Men idag har jag invigt att ta cykeln till jobbet. Det var riktigt tugnt på vägen dit på grund av den rejäla motvinden, men vägen hem var desto lättare!

Har dessutom sett att jag var tvungen att söka ledigt för i sommar senast den 7 februari, jag hoppas verkligen att det går att lösa! Annars vore det bajs!


PT

Jag har nu gjort som alla kändisar, gått och skaffat mig en egen personlig tränare. Och jag har helt sjukt ont i armarna, han kör rätt hårt med mig. Vi har gjort upp ett schema för hur jag ska träna nu och det kommer bli hårt! Men roligt! Så jag är redo för beach 2011!

Ja just det. Snart....


Utflykt

Idag har jag varit med Kalle, Kajza och Daniel på IKEA. Jag köpte bland annat ett nytt tunt täcke, lite grejer till köket och en massa ljus. Jag köpte tre jättehärliga doftljus! Det ena luktar kanelbulle, det andra luktar toscakaka och det tredje luktar kladdkaka och de luktar verkigen starkt och som alla bakelser luktar på riktigt! Helt underbart goda är de!


Tentan avklarad

Då var den här tentan avklarad och inskickad! Det känns superskönt! Nu är det bara det hemska högskoleprovet nästa helg kvar som jag ska peppa mig till! Det kommer bli helt underbart skönt när det är klart med!

Oh happy day!


Pappas födelsedag

Idag har vi firat pappas födelsedag. Jag och Kajza åkte ut till honom med första bussen i morse klockan halv sex och överraskade honom. Det är synd att jag inte fick någon bild på hans min när han tittade ut genom fönstret när vi stod utanför och sjöng för honom med ballonger och tårta! Den var oslagbar!

Han blev riktigt överraskad och glad. Vi åt frukost tillsammans och så tårta på det! Sedan blev det tårta igen när Kalle kom på eftermiddagen och så fick vi en jättegod kvällsmat med fläskytterfilé och béarnaisesås!

Av oss har pappa fått en kryssning och av mamma så fick han en assnygg slips!


Här är mockatårtan jag bakade:


Här är Kajza efter frukosten:


Här är pappas fina slips som han fick:


Och här bråkar vi:



Härligt med träningsvärk

Jag älskar verkligen att ha träningsvärk i magen, eller den mesta träningsvärken kan vara helt okej. På något sätt känns det som att man har varit duktig (och inte stretchat?) och tränat. Det tar sådan tid innan det syns att man tränat, men träningsverken känns direkt. Och det bästa är ändå träningsvärken i magen! Det gör till exempel ont när man skrattar, men det är bara härligt. Jag känner mig också smalare när jag har träningsvärk i magen, och det är ganska härligt det med!

Idag har jag träningvärk sedan i söndags, så det har gått två dagar sedan jag tränade. Den är nog borta tills i morgon, men då får jag träna igen så får jag ny träningsvärk!

Det låter som att vårkänslorna gör att ingenting är jobbigt längre!


Jag hittade ingen bild på mig när jag tränar så det fick bli den här där jag äter ostbågar istället!

Filmen om mig

De har tydligen gjort en film om mig och mitt liv utan att jag visste om det! Jag måste se den någon dag!



"Knatten är tillbaka, och denna gången möter han pinnen i sitt liv!
Knatten träffar Karolina, en björkkvist av sällan skådat slag. Och det krävs ju en ganska speciell tjej för att få Knatten att tappa fattningen, för som alla vet växer ju inte pinnar som han på träd...
"

En björkkvist av sällan skådat slag... Ja, man tackar!

Fullspäckad dag idag med

Det är en fullspäckad dag idag med, jag var uppe med tuppen och har pluggat. Nu är det lite fix, sedan lunch och efter det ska jag till biblioteket och låna böcker till tentan, sedan ska jag till mormor och hjälpa henne med att tvätta fönstrena. Sedan måste jag handla och efter det blir det ett nytt pluggpass.

Jag har i alla fall inte långtråkigt!

Så gör man för att få bort ångesten

Jag hade lite pluggångest häromdagen för att jag inte trodde att jag skulle hinna klart allt jag måste plugga till. Då löste jag det genom att tokplugga. På grund av rådande omständigheter blev det ingen utgång igårkväll, men det var ju bara bra för då satt jag och pluggade hela kvällen istället. Och i morse gick jag upp klockan nio och jag har pluggat konstant sedan dess, de enda pauserna jag har haft har varit för att äta lunch, träna och ringa till mamma. Annars har jag pluggat, pluggat och pluggat.

Och resultatet? Jag har gjort de två seminarieuppgifterna som är till nästa vecka och så har jag börjat på tentan. Jag har visserligen bara skrivit en sida, men nu vet jag i alla fall vad jag ska skriva om.

Huvudsaken är att min pluggångest har lindrats lite!
Nu kan jag andas ut igen!

Puh!





Avveckla kärnkraften...

Jag kanske är lite påverkad av mitt pågående skolarbete där jag håller på att undersöka Miljöpartiets och Greenpeace hemsidor, men jag tycker att det är dags att avveckla kärnkraften. Ja jag vet att det är ett enkelt och billigt sätt att få el på och ur vissa synvinklar kan det också vara miljövänligt. MEN när en reaktor väl går sönder då? Är det verkligen värt att riskera? Vi har ju nu återigen blivit påminda om vilka hemska följder en explosion i ett kärnkraftverk kan innebära.

Och det spelar ingen roll hur ordentlig man är med säkerheten vid ett kärnkraftverk, olyckan i Japan hade ingenting med säkerheten att göra. Det finns inget som säger att något liknande skulle kunna hända här, eller varför inte vid något annat kärnkraftverk världen över!

Det jag har fått ut av den här kursen har definitivt varit lite ökat politisk intresse!
Och ni förstår ju var jag står!

Blä

Jag sitter och pluggar, eller borde plugga... Men jag är sjukt omotiverad just nu, det är inget roligt med skolan nu. Plus att jag har en massa just nu också, det gör det inte bättre. Jag har en seminarieuppgift som ska in idag, två seminarier nästa vecka, veckan efter det ska en hemtenta in plus att det är högskoleprov den helgen så jag behöver plugga lite till det med! Suck suck!


Såhär känns allt just nu:


Tänkvärt



" Lycka är att vara lycklig utan lycka"




Världens finaste

Daniel är världens finaste pojkvän! Idag har han hjälpt mig med en massa hushållssysslor, han har hjälpt mig med tvätten, han har diskat, städat, putsat fönstrena och nu håller han på med kvällsmaten. Det blir fläskkottletter, klyftpotatis och béarnaisesås. Just nu håller han på att göra béarnaisesåsen, hemmagjord dessutom! Underbart! Så kan jag ägna mig åt att plugga och behöver inte bry mig om allt det där. Är han inte världens finaste?


Tack älskling!

Fjällen 2011

Helgen fjällen var superkul! Jag var tyvärr supertrött efter lite sömn och mycket skidåkande, blev dessutom sjuk på lördagen så då vart det inte så mycket skidåkande den dagen. Men det var rätt skönt att ta en dag och vila upp sig lite på!

Nu vill jag bara åka mer skidor. Jag hann med att utvecklas lite grann på de fyra dagar som vi åkte, men om jag nu inte åker igen förrän om ett år så kommer jag ju att vara tillbaks där jag var i torsdags igen. Lite tråkigt! Men om vi åker nästa år så ska vi vara borta en hel vecka så vi hinner med så mycket mer!


Jag låter bilderna tala för sig själva!















Nu åker vi!

Nu är allting packat och färdigt och om sju timmar åker vi till Lindvallen och kommer inte hem förrän på söndag! Jag har lite pirr i magen och längtar som bara den! Men jag är inte så sugen på att gå upp klockan fyra, men men, vi vill ju hinna åka lite skidor i morgon med! Jag ligger lite efter i mitt tidschema, jag hade tänk ha somnat nu, för mina planer var att gå och lägga mig klockan åtta, men det gick inte riktigt som planerat. Men förhoppningsvis kommer jag inte att vara alltför trött i morgon!

Hoppas ni också kommer att få en helt awesome helg! För det ska vi!

Planering

Vilken härlig dag det har varit idag! Underbart väder! Jag fick en chans att njuta lite av det, dels när jag var på väg till skolan, och dels efter den. Eftersom vi fick sluta en timme tidigare så missade vi bussen med tre minuter och fick vänta en hel timme på nästa. Trots att det var segt var det härligt att sitta i solen en stund!

Nu ska jag strax iväg till Emelie för den sista planeringen inför skidresan. Jag tänkte ta med mig lite semlor också och bjuda på! Nu börjar det kännas att vi ska iväg snart! Så länge som vi har funderat på det här resan och nu blir den äntligen av!

Jippie!

Semlor

Nu har jag bakat en massa semlor! Jag har inte smakat dem än, jag väntar på att Daniel ska komma och så ska vi provsmaka dem då! De jag gjorde till honom blev riktigt bra (hoppas de smakar lika bra förstås). Medan de jag gjorde till mig själv vart en flopp, de blev alldeles platta, så de fick inte vara med på bild. Men förhoppningsvis smakar de bra! Det är inte det lättaste att baka utan mjöl! Jag har dessutom gjort dem helt själv, jag har gjort både brödet och mandelmassan. Egengjorda semlor är det godaste!

Jag ska ta med mig ett par till mormor också när jag ska dit på onsdag! Men är det någon annan som vill ha så finns det semlor här! Ett tag till i alla fal...


Grattis Emelie

Firade Emelies födelsedag med förfest hemma hos henne och sedan utgång på det! En asrolig kväll! Jag trodde inte att jag skulle orka efter en lång dag på jobbet, men energin var på topp!



Idag blir det lite lugnare, jag ska strax åka ut till mamma och pappa, efter det blir det plugg och ikväll blir det myskväll ihop med Daniel!

Mysigt sms

Jag fick precis världens mysigaste sms från Nathalie, efter lite krångel har hon nu kommit fram. Såhär såg det ut:

"Jag saknar dig med gumman, men kom och hälsa på det verkar vara så sjukt fint här. Mitt hjärta typ stannade imorn när jag kollade ut och såg bergen genom rutan, omg alltså. Vi hörs!"

Åh nu vill jag också åka dit! Jag kan åka nu direkt! Däremot kan man undra vad hon menar med "imorn när jag kollade ut.." men jag antar att hon är ganska jetlagd, så det beror nog på det! Hon vet inte riktigt vilken dag det är!


Jag vill resa

Jag är så himla sugen på att ge mig ut och resa just nu, jag ska ju hälsa på Nathalie i sommar sen, men jag vill åka nu. Nu nu NU! Jag vill inte vänta, men mitt problem är att jag inte har råd. Jag förstår inte vart alla pengarna tar vägen, men det är inte mycket kvar när månaden är slut. Så tyvärr kommer det inte bli så mycket resande!

Men det går ju alltid att drömma!

Och längta!

Inte efter flygningen förstås...


Nytt tillskott

Jag har nu ett nytt tillskott i min Barbapappaskara. De hade massor med Barbapappa-saker på Netto, men jag ville ha något som jag har använding av, så det fick bli den här söta muggen!


Gullig va?

Jag vet inte riktigt vad det är, men det är något med Barbapappa som gör mig alldeles varm i hjärtat! De ser så himla snälla ut och jag blir glad av att se dem! Och just nu verkar det vara någon form av Barbapappahysteri, men jag ska försöka att inte fylla hela min lägenhet med dem, även om det inte hade varit särskilt svårt!