Kollage

Jag har uppdaterat mitt kollage med ytterligare en tavla. En på mina vänner hemmifrån och en på mina vänner här uppe. Fint va?
Till min stackars lidande vän

Jag pratar med min vän Sara i telefon. Hon är nyopererad.

Idag har hon ont och lider.

Igår hade hon jättekul. Då var hon fortfarande hög av allt morfin.

För att pigga upp dig tänke jag påminna dig om alla de roliga stunder vi haft tillsamman!

(När vi skuggade en otrogen snubbe)

(Gransjönäs)

(Kvällen vi mötte "Stellan")

Jag kommer alltid att stå bakom dig


På allmän begäran

Efter en allmän begäran kommer här min kärleksförklaring, ännu en gång!

Förälskad

Jag är förälskad. Sådär riktigt förälskad. Den där passionerade känslan, ni vet? Sådär passionerat som de kloka (som min mamma) vet egentligen inte är bra. Den farliga förälskelsen. Som i slutändan bara kommer att såra en.


Men så kär är jag. För jag är verkligen kär! Känslan av att man aldrig vill lämna, alltid vill vara nära, och uppleva! Precis så är det för mig! Jag antar att de flesta av er har känt så någon gång! Eller kanske flera! Den passionerade kärleken. Den som känns som att den kommer att vara för alltid. Den enda riktiga, sanna kärleken. Den känner jag nu. Så starkt!


Vem är då den lycklige? Nja… vem är helt fel ord. Det är snarare vad.


Många av er har säkert redan kunnat gissa. Piteå såklart! Jag älskar den här staden något så intensivt! Det går knappt att beskriva. Det är kanske inte staden i sig. Utan människorna, mentaliteten, skolan, uppgifterna, mina fina klasskompisar, guldkornen jag har mött. Det är känslan jag bär inom mig, det är alla trevliga människor jag möter. Det är gemenskapen. Det är till och med regnet. Det är Piteå och det är här jag hör hemma.


Jag älskar mitt liv här. Jag älskar mig själv här. Jag är som en helt ny person. Människorna runt omkring mig får mig att växa. Situationen får mig att växa. Norrland får mig att växa. Jag vill inte härifrån. Jag vill aldrig härifrån. Efter bara en månad har jag börjat våndas över att jag måste lämna detta. Att jag måste fara härifrån. Jag vill inte det.


Självkart tänker jag på er. Och jag saknar er. Alla mina fina vänner där hemma. Min underbara pojkvän. Och min kära familj. Ni står mig mycket vart om hjärtat! Antagligen har jag bara drabbats av lappsjuka. Men jag vill kalla det förälskelse. Det kanske går över. Sådana här passionerade förälskelser brukar vara kortvariga. Det här livet kanske också övergår till en vardag. En grå, rutig och tråkig vardag.


Men det vill jag inte tänka på nu. Nu vill jag njuta. För det gör jag. Jag njuter av varenda sekund. Jag trodde att jag visste var lycklig var. Men jag måste haft fel. Min känsla för norrland, och kanske framförallt för alla fina människor jag lär känna, är så mycket mer än lycka. Jag kan inte förklara. Jag önskar att ni förstod. Men detta, det är kärlek.

 

2011-09-16


Varför gör jag det här egentligen?

Ibland undrar jag varför jag egentligen bloggar. Vad är anledningen till att jag exponerar ut mitt liv på det här sättet? Det händer att jag glömmer bort varför.

Kan det vara för att jag vill visa andra vad jag gör om dagarna? Är det för att jag vill skryta om allt häftigt jag gör? Eller för att jag vill få ur mig saker? För att jag vill uttrycka mig?

Nae, inte alltid!

Jag satt just och kollade igenom gamla inlägg. Från  i våras, från förra året, året innan det och mitt allra första blogginlägg. Det var jättekul att se! Jag har skrivit om saker jag själv glömt bort, jag har tagit en massa bilder som jag inte ens visste om.

Då insåg jag varför jag bloggar. Det är förstås för min egen skull! Visserligen skriver jag mest för de där hemma för tillfället. Men i det stora hela skriver jag för mig själv. Jag kommer alltid att kunna gå tillbaks och se vad jag har gjort.

Här är lite av allt det:


Julbord

Julbordet igår blev riktigt lyckat! Det slutade med att vi blev hela fjorton stycken. Så det var lite trångt. Men trots det, blev det jättemycket mat över. Så idag blir det rester till lunch!

Mysigt var det!
1a advent

Det är helt sjukt vad fort tiden går. Det är redan första advent. Det är knappt tre veckor kvar tills jag åker hem, och fyra veckor till julafton.

Vi har snart gått en hel termin.

Vad passar sig inte bättre som adventsfirande än att äta julbord med sin kära journalistklass?

Dagen kommer att se ut såhär:

Vi tar tretton glada journalister och klämmer in dem i Idas 28 kvadratare och serverar dem helt galet mycket mat!

Det kommer bli supermysigt! Är antagligen enda gången i vårat studentliv som vi får möjligheten att äta oss riktigt mätta!

Jag längtar!

Jukstök

Igår var det julstök inför julbordet i morgon.

Det började med en hektisk stund på coop, tur att Ida hade skrivit en inköpslista, annars hade det varit ännu mer kaos, och vi hade inte fått hem något vettigt.

Efter det började jag och Ida att grava lax, innan jag gick över till Karin för att göra ischoklad.

Kvällen avslutades med en mysig stund på kåren med Stevie Wonder.


Ljudinspelningsuppgift 2

Detta är min andra ljudinspelningsuppgift. Ganska utlämnande. Men ni som känner mig, eller har varit med när jag har flygit vet hur det är. Jag är skiträdd!

Uppgiften var att vi skulle beskriva ett tillfälle när vi var rädda, och sen sätta ljud på det. Här är resultatet:


Jul jul jul

Det är så himla juligt hemma hos mig. Julkänslan är på topp! Det är ljus, stjärnor, dukar, lukter, glögg. Ja allt!

Såhär mysigt har jag fått mitt kök:


Mitt vardagsrums fönster:
Förutom det har jag gjort egen glögg, pepparkakor och lussekatter. Så lägenheten luktar helt underbart! Det bästa av allt är att det luktar glögg varje gång jag öppnar köksluckan och ska slänga skräp, i komposten ligger det nämligen glöggrester. Så länge det luktar såhär gott så får de ligga kvar.

Tror aldrig jag har varit med om en kompost som luktar så gott!


Kom precis hem från skolan

Och vad är klockan? 00:27

Sedan klockan tre idag har jag haft skoltidningsmöte och redigerat inspelningsuppgift 2.

Det är helt galet vad lång tid det tar att redigera. Eller så är det bara att jag är väldigt seg.

Jag har inte hunnit äta heller, men orkar inte göra det nu. Istället blir det en lussekatt och lite glögg innan jag slänger mig i sängen. De är dessutom helt hemmabakade och (så gott det går) enligt lchf.

Kan man få någon bättre "kvällsmacka"?

Jo, förresten! KK har slagit till igen!

Kommunfullmäktige

Kan inte riktigt säga att den här dagen har varit superrolig. Det började med en föreläsning om partiväsendet. Efter det var det en låååång eftermiddag på kommunfullmäktige. Vilken vi ska skriva ett referat på.

Eftersom det är november diskuteras nästa års budget. Men parallellt med budget-debatten fördes en debatt angående applåder och skratt. Det var några som hade börjat applådera när någon hade sagt något som de tyckte var bra. Vid ett annat tillfälle hade några skrattat, men åt vad vet jag inte, jag satt nog och småsov.

Efter det handlade den barnsliga debatten nästan bara om hurvida applåder var typiskt svenskt eller inte. Om det passade sig på kommunfullmäktige eller inte. En annan liknade skrattsalvorna med hur folk i Libyen skrattat åt när Kadhaffi dött.

Det var kanske ett tiotal som deltog i debatten, alla de andra hängde på facebook. Det kliade i fingrarna när vi pratade om att facerapea dem när de lämnat datorn på och gått för fika...


Rebecka-festivalen

I lördags var det Rebecka-festival på Bäckis. Eftersom Rebecka gillar fok och hon gillar att festa så tyckte hon att hon skulle slå ihop dessa båda och göra en festival av det hela. Det hela blev superlyckat! En helkväll i sann Woodstock-anda!

Jag hoppas att det blir en Rebecka-festival nästa år igen! Om inte annat så ska det bli en Rebecka-kväll på kåren i vår, där alla ska klä ut sig till Rebecka! Längtar redan!

Snö!

Nu kom den!
Snö?

Enligt SMHI ska det snöa nu. Det gör det inte.

Vet inte hur länge man ska behöva vänta på det!


Back sync five

Igår var det back sync five på kåren. Det var sjukt roligt! Det var som att man var tillbaks på nittiotalet, som en liten flicka igen. Det var jättemycket folk och publiken var helt galna! DJ:sarna efteråt var också helt sjukt bra! Med en härlig blandning av gammalt och nytt!

Nu blir det till att duscha, äta mat och sedan bege sig ner till Bäckis för festivallördag!


Gammelstads kyrkby

Idag har vi varit på studiebesök på SR i Luleå. Dessvärre missade vi morgomötet eftersom vår lärare hade lyckats med att bara boka en personbil till tolv stycken. Så istället blev det att hyra en bil på macken, vilket tog lite för lång tid.

Men till slut kom vi fram. Det var roligt att se hur det ser ut på en radiostation. Jag har aldrig varit på någon tidigare.

Efter det tog vi en sväng förbi värlsdarvet kyrkbyn och lekte runt lite där.

Det är alltid lika roligt att vara på roadtrip med sina kära klassisar!


I bagaget låg det någon...Vi var noga med att inte ha med några rökande djur i bilen!Här är kyrkbyn. David lärde oss att det är små hus som man byggde för länge länge sen, när man bodde så långt bort att det tog ett par dagar att med häst och vagn ta sig till kyrkan. Därför byggde man sådanahär små hus som man fick bo i.Jag och Rebecka var väldigt "kyrkliga" av oss.Vi hittade en liten lada att leka i.Vi var ju också tvugna att fota oss med ett av husen.På väg efter en spännande dag!

Tack för vykortet kära syster


Ljudet

Här är det! Det var ju inte så svårt bara man vet hur man gör!

Insåg nu att jag aldrig lyssnade klart på det helt, och har missat att ta bort slutet! Men men, det är trots allt första gången så jag får skylla på det!Ljudredigering

Hela den här dagen har vi ägnat åt att redigera ljud. Vi har klippt till allt det material som vi har spelat in när vi gjorde ljudinspelningsuppgift 1. Vi har klippt ner det till en liten radiosändning på tre minuter. Nu har jag suttit här i drygt en timme för att försöka hitta ett sätt att lägga upp den på bloggen med. Men jag lyckas inte med någonting. Så nu ger jag upp!

Får se om jag kommer på det så småningom. Men just nu har jag inte tid att sitta här och fördriva ännu mer tid. Nu ska jag forstätta plugga!


Dåligt humör

Idag har jag varit på dåligt humör. Jag har faktiskt varit grinig i stort sett hela dagen. Stundvis, som när jag är med fina vänner, shoppar, myser med kattungar eller lyssnar på bra musik, så har det kännts bättre. Men överlag har jag inte varit så jätteglad, jag har inte varit på topp liksom. Med tanke på alla de fina saker jag precis räknat upp som jag har gjort idag, så borde dagen ha kännts bättre. Men nej! 

Lite abstinens kanske?

Till råga på allt har jag dessutom lyckats låsa in min tvätt i tvättstugan. När klockan slår prick sju, låses dörren och jag kan inte komma in. Tvätten lär i alla fall vara torr. Torktumlaren rullar på än. Jag kan boka en ny tid för att komma in, men det är inte säkert att jag får i rätt rum. Som nu till exempel. Vi har nämligen två rum, och det slumpas fram med hjälp av en dator vilket rum man får tvätta i. Är man inte inbokad i ett rum kommer man inte in.

Så nu klockan tio är det dags för nästa tvätttid. Hoppas jag får i rum två! Annars får jag vänta på tvättiden som är efter det, nämligen klockan sju i morgon bitti!

Bara man gör medvetna val

Jag och Karin tog en liten sväng på stan. Jag skulle egentligen bara köpa ett par vantar och en maskara. Men jag fastnade även för en matchande halsduk. Och just nu hade de kampanjen "köp tre och betala för två". Så då var jag ju tvungen att köpa ett par jättemysiga leggings också!

Så nu är jag redo för vintern. Kyla och snö, come on! (Förutom att jag insett att jag kommer behöva en uppsättning slalomskidor också!)

Men jag gör medvetna val, mamma. Eventuellt kommer jag behöva låna en liten slant av dig i början av nästa vecka, så att jag kan handla lite mat. Men det är högst medvetet!
Larssonsberget

Vi bestämde oss för att ta en tripp på Eliasstigen, den ledde oss upp på Larssonsberget. Vi tog inte stigen upp utan körde hardcore-varianten och klättrade upp. Vissa bitar var svårare än andra.

Men roligt hade vi!

Tyvärr blir inte utsikter lika bra på bild som i verkligheten. Framförallt inte med en digitalkamera.

Vi hittade också Eliasgrottan. Elias var en tjuv som bodde i grottan på 1800-talet. Men han var inte vilken tjuv som helst, utan ett Robin Hood-tjuv. Han tog från de rika som bodde i området och gav det sedan till de fattiga. Han var skicklig på att gömma sig, men en gång kom det folk från byn för att ta fast Elias, som precis hade satt igång en stor paltgryta. Han lyckades försvara sig (fast bara ett tag) med att kasta de glödheta paltarna på dem!Utflykt

Idag ska vi iväg på utflykt. Karin har fixat så att vi kan låna en bil över dagen så nu ska vi åka runt och upptäcka området. Förhoppningsvis ska vi komma åt några renar och hälsa på dem! Plus att vi ska åka och storhandla. Man måste ju passa på när man har en bil.

Detta kan bli en riktigt händelserik dag! Och självklart har jag packat ner kameran!

Hoppas hoppas hoppas

I april i vår kommer vi att ha tre veckor praktik. Jag håller på för fullt att leta efter en praktikplats. Jag har redan fått ett nej av två tidningar, eftersom de redan har fullt. Men, jag har några kanske.

Jag har ett kanske som jag verkligen hoppas på blir ett ja. Det är ett ställe som jag har varit på tidigare. Förhoppningsvis räknas det som en merit. Jag har ett antal ställen, platser eller tillfällen som jag räknar till "de bästa i mitt liv", det stället är ett sådant. Förstår ni då hur gärna jag vill dit?

Dock kommer det att dröja tills efter nyår innan jag vet hur det går.

Så nu är det bara att vänta... Vänta och hoppas. Hoppas och vänta.

Jag skulle bli så oerhört glad om jag får praktikplats där. Jag vill, jag vill, JAG VILL!

Hoppas hoppas hoppas...


Jag gillar hur de tänker
Fika

Är precis hemkommen från Katlyn efter hennes fika. Jag har smakat äkta Amerikanska coockie dough och ett kinesiskt the. Det verkar vara ett superstarkt the så jag kommer inte kunna sova på fler timmar. Tur att jag har en bok att läsa och sovmorgon i morgon!

Fikan var supermysigt! Det är så roligt när flera nationer blandas. Det blir mycket jämförande mellan länder och kulturer. Surströmming var ett slående inslag! Men historien om det japanska paret tog priset. Såhär var det:

Det var ett japanskt par som hade varit en tid i Stockholm och ville åka vidare till Venedig. De gick till biljettkassan (antagligen SJ:s på Stockholm station) och sa att de ville till "Venice".

För att förstå historien måste ni nu uttala ordet Venice högt. Och om ni kan, gärna med en kinesiskt brytning.
Hur låter det?

Kan ni då gissa vart det stackars paret hamnade?

Jo, de hamnade i Vännäs!

En liten bit åt fel håll. Undrar om de blev snopna!


Grattis Pappa


Grattis på farsdag kära pappa!

 

 


Roliga insändare nr 3

Den här är ganska hemsk om personen bakom är ärlig och verkligen står för det han skriver. Men å andra sidan är hans åsikter så inskränkta att jag inte kan låta bli att skratta åt det!
Jag gillar framförallt argumentet att knark och skilsmässor beror på att kvinnor är ute på krogen på en torsdag. Det hela är så patetiskt och hemskt att jag inte kan tolka det som något annat än ett skämt!

Roliga insändare nr 2Idag är det den 11-11-11. Häftigt! Det firas med en sovmorgon och en vinkväll på Kalles!

Basta!

Är precis hemkommen efter att ha varit i bastun tillsammans med Katlyn och Manuela. Jag visste inte att vi hade en bastu på Ankars. Det är bara att gå och boka. Ashärligt! Den kommer nog att användas flitigt i vinter!

Varm och avslappnad ska det nu bli lite film! Finns det något bättre sätt att inleda helgen på?Inspirerande

Våra radiolektioner är så otroligt inspirerande. Dels lär vi oss en massa om radion som medium och hur man kan använda den, plus att vi lär oss ännu mer intervjuteknik.

Intervjuteknik har nog blivit lite av ett favoritämne sen jag började läsa till journalist. Är det något jag vill bli bra på, så är det intervjuteknik. Jag vill bli en sådan journalist som får människor att öppna sig. En sådan journalist som man har förtroende för.

Radiokursen ger mig också väldigt många idéer. Om saker som jag vill skriva, reportage som jag vill göra och människor som jag vill träffa. Jag blir så inspirerad att jag har svårt att lyssna på det läraren säger. Jag hänger inte med eftersom mina tankar svävar iväg. Dessa idéer får jag tack vare den sköna pedagogiken, de komiska klippen, de fängslande historierna och de roliga uppgifterna.

Jag har tidigare tyckt att radio har varit det medium som har lockat mig minst (även om det har lockat). Men nu är det frågan om det inte är precis tvärtom!

Roliga insändare nr 1

Jag såg den här roliga bilden som Alex hade lagt upp på facebook. Kunde inte låta bli att sno den.Jag hittade fler bilder, men för att göra det hela lite mer spännande kommer ni att få vänta på de andra bilderna!

Man kan ju undra vad tidningen tänkte när de valde att publicera den!

Ljudinspelningsuppgift 1

Idag har jag, Karin och Ida varit ute på äventyr och fixat med vår första uppgift i radiokursen. Vi har en ljudinspelningsuppgift, där vi ska fånga en känsla. Det ska vara i två olika scener och med två röster, sin egna och någon annans.

Det är riktigt kul och springa runt med en mikrofon. Man kan göra så himla mycket roligt! Det ska bli spännande att klippa i materialet i nästa vecka. Framförallt ska det bli spännande att se när allt är klart!

Utan att avslöja allt för mycket kommer vad våra inspelningar handlar om kommer här ett smakprov på en bloopers!Jobbiga måndag(ar)

Detta har varit ännu en lång och jobbig måndag. Även om jag tycker att det är rätt mysigt med föreläsningar så blir heldagar väldigt långa. Plus att det är jobbigt att lyssna och hänga med hela tiden. Jag orkar inte riktigt med om det ska vara hela dagen.

Det gör inte det hela bättre att det är en måndag, eftersom jag alltid är som tröttast på måndagar. Efter helgen har man liksom skaffat sig en ny dygnsrytm, så det blir inte så många timmars sömn natten mellan söndag och måndag.

Dagens föreläsning handlade om yttrandefriheten och tryckfriheten. Vilket är ett ganska tugnt ämne, som inte heller gör det direkt lättare att hänga med. Eller hålla sig vaken. Fast jag var en av de få som tycker att det är rätt roligt!

Efter skolan var det skoltidningsmöte, Ka-Pow som tidningen nu heter. Har fått lite att jobba med, och ska spåna vidare på mer!

Dessutom ska här pluggar hela kvällen. Jag ska läsa ut radioboken och så ska jag planera inför morgondagens ljudinspelningsövning. Vi ska spela in ljud på en flashmic och sedan redigera det på radiolektionen i nästa vecka.

Så ser livet ut för mig just nu! Plugg, plugg och ännu mera plugg!

Lördagskvällen

Gårdagen blev inte särskilt lång, eller jag hann inte med så mycket. Dock var den väldigt rolig.

Jag vaknade klockan tolv, pigg och utvilad. Väldigt välbehövligt!

Då tog jag och Karin en liten ärande-tur. Allt var visst stängt, men vi fick  ialla fall en promenad.

När kvällen började krypa sig på kom Emelie förbi, vi lagade pizza och gjorde i ordning oss för att gå ner till Bäckis på fest. Det blev, som vanligt, en mycket lyckad kväll!Tatoo

Jag har tatuerat mig. Eller rättare sagt Rebecka har. Vad tycker ni om den?


Tacokväll

Ikväll har vi haft ännu en tacokväll hos David. Och förhoppningsvis kommer det många fler! Vi gick först till Coop och handlade, sedan lagade vi mat tillsammans. Mycket gott blev det. Men framförallt mycket skratt (vilket nästan är det viktigaste!). Vi satt också och såg på roliga youtube-klipp innan vi begav oss iväg till skolan för en spelning.

Vi passade också på att fira Lina eftersom hon fyller år i morgon. Med ballonger som det står Lina på, som stackaren sedan tvingades släpa med sig...
Grattis Lina!

Längdskidor

Nu har jag varit och köpt mig ett par längdskidor på Röda Korsets Kupan. Jag tror att jag ska börja handla mer secong hand. Jag blir helt till mig när det är så billigt! Jag köpte ett par skidor och ett par skor till dem för bara 80 kr. Det är ju ingenting! Jag glömde visst bort att köpa stavar så det får jag göra någon annan dag.

Men ni skulle ha sett mig när jag släpade hem dem på min cykel, det var inte många som inte skrattade åt mig! Men nu har jag mig iallafall ett par skidor, och ett bra sätt att motionera på i vinter!


Fina va?

Karlavagnen

Eftersom radiokursen börjar på fredag har jag tänkt att jag ska lyssna lite mer på radio. Jag tänkte att jag ska lyssna på mer radioprogram där de pratar lite mer, och inte bara spelar musik. Meningen är att jag ska lära mig något och fundera på hur "proffsen" använder sin intervjuteknik.

Ikväll blev det Karlavagnen, ämnet är fritt med Kjell Peder Johansson. Jag gillar verkligen Karlavagnen, även om det anses av vissa som ett tant- och gubbprogram så är det riktigt mysigt! Framförallt solskenshistorierna! Av andra anses det vara ett kvalitetsprogram, så det är ett bra program att använda sig av i studiesyften. Kjell Peder arbetar dessutom på skolan ibland. Jag vet inte om hur mycket eller om vi kommer att ha honom, men han jobbar på radioprogrammet så helt omöjligt är det inte.

Jag har ingen riktig koll på det här med radio, men är det någon som vet något bra prat-program så tipsa mig gärna!