Älskling

Nu är älsklingen här! Och vi har det hur mysigt som helst! Det första han gjorde när han kom, var att lägga sig för att sova eftersom han knappt hade sovit något alls natten innan. Men det var mysigt ändå! Det är så härligt att bara ha någon här hos sig!


Söt va?

Men efter ett tag piggnade han på sig och vi gjorde mat och såg på film. Igår var jag tvungen att vara i skolan på förmiddagen, men eftermiddagen spenderade vi en sväng på stan, och även den kvällen blev det finmiddag och film. Vi gjorde flygande (hoppande) jakob, vilket blev supersmarrigt!Idag har jag också varit i skolan en sväng, annars har vi handlat, varit på systemet och sprungit efter bussar. Men nu har vi lärt oss hur bussystemet fungerar här uppe! Nu ska vi börja tagga inför kvällen. Vi ska fira Ida som fyller år idag, med lite kalas och discobowling!

Älskling

Idag kommer Daniel hit! Det ska bli så roligt! Stackars alla mina vänner, jag har inte pratat om något annat under de här dagarna, så jag tror att det kommer vara skönt för dem att slippa mitt tjat.

Men vad mysigt vi ska ha! Ikväll har jag planerat en liten finmiddag, med tända ljus och en bra film. Det är väl ett bra sätt att inleda den här helgen på? Sedan väntar ytterligare fyra dagar med bara en massa mys! Härligt ska det bli!

Men jag orkar inte vänta längre! Kan du vara framme nu!!!


Såhär ska helgen spenderas:

Sex

Idag är det sex veckor sedan jag var på min första skoldag här uppe i Piteå. Så mycket har hänt på sex veckor! På ett sätt har det gått fort, men ändå så känns det som att det borde vara så mycker mer. Det känns som att vi borde ha varit här längre, med tanke på hur mycket vi redan har hunnit med!

För att visa hur mycket som har förrändrats så tänker jag lägga ut dessa bilder, den första är tagen min första vecka här uppe. Den andra är tagen igår:

Himlen är lite molnigare, solen står lite lägre och träden är lite gulare.

Norrsken

Jag har precis sett mitt allra första norrsken! Det känns stort! Det var fint, även om det inte syntes så mycket. Jag stod visserligen inne och kollade, jag tror att man ser bättre om man går ut. Men men, nu har jag sett det också!


Strömavbrott

I morse så hade vi strömavbrott här i Pite. Jag hade tur som redan hade hunnit sätta på mina ägg, och de hade kokat upp, för annars hade jag inte fått någon frukost. Och jag är inte alltid så jättepigg eller jätteglad om jag hoppar över frukosten.

Det är egentligen galet hur mycket som går på el och hur handikappad man blir utan den. Det går ju knappt att göra någonting! Men samtidigt är det lite spännande när sådant händer. Då gäller det att lista ut hur man ska göra istället. Jag till exempel tog mitt smink och min lilla spegel och så satte jag mig i soffan vid fönstret och fixade mig i ordning. Jag såg inte så mycket, men det dög iallafall.

Efter ett tag kom också Lina och Emelie som höll mig sällskap och också fixade iordning sig. Det var riktigt mysigt med morgongäster! Så efter en dryg haltimme kom strömmen tillbaka och vi gav oss tillsammans ut i ovädret för att ta oss till skolan!

Vilken uppståndelse ett litet strömavbrott kan ge!

Nu gör jag saker som inte är bra

Jag hittade ett par gardiner på ellos.com, som är precis sådana som jag vill ha i mitt kök. Jag ska byta ut de vita jag har nu och sätta dem i vardagsrummet. Istället ska det tillkomma ett par marinblå i köket. Det kanske inte ser så bra ut nu när det fortfarande är gula tapeter i köket. Men så fort de har målat om, som de ska göra nu under hösten, så kommer det att bli skitsnyggt! De nya gardinerna kommer att matcha mina mörkblå möbler som jag har i köket.

Dessutom kostade de bara 95 kr, så det är ju inte så farligt!

Men! Deras lägsta belopp att handla för är 200 kr. Så då var jag ju tvungen att handla lite mer... suck! Hur ska jag ha råd med detta nu när jag är en fattig student? Men, eftersom jag verkligen vill ha de där gardinerna, så var jag ju tvungen. Det blev lite underkläder, som i och för sig alltid går åt!


Katlyns birthday

Idag har vi firat Katlyns födelsedag med middag på Thai Garden. Det var supermysigt! Det var ett stort gäng med en härlig blandning människor.

För övrigt rullar livet på väldigt bra. Jag har pluggat som en tok hela helgen (förutom när jag har varit ute på en massa roligheter) så nu är jag i fas. Jag tror till och med att jag ligger bra till. Jag har gjort klart alla läsloggarna, som verkligen har varit en pina! Så nu är det mer eller mindre bara roliga saker kvar! Förutom grupparbetet som kanske inte är det roligaste, men det flyter också på bra!

Japp... Jag vet inte så mycket mer jag skulle kunna skriva just nu. Jag har nog lite skrivkramp. Därför får det bli sängen för mig nu!


Lördag

Jag har varit helt slut efter gårdagens bartendrande. Men det var roligt. Riktigt roligt! Det vart lite jobbigt när kassaapparaten slutade att fungera och vi inte kunda göra så mycket. Alla som stod och ville handla vart lite irriterade. Men så fort den var igång igen flöt det smidigt på! Man får också se utelivet från ett par andra ögon när man jobbar i baren! Men det var roligt! Det kommer nog bli betydligt roligare nästa gång när man vet lite mer vad det handlar om och när man vet hur allt fungerar!


Särskilt starkt gillar jag denna shotsskida, typiskt norrland!

Så en seg dag med mycket plugg. Jag har också hunnit med en tur i spåret på Grisberget och nu ska jag plugga en liten stund till.

Baren ikväll

Ikväll ska jag stå i baren på kåren. Första gången faktiskt! Det ska bli kul! Dock blev det inte så mycket sömn inatt, så vi får se om jag kommer att orka. Men men, det finns ju kaffe!

Barutbildningen var kanske inte så jätteutförlig. Vi fick veta vart allt ska stå, resten får vi klara ut själva. Men jag tror inte att det blir så svårt. Jag kan inte göra några drinkar, men vi har fusklappar och jag lär mig snabbt!

Det är rockkväll ikväll och det ser ut som att det kommer att komma mycket folk. Spännande spännande!

Men man ska leva i nuet. Jag håller på att leta fakta till vårt grupparbete. För tillfället går det mycket bra. Med lite tur kan jag kanske hinna med en powernap innan kvällen!


Häger-föreläsning

Idag har vi haft en sextimmarsföreläsning. Det är nog den längsta föreläsning jag någonsin har varit på. Och kanske också den bästa, det ska i sådana fall vara Inger Hansson som ska kunna tävla med den här!

Björn Häger har skrivit två av våra kursböcker och är en otroligt duktig journalist. Han har idag föreläst för oss om intervjuteknik. Alla har suttit som förhäxade och lyssnat! Jag har lärt mig så sjukt mycket! Det ger så himla mycket mer när det är en intressant person soms står och föreläser!

Jag har faktiskt bara lånat hans böcker, jag fösöker låna all min kurslitteratur så slipper jag lägga ut en massa onödiga pengar på den, men hans två böcker ska jag ta och köpa! Eller nej, jag ska önska mig dem när jag fyller år!
Saknar

Jag saknar min älsklings Daniel jättemycket! Men det bästa är att han kommer upp och hälsar på mig om en vecka! Det ska bli underbart! Den här veckan kommer att gå fort... och sen är du här! Wiee!

Jag längtar efter dig!


Deadline 16.00

Idag har vi fått en övningsuppgift, där det har varit "på riktigt". Vi fick ett par ämnen som vi kunde välja att skriva om, sedan ska vi själva ta kontakt med personer att intervjua, hämta allt material och så skriva en artikel. Man kunde också göra enkät-frågor på stan vilket jag passade på att göra. Deadline är nu klockan 16.00 och jag har precis blivit klar.

Dessvärre var det jättesvårt att få tag i någon att intervjua, vilket gjorde att artikeln inte blev så bra. Men men, det var första gången jag har gjort detta med en deadline på samma dag. Det kommer nog så småningom!

Nu blir det mer plugg och ikväll är det kickoff for oss hjältar som hjälper till på kåren!

Mycket att stå i nu

Vilken dag det har varit idag!

Först hade vi föreläsning i morse, om medieträning och intervjuteknik. Det är alltid lika spännande att höra om det! Sedan begav sig jag och Lina iväg till stadsbiblioteket för att leta information till vårt grupparbete, de hänvisade oss tillbaks till skolan så vi knallade tillbaks dit. Men det gav oss ingenting heller. Vi har tydligen valt ett svårt ämne.

Eftermiddagen har jag dränkt mig i Reporter-boken som ska vara utläst till i morgon (check!) och efter det har jag fortsatt jobbat med grupparbetet. Vi har fått revidera lite, men nu har jag börjat hitta lite information så det känns bra!

Jag har med andra ord suttit stundom framför dataskärmen och stundom med näsan i en bok, ända sedan klockan tre. Och nu är klockan efter ett. Så jag har lite ont i ögonen! Men jag har fått mycket gjort, så det känns bra! Nu ska jag begrava mig i en annan bok och så hoppas jag att jag somnar till den så småningom!

Just nu är det skapligt mycket i skolan, jag var alldeles för lat förra veckan och det slår tillbaks nu. Men jag kämpar på!

PiteFM

Jag vill slå ett slag för vår studentradio, PiteFM. Det sänds från skolan och det är studenter som sköter allt. Just idag dessutom pågår en 24timmarssändning, där vem som helst på skolan får komma med ett förslag och sända sitt egna program. Så småningom kommer ni att få höra mig här med!

Lyssna på
PiteFM här!

Tavla

Nu är dikten uppe! Jag köpte en ram, ramade in den och satte dessutom in en bild på oss syskon. Jag hängde den i hallen. Så jag ser den varje gång jag går förbi. Och då blir jag alldeles varm i hjärtat!Det är kanske inte det bästa mot hemlängtan. Men den får mig att bli glad. Det blir dessutom väldigt hemtrevligt! Jag ska försöka få ordning i lägenheten nu har jag tänkt. Så att jag kan känna mig riktigt hemma här. Därför passar IKEA på lördag perfekt!


Amerika

Såhär dags för ett år sedan var jag, Kalle, Kajza och mamma i USA. Den största och härligste resa jag någonsin har varit med om! Jag har många underbara minnen från den resan, och för att färska upp dem kommer här lite bilder:Så himla härligt vi hade det! Jag längtar tillbaks!

Husfest

Igår var det husfest på Bäckis. Då får de som vill öppna sina dörrar så är det bara att ramla in och mingla. Men de flesta var ändå i trapphuset. Vi fick nummer på händerna och den högsta siffran jag såg var 220, så ungefär så många var vi, om inte fler! Det var riktigt roligt, mycket mingel gav många nya bekantskaper! Fick dessutom chansen att prata lite utbildning med äldre journalister, som gav en del tips. Till exempel "man behöver inte läsa allt" så det känns bra!

Här kommer ett urval bilder:
Förälskad

Jag är förälskad. Sådär riktigt förälskad. Den där passionerade känslan, ni vet? Sådär passionerat som de kloka (som min mamma) egentligen vet inte är bra. Den farliga förälskelsen. Som i slutändan bara kommer att såra en.

Men så kär är jag. För jag är verkligen kär! Känslan av att man aldrig vill lämna, alltid vill vara nära, och uppleva! Precis så är det för mig! Jag antar att de flesta av er har känt så någongång! Eller kanske flera! Den passionerade kärleken. Den som känns som att den kommer att vara för alltid. Den enda riktiga, sanna kärleken. Den känner jag nu. Så starkt!

Vem är då den lycklige? Nja… vem är helt fel ord. Det är snarare vad.

Många av er har säkert redan kunnat gissa. Piteå såklart! Jag älskar den här staden något så intensivt! Det går knappt att beskriva. Det är kanske inte staden i sig. Utan människorna, mentaliteten, skolan, uppgifterna, mina fina klasskompisar, guldkornen jag har mött. Det är känslan jag bär inom mig, det är alla trevliga människor jag möter. Det är gemenskapen. Det är till och med regnet. Det är Piteå och det är här jag hör hemma.

Jag älskar mitt liv här. Jag älskar mig själv här. Jag är som en helt ny person. Människorna runt omkring mig får mig att växa. Situationen får mig att växa. Norrland får mig att växa. Jag vill inte härifrån. Jag vill aldrig härifrån. Efter bara en månad har jag börjat våndas över att jag måste lämna detta om tre år. Att jag måste fara härifrån. Jag vill inte det.

Självkart tänker jag på er. Och jag saknar er. Alla mina fina vänner där hemma. Min underbara pojkvän. Och min kära familj. Ni står mig mycket vart om hjärtat! Antagligen har jag bara drabbats av lappsjuka. Men jag vill kalla det förälskelse. Det kanske går över. Sådana här passionerade förälskelser brukar vara kortvariga. Det här livet kanske också övergår till en vardag. En grå, rutig och tråkig vardag.

Men det vill jag inte tänka på nu. Nu vill jag njuta. För det gör jag. Jag njuter av varenda sekund. Min känsla för norrland, och kanske framförallt för alla fina människor jag lär känna, ger mig så mycket. Jag kan inte förklara. Jag önskar att ni förstod. Men detta, det är kärlek.

 

Detta är den text som jag skrev när jag hade druckit två glas vin, tillsammans med många fina guldkorn. Kanske är det känslorna som talar. Eller så det vinet. Eller en kombination. Men som de flesta stora poeter, de producerar bäst under rus.


Mysiga lyktor

De här mysiga lyktorna köpte jag häromdagen på stan. De hänger nu i mitt fönster och får min lägenhet att bli änn lite mer mysig! De kommer också lysa upp min tillvaro under den långa, kalla och framförallt mörka vinter som jag har framför mig. Toppen!Och själva ljuslyktan finns i rött med, så jag kan ha den till jul sen! Jag fick dessa båda för 100-lappen! Är det inte ett kap, så säg?

Luleå

Idag har vi varit i Luleå och ställt frågor till folk på stan. Riktigt kul, men det kan vara lite svårt att få folk att ställa upp, framförallt om man ska ta bild. Men då gäller det att lägga på charmen så får man till det! Vi gjorde också ett studeibesök på NSD (Norrländska socialdemokraten) vilket var mycket spännande! Det fick mig verkligen att fundera på var jag ska söka praktikplats till i vår. Vi fick tipset att söka dit där man sedan vill jobba. Och jag som inte har bestämt mig var jag vill jobba än! Jag behöver ringa om praktikplats snart dessutom! Gärna den här veckan! Aaaah!!!

Eftermiddagen spenderades hemma hos Jenny med fika och anteckningsavskrivande! Nu blir det kåren för barutbildning! Jag ska ju stå i baren där så småningom! Och vad jag ska äga där!


Dikt

Idag fick jag ett brev på posten ifrån min kära syster! Med brevet tillföljde bland annat en dikt som hon har skrivit!

Min egen syster!

Du strålar som solen aldrig kan
Ingen kan motstå den glädje du sprider
En underbar lycka som är så sann
Så att utan dig mitt hjärta lider

Du är för mig exakt lika viktig
Som sol och vatten för blommande blad
Måste vara oerhört försiktig
Jag vill bara att du ska vara glad

Ny dag och första tanken går till dig
Vacker fjäril flyger i mitt hjärta
Den strålar underbar känsla i mig
Lika stakt som outhärdlig smärta

Jag vill att du alltid ska finnas här
Att vi två aldrig ska få dras isär

Åh vad du är söt min kära lilla syster! Jag vart alldeles rörd när jag läste detta! Jag ska köpa en ram och rama in den och sen ska jag sätta den i min hall så att jag ser den varje dag!

Tack älskade syster!


Cykel

Nu har jag cykeln hos mig! Det känns mycket bra! Dock hittade jag ingen stans att göra av den superstora kartongen, så jag stog på busstation och vek ihop den (genom att hoppa på den) och så hittade jag en stor sopptunna att knögla ner den i. Visserligen var tunnan avsedd för brännbart, men jag hade ingen möjlighet att ta den stora kartongen på cykeln (och inte i handen heller för den delen) och de på bussgods ville inte ha den. Nöden har ingen lag.

Så i morgon blir det att åka och storhandla på den! Hade tänkt att göra det idag, men jag har blivit övertalad att följa med på sportkväll på kåren. Jag är ju ingen större sportfantast, men det kan ju vara kul att umgås lite!

Fårön

Här kommer lite bilder som Rebecka tog när vi var ute på promenad på Fårön. Fårön har, som ni ser, bara två vägar!


Jag är kär...

... i min bok!

Nae då, inte riktigt. Men nästan. Den är hur spännande som helst, jag kan inte slita mig ifrån den. Den handlar om intervjuteknik och hur man ska få till de bästa intervjuerna. Det finns kapitel om hur du ska formulera frågor, vilka frågor man ska ställa, hur man kan få folk att svara på frågor som de kanske inte vill och vad det finns för teorier att använda mot journalister som ställer jobbiga frågor. Det är sjukt kul att läsa om!Den är så bra att jag inte kan sluta läsa fast jag måste, jag är helt galet hungrig, nästan sådär så att jag skulle kunna svimma. Men inte gör jag mig någon mat inte. Nej boken är alldeles för bra för det!

Det bästa av allt? Björn Häger, författaren kommer och föreläser för oss om ett par veckor! DET ska bli spännande!

Cykel på väg

Nu har pappa och Kalle fixat så att jag ska få upp min cykel till Pite! Så nu ska det här cyklas! Det ska bli skönt att inte behöva gå och göra allt som jag behöver göra. Nu kan jag cykla och handla till exempel, man får med sig så himla mycket mer då! Annars tar det ungefär en halvtimme att gå, nu kommer det ta bara 5-10 minuter att cykla!
Tack för hjälpen grabbar!

Intressant!

Jag hittade en rolig lista på DN.se, den är från en undersökning som SIFO gjort där män och kvinnor har fått ange vilket yrke de tycker är mest attraktivt. Jag måste säga att jag är förvånad över att vi har lyckats slå flygvärdinnorna. Och kanske lite smickrad.

 

Männens topplista:

1. Läkare 20 %

2. Sjuksköterska 20 %

3. Lärare 17 %

4. Designer 14 %

5. Kock 11 %

6. Journalist 6 %

7. Börs-VD 4 %

8. Flygvärdinna 4 %

9. Psykolog 3 %

 

Kvinnornas topplista:

1. Läkare 26 %

2. Kock 16 %

3. Lärare 13 %

4. Brandman 11 %

5. Designer 10 %

6. Polis 8 %

7. Journalist 6 %

8. Psykolog 5 %

9. Börs-VD 4 %


International dinner

Intervjun gick bra, middagen med. Det var riktigt roligt och vi har bestämt att vi ska fortsätta med det här. Med en international dinner. Idag var det jag, Katlyn, Manuella från Italien och Maria från Brasilien hemma hos Katlyn och alla tog med sig någon mat. Nästa gång är det hemma hos Manuella. Det är hur kul som helst! Dessutom väldigt bra för min engelska! Vi pratade också om att boka en stuga i fjällen och fjällvandra någon helg snart. Det skulle vara superkul!

Jag ska titta lite på det alldeles strax, men jag ska börja på min artikel först, nu när allt fortfarande är färskt i huvudet!


Min första intervju

Idag på förmiddagen hade vi semiotikverkstad. Vi satt i våra grupper och gjorde några bildanalyser i olika tidningar. Efter det var det lunch på kåren. Denna gång utan att vi behövde slåss om mikrosarna, till Idas stora besvikelse.

Jag har dessutom lyckats få tag i min intervjuperson. Det är Katlyn, som går på skolan. Hon är utbytesstudent ifrån Tennesee. Det ska bli himla spännande! Uppgiften var att vi ska intervjua någon som vi tycker är intressant. Jag blev dessutom inbjuden på middag hemma hos henne ikväll, så vad passar inte bättre än att göra intervjun då?

Min första intervju som journaliststudent. På engelska dessutom. Jag är lite nervös faktiskt, men mest nervös är jag nog inför middag. En annan utbytesstudent skulle också vara med. Min engelska är ju tyvärr inte den bästa. Men det är ju ett ypperligt tillfälle att öva den!

Jag och Katlyn på beachfesten

Vecka nummer två...

... är precis inledd. Och än så länge har den varit bra! I morse hade vi föreläsning i MKV om semiotik. Den var helt okej, men jag har redan läst detta så det var inte så jättespännande. Hela den kursen är sådan. Däremot tidningskursen! Wow säger jag bara! Den är skitkul! Jag tror dessutom att jag har hittat min allra första intervjuperson. Nu gäller det bara att få tag i henne!

Eftermiddagen spenderades på stan tillsammans med Lina och Sofia. Vi gick i affärer och tittade mest, det enda jag köpte var en mascara. Förutom mat på Ica.

Nu ikväll har jag läst i boken Visuell retorik. I kapitlet Manipulerad nyhetsbild står det lite om retuschering, där fanns den HÄR roliga länken där man kan se vad lite retuschering kan göra (Tryck på "Avslöja bluffen")! Nu ska jag fortsätta läsa, men nu blir det Häger istället (Wiee) och sedan blir det sömn!


Retuscherad?

Underbar helg med pappa

Den här helgen har varit jättemysig, men den har gått alldeles för fort!

Det började med att jag gick ner och mötte pappa på busstationen tjugo i åtta i fredags morse. Då gick vi först hem till mig där jag visade honom hur jag bor och sådär. Sedan gick vi ner till stan för att se hur det ser ut. Sedan gick vi bort till Backen som är ett handelscentrum där jag köpte lite matlådor, vi kollade också in kupan.

Flyt som vi hade kom en buss precis då så vi åkte ut till secondhand-affären i Öjebyn för att kolla om de hade några bra cyklar, desvärre hittade vi ingen. Vi lyckades precis komma till bushållplatsen när bussen gick hem igen. Tur var det eftersom det är en timme mellan varje bussavgång. Det var dessutom en väldigt trevlig och hjälpsam busschaufför! Så pappa fick uppleva hur trevliga de är här uppe i norrland!

Efter det fick han en rundvandring på skolan och kvällen spenderades på restaurang! Vi satt också uppe länge hemma hos mig och bara snackade. Supermysigt!

Lördagen gick vi först en tur på grisberget för att kolla in stallet som ligger där. Och till lunch blev det att smaka på Pitepalt, det var faktiskt helt okej. Vi kokade den ena och stekte den andra (farmor brukade steka kroppkakor när pappa var liten, det var därför vi provade att steka palten). Den stekta var dessutom godast!

 

Efter lunch var det meningen att vi skulle åkt ut till Pite havsbad, men bussarna slutar tydligen att gå klockan tre på lördagar så vi hann inte med det. Lite tråkigt, men då har vi någonting att göra nästa gång pappa kommer upp! Istället tog vi en prommenad längs med vattnet och såg mer av Piteå, kvällen spenderades även den med att sitta i mitt kök, ha det mysigt och bara prata.

I dag har vi bara hunnit gå upp och äta frukost innan pappas buss gick åtta. Så nu är det riktigt tomt i lägenheten, men det har varit en jättehärlig helg! Det var kul att få träffa pappa och vi har haft en massa roligt för oss. Men nu längtar jag hem!

 


Pappa!

Idag kommer pappa och hälsar på mig! Det ska bli härligt att få höra lite östgötska! Nej då, jag har så jag klarar mig med östgötska i klassen! Och jag hör ju Daniel varje dag i telefon.

Det ska bli härligt att få träffa pappa och få träffa någon man känner! Jag har tänkt att vi ska göra små utflykter och sådant här i Piteå. Så att pappa får se och uppleva det som bör göras när man är här... Förutom havsbadet och Paltzerian har jag fått tips om Clas Ohlsson. Men andra ord så finns det inte så mycket mer. Men något roligt ska vi allt kunna hitta på!

Nu ska jag ner och hämta upp honom på busstationen!

Tidningsjournalistik

Idag har den andra kursen, tidningsjournalistik börjat. Och vilken skillnad det är från den som vi hade tidigare i veckan! Så himla mycket roligare! Vi har gått igenom kursen och alla moment och så har vi fått göra en övning där vi skulle intervjua varandra.

Vi blev först uppdelade två och två och så skulle vi göra en intervju. Av det som vi fick fram i intervjuerna skulle vi skriva en liten text om. Men det fick bara vara om en av de sakerna som intervjupersonen tog upp. Man fick heller inte fråga personen om ytterligare frågor utan enbart använda sig av det man hade. Det var riktigt roligt! Det var också väldigt spännande att få en text utav det man sa, man får en förståelse för hur det är att bli intervjuad.

Den här texten skrev David om mig:

Att vara inom showens magiska värld är något Karolina älskar. Både att själv stå på scen och att känna publikens applåder, samt att arbeta bakom kulisserna och göra showen till den bästa möjliga.

Hon har tidigare varit engagerad i en show nere i Norrköping. Där jobbade hon både med smink, och att stå på scen och dansa själv.

"Jag gillade atmosfären och dansen i sig var, och är, ett stort intresse."

Det ger helt klart en ny bild av "showbiz" att vara med i bägge delar, och det skapar en större förståelse kring arrangemanget samt skapar bästa förutsättningarna för en lyckad företällning.

Det går alltså att känna sig inblandad, trots att man enbart har som uppgift att sminka dansarna. Det man gör påverkar showen. Och fel nere i logen kan betyda fel på scen. Samma gäller dem som dansar. Gör man fel så blir det fel.

Man är inblandad i showen, i olika grad. Men allt påverkar resultatet.

Atmosfären som byggs upp av allas medverkan i showen var något Karolina älskade.

Hon hade heller inte problem att växla mellan olika arbetsuppgifter. Allt påverkar. Allt ingår i atmosfären.

Teater, dans, musik. Atmosfären kring alla dessa produktioner är något Karolina alltid kommer att minnas.