En promenad utöver det vanliga

Idag hade jag, Nathalie och hennes hund Bannock ett mindre äventyr på vår tur runt Ågelsjön. Som vanligt när jag går runt Ågelsjön, gick vi vilse. Lite grann i alla fall. 
 
Inte nog med det. Vi blev dessutom strandsatta, iväglurade på vilospår, överrumplade av en gubbe och hans hund och jagade av en mystisk man som gömde sig i buskarna.
 
En minst sagt spännande promenad!
 

Tylösand


Rabbit crossing


Sörping

Söderköping är en riktigt pittoresk liten stad. Och en supermysig sommarstad. Jag tycker särskilt mycket om de söta gamla små husen.
 
 

Snart beger jag mig iväg igen

Nu är det mindre än två veckor kvar tills jag åker upp till Piteå igen. Känslorna är som vanligt blandade. Efter nu tio veckor så känns det här som den plats där jag hör hemma. Jag vill inte slitas från alla de som jag bryr mig om och håller kära. Jag vill hinna göra allt det där som jag inte hunnit göra under sommaren, och även det jag gjort - en gång till. Jag vill ha mer tid tillsamans med er och jag vill ha mer tid här!
 
Men visst finns en längtan upp. Jag längtar efter mina fina vänner och alla galna upptåg som jag vet kommer bli av. Jag längtar efter att få struktur på vardagen och få lära mig mer om det yrke som jag nu valt. Jag längtar efter att få utvecklas och möta nya utmaningar.
 
Jag får försöka tänka på det som min mamma alltid säger till mig, varje gång jag åker bort: "Du har det bästa av två världar!"
 

Sotarn


Tjenbadet

Idag säger de att det kan vara årets sista sommardag. Därför passade vi på att åka ut till Tjen för att bada. Är det här årets sista dopp då kanske?
 
Hur det än är med den saken så var det väldigt mysigt. Och härligt att hoppa från klipporna!
 

Mer Morgan


Katten Morgan

Nu har vi fått ett litet tillskott i familjen. Katten Morgan har anlänt. Jag och Daniel var och hämtade honom i förmiddags. Han var riktigt lugn i bilen, låg nästan bara och sov hela vägen hem. Och han verkar infinna sig riktigt bra här hemma. Till en början sprang han runt och utforskade allt. Nu har han krypit in under soffan och ligger där och sover.
 
Se så söt han är!
 

Ett nöjt födelsedagsbarn, skulle jag tro


Arraraksmuffins

Just nu är jag inne i en period av muffinsbak. Och eftersom jag inte äter några själv så får jag ge bort dem. Jag tror att folk i min närvaro snart kommer att tröttna på mina muffins. 
 
Igår gjorde jag arraraksmuffins (de heter faktiskt så) till Kalle, eftersom han är så förskräckligt förtjust i arraksbollar. Först vanlig muffinssmet som jag tryckte i bitar från arraksbollar i och sedan smalt jag choklad och hade på tillsammans med chokladströsssel, så hela muffinsen blev som en stor arraksboll. Mycket uppskattat!
 

Mysbad

Idag tog jag och Sara en väldigt spontan tripp upp till Glottern för att ta ett kvällsdopp. Vi gick lite längre in i skogen än vi brukar och hittade ett väldigt mysigt ställe, ett ställe som vi nu gjort till "vårt ställe". Det passar utmärkt för bus, fina bilder, mys och nakenchocker!
 
 
 

Skärgårdsyra

Efter en helt underbar dag ute i skärgården är jag och Daniel nu väldigt sugna på att skaffa båt. Vi åkte ut i helgen tillsammans med Daniels kompisar och var ute en hel dag. Vi åkte runt bland olika öar, solade, badade och grillade. Hur härligt som helst! Dessutom skönt att få lite äkta sommarfeeling. Vi är inte direkt bortskämda med det den här sommaren.
 
Daniel fick prova på att köra båten, och han är nu helt såld. Båtar är dessutom billigare nu till hösten, så eventuellt kommer vi skaffa en så att vi har till nästa år. 
 
Jag längtar redan till nästa sommar!
 

Cykelutflykt

Idag har jag och Daniel varit på cykelutflykt. Vi tog våra fina cyklar och åkte ut till Mem. Vägen dit är jättefin. Man cyklar längs med Göta kanal hela vägen och väl där kan man sitta och njuta av solen och titta på alla båtar som slussas in i kanalen.
 

Milk, honey and almond

 
Köket luktar underbart. En blandning av vanilj och choklad. Jag har gjort vanliga vaniljmuffins och stoppat i lite Tobleronebitar. Mums! Det kommer att bli perfekt till fikat hos mormor senare idag!

Bilder från helgen

Här följer ett samling bilder från min och Daniels helg i Göteborg (och vår lilla tur till Varberg).
 
Daniel fick inte riktigt plats inne i u-båten på Maritiman:
 
Vi åkte den superhäftiga och jätteexalterande Paddan:
 
Strosade på Avenyn:
 
Åkte till Varberg och tog oss en titt på Varbergs fästning:
 
Vi spelade lite minigolf:
 
Och solade och badade med detta som utsikt:
 
 

Mersmak av äventyr

Helgen spenderade jag och Daniel i Göteborg. Med massor av mys, äventyr och kvalitetstid. Det var supermysigt! Vi åkte iväg tidigt i fredagsmorse och checkade in på vårt hotell så fort vi kom till Göteborg. Sedan åkte vi direkt till Liseberg. 
 
Det var länge sedan jag var så modig. Jag har blivit riktigt feg på gamla dar. Eller, ja sen jag var typ tio. När jag var liten var jag en riktig äventyrsunge, men det försvann där någongång. Jag har alltid varit rädd för karusellerna och inte vågat med mer läskiga saker än Flumeride och Lisebergsbanan. Första gången jag åkte Lisebergsbanan var en riktig uppoffring. Men nu har jag åkt Balder, Kanonen, Uppswinget och Uppskjutet. Och jag älskade det! Det var hur kul som helst. Och inte alls särskilt läskigt. Kanonen är nog min absoluta favorit. Framförallt starten när man skjuts iväg i 75 kilometer i timmen på mindre än två sekunder. För att inte tala om loopingen. 
 
Rädslan försvann där någonstans innan det första stupet i Balder. Jag som har varit så rädd för de mest banala grejer vill nu bara ha mer. Jag vill ha mer spänning. Mer äventyr. När jag satt där högst upp i uppskjutet tänkte jag "var det inte värre än såhär?". Och jag som alltid varit lite klastrofobisk hade det riktigt mysigt nere i u-båten på Marinan när jag och Daniel var där i lördags.
 
Nu vill jag bara göra mer saker som jag tidigare inte vågat!