Halsduk

Nu är den äntligen färdig! Halsduken som jag började på någongång i höstas. Jag är faktiskt väldigt nöjd. Jag har inte stickat sen jag gick i högstadiet. Och med de rådande omständigheterna (hade glömt bort hur man gör) blev det snyggare än vad jag någonsin har stickat innan.

Jag älskar färgen framförallt!



Ni glömmer väl inte att släcka ikväll?



Mellan klockan 20:30 och 21:30 ska alla lysen släckas och all elektronisk apparatur stängas av. Varför? För att ge en signal till makthavare att vi tar klimatfrågan på största allvar.

Bowling

Är precis hemkommen från en bowlingkväll tillsammans med klassen! Det var superroligt!




Journalistrollen

Idag hade vi en ny kursstart. Journalistrollen heter den nya kursen. Den känns superspännande! Det handlar om precis sådant som jag tycker om. Etik, roller, källkritik med mera.

Dessutom ingår det också ett par veckors praktik i den här kursen. Så mycket av dagen bestod av att prata om praktiken. Vi fick ett kompendium, kallat Praktikbibeln. Där står det 12 stycken olika saker som vi som praktikanter ska tänka på och göra under vår praktik för att få ut det mesta möjliga av den. Och det var en punkt som jag fastnade särskilt för. Punkt 3. "Skit i alla jobbighetströsklar".

Låter helt okej! Men så fortsätter det såhär:

Journalistik är lika med ångest. Det går aldrig över, hur länge man än jobbar.

Vad har jag gett mig in på egentligen?!?


Aldrig tidigare har jag tvekat så mycket på om jag kommer att klara av det här yrket. Aldrig tidigare har jag velat bli det så mycket.

Bara för att jag kan

Efter min friska promenad idag så har jag belönat mig med en smörgåstårta. Lchf såklart! Smörgåstårta känns som gjord för lchf. Den blir inte lika vacker som en vanlig, men minst sagt lika god!

Anledningen? För att jag kan!






Onsdag

Idag har jag och David fotat till fotokursen. Vi ska lära oss att använda blixt som ett komplement till dagsljus. Det kan bli riktigt fina bilder när man använder blixt. Så bra är det att kunna!

Som tur är har vi också vår egna modell, Karin som gladeligen ställer upp när vi ska fota. Jag tror inte att det har gått en enda redovisning, där Karin inte har varit med. Man skulle nästan kunna säga att Karin också går den här fotokursen. Enda skillnaden är att hon inte får några högskolepoäng för det hon gör...

Såhär illa har hon det. Stackars Karin!


Svara på din mail!

Varför är det alltid så, att när man har ett viktigt ärende, ett viktigt mail som ska iväg, så tar det jättelång tid innan man får svar? Är det bara för att det är viktigt?

När man skickar ett mail till någon, som inte kan svara, eller om man har skickat fel, får man oftast svar jättesnabbt. Då går det bra att svara.

Men de där gångerna när man vet att det är till rätt person. Det är bara den som kan svara på just den här frågan. För det mesta är det också ett ganska brådskande ärende. Det är de gångerna, som du aldrig får svar.

Ibland kommer svaren väldigt väldigt sent. Ibland för sent. Andra gånger kommer de inte alls.

Jag undrar hur de som får de här viktiga mailen tänker. "Det här kan jag vänta ett par dagar med att svara, jag svarar på några markandsundersökningar först..." Inser de inte att mitt mail är viktigt? Inser de inte att jag vill ha svar nu? Nu! Nu! NU!

Om jag hade velat vänta ett par dagar - eller veckor - på svar, så hade jag väl skickat post?

Fint ljus. Eller hur?



Fotograf: David

Video

Här är en liten video från showen som vi såg på Pite havsbad för ett par veckor sedan.

Le Rouge from Dröse & Norberg Entertainment on Vimeo.

 

Gissa om jag gillade den?


Lite bilder från kvällen








Vår

Nu börjar våren leta sig ända upp hit. Idag har det varit jättehärligt väder. Snön har börjat försvinna från vägarna, men än är det långt kvar tills man kan börja se gräsmattor.

Jag passade ändå på att leta fram den röda faran. Och oj oj oj vad hon har gått idag. Hon har flugit fram som en vildhäst på en öppen äng. Som en svala högt uppe i luften. Som ett segelskepp långt ute på havet.



Grattis på födelsedagen pappa!

Idag fyller min kära fader år. Tyvärr kan jag inte vara hemma och fira honom. Men snälla bror har köpt en tårta åt honom. Visst är den fin?



Grattis pappa!

Dan före dan

Det här är alla pengar jag har kvar...



Det är hårt att leva som student. Tur att CSN kommer i morgon!

Enkel porträttbild

I fotokursen hade vi en uppgift att ta en enkel porträttbild. Personen på bilden ska också förmedla en känsla eller en stämning.

Kan ni gissa vilken?


Produktiv dag

Vilken produktiv dag jag har haft idag. Jag är riktigt peppad på att göra lite vettiga saker nu när jag har haft två veckor med bara slöhet och slafs. Två underbara veckor med slöhet och slafs.

Men nu är det ändring på det!

Jag gick upp tidigt, har tvättat, skrivit jättemycket på hemtentan, ringt viktiga samtal, uträttat ärenden och så vidare. Jag känner mig jätteduktig!

Nu ska jag bara dricka upp min kopp med thé (duktigt thé) och sedan ska jag och Karin ut på en promenad!


Grattis

Grattis på brölloppsdagen mamma och pappa!



Nu taggar vi

Nu taggar vi för kalas ikväll. Först blir det förfest hos Luntan och efter det är det den lilla festlokalen kvarters som gäller. Jag och Daniel är taggade. Och nu är våra vapendragare David och Karin på väg hit.


It´s gonna be legen....



...DARY!

Nyheter i badrummet

Den här lilla spegeltavlan sitter nu uppe på väggen i mitt badrum. Jag köpte den på Kupan för jättelängesen. Den kändes lite mormor så jag var tvungen att köpa den. Från början stod den på en fot, men den tog jag äntligen tag i det och gjorde om den så att jag kunde hänga upp den.




Baka

Nu när Daniel är här blir det en himlans massa bak. Jag älskar att baka och det blir inte så mycket bakat för min del nu för tiden. Så jag passar på nu när det är någon här som äter bakverk. Hittils har vi gjort pitabröd, pizza, frukostbullar, tigerkaka och kladdkaka.

Det mesta ligger i frysen. Så det är bara att ni kommer förbi på macka och fika när ni är sugna!


Uppsagd

Idag har jag skrivit på uppsägningspapprerna från Klinga. Jag känner mig lite kluven. Jag trivdes väldigt bra där och har haft mycket roligt, så visst kommer jag att sakna det. Framförallt alla härliga människor som finns där. Men samtidigt var jag lite trött på det i slutet så det ska bli kul att prova någonting nytt.

Det är alltid lika spännande med nya steg i livet!


Uppsats om en ko

Karin spelade upp det här förut idag. Det är helt underbart! Ni måste lyssna!


Hade gärna fått källhänvisningar på den där faktan!

O himmel!

Jag och Daniel har blivit ett par riktiga stjärnskådare. Eller norrksensskådare. Kanske vi ska kalla det himmelskådare?

Igår såg vi ett riktigt häftigt norrsken. Det första riktigt ordentliga jag sett sen jag flyttade upp hit. Jag försökte fånga det med kameran, men lyckades tyvärr inte.

Däremot har jag få till en bild på Venus och Jupiter. Rätt häftigt det med!


Promenad på isen

Idag har jag och Daniel varit ute på en promenad på isen. Lite läskigt var det. Men väldigt fint!






Bygger kojja

En 90 säng är alldeles för liten för både mig och Daniel. Därför tog vi och möblerade om i går kväll. Nu har vi en dubbelsäng som ser ut såhär:



Jättemysigt!

Daniel!

I morgon kommer Daniel till mig och hälsar på! Lite ovisst hur länge han kommer att stanna, men någon vecka sisodär. Det kommer att bli toppen!

Sista natten ensam på ett tag nu!

Underbart!


Vårstädning

Blev precis klar med min storstädning. Nu är fönstrena putsade, skåpen, listerna och elementen tvättade, golvbrunnen i duschen rengjord och så klart är köket och badrummet skinande. Till och med golvet blänker så att man kan spegla sig i det!



Det blir perfekt nu när finbesök väntar!

Bra jobbat

Det var svårt att gå upp i morse. Nu när vi har varit lediga så länge, har jag liksom vant mig vid att inte behöva gå upp på morgonen.

Men nu är redaktionsövningen för TV-kursen igång. Klassen är uppdelade i två redaktioner, där vi ska producera nyhetsinslag. Jag och Rebecka arbetar tillsammans och ska göra ett inslag om ett nytt 17-våningars hus som ska byggas i Piteå.

Idag har vi redan hunnit med planering, skrivit frågor och bokat intervju. I morgon ska vi filma och på onsdag är det redigering som gäller. Det känns riktigt bra! Bra att vi kom igång snabbt och förhoppningsvis kommer vi bli klara snabbt. Och smärtfritt!

Bra teamwork är vårt motto!


Thanksgiving middag

Är precis hemkommen efter en urmysig "thanksgiving-middag" hos David. Han bjöd mig, Karin och Evelina på kyckling, wokgrönsaker, sallad och currysås. Riktigt smaskigt!

Tack David!


En hit: Hatala

Det här är den nya innelåten här uppe. Musikgalningarna Ida och Rebecka har etablerat den här låten som den nya, ultimata partylåten. Lyssna och njut!


Le Rouge

Är nu hemkommen ifrån Pite havsbad. Trött. Men väldigt lycklig.

De här dagarna har bestått av härliga bad, underbara vänner, bra musik, god mat och förstås - en fantastisk show! Signe har tagit en massa bilder. Titta in på hennes blogg så får ni se dem!

Det var underbart att få bli bortskämd med lite lyx. Jämfört med vårt annars så torftiga studentliv!


Livet är underbart

Den här dagen kan knappt bli bättre. Jag är på ett strålande humör! För det första så ska vi iväg på havsbads-äventyr alldeles strax. Jag är jättetaggad!

För det andra har det löst sig för Daniel på jobbfronten. Han kommer dessutom att vara ledig ett tag nu innan han får sitt nya jobb. Vilket betyder att han har tid att åka upp hit! Det är inte riktigt säkert än. Men troligtvis!

Det känns fantastiskt!

Livet är underbart!


Pite havsbad

I kväll blir en annorlunda kväll i Piteå. Ikväll blir det ingen fest på Ankars, ingen kår eller Kalles. Ikväll blir det show på Pite havsbad.

De har en show som heter Le Rouge och som säkert hörs är den Moulin Rouge-inspirerad. Dessutom ingår det buffé.

Bara det hade jag kunnat betala 500 kronor för. Men istället får vi även en natt på hotellet, med frukostbuffé och inträde till äventyrsbadet.

Kommer bli sjukt kul!

Roligt med lite spontanitet! Roligt med lite nytt! Roligt med cancan!