BarbaPAPPA

Nu har det äntligen hänt. Nu har Barbapappa blivit pappa!
 

Varulvsnatt

Framåt kvällen började jag känna mig orolig. Jag kände mig rädd och nervös, stressad och konstig, utan att riktigt veta varför. Varför kände jag såhär? Funderade ut olika anledningar, medan jag hopplöst försökte sova, trots att jag är jättetrött. 
 
Slumrar av och an mellan kanske klockan ett och halv sex. Vid halv sex vaknar jag till ordentligt. Är jag kanske hungrig? Är det därför jag inte kan sova? Men jag känner mig inte hungrig. Jag går ändå upp och sätter på lite thé. Jag kanske är stressad över skolan, och behöver något värmande så att jag slappnar av.
 
Slår på datorn, och ser på en blogg som jag precis har börjat följa att det inte bara är fullmåne, det är dessutom fullmåneförmörkelse. Kan det vara därför? 
 
Jag läser runt på diverse hemsidor och hittar en massa intressanta anledningar och beskrivningar till varför vi sover sämre vid fullmåne. I ett spännande reportage i DN berättar en sjuksköterska att de ofta får in personer på akutmottagningen med märkliga symptom just när det är fullmåne. Många har ångest och tror de är döende. En man kom in och undrade om han kommit till himelen, en annan kom in för att föda Jesus. Krogpersonal säger också att gästerna bli mer aggresiva och beter sig märkligt.
 
Kan det vara en slump? 
 
Spontant skulle jag säga att det kanske beror på ebb och flod. Och eftersom vår kropp består av så pass mycket vatten, så måste månens dragningskraft också påverka våra kroppar. Men en astronom i reportaget säger att det är marginellt, hur mycket just det påverkar oss. 
 
På en annan sida läste jag att blodflödet ökar under fullmånen och att vissa sjukhus runt om i världen faktiskt undviker operation just då, just därför. Fler barn föds, djur blir ofta aggresivare och fler får humörsvägningar.
 
Det finns studier som visar att många sover sämre när det är fullmåne. En säger att vi i snitt sover 20 minuter kortare då. Men det finns säkert lika många studier som visar att det bara är en myt, det är något psykologisk som finns i oss. 
 
På en annan sida är det en sömnforskare som förklarar den bristande sömnen med att vi ser fullmånen, och därför tror att vi ska sova sämre, och då gör vi förstås det. Kanske drar vi heller inte ner rullgardinen, och det starka ljuset gör att vi inte kan sova.
 
Men jag kan fortfarande inte sova. Det har varit molnigt hela kvällen och hela natten. Och jag har inte haft en aning om att det är fullmåne...
 

Jag vill ha

Nu vet jag vad jag önskar mig i julklapp! Jag vill ha John Deeres gräsklippare, C-seriens tröska.
 
Se bara vad bra den verkar vara:
 
 

Teknikpanik

Den senaste tidens radiolektioner har fått mig att inse att jag verkligen har svårt för teknik. Jag tycker inte att det är särskilt roligt och det är bara krångligt och komplicerat. Men nödvändigt om man ska kunna sända radio helt själv.
 
Jag tror att det är fler än jag som har problem med alla dessa teknikbegrepp. Så därför har jag hittat några förklaringar på dessa.
 
Plötsligt känns det helt solklart!
 
Backup - ligga på mage
DVD -  det var det
E-post - betydligt långsammare än både A-post och B-post
Fildelning - en halv liter var
Laptop - mössa på en same
Modem - motsats till ödem
SD-kort - bild på Jimmy Åkesson
USB - landet som kommer efter USA
Bluetooth - effekt på tänderna efter blåbärsätning
Gränssnitt - knivslagsmål i Tornedalen
Hemsida - gavel på huset
Internminne - anekdot från Kumlaanstalten
Megahertz - jättestor biluthyrningsfirma
Metataggar - fiskekrokar
Moderkort - bild på kära mamma
Plattskärm - om man suttit på kepsen
SMS - som PMS, fast efteråt

80´s rock

Igår var det 80-talsrock på kåren. Riktigt kul! Det är så roligt med temafester. Och 80tal är både snyggt och relativt enkelt att fixa. Dessutom är musiken underbar. Det kan ju inte bli något annat än party när det spelas sådana gamla godingar!
 
 
 
 

Om du av någon anledning...

... skulle känna dig lite nere, eller inte har något att göra. Då kan du alltid gå in på den här länken, och titta på livestreamade kattungar.
 
http://new.livestream.com/accounts/398160/events/1594566/player_pop_up
 
Sött va?
 
Jag kan inte låta bli att fascineras över allt vettigt man kan göra på internet!
 

Dokumentärfilmare

Från och med idag kan jag titulera mig som dokumentärfilmare.
 
Men det är inte i reportage-/dokumentärfilmskursen, som jag tänkt gå. Jag hann vara där i en kvart, innan jag kände att den inte var något för mig. 
 
Så fort vi fick chansen sprang jag och Nicole och bytte. Till projektkursen. Nu får vi göra det vi vill. Lära oss hur man gör en dokumentärfilm - och faktiskt göra det!
 
Vi har inte fått tag i läraren för kursen än. Men vi har ändå kommit en bit i vårt arbete. Vi har bestämt vad vår dokumentär ska handla om. Och hör och häpna! Det är inte om miljö (fast det var förstås det första vi tänkte på). Den här dokumentären ska handla om en katt. 
 
Ni kan ju redan nu lista ut att det här kommer bli en känslosam och riktigt stark dokumentär. Jag är taggad!
 

Soluppgång

Lite bilder från morgonens fototur. Ett superhärligt sätt att starta dagen på!
 
 
 
 

Tillbaka i Norrland

Nu är jag tillbaka i Piteå, efter två härliga veckor hemma. Det är kallt, och lite snö faller från himlen. 
Skolan är i full gång, men jag har inte riktigt hunnit anpassa mig efter det hektiska studentlivet. Men förhoppningsvis så kommer det!