Kalle, Frida och bäbismagen

Idag har jag fått äran att fota Kalle, Frida och deras härliga bäbismage. Nu är det inte långt kvar! Jag ser med spänning fram emot familjens tillskott!
 
Tack för att ni ville ställa upp! Tycker bilderna blev jättefina!
 
 

Störande inslag i pluggandet

Jag har vissa störande moment när jag försöker plugga. Vi har en riktigt jobbig essä som ska vara inne i nästa vecka. Visserligen har jag tid på mig, men jag vill gärna göra klart essän så fort som möjligt, så att jag kan göra annat roligt sen. Jag vill ju inte bara sitta och plugga när jag är hemma. 
 
Men, nu är det så att det är vissa saker som råkar dyka upp, när jag är som mest inne i en bok. Dessa, eller kanske snarare detta, störande inslag återkommer med jämna mellanrum. Det tar mitt fokus från det jag läsar. I ögonvrån kan jag skymta hur det tar sats, för att sedan göra ett anfall mot mig. 
 
För tillfället har omständigheterna lagt sig till ro, för en kort stund. Men på alldeles fel plats. 
 
 
Undrar om mina lärare tror på mig när jag säger att min katt åt upp min läxa?

Spännande dag

Det får bli en tidig fredagskväll för mig. Är redan helt slut och i morgon ska jag gå upp tidigt. Då ska vi åka till Umeå för att lyssna på en föreläsning med Shibbye och Persson. Det ska bli sjukt intressant! 
 
Sedan ska jag få följa med Karin hem till henne och se hur hon bor. Det ska också bli intressant!
 
Och efter det ska jag sätta mig på nattåget och åka hem. Inte så intressant, mest skön!
 

Jag börjar bli redo

Kom precis hem från en heldag i skolan med tidningsredigering. Först en sväng med feedback. Sedan två svängar där jag har rättat till det jag fått kritik för. Och nu är jag äntligen klar!
 
Det känns som en stor sten har lyfts från mina axlar. Helt plötsligt har alla spänningar släppt. Kan det vara för att jag (i stort sett) är klar med den här kursen nu? Kan det vara för att jag ska åka hem om två dagar? Kan det vara för att jag hunnit med allt jag måste innan jag ska åka hem? Kan det vara för att jag har en helg full med roliga och spännande äventyr?
 
Ja, jag skulle tro det!
 

Ett förtydligande

Om det var någon som missförstod mitt tidigare inlägg - om att årets första snö har kommit - så kommer här ännu ett.
 
Såhär mycket snö har det kommit idag:

16 oktober - årets första snö

Snön yr omkring utanför fönstret. Termometern står på nollan. Mörkret infaller sig tidigare och tidigare på kvällen. Nu ÄR vintern här. 
 
Det är bara mitten av oktober - och det snöar redan. Visserligen lägger den sig inte på marken. Men ändå, det är snö!
 
Snart kommer det vara såhär:

Önska på din födelsedag...

... fröjder av alla de slag. Till ditt behag!
 
Grattis på födelsedagen kära syster! Hoppas du har haft en toppendag!
 

Nu kommer den

Vintern. Nu är den på ingång. Här ska det tydligen snöa redan på tisdag. Och fem minus på onsdag. Min telefon visade att det var snöblandatregn idag. Jag såg inget. Men snart är det nog här...
 

Söndagsfrukost

Kom precis hem från en mysig söndagsfrukost hemma hos Nicole och hennes lilla Slim Shady. 
 
Annars kommer dagen att följa i fotspåren av resten av helgen. Lugnt och slappt. Jag har nog pluggat sönder mig lite, för nu har jag drabbats av en akut skoltrötthet. Men en ledig helg har jag väl gjort mig förtjänt av?
 
 

Födelsedagsfirande

I onsdags när jag kom hem hade jag fått två brev. Ett från Kajza och ett från Sara. Jag la dem på mitt nattduksbord., så det första jag såg när jag vakna på min födelsedag - var presenterna. 
 
I dag har Karin, David och Nicole varit här på tacomys och marängsvisch (!) Då fick jag en bärplockare, ett gosemarsvin och jättemycket ekologisk bacon. Blev superglad! Det är så härligt att få sådana personliga presenter. Tack ni finaste!
 
 

Födelsedag

Idag ska jag bjuda redaktionen på tårta. Stackars de andra redaktionerna som inte får någon. Men eftersom vi är konkurrenter så får de vara utan.
 
Jag har dessutom gjort en egen till mig själv. Visst ser den god ut?
 

Redaktionsövning

Idag börjar vår redaktionsövning. Ska bli spännande att se hur det går. Vi som går 2:an är redaktionsledning, har våra egna ansvarsområden (jag är nyhetschef) och ska redigera sidor. De som går i ettan ska vara reportrar, skriva och fotografera. Tillsammans ska vi på tre dagar göra en dagstidning.
 
Det kommer att vara tre intensiva dagar. Tidiga morgnar, sena kvällar. Men det kommer också att vara kul och lärorikt. På fredag eftermiddag ska alla tre redaktionerna visa upp sina tidningar för varandra. Då gäller det att ha gjort den bästa tidningen!
 
Klicka på loggan och läs vår webbtidning som kommer att uppdateras kontinuerligt under dessa dagar:
 

I´m singing in the rain

Det har verkligen öst ner i tre dagar nu. Jag läste igår att det på två dagar har kommit lika mycket regn som det brukar komma på en hel månad. När jag var ute på Grisberget igår gick det knappt att komma fram på vissa ställen för att det kommit så mycket vatten. Idag har det regnat konstant hela dagen. Och det ska se likadant ut i morgon. 
 
Men jag är glad ändå. Jag har tagit en rejäl plugg-helg och gjort bort en massa grejer. Så det känns superskönt. Känner mig inte ett dugg stressad längre.
 
Hoppas det håller i sig!
 

Klättring

Gulliga Nicole hade dragit ihop en liten grupp som skulle gå och testa klättring. Jag var till en början skeptisk, eftersom jag är lite höjdrädd. Men det gick ganska bra. Jag klättrade en bra bit och det var riktigt roligt. Fast jag skulle ljuga om jag sa att det varken var läskigt eller jobbigt.
 
Nu är frågan om man ska gå kursen för att lära sig allt, göra knutar och säkra. Efter det får man klättra själv. Det är ganska lockande faktiskt!
 
 
 

Idas födelsedagsfika

Idag har det blivit ännu mer födelsedagsfirande. Med tårta, bullar och mys.