Söderköpings gästabud

I dag har jag och Daniel gått en sväng runt i stan för att titta på gästabudet. Det är medeltidshelg i Sörping nu. Ganska mysigt faktiskt! Framförallt är det kul att fota!
 
 
 
 
 
 
 

En promenad vid åkrarna

 
 
 
 
 

Det är så härligt att rida

I måndags fick jag följa med min fina vän Emelie ut till hennes häst i Krokek. Det var jättekul att få rida lite. Jag saknar verkligen att ha häst och är mer sugen än någonsin på att börja rida. Det är så fantastiskt roligt att kunna sitta på ett så stort djur, som har egna känslor och framförallt en egen vilja och kunna känna en samhörighet med den. 
 
Jag red runt där med ett enormt barnsligt leende på läpparna och bara njöt! Jag längtar tills nästa gång jag får rida! Tack Emelie för att jag fick följa med! Och tack även för den supermysiga picknicken vi hade på bryggan!
 
 
 
 

När pappa kommer hem

står Minou och väntar
 
 
 
 

Picknick i parken

Är det något jag älskar så är det picknickar. Att sitta ute i det gröna, med härligt sällskap, god mat och en härlig omgivning att titta på medans man pratar om all världens ämnen är helt fantastiskt!
 
I dag gjorde jag och Kajza det. Vi köpte med oss varsin sallad och satte oss i den nya strömsparken, försökte undvika äta den geting som gillade lukten av vår mat. Vi satt där en stund, pratade och hade det mysigt. Och så klart var vi tvugna att leka lite framför kameran!
 
 
 

En vecka i Mallorca

Är nu hemkommen från en underbar vecka i Mallorca, en resa som min fina mamma har bjudit mig på. Vi bodde i Palma, och förutom att ha spenderat tid på stranden, vid poolen och inne i Palma har vi också åkt på utflykter. Vi har fått uppleva en hel del cava, mycket shopping, härlig musik, skumpiga bussturer och en massa ceasarsallad. 
 
Precis utanför vår balkong ligger Playa Cala Major
 
Vattnet var så varmt att det knappt var svalkande att bada
 
Kvällarna var lika varma som en het sommardag hemma i Sverige
 
På utflykt till Sóller, en liten stad omringad av berg. Lägg märke till hur varmt det var den här dagen (!)
 
Efter en tur med veteranspårvagn kom man till Port de Sóller, en lite mer lyxigare strandstad
 
Port de Andratx, dit vi åkte för att äta lunch och ta ett dopp efter att ha varit på marknaden i Andratx
 
Middag på restaurangen Pelican Beach, precis vid stranden där ungdommar samlades på
kvällarna för att bland annat köra capoeira eller gå på lina
 
Tack kära mamma för den här oförglömliga resan!

Nu åker vi

Nu sitter jag och mamma på flyget till Mallorca. Där ska vi vara i en hel vecka och bara njuta och mysa. 33 grader varmt och sol väntar oss där. Som vanligt är jag nervös inför flygandet, men man måste ju utsätta sig för sina rädslor om man ska kunna övervinna dem!
 
Vi hörs igen om en vecka!
 
 

Myssöndag

Har haft en riktigt mysig söndag. Jag och Daniel åkte ut till mamma och pappa för att fika och spela spel. Vi har kört både plump (jag förlora) och yatzy (jag vann). Sällskapsspel är verkligen underskattat! Och när det är lite lata dagar såhär så passar det alldeles utmärkt!
 
 
 
Jag och mamma har också förberett inför vår resa på fredag. Då åker vi nämligen iväg för att vara en vecka på Mallorca. Det kommer att bli sååå härligt! Lite förlängd supersommar och en massa kvalitetstid med min kära mamma. Bättre kan det knappast bli!

Regn regn och mer regn

Regnet bara öser ner. Och hästarna utanför fönstret ser lagom nöjda ut. Särskilt den vita hästen i mitten. Uttrycket i ansiktet säger ganska mycket.
 
 
 
 

Photoshoot med Rambo

Rambo verkar gilla att vara med på kort. Så fort kameran kommer fram så posar han. Därför passade jag på att ha en liten photoshoot tillsammans med honom sist jag var ute och hälsade på hos mamma och pappa.
 
 
 
 

Såklart så klart!

I dag har jag, Kajza och Daniel åkt ut till Skiren i Getå. Det är, enligt mig, en av de bästa sjöarna här omkring. Vattnet är otroligt klart. Så det är ett fantastiskt vatten att snorkla i, vilket vi förstås gjorde. Det går säkert att se klart tre-fyra meter framför sig, vilket är ganska skapligt för att vara en insjö. 
 
Vi var mycket i Skiren när jag var liten, men jag har inte varit där på flera år. Därför kändes det extra bra att komma dit igen. Det var precis så härligt som jag mindes det! Till och med ännu bättre!
 
 
 
 
 

En dag i trädgården

Den här förmiddagen har jag varit ute hos mamma och pappa och plockat bär i deras trädgård. Det blev både hallon och vinbär. Nu ska jag strax iväg till jobbet, men i kväll ska jag göra lite pannkakor att äta till bären. Hur lyxigt är inte det? Måste säga att jag är riktigt tillfreds med dagen, trots att jag nu ska gå in och sitta i en kassa resten av dagen.
 
 
 
 
 
 
 

Middag vid sjön

Hämtade upp Nathalie efter att hon slutat jobba, åkte och köpte med oss lite kyckling och sallad för att sedan åka vidare ut till Ågelsjön. Där spenderade vi vår kväll och åt vår middag. Det var supermysigt!
 
Det ger så mycket mer när man tar med sig sin middag ut i solen och sätter sig på ett härligt ställe i naturen med en vän och pratar om livets stora frågor, istället för att sitta hemma framför tv:n och äta. 
 
Är inte det här bästa sättet att ta tillvara sommaren på?