Wett wacke sta

Det är en rätt vacker stad (wett wacke sta) som man är uppvuxen i faktiskt. Områdena runt strömmen är ju särskilt fina.
 
 
 
 
 
 
 

Mitt hjärta smälter...

... när jag tittar på det här lilla charmtrollet!
 
 

Daniels födelsedag

I går fyllde Daniel år. Jag ägnade hela dagen åt förberedelser och firande. Tjugo i sex gick jag upp och sjöng för honom. Då fick han sin första present. Medan Daniel var på jobbet storstädade jag hela lägenheten och bakade tårta. På kvällen gick vi ut och åt middag, där han fick sin andra present - en resa till Berlin i sommar. Till sist var det bio - Django unchained. 
 
 
 
När man fyller 25 ska man firas ordentligt. Idag blir det ännu mer firande!

Good feeling

Är sådär riktigt glad, ni vet? Sådär glad som man bara är ibland. När man skuttar runt, sjunger och ler. Jag dansar runt i min lägenhet, sjunger på riktiga feeling-låter (MINA feeling-låtar) och får inget alls gjort.
 
Sånna här tillfällen ska man ta tillvara på. Det är de som visar att man faktiskt mår bra. Och tyvärr är de alldeles alldeles för få. Men detso bättre när de väl kommer!
 
 

 

 

Söker sommarjobb

Jag sitter och filurar på ansökningar till sommarjobb och praktik. Jag har redan fått sommarjobb på Willys den här sommaren också, men jag vill förstås försöka få ett journalistiskt sommarjobb. 
 
Det går att säga så mycket om en person bara genom att lägga till eller ändra ett särskilt ord. Upphovskvinna till exempel. Jag har dessutom sett till att krydda mitt CV med fina titlar, så som redaktör, producent, innehållsansvarig och skribent. Men min absoluta favorit är chefredaktör. Att visa att man har lite humor är nog en bra grej. Jag var chefredaktör 1996 för en väldigt lokal tidning (jag var åtta år och tidningen gavs ut på gården där jag växte upp). 
 
Nu gäller det att hålla tummarna och se om jag kan lyckas få något sommarjobb. Men praktik är viktigare. Förhoppningsvis också lättare!
 

Tomt och tyst

Nu har pappa och Kajza åkt hem. Det känns konstigt och tomt. Det är tråkigt att gå tillbaks till vardagen igen. Jag som trivdes så bra med att åka på utflykter på dagarna och mysa på kvällarna. Nu när jag har varit ensam i ett par timmar och jag har hunnit tänka igenom allt spännande vi gjort, så inser jag hur otroligt bra vi har haft det. Det tar alltid ett tag innan man riktigt förstår. Jag har verkligen haft en underbar helg, som jag kommer ta med mig många fina minnen ifrån!
 
Tack för en fantastisk helg! Saknar er (och ni andra med förstås)! 
 

Jokkmokks marknad

Idag har jag, Kajza och pappa tillsammans med Nicole och Joel haft en heldag på Jokkmokks marknad. Det var verkligen en upplevelse! Strålande sol och minus 28 grader. Marknadsstånd, slöjd, samer, hantverk, snö och mat. Och en massa renar förstås!
 

Finbesök

I dag får jag finbesök hemifrån. Pappa och Kajza ska komma hit och hälsa på. Det ska bli hur kul som helst. Som jag har längtat! Jag ska visa dem allt vintrigt och härligt som finns att göra här i Piteå och Norrbotten. 
 
 
 

Mer vinter

För att få ut ännu mer av vintern har jag idag köpt mig ett par skridskor. Jag hittade de på second hand för bara 30 kronor, och då är det svårt att inte slå till. Så nu får vi se om det kommer att bli samma succé som med skidorna om jag ska försöka ge mig ut på isen.
 

Premiär för Tisdagsklubben

I morgon är det premiär för Tisdagsklubben i PiteFm. Då kommer jag, Karin, David och Ida att sammanfatta och diskutera den senaste veckans nyheter. Vi kommer att prata dels om stora, allvarliga nyheter och dels om mjuka, lätta och lite roligare nyheter
 
Lyssna gärna! Varje tisdag mellan 20 och 21 på pitefm.se 
 
 

Sol!

I dag har jag och Rebecka varit ute och försökt få det mesta av solen. Och det lyckades vi riktigt bra med. Det känns som att jag har bränt mig lite på kinderna. Om inte annat så har jag fått en liten dos d-vitamin och en hel del endorfiner. 
 
Kallt, men härligt!
 
 
 
 

Jodå!

Jodå. Visst fick jag till en och annan bra bild. Här är två exempel. Den sista är min favorit:
 

Idag: Fota

Första fotouppgiften i bildjournalistiken ska göras idag. Jag och Karin ska ge oss iväg nu för att fota och intervjua ett gäng som gör lite olika skoterstunts och som ska uppträda på skotermässan i morgon. Det är alltid lite nervöst att göra grejer med riktiga människor såhär. Alltså med människor som man inte känner. Men samtidigt kul. Nu är det på allvar liksom.
 
 
Håll tummarna för att jag får till några bra bilder!