Snart är jag hemma

I morgon vid den här tiden sitter jag på tåget på väg hem. Det ska bli härligt att komma hem och fira påsk, träffa vänner, familj och pojkvän. 
 
Härligt härligt!
 

Underbar fredag

Har haft en helt underbar fredag med Karin och David. Vi knallade ner till Norrstrand för att tända en brasa. Vi hade med oss korv och bröd som vi grillade och åt. Det var supermysigt! Och väldigt gott. Varför blir korv med bröd så himla gott när man grillar det ute? Måste ha med stämningen att göra. Det blir mycket mer feeling då.
 
Efter ett värmestopp på biblioteket tog vi oss en skridskotur. Det var åtta eller nio år sen jag åkte sist. Skapligt ringrostig! Men det var kul. Ska försöka få till ett par fler gånger i år, innan isen smälter!
 
Det var verkligen härligt med en hel dag ute i friska luften!
 

För er där hemma

Jag tänkte här lägga upp några bilder för er där hemma, som haft en vad ni kallar "snöstorm", för att pigga upp er och för att ni ska hålla hoppet uppe! Snart, snart är sommaren här!
 
Bilderna är från vår resa till USA.
 
 
 
 
 
 

If your dreams aren´t scaring you

THEY AREN´T BIG ENOUGH
 

Norrsken

Det har varit norrsken till och från hela kvällen. Nyss var det ett jättestarkt. Det är otroligt vackert! Och för oss sörlänningar är det lite extra häftigt och exotiskt. 
 
Jag har varit lite besviken. Det skulle vara norrskensår i år, men jag har bara sett norrsken en enda gång (eller två nu) den här vintern. Hade nog förväntat mig mer. Men efter i kväll känns det nu lite bättre!
 
Visst är det vackert?
 
 

Taggar för påsk

Jag har redan börjat tagga för påsken med påskliljor och doftljus i rätt färg. Jag älskar påsken! Den förknippas med så mycket härligt. Det börjar bli vår, det börjar bli varmare och dagarna blir längre och ljusare, . 
 
Jag gillar påsken för att det är inte alls lika mycket stök och krångel som julen - men det är nästan samma sak. Jag kommer åka hem och träffa min familj. Äta god mat, umgås, mysa och ha det bra. Men det är inte alls samma hets som kring julen. Det är inte alls lika många presenter som måste köpas - och att ge bort ett påskägg är både ekonomiskt och kul.
 
Men det bästa med påsken är nästan färgerna. Ljusa, härliga, pigga färger! 
 
 

Kalasfredag

En efterlängtad fredag och ett efterlängtad kalasande. Ida har fixat smink och glitter. Är redo för att göra Piteå osäkert... 
 
Ehhh va?
 
Jaja, kalas är det i alla fall!
 

Härligt med lite djur utanför fönstret

 
 

Mormors lampa

När jag hjälpte till att flytta i helgen fick jag en lampa. Visst är den fin? 
 
Jag ville förstås ha den eftersom mormor har en likadan. Men hennes är svart och grön. Min är vit. Den gjorde sig dessutom riktigt bra i köket. Jag älskar när möbler, inredning och tavlor faktiskt betyder något! 
 

Kiruna

Men vi var ju inte bara varit på ishotellet. Vi har dessutom sett lite av Kiruna och dess fantastiska omgivning. Vi har ätit den godaste thaimat jag någonsin upplevt, kollat in Kiruna kyrka (som blev utnämnd till Sveriges vackraste byggnad 2001) och fått en liten förståelse för hur de ska göra när de flyttar staden.
 
Utsikten när vi kommer med tåget
 
Ica nära toppen :)
 
Kiruna kyrka
 
Gruvan
 
Rebecka och David vandrar iväg mot fjällen
 
 
De har vacker utsikt, Kirunaborna
 
Tack kära vänner för en oförglömlig resa!

Ishotellet

I torsdags åkte jag, Karin, David och Rebecka till Kiruna. Vårt huvudmål med resan var att åka till Jukkasjärvi för att se ishotellet. Och vilken upplevelse! Baren, kyrkan och designrummen var det som jag tyckte var absolut snyggast! 
 
 
Karin utanför ishotellets entré
 
Jag och lite is
 
Baren
 
Glasen är gjorda av is
 
Pelarsalen
 
Rebecka och en väggdekoration
 
Det är omöjligt att fånga rummens maffighet på bild, men här är mitt favoritrum "the flower"
 
Norrskensrum - med norrskensbelysning i taket
 
Längst fram i pelarsalen
 
Aurora Balcony - norrskensbalkongen
 
David i "Blue Marine"
 
"Dragon residence"
 
Dörrarna
 
Kyrkan
 
Isen kommer från Torne älv, därför kan man ibland hitta lite växter i
 
Tyvärr gör bilderna inte hotellet rättvisa, det är betydligt häftigare i verkligheten. Men det här är verkligen en upplevelse som jag varmt (eller kallt) kan rekommendera! 

Studiofoto

I dag har vi lärt oss grunderna i studiofotografering. Det var roligt att lära sig. Vi får ta en heldag (eller fredagkväll) och bara ta en massa foton. 
 
(Foto: David)
 
I morgon bär det av till Kiruna och en tripp till Ishotellet. Förhoppningsvis blir det en massa fina foton därifrån med! Därför ska jag ägna dagen åt att packa och kurera mig. Vill inte vara sjuk när vi ska springa runt bland is och snö!

På tåget

Nu sitter jag på tåget på väg till Piteå igen. Jag har haft nästan två veckor hemma. Det har varit två underbara veckor. Och som vanligt går tiden fort när man har roligt. Det känns som det var i förrgår som jag stod gömd där bakom Daniels bil för att överraska honom på jobbet.
 
Dock är det bara tre veckor kvar så är jag hemma igen. Jag längtar! 
 
 
 
 
 
 

Knäkatt

Morgan - knäkatten. Han gillar att sitta i knät. Men inte som de flesta katter sitter. Morgan sitter så som vi människor sitter. 
 
Och han tycker det är mysigt!