Mot kyla och mörker?

Nu sitter jag på tåget hem. "På väg mot kyla och mörker". Det brukar kännas så när jag åker upp, men sådär års är det tvärtom. Sommaren i Norrland är verkligen något särskilt. Luleå hade Europas värmerekord i går och även om jag inte får någon midnattssol så är det ljust dygnet runt. Det blir helt enkelt aldrig mörkt längre. 
 
Förra helgen var det avslut och bartömning på kåren. Det firade jag med Piteås bästa. Kommer sakna er alla i sommar! Men innan vi vet ordet av så har sommarn gått och vi är tillbaks i Pite och allt är som vanligt igen. Och då har vi bara ett år kvar!
 
 
 
 
 
 
 

Jag tror jag stannar...

När jag mötte Karin och David på väg till skolan i morse berättade de att de sagt på Nyhetsmorgon, att det i dag är lika varmt i Norrland som det är på Hawaii. Vilken miss av Kajza och Dennis som åkte dit! Ni skulle förstås ha åkt hit!


Jag har nu badat 4 (!) gånger redan! Vattnet är så varmt att man kan ligga i, simma runt och leka hur länge som helst! Det är maj, men känns som juli! Det är helt underbart! Plus att den sista skoldagen för i år nu är över! Sommarlov! 

Nae. Jag tror att jag tar och stannar här. Hemma är det inte alls såhär fint. Jag struntar i att åka hem och är här och har SOMMAR istället. Jag kommer hem till vintern när det börjar bli mörkt igen!

Eller?

Nej inte riktigt. Men nästan. Jag förstår varför norrlänningarna överlever den lååånga kalla vintern. För att sommaren här är helt fantastisk. Det är ljust dygnet runt och solen skiner för hela året. 

 

 
 

Mystiska Norrland

De Norrländska skogarna är fulla av mystik. Och en och annan liten älva.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Hawaii

Palmer, sandstränder och surfingbrädor. Lite av vad ni kommer få se om ni följer mitt råd.
 
Min kära lilla syster landade på Hawaii i går och ska vara där i tre veckor Jag vill tipsa er om att läsa hennes blogg här. Hon uppdaterar ofta och skriver mycket bra om vad de gör och en massa spännande saker om Hawaii. Dessutom kan man titta på de fantastiska bilder som hon tar (som den nedan). 
 
Paradiset på jorden!
 

Att våga

Ibland måste man göra sådant som man inte vågar. Det stärker en och man blir mycket modigare. Och stolt över sig själv efteråt. 
 
I dag har jag gett blod. Blod och nålstick går bra. Men jag har sjukhusskräck. Jag förknippar sjukhus bara med död och elände. Då känns det jobbigt att vara där, även när det är för en god sak. Jag tycker också att det är läskigt att tömma min kropp på 450 gram blod. Tänk om jag blir yr. Tänk om jag svimmar. Tänk om. Tänk om. 
 
Men det gick bra!
 
Nu är jag hur stolt över mig själv som helst. Vågar jag det här, så vågar jag ännu mer! Det kändes dessutom riktigt bra när sköterskan sa såhär när jag gick.
 
"Utan er blodgivare skulle sjukvården inte fungera"
 

Storforsen

I dag har jag och Rebecka haft en heldagsutflykt. Vi åkte till Storforsen. Jag hade inte så mycket förväntningar mer än att det var en stor fors. Och det var verkligen en STOR FORS. Den var inte bara stor, den forsade väldigt mycket. Därav namnet Storforsen. Den var alltså stor. Forsen. Ni hajjar?
 
Vi har förutom fotat forsen, vandrat runt i landskapet, knallat i skogen, solat, och myst så har vi också badat. Det var fruktansvärt kallt. Men härligt ändå!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ska strax iväg på äventyr

Jag orkar inte plugga mer nu. Skolan har tagit lite för mycket av min kraft den senaste tiden så jag måste komma bort lite och se något nytt. Därför bestämde jag och Rebecka oss för att åka på utflykt. Vi ska strax sätta oss på bussen bort till Storforsen. Ska bli härligt! Tror det är precis vad vi behöver nu för att orka sista veckan!
 
Pepp pepp
 
 
 
 

Grävet inlämnat

Nu har vi lämnat in vårt grävarbete. Det har varit en hel del jobb. Stundvis svettigt, inte så mycket blod men däremot lite tårar. Hur som helst är det nu klart. Eller i alla fall klart för opponering. Sedan ska det fixas till igen. 
 
Men för nu så känns det skönt! Ska inte tänka mer på det alls förrän måndag morgon.
 
 

Titanic

 
 

Årets första dopp

Liiite snö ligger fortfarande kvar och det var bara någon vecka sen som den sista isen smälte. Men den här helgen har verkligen bjudit på sommarvärme. Därför har vi i dag badat! Det ni! Och det var nästan varmt i vattnet!
 
 
 

Solsken

Det fina vädret fortsätter! I dag har det varit supervarmt. Min termometer gick upp i 35 grader! Men så varmt har det förstås inte varit. Men 20 kanske.
 
Då går det helt enkelt inte att sitta inne. Och kan man så ser man till att ta med sig allt sitt skolarbete ut. Varför inte göra en fluga på smällen? Som Sara skulle ha sagt.
 
Det gäller att ta till vara på vädret!
 
 
 
 
 

NÅGON har spenderat dagen i solen

 
Man skulle kunna tro att det är jag som har suttit för länge i solen. Jag brukar bli sådär skär då. Men faktiskt inte! Eller jo. Jag har suttit lite i solen. Men jag blev inget skär. Inte röd eller brun heller för den delen. 
 
Nej, den här dagen har Barbapappa fått sitta i solen, medan jag har pluggat. Jag har fått sola mig i skuggan av honom.

Lite lyx

Kom precis hem från avslutningsmiddagen på mentorskapsprogrammet i Luleå. Riktigt lyxig middag med buffé. Vilket man som fattig student inte säger nej till i första taget. Det är inte ofta vi får sån här lyx!
 
Fick dessutom några blommor att ha i fönstret!
 
 

Disco

I fredags köpte jag mig ett nytt nagellack. Disco heter det. Det blir väldigt mycket party över det. Och superfint i solen! Nu har jag målat på i tre lager, men jag kan tänkta mig att det fungerar att ha även ett lager över en färg. Det får jag testa nästa gång. 
 
Tänk vad lite glitter och färg kan förgylla vardagen!
 
 

Myshelg

Jag har haft en jättemysig och något kulturell helg tillsammans med mitt fina besök. Vädret har kanske inte varit det bästa, men vi har klarat oss genom den utan att bli alltför blöta. Så då har vi väl ingen anledning att klaga?
 
Nu har jag lämnat av henne på bussen och min lägenhet känns tom. Plus att jag längtar hem. Jag längtar hem till alla. Och till sommaren. Tror inte att jag någonsin har haft såhär mycket hemlängtan i Piteå. Någonsin. Men har heller aldrig varit här uppe en sånhär lång sammanhängande period.
 
Men så är det också bra tre veckor kvar! Exakt, idag, om tre veckor är jag hemma vid den här tidpunkten!
 

4 maj - 23.44

Klockan 23.44 tog jag den här bilden
 
 
Det blir inte sådär riktigt riktigt mörkt längre.