Bra avslut

Och så klart bjöd Piteå på lite norrsken såhär min sista kväll i Piteå för i år. Jag och Rebecka passade på att ta en norrskenspromenad!
 
 
 

Hej då Pite

Nu ska jag strax ner till Karin och David för ännu ett hej-då-häng. Vi hade ett i förrgår för att Nicole åkte i går. I morgon åker Karin, David och jag. Jag har ägnat hela dagen åt att packa ner min lägenhet i kartonger. för att sedan städa ur skåp och lådor till min inneboende som ska vara här medan jag är borta. Jag var inte riktigt beredd på vilket jobb det skulle innebära med att "bara slänga ner alla prylar i lite lådar". Jag har helt glömt bort hur mycket städ det är att göra, trots att det är en liten lägenhet.
 
Det mest jobbiga just nu är att det är så tomt i lägenheten, och att jag bävar för när jag kommer upp och måste plocka upp allt igen. Och att jag inte kommer att få ett eget säte på tåget i morgon. Men annars ska det bli himla kul att komma hem. Och himla spännande med praktik!
 
 

Nästan färdig

Nu är jag nästan färdig med de två första kurserna för i år. MKVn är avklarad och nu återstår bara att få till reportaget. Det känns hur skönt som helst! Förhoppningsvis blir jag klar snart, så att jag kan få vila lite innan praktiken börjar!
 
 
 
 
 

Halloween

I går var det en riktigt lyckad halloweenfest på kåren. Jag hade en härlig kväll med mina fina vänner, bandet och musiken på kåren var toppen!
 
Det var välbehövligt att få ha lite kul och bara vara efter den här veckan!
 
 

Läsglasögon

Jag har inte sett dåligt eller så. Men jag har ofta huvudvärk och den senaste tiden har jag tyckt att jag fått ont i ögonen när jag läst länge eller suttit länge framför datorn. Inte så konstigt kanske. Men när man pluggar så går mycket tid åt till att sitta framför datorn och skriva eller sitta nerkörd i en bok. 
 
Därför bokade jag en tid hos optikern. Och visst! Jag hade ett synfel. Så nu är jag med glasögon. Och jag är helnöjd! Det märks att det gör skillnad! Jag har inte upplevt någon huvudvärk än i alla fall, och det är inte alls svårt att sitta två timmar framför datorn utan att se upp en sekund för att vila ögonen. Samtidigt känns det som att jag läser mycket snabbare. Varför gjorde jag inte det här tidigare?
 
 

Inlämnat

Nu är reportaget inlämnat!
 
Det kanske inte är så bra som jag hade haft förhoppningar om. Men det är i alla fall en text. Nu ska jag vila i tre dagar (genom att skriva en hemtenta) innan opponeringen, sedan har jag en vecka till på mig att fixa till det. Puh!
 
Den här veckan har jag bara pluggat torsdag - söndag. Men ändå lyckats komma upp i hela 38 timmar effektiv pluggtid. Bra jobbat Karolina! Eller snarare - inget liv Karolina!
 
Men så kan det vara ibland. I morgon är det dags igen!
 
 

Kötta kossor!!!

Det är inte så hemskt som det låter. Jag ska inte kötta kossor. Jag ska kötta på mitt reportage om kossor. Kötta är ett väldigt bra verb för att uttrycka hur intensivt man ska göra något.
 
Reportaget ska in på måndag och hela helgen, eller i stort sett hela tiden sen jag kom upp hit igen har gått åt till att jobba med reportaget. Det handlar om mjölkbönder och deras situation. Det är jättespännande! Men det absolut bästa var när jag fick åka till bondgården och hälsa på korna. Jag fick testa att mjölka, och sedan dricka mjölken. Supergott! Jag tycker verkligen att det är något särskilt med kor. De är så lugna och fridfulla, nyfikna och bekymerslösa. Jag skulle gärna ha ett par själv. 
 
Min dröm att bli bonde har knappast försvagats sen jag började jobba med det här reportaget. Även fast jag pratar med experterna som berättar hur tufft det är och vilket jobb man tar på sig när man väljer att bli bonde, så är jag ändå sugen. Jag blir snarare mer intresserad. Kanske är det en karriär att satsa på när jag har gjort mitt inom journalistiken? När jag har haft ett stressigt och flängande liv, när jag har klättrat uppåt på karriärsstegen, när jag har gjort alla resor som jag vill, fått alla barn jag vill och känner mig klar med det. Då  vill jag skaffa mig en mjölkgård, bosätta mig ute på landet och bli självförsörjande. Då spelar det ingen roll att jag måste jobba 9-10 timmar om dagen, 365 dagar om året. Jag skulle trivas med att bara behöva bry mig om mitt och mina kossor!
 
Visst är de fina?
 
 

Jag ser det snöar

Nu har säsongens första snöflingor dimpt ner på marken. Det har snöat ganska ordentligt i dag faktiskt. Ordentligt för att vara första snön. Ordentligt för att vara oktober.
 
Jag har inte riktigt hunnit fatta det än. Jag tror nog fortfarande att det är sommar. Att det till och med skulle vara vinter känns overkligt. 
 
Men på ett sätt lite mysigt. Jag gillar kyla och snö. Det är härligt. Det är friskt att vara ute då. Men jag hade gärna väntat några veckor till.
 
 

Födelsedagsburlesque

I lördags firade jag min födelsedag tillsammans med mina fina vänner på Arbis med en burlesqueshow. Vi var där tidigt och hängde på låset. Showen var jättebra och alla verkade ha superkul! Jag hade superkul! 
 
Tack för alla presenter, för att ni kom och att ni förgyllde min kväll!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min 25-årsdag

Min 25-årsdag blev mycket lyckad. Efter två dagars förberedelse blev det ett mycket härligt kalas tillsammans med familj och släkt. Jag fick en massa presenter och blommor och kände mig riktigt firad.
 
Någon fick dessutom smaka på sitt livs första tårta. 
 
I kväll blir det ännu mer firande. Förhoppningsvis kommer det upp bilder från det i morgon
 
 
 
 
 
 

Tacos och födelsedagsfirande

I dag bjöd jag mina kära vänner på tacos. Gott och mycket trevligt. Det kändes välplacerat med en liten umgängesstund såhär innan jag åker hem för att vara borta i en vecka.
 
Dessutom överraskade de mig med fina presenter! I det mest innovativa omslagspapper jag någonsin fått - sodukutoapapper. Tack gullisar!
 
Nu börjar det! Födelsedagsveckan. "Firades i dagarna sju". Inte riktigt, men nästan. Jag är riktigt taggad för att fylla år. Det ska bli underbart att få komma hem och träffa familj, släkt och vänner! Och kalasa!
 
 

När Piteå visar sin bästa sida

Klockan är nu kvart i ett på natten och jag har precis kommit hem efter en tur med norrskensskådning. Häftigt! Hoppas att mitt sista år i Piteå ger mig ett ordentligt norrskensår! 
 
Jag är ju verkligen ingen expert på det här med att fota norrsken eller stjärnor. Men det är en bra förbättring från i somras när jag försökte fota stjärnfall och det enda jag fick var ett mörker. Nu lyckades jag fånga en himlans massa stjärnor (fler än  vad jag kunde se med blotta ögat). Och jag har inget stativ.
 
Är det svårt att se de två första bilderna, så rekommenderar jag att du släcker lyset. Så syns det mycket bättre!