Chokladbiskvier

Det är ett av mina favoritbakverk och det måste vara säkert fem år sedan jag åt det sist. I dag bjöd Lina mig på fika. Hon hade bakat LCH-biskvier. Jag tyckte de var jättegoda. Dessutom fick jag med mig en liten låda hem och ett recept.
 
Detta kommer absolut att bakas framöver!
 
 
 

Grattis David

Har precis kommit hem efter ett mysigt födelsedagskalas för David. Förutom teckningen och tårtan som syns på bilderna nedan fick han också en spidermanmatlåda fylld med godis och popcorn med kryddor till.
 
Nej, vi försöker inte göda honom...
 
 

Kickoff

I går var det kickoff på kåren. Temat var beachfest och det spelades bara en massa gamla sommarplågor. En kul kontrast till snön och kylan.
 
Innan var vi hos Karin och David och hade det trevligt. Vi saknade förstås Rebecka som inte har kommit upp än, men annars var alla äntligen samlade och allt är som vanligt igen.
 
En lyckad kväll, med andra ord!
 

Uppackad

Nu är lägenheten i Piteå uppackad och jag har installerat mig. Har dessutom fått till lite rensning bland alla grejer jag har. Skönt! Då kommer det inte att bli lika tufft när det är dags att flytta ut senare i vår.
 
I morgon är introduktionen till nästa kurs och sista terminen är då påbörjad. Jag är taggad! Nu ska jag iväg på mys och en ordentlig update med (nästan hela) gänget!
 

Sleepover

I natt har vi haft en sleepover hos mamma och pappa med Minou. Det var hur mysigt som helst och nästan som när vi var små. Eftersom det var fredag i går, åt vi tacos. När vi var små åt vi alltid tacos på fredagar. Vi spelade spel och sedan låg jag och Kajza och pratade halva natten.
 
Det blev en tidig morgon, eftersom Minou går upp tidigt. Men det var mysigt att äta frukost tillsammans. Vi myste en hel del med Minous favoritdjur - katten innan vi tog igen den bristande sömnen med en förmiddagslur. Jag hade både Minou och Kajza på min arm när vi alla sov en stund. Jättemysigt!
 
 
 
 

Nyklippt

I tisdags var jag och klippte mig. Hos en ekologisk frisör förstås. Det blev kort i nacken och lite längre fram, plus lite uppklippt. Jag vill egentligen ha längre hår, men jag tror att det kan vara bra för mitt hår att få sig en ordentligt omgång. Kanske kommer det igång och växer nu.
 
 
 

Pulkamaffian

I dag har Kalle, Kajza och Minou varit här i Sörping och hälsat på. Vi har åkt jättemycket pulka. Ashärligt! Minou fick en hel del snö i ansiktet, som hon tyckte var sådär. Men annars tyckte hon att det var jättekul att åka.
 
 
 
 
 
 
 

Traditionsmiddag

Ända sedan jag flyttade till Piteå har vi haft som tradition att ha en middag varje gång jag är hemma. Kalle, Frida, Kajza och jag. Och Minou förstås! Den här gången har vi inte fått till någon sådan middag än, förrän i dag. Det var min och Kajzas tur att stå för maten. Som vanligt var det Minou som höll låda!
 

Vinterfåglar

Under min och Daniels tur på Ramunderberget häromdagen såg vi en massa små vinterfåglar. Den första är en sidensvans och den andra en domherre.
 
 
 
 

Snö

Även fast jag längtar som bara den till sommaren, är det lite härligt med snön. Det ska faktiskt bi mysigt att få klä på sig lite. Mössa, vantar och halsduk tillsammans, har jag inte använt någon gång än den här vintern. Det är på tiden!
 
 

Ramunderberget i vinterskrud

Så vintern kom även i år. Jag var lite fundersam över om den skulle komma överhuvudtaget. Men nu är den här. Får se hur länge den stannar.
 
Jag och Daniel tog en mysig promenad upp på Ramunderberget. Har aldrig varit där uppe när det har varit vinter förut, så det var roligt att se en annan sida av berget.
 
Ungefär såhär såg det ut:
 
 
 
 
 
 
 

Praktikavslutning

I går var min sista dag på praktiken. Jag bjöd redaktionen på tårta, som blev mycket uppskattad. Framförallt efterom texten är i samma typsnitt som loggan. Det krävde en hel del extrajobb, men det fick det vara värt!
 
Det har varit tio händelserika veckor och jag är oerhört glad att jag fick den här praktikplatsen. Jag har fått uppleva massor, lärt mig enormt mycket och utvecklats så mycket att jag inte orkar utvecklas mer. Jag är väldigt tacksam för den här tiden och för allt jag har fått göra!
 
 

Nyårsafton 2013-2014

Jag firade nyår tillsammans med Nathalie, Nicolina och Gustav. Kvällen började med att se fyverkerierna i stan, sedan åt vi trerätters innan vi drog vidare på fest. Vi klarade oss undan fyverkerierna som gick horisontellt, samtidigt som vi skålade in det nya året.
 
Årets nyåtslöfte? Jag ska se till att bli (mer) allmänbildad!
 
 
 
Nytt år - nya möjligheter! Härligt. Jag är taggad!