Ni glömde väl inte att släcka?

Jag släckte ner i går under Earth hour. Tycker att det är ett bra sätt att faktiskt visa att jag bryr mig om miljön! Dessutom är det mysigt. Det är tur att jag har så mycket ljus i min lägenhet. För det blev knappast mörkt. 
 
 
 
 
 

Pizzabak

I går hade jag, Karin, David, Nicole och Hernie pizzabak hemma hos Nicole. Det var jättemysigt och blev himla gott. 
 
Stackars Hernie fick ingen pizza.
 
 
 
 
 
 

Inspiration

I måndags var vi i Luleå på ett inspirationsseminarium som skolan anordnade. Det handlade om entreprenörskap, vilket känns särskilt bra att gå på nu när jag funderar på att starta upp ett frilansföretag till hösten.
 
Panelen bestod av några av Sveriges största företagare. Det var VD:ar för blans annat H&M och Academic Work. Och så Prins Daniel, som var den som var mest "vanlig" av hela det gänget.
 
Det var väldigt spännande att lyssna på. Och kul att åka på utflykt!
 
 
 

Bröllopsinbjudan

Hade helt glömt bort att kolla brevlådan i går. När jag sen kom hem sent på kvällen hittade jag ett handskrivet brev där i. Det är inte ofta som man får handskrivna brev nu för tiden.
 
Där i låg ett jättevackert kort med en bröllopsinbjudan till Jonna och Johans bröllop. Jag blev så glad! Jag har länge längtat efter att gå på mitt allra första bröllop och nu i sommar är det äntligen dags. Det ska bli jättekul!
 
Det här var precis vad jag behövde just nu. Brevet kunde inte komma mer lägligt!
 

Grilla korv i solen

Har precis kommit hem efter en härlig söndagsutflykt med gänget. Vi gick ner till vattnet för att grilla korv och hamburgare. Det var kallt, men solen sken så det var fantastiskt att vara ute. Plus att korv blir så himla mycket godare när den grillas ute.
 
En helt perfekt söndag!
 
 
 
 
 

Vassa bilder

Jag gillar verligen vass. Det är en vacker växt och den funkar bra året om. Det finns så mycket man kan göra med lite vass. Och vilka effekter det kan bli!
 
 
 

Blåsigt värre

I går var jag och Rebecka ute på en fotopromenad. Det blåste något enormt. Men det blev en del mysiga bilder i stormen.
 
 

Dansföreställning

I går var jag och Lina på en dansföreställning på skolan. Den var jättebra! Det var kul att gå och se på lite dans och lyssna på bra musik, det var länge sen jag gjorde det. Jag blev väldigt inspirerad och har dansat runt i lägenheten sedan dess.
 
Dessutom passade jag på att fota. Här är resultatet:
 
 
 
 
 
 
 

Nu är den här

Som jag har längtat! Jag hade faktiskt gett upp. Det stod i leveransbeskedet att den skulle komma i dag. När jag gick in i morse och kollade på leverantörens hemsida och spårade datorn stod det att den lämnade Örebro 7.52 i morse. "Knappast att den kommer hinna hit i dag då, åtminstone inte förrän sent i eftermiddag" tänkte jag. Jag slutade ha min åhhhsnartkommerdatorn-känsla som jag haft de senaste fem dagarna då jag inte har vågat lämna lägenheten ifall de skulle komma med den. 
 
Så jag la mig i soffan och läste min bok. Jag slumrade till lite. "Knack knack" lät det på dörren redan halv elva. Och visst! Där stod en postman med mitt paket!
 
Så nu är den här och jag har ägnat hela dagen (nästan) åt att föra över grejer och installera mig på min nya dator. Jag hänger inte riktigt med på allt, men jag börjar lära mig. Styrplattan är det svåraste än så länge, men den känns himla vettig, bara jag lär mig.
 
Och den är ju himla fin!
 
 
 

Underbart väder

Det är verkligen ett underbart väder i dag. Solen skiner som aldrig förr, det är relativt varmt och det blåser friskt. Jättehärligt! Kanske läste vädergudarna mitt inlägg igår och bestämde sig för att sätta igång våren så att det snart kan bli sommar?
 
Jag har varit ute på en härligt långpromenad längs med vattnet. Det var himla skönt att få lite sol på sig, det är inte ofta just nu.
 
 
 

Sommarlängtan

Jag längtar så otroligt mycket efter sommaren nu. Det gör man val alltid såhär års, men i år är min längtan värre än någonsin. Jag visste det redan i somras. Jag var helt tokig på att göra sommaraktiga saker och kände på mig att jag kommer få en jobbig vinter, att jag kommer längta som en tok efter ljus och värme. Nu är vi här, när det är mörkt, slaskigt och tråkigt och sommaren känns längre bort än vad man orkar med.
 
Jag kommer antagligen vara ännu mer ihärdig med att göra somriga saker i sommar. Så var beredda på det! Typ såhär vill jag ha det varje dag i sommar:
 
 
 
 

Jag tror det växer

Mitt hår har alltid varit något som jag grämt mig över. Det är tunt, slitet och växer inte. Men nu jäklar börja det hända något! Dels var jag hos en jättebra frisör för några veckor sedan. Sju veckor för att vara exakt. Jag klippte lite kortare än vad jag egentligen ville, men då försvann också allt det som var värst slitet.
 
Det har förstås gjort massor. Mitt hår har nu börjat växa lite och det känns dessutom tjockare. Men det som jag tror har gjort mest är hårinpackningen som jag blev tipsad av frisören att testa. Den är till för torrt och slitet hår och har verkligen gjort susen för mig. 
 
Såhär gör man:

4 msk naturell yoghurt
1 äggula
1 tsk honung
1 msk olivolja

 

Rör ihop alla ingredienserna och smeta in i håret. Var särskilt noga med att smeta in det i topparna. Egentligen ska det sitta i 20 minuter (i en handduk om man inte vill kladda ner hela sitt hem), men jag brukar köra i en timme. Sedan sköljer man ur håret och tvättar det. Frisören sa att det ska man göra ungefär var tredje vecka, men jag gör det var tredje gång jag tvättar håret så det blir var 1,5:e vecka.

 

Det är bättre än något väx-schampoo eller balsam jag någonsin har testat!

 


Spontanköp

Ibland gillar jag att göra sånna här dumma spontanköp. Även om jag tror att det här är ett himla bra köp i längden och inte särskilt dumt egenligen, så var det väldigt spontant. Och väldigt dyrt. Men vill man ha kvalité så kostar det. Det här toppar nu min lista över det dyraste köp jag någonsin har gjort. Grattis!
 
Min dator börjar att haverera. Batteriet har varnat länge om att det är dåligt. Nu har också laddningssladden börjat ge sig och jag kan få sitta i tio minuter och lirka för att få den att ladda. Den kommer att ge sig när som helst och då är jag körd. Känns inte som någon höjdare. Därför är jag i behov av en ny dator. Har letat en del, men har egentligen ingen aning vad jag ska köpa för någon. Behöver en dator som är bra att ha när jag ska starta upp mitt frilansföretag sen. Kalle har länge propagerat för att Mac är världens bästa dator och jag har funderat lite löst på det tidigare. När jag sedan läste på deras hemsida att den dessutom är miljövänlig blev jag såld. De är gjorda av återvinningsbart aluminium, fria från kvicksilver, arsenik, flamskyddsmedel och PVC. Så då fick det bli en sådan. Vill man vara utan kemikalier så får det kosta vad det kosta vill!
 
Jag kan knappt tro att det är sant. Jag ska bli macägare!
 
 
 

Äntligen förkyld

Så äntligen blev man sjuk igen. Äntligen, tänker ni? Ja, faktiskt. Jag har känt att det har varit på gång nu i säkert två veckor, med ont i halsen, ont i kroppen och helt orkeslös. Därför känns det bra att det till slut har brutit ut. Nu kan jag fokusera på att bli frisk, kurera mig och ägna hela dagen åt att läsa kurslitteratur. Det är faktiskt riktigt mysigt att gå runt i pyamas, nysa, snora och vara täppt i hela huvudet. För nu vet jag att det snart är över och då kan jag börja ta tag i livet igen. Ett stor plus är ju om jag lyckas göra klart veckans uppgifter snabbt så kan jag hitta på lite roligt i slutet av veckan istället, då jag förhoppningsvis är frisk!
 
Såhär pigg och glad ser jag ut när jag är sjuk
 
Eller inte. Bilden är från fredagens schlagerförfest. Antagligen var det den som gjorde att förkylningen bröt ut.