Ullared

Imorse bar det av iväg till Ullared ihop med Kajza och Dennis, det var jätte härligt med en roadtrip och kul att få lite kvalitetstid ihop med dem båda. Jag har inte handlat så jättemycket, på grund av ekonomin, men lite smått och gott blev det allt. Men det är kanske tur, hade man haft jättemycket pengar så hade nog alla slösats där. Det roligaste är egentligen de små skitsakerna man kan köpa till ett jättebilligt pris, men man har egentligen ingen större nytta av dem. Man köper dem bara för att de är billiga.




Dessutom hittade vi den här muggen, i en helt perfekt storlek att dricka té ur. Den fanns iförsig inte inne på Gekås, utan i den underbara butiken: Godis och Blommor. Kan det finnas en butik med en bättre kombination?



Dessutom har det varit en toppendag för så många idag, och det känns härligt! Först så har Kajza fått sommarjobb (det fick hon visserligen igår), Dennis har också fått ett och Sara har förklarats frisk. Härligt va? Dessutom ringde de från Spis Rosen och jag ska dit och jobba i morgon, innan jag ska till Mc Donalds. Så helt plötsligt försvann mitt dåliga samvete över att jag handlat...

Jag och Aramis under Earth Hour




Påsk

Nu är påsken äntligen här, jag älskar påsken! Det är nog min favorithögtid. Visst, efter den kommer julen. Men den tiden på året är det så mörkt och dystert. Det är nog det som gör att jag gillar påsken så mycket, nu börjar det bli vår och det är ljusare ute. Färgerna som hör till påsken är också mycket mer ljusa och glada än de som hör till julen. Plus att under julen är det en sån himla hets, påsken är mer lugn och behaglig. Påsken är mer kravfri. Det är inte en massa julklappshets, utan nu är det enda man ger påskägg, och det ger man inte i samma utsträckning som man ger julklappar. I år till exempel ska jag bara ge ett påskägg till Daniel.

Jag får det att låta som om jag inte tycker om julen, för det gör jag. Jättemycket! Men påsken är verkligen speciell för mig. Ändå sedan vi var små har vi alltid firat på samma sätt, först är det påskbord med hela familjen inlkusive mormor, sedan påsktårta och efter det letar vi påskägg i trädgården, vilket ibland kan vara rysligt svårt, förutom då de ligger i ett av de tre träden som de alltid ligger i.


Lördag

Så sitter man hemma hos Kalle och är kattvakt igen. Jag och Sara sov här inatt, men hon åkte till jobbet tidigt imorse, så sov jag lite till... Vaknade kvart i ett och hela dagen känns typ förstörd, men men. Jag ska inte göra så mycket annat vettigt än att plugga inför högskoleprovet ändå så det är inte hela världen. Idag är det exakt två veckor kvar. Jag börjar faktiskt känna mig nervös, även om jag gjort det två gånger innan, men den här gången har jag lite mer press på mig.

Ikväll är det Earth Hour, klockan 20:30 ska alla lampor släckas. Får se om jag vågar det, jag är ju ändå lite mörkrädd av mig. Men det är verkligen en rolig grej, så jag ska göra det ändå, jag har ju trots allt kissen som håller mig sällskap.

Lön

Idag har jag fått min första lön, tyvärr inte så mycket, men det är alltid en bra start. Plus att det blev 300 kronor mer än vad jag hade räknat med. Det känns ju bra! Men lyckan är kortvarig, alla räkningar ska ju betalas och efter det så blir det inte så mycket kvar... Får istället se till att sälja min balklänning och tjäna lite extra slantar på det.

Vill också lägga upp en bild på det superfina armbandet som jag har gjort. Från början var det ett par örhängen som jag köpte i Paris, men de söta skorna (som jag köpte de för) syntes så dåligt, så jag gjorde om dem till ett armband och hängde på lite annat smått och gott som jag hittade hemma. Visst blev det fint?


Grattis far

Idag fyller farsgubben år. Egentligen så var det meningen att jag och Kalle skulle komma ut på födelsedagsfika i morgon, men jag kände för att fira honom lite idag med. Så jag bakade en tårta till honom och åkte ut och överraskade honom. Precis när jag kommer så sitter han i telefon med sin bror och säger att han inte kommer att få någon tårta idag. Och så kommer jag med en!

Det är ju klart att man ska få tårta på sin födelsedag, annars är det ingen riktig födelsedag. Jag passade också på att meka lite bil ihop med honom. Mamma kom också med en present, i morgon kommer han få ytterligare en och så blir det ännu mer firande. Hoppas han känner sig ordentligt uppvaktad!

Grattis igen käre far!

Bilder från Davidas födelsedagskalas


Davida och party-muggen


Marie, Davida och Elise


Jaana och Zandra


Jag och Jaana


Linda, Elise och Marie

Lördag

Sitter här och äter frukost och ska snart åka iväg till jobbet. Det här är nog den första dagen på hela den här veckan som jag faktiskt känner mig lite pigg när jag vaknat. Paris var nog lite för hårt för mig, jag har sovit som en gris hela veckan. Det kan iochförsig ha att göra med att jag har varit sjuk också.

Den här dagen kommer nog att bli bra, nu först ska jag jobba lite, sedan blir det att åka hem och fixa i ordning sig och sedan bär det av hem till Davida för lite födelsedagskalas. Det ska bli skoj, det var länge sen den pinglan var i stan!

Sökt

Nu har jag sökt till högskolan i höst. Men jag har lite tid kvar på mig att ända ansökan, ifall jag skulle vilja det. Men som det ser ut just nu så är det journalistik som det kommer att bli. Jag tänker att jag ska satsa på det jag ville bli när jag var liten (mindre?). I första hand är det i Kalmar och i andra hans i Piteå. Eventuellt kommer jag att ändra ordningen på dem lite. Men vi får se!

Helt plötsligt är jag jättesugen på att börja plugga igen, det skulle vara skönt att komma bort lite och få en nystart också! Men vad som sedan händer, återstår att se...

The Baseballs

Just nu sitter jag och funderar över om man ska ta och åka iväg på The Baseballs-konserten i Stockholm i slutet av april. Jag tycker i försig att de är helt klockrena, och återigen ska jag tänka på mitt nyårslöfte; att ta alla chanser jag får! Men samtidigt är det här med pengar, jag har redan unnat mig en resa, så är det inte lite dumt att slösa ännu mer pengar, pengar som jag liksom inte har?

Alldeles nyss så tänkte jag att jag kanske skulle skippa det, och istället handla lite mer på Ullared med gott samvete (ja, det ser ut som om det ska bli en Ullareds-vistelse också). Men nu så satte jag på dem på Spotify och insåg hur himla bra de faktiskt är, så då blev jag återigen sugen på att åka. Det är verkligen svårt!

Hur ska jag göra?


Hemma igen

Nu är vi hemma igen efter Parisresan, det har varit jättehärligt! Så mycket som vi har hunnit med på de här sex dagarna som vi har varit borta. Och så ont i fötterna och benen vi har haft efter alla långa prommenader som vi gått. Vi har till exempel sett många av de vanliga sevärdigheterna, som Sacre Coeur, Triumfbågen, Louvren, Notre Dame, Eiffeltornet, Le Grand Arc och Moulin Rouge. Men vi har också gjort mycket annat, som shopping, varit på marknader, handlat second hand, ätit gott, varit på olika barer och klubbar, sett Operan och varit på en kyrkogård där bland annat Moliere, Jim Morrison, Edit Piaf och Oscar Wilde ligger begravda.

Det har verkligen varit spännande att få en blick av hur det ser ut i en storstad, men jag har ändå ingen uppfattning av hur stort Paris verkligen är. Något som verkligen har varit roligt är utelivet i Paris, vilken skillnad mot hur det är att gå ut här hemma, jag kommer inte att kunna gå ut längre, nu när jag vet hur det kan vara.

Tyvärr var inte hotellet det bästa, servicen och rummet var ganska uselt. Rummet var så instängt, trots att vi hade fönstret öppet och vädrade hela dagarna så kunde man vakna på natten av att man inte fick i sig tillräckligt med luft. Så våra få timmar av sömn som vi hade tid med, blev inte de bästa, vilket gjorde att man blev skapligt trött, men det hindrade inte oss från att uppleva Paris!










Nu åker vi

I morgon bitti, fem i sju åker vi härifrån. Jag har haft lite resfeber nu på eftermiddagen och kvällen. Allt är packat och klart nu, nu är det bara att åka. Det ska bli så spännande! Hotellet vi kommer att bo på ligger jätte bra, det ligger mitt i smeten... Även om smeten i Paris är ganska stor! Det ligger på en tvärgata till Rue de Rivoli som är en stor shoppinggata och strax bredvid ligger Louvren. Det ska bli jättekul och jättespännande, men vi får se om jag vågar mig upp i Eiffeltornet, jag är lite höjdrädd. Fast å andra sidan är jag rädd för det mesta! Jag har också tänkt att se Sacre Coeur, Truimfbågen och Moulin Rouge bland annat. Vet inte hur vi ska hinna med allt på de få dagar som vi är där, men vi får göra vårt bästa.

Nu ska jag se lite på Råttatouille, för att komma i lite Paris-stämning! Au Revoir!

Härligt väder



Vilka härliga dagar det har varit nu ett tag. Helt underbart! Äntligen börjar det bli vår, vad jag längtar till våren och till sommaren! Så nu ska jag ut och ta mig en prommenad i det härliga vädret!

Saknar detta:



Ni får tolka det hur ni vill!

Jobb jobb jobb

Jag har jobbat hela helgen, innan så var jag inte ett dugg sugen, utan ville vara hemma och dega (som jag alltid annars gör, typ). Men sen när man väl är där så är det jätteroligt. Igår jobbade jag 8,5 timmar och Kalle fick komma in och hämta mig för jag inte kunde slita mig, typ. Idag jobbade jag bara sex timmar, fast idag stod jag i kassan i stort sett hela tiden. Dessutom fick jag jättemycket beröm. Jag trivs riktigt bra på det här jobbet faktiskt, jag funderar på om det kan vara ett av mina bästa jobb någonsin... Om att dansa på Arbis inte räknas så är det nog det!

Hundvakt

Idag är jag för en gångs skull inte kattvakt, utan hundvakt. Åt lille (?) Rambo. Vi var ute och gick en härlig prommenad hemma hos mamma och pappa förut när vi hade sagt hej då till dem, som ska upp till Kajza för att hälsa på. Men Rambo har lite svårt för att vara ensam, och saknar sin husse konstant. Så han har stått och gnytt lite, men sen tog jag med honom med hem till oss och här är han jättelugn och ligger och sover på golvet. Så Daniel får nog överleva med att ha honom i sängen mellan oss i natt!


Här är han när han myser

Högskoleprov

Jag har nu på förmidagen suttit och gjort gamla högskoleprov, och nu är jag helt slut i huvudet. Det tar en sån himla tid att göra dem! Men nu är de gjorda iallafall och resultatet vart superdåligt. Så nu gäller det att så gott det går plugga till det. Den 10:e april gäller det! Jag ska ta och läsa böcker om hur man skriver 2,0 och så får jag hoppas på det bästa. Det är åtminstonde ett bra tag kvar.

Sen ska jag iväg och träffa Nathalie och Frida och prata om Parisresan som blir av om mindre än en vecka. Det ska bli jättespännande att åka dit. Jag såg (eller snarare försökte undivka att se) på Världens tuffaste städer på Discovery igår, vilket gjorde mig lite nervös. Det handlade om hur brottsligheten ser ut där nere, så nu vet jag inte om jag vågar åka längre...

Jo då, klart jag gör!

Gravid?

Ni kan vara lugna, det är inte jag som är gravid. Jag mötte en gammal kompis på stan idag och det såg verkligen ut som hon var gravid, en liten, rund, utstickande mage. Men hon sa ingenting, och jag vågade inte fråga. Det skulle vara hemskt om man frågade, och hon inte var det. Jag har iochförsig hört att det händer ganska ofta, men det är inte roligt för den tjej som inte är gravid att få höra det. Så mitt förslag är till de som är gravida, SÄG DET så slipper pinsamma situationer uppstå!