Bränd

Jag har bränt mig riktigt ordentligt efter att vi var ute och solade och badade i Krokek igår, framför allt i ansiktet. De till och med skrattar åt mig på jobbet, för mitt röda nylle. Alla kläder skaver mot huden och det värsta är när jag kliar mig, då det inte gör ont förrens efteråt. Dessutom har jag fått ont i halsen, och håller på att bli sjuk. Så just nu har jag ingen aning om det är feber eller brännan som hettar. Det spelar kanske ingen roll egentligen!

Nu ska jag städa, har haft fullt upp och jobbat som en tok så jag har inte haft tid att städa på flera dagar, därför ska det bli oerhört skönt att få det gjort! Sedan bli det en lugn kväll och en låååång natts sömn! Har lite att ta igen efter de senaste dagarnas städningar, då jag har gått och lagt mig klockan tre. I morgon blir min sista stängning för nu och sedan är jag ledig i en hel vecka!

Det ser jag fram emot!

Filmen

Hur var filmen vi såg på bio i söndags då? Jo, jättebra! Jag gillade att den handlade så mycket om Jack Sparrow som egentligen gör alla Pirates-filmerna! Jag tror inte att det finns någon bättre karaktär än han! Dock blev jag lite besviken på 3D-effekterna, de märktes ju knappt!

Men hur som helst, filmen var klockren! Jag trodde att de skulle ha svårt att göra en lika bra film som de tre första, nu när det inte är riktigt samma karaktärer med, men jag gillade den verkligen! Det gjorde liksom ingenting!

Jag antar att jag är sist med att ha sett den, men om det är någon annan som inte har sett den än, så gör det!


Spratt

Ja, Tove spelade oss verkligen ett spratt i lördags!

Jag och Emelie hade planerat en överraskningsfest för henne eftersom hon fyllde år i förra veckan. Och två minuter innan de andra kom, alltså 20 minuter innan Tove skulle ha kommit, skickar hon ett sms och säger att hon mår jättedåligt och inte kan komma. Jahopp, tänkte vi! Det sabbar ju allt! Emelie ber då Tove att kräkas, hon kanske mår bättre efter det, men Tove verkade inte så sugen på den idén. Hon trodde ändå att hon kanske kunde dyka upp lite senare om hon mådde bättre!

När de andra dyker upp så börjar vi i alla fall med maten, och hoppas att Tove piggnar på sig! Efter en halvtimme ringer det på dörren! Vem kunde det vara? Alla som skulle komma var där och Tove skickar alltid ett sms innan hon åker, så det kan inte vara hon.

Alla springer bort till luppen. Det var Tove! Då fick vi bråttom att ta undan alla våra skor och grejer så Tove inte skulle misstänka något, och medan Emelie öppnade dörren gömde vi oss i vardagsrummet och började sedan sjunga "ja må hon leva" när hon kom in. Tove utbrister då: "jag visste att det var något, jag mår inte alls dåligt!"

Hon hade lurat oss! Klockrent! Jag älskar practical jokes!

Mmm

Jag träffade Kajza en sväng inne i stan förut, vi hade det jättemysigt och satt på en parkbänk och bara pratade. Jättehärligt! Vi gjorde också sällskap hem efter att hon hade träffat sin kompis och jag hade sprungit.

Men när jag ändå var på stan så tog jag mig en sväng för att se om jag hittade något på rean, jag hittade inte särskilt mycket. Men jag köpte ett glasögonfodral till mina solglasögon och två stycken supergoda duschkrämer. Den ena med kakaosmak och den andra med kaffesmak. Den med kaffe är min absoluta favorit! Den luktar jättegott och lukten är dessutom väldigt stark! Mmmm! Jag som tycker kaffelukten är så himla god! En duschkräm för mig helt enkelt!


Äntligen

Äntligen är solen och värmen tillbaka! Jag började bli lite orolig ett tag där, men nu så ser det ut som att det kan bli lite sommar av sommaren i år med! Skönt! Jag ska passa på att njuta av varje stund solen är uppe! Så mycket som min pigmentlösa hud klarar av i alla fall!


Bio med älsklingen

Efter mycket springande på jobbet, och en lång prommenad hem så är det nu dags för lite stillasittande och mys med Daniel. Vi ska se den nya Pirates of the Caribbian-filmen, i 3D dessutom. Det är första gången jag ser en hel långfilm i 3D. Sist jag såg 3D var när vi var i Los Angeles på Universal Studios, då vi såg Shrek i 4D, då det också är lite fysiska grejer med. Då rörde sig stolarna, man fick vattenstänk på sig och det blåste i nacken. Det var riktigt häftigt!

Dock fick jag ont i ögonen av den filmen som bara var 20 minuter lång, så vi får se hur det går men den här som är över två timmar. Men det ska säkert gå bra!


Midsommar

Vi hade en helt underbar midsommarafton i Mogata, med alla de ingrediernser som ska finnas på en midsommarafton. Sill- och potatis till lunch, midsommarlekar, dans kring midsommarstången, grillning, snapsvisor och en massa glada människor!

Tjejerna plockar blommor till midsommarstången


Midsommarstången


Dans kring midsommarstången




GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLIHOPPA!!!


Nu kör vi bästa Klinga!!!

Denna dag har mjukstartats med en lång sovmorgon, nu ska jag iväg på lite lugnt midsommarfirande med Kalle och Kajza hemma hos mormor, med jordgubbar i stora lass. Efter det blir det fullt ös på jobbet. Idag, dagen före midsommarafton är den värsta (bästa) dagen på hela året. Det är idag som vi ska sälja rekord! Då är det konstant kö ut till dörrarna och vi "ser ut som små bin" säger många gäster när vi surrar runt (eller springer) och försöker få tag i alla hamburgare, pommes, dippsåser eller vad det nu kan vara.

Visst är det en jobbig dag med mycket spring, men det är också sjukt kul! Vi är så himla många som jobbar, vilket gör att det hela går bra trots den långa kön. När det är som värst kan det vara en som enbart gör läsk, en som enbart gör kaffe och glass och då är det också två stycken på en kassa, en som tar betalt och en som hämtar alla grejer. Jag ska få vara i driven och ta alla beställningar tillsammans med en annan som tar betalt.

Det ska verkligen bli superkul! Är jättetaggad!



Duktiga Daniel

Titta här! Daniel har varit duktig och handlat ekologiskt!


Söt ring

Förut idag när jag var på stan en sväng var jag bara tvungen att köpa denna barnsligt söta ring!



Det var dessutom rea på den, vilket inte stod på den utan det sa hon i kassan när jag köpte den, så den kostade bara 25 kr. Inte dåligt det!

Sommarsolståndet

Idag är det sommarsolståndet vilket innebär att det är den längsta dagen på året. Idag "vänder det" som man brukar säga, i morgon går vi mot mörkare tider. Det känns riktigt deppigt att tänka på det så, men som tur är går det inte så fort, så det tar ett tag innan man märker det!

Har dessutom haft en skitbra dag på jobbet idag!


Jag och barn

Jag är nog den kvinna här i världen som är sämst på barn. Jag vet ärligt talat inte hur jag ska bete mig runt barn. Igår träffade jag Alvin 2 år, och jag visste inte om jag skulle hälsa eller inte. Ska man ta i hand? Det lär ju skräma ett barn, det lär ju inte tycka att man är artig i alla fall. Eller? Jag vet inte riktigt vad jag ska säga till ett barn eller vad man kan prata om, för jag förstår inte ens vad de säger!

Jag tycker absolut att de är söta och jag vill självklart ha egna någon gång i framtiden. Men jag vet verkligen inte hur jag ska bete mig i närheten av dem. Jag är som Robin i How I Met Your Mother. Alltså såhär:



Det är inte bara när det gäller barn som jag har svårt att veta hur jag ska bete mig, det gäller även föräldrarna, jag har en ful ovana att kalla folks barn för "ungen" eller "ungar", vilket kanske inte alltid låter så trevligt. Jag vet heller inte hur jag ska bete mig bland gravida kvinnor, igår till exempel mötte jag Lina som berättade att hon var gravid med sitt andra barn (jag är verkligen super glad för hennes skull) tog jag på hennes lilla mage och sa "så det är därför du har det här", vilket inte heller låter jättegulligt.

Nej, trots att jag ha svårt för barn så tror jag att jag skulle behöva lite fler barn runt omkring mig så att jag får lära mig hur jag ska bete mig! Men det är kanske något som kommer med åldern!

Dans dans dans

Idag har jag varit på Arbis på introduktion för deras sommarkurser! Plus att vi fick dansa lite. Det var superkul! Jag har inte dansat på flera år... Vågar inte riktigt räkna efter hur länge sen det var!

...

Två och ett halvt år! Det är illa!

Men nu är det bara att ta tag i det igen! Innan har jag varit lite skeptisk till det, jag ville inte riktigt visa för arbisianerna hur dålig jag har blivit, hur försämrad min kondition är och att all min vighet har försvunnit. Men efter idag är jag faktiskt riktigt taggat. Det var så himla roligt att dansa igen! Och allt det där ska nu komma tillbaka! Det enda som är tråkigt är att jag jobbar typ jämt så jag kommer inte att kunna gå på så många lektioner.







Östgötatrafiken

Jag vet inget företag som kämpar så hårt för att göra saker och ting så svårt eller dåligt som möjligt för sina kunder (eller i det här fallet resenärer). Sist de gjorde något som faktiskt blev bättre för oss var när de sänkte priset, då det kostade "10 för de stora och 5 för de små". Det var ett antal år sedan och nu är priserna uppe i dryga det dubbla, i vissa fall det tredubbla.

De tar bort linjer, de drar in på turer och de gör det svårt att ladda på sitt busskort. Jag har precis suttit och tittat lite på den nya tidtabellerna som började igår, och de har bara dragit in ännu mer på sina turer. Hur tänker de egentligen? Som sagt, jag vet inget företag som kämpar så hårt för att göra sig själva sämre!

Perfekt väder

Det här är verkligen ett perfekt väder för att ha myskäll i. Jag och Daniel har precis kommit hem efter att ha varit och handlat. Kalla, blöta, hungriga och trötta är vi. Så nu ska vi först laga mat, sedan blir det ett varmt bad och efter det ska vi se på film. Låter det inte helt perfekt?

Man får se till att göra det bästa av det rådande vädret helt enkelt!


Mina vänner

Jag fick tillbaks min Mina vänner-bok (mina vener) igår, jag visste inte ens att jag hade slarvat bort den, men nu är den hemma igen! Och så himla roligt det är att läsa vad alla har skrivit i den! Och tänk vad kul det kommer vara att läsa i den när jag är gammal sen! Så den kommer att sparas! Den här är dessutom full så jag funderar på att skaffa en till!


Make love not war

Hur gullig är inte den här historien?

Mitt i uppståndelsen i Vancouver ligger ett par på gatan och hånglar.

Läs här!

Ni behöver kanske inte läsa allt om ni inte orkar, men kolla in bilden! Jag älskar den! Vågade inte klistra in den på grund av copyrighten!


Smurfarna

Haha! Den här filmen måste man ju bara se!



Det är så himla många bra filmer som går eller som kommer på bio nu i sommar, det får nog bli en ordentlig bio-sommar den här sommaren. Det verkar ju som att vädret inte tillåter något annat, om det ska fortsätta såhär!

Låt för idag


En låååååång dag

Idag kommer att bli en rysligt lång dag på jobbet, jag jobbar nämligen 10-21, vilket verkligen är hela dagen! Så särskilt mycket annat hinns inte med. Det är dessutom student idag så vi får se hur mycket folk det blir, jag kan tänka mig att många som reser en bit för att gå på någons student gärna stannar och äter något hos oss innan. Men fördelen med att det är mycket folk är att dagen går fort. Nackdelen är att jag kommer att vara helt slut ikväll!

Det är nu (eller för ungefär en vecka sen) fyra år sen jag tog studenten! Och jag avundas de som får göra det! Studentveckan är bland det roligaste jag har varit med om, vi hade så himla roligt! Jag hoppas att årets studenter verkligen njuter, det är en fest som aldrig kommer åter!


Shoppingtur

Idag har jag och Sara varit på en rejäl shoppingtur på stan, sammanlagt har vi varit på stan i drygt sex timmar, men då har vi också hunnit med en lång lunch och en lång fika. Det var supermysigt! Och en hel del fynd har jag fått tag i. Min absoluta favorit är den här bikinin:


Jobba extra

Hela morgonen hade jag jättetråkigt för jag hade inget att göra, jag hade en hel dag utan några som helst planer. Jag önskade till och med att de skulle ringa från jobbet och behöva mig, för att jag skulle få något att göra. Men efter ett tag hade jag kommit på lite småsaker som jag funderade på att hitta på, jag skulle träna, baka bröd, fixa lite hemma och skriva bland annat.

Men jag hann bara träna innan de ringde från jobbet och undrade om jag ville komma och jobba. Som om de visste att jag hade önskat att de skulle ringa!

Det är ju aldrig fel med lite extra pengar!

Grillsäsongen är här

Nu är grillsäsongen här och jag har köpt mig en grill! En liten campinggrill som går att ta med sig vart man än ska. Den går att bygga ihop efter varje gång man har använt den, den väger dessutom ingenting så den går att ta med sig på bussen, eller cykeln! Asbra för mig som inte har någon bil!

Visst är den söt?


Så det här lär bli en sommar med mycket grillande! Jag funderar redan nu på att kanske dra ihop en grillfest till helgen. Men vi får se hur det blir, just nu är vädret inte det mest grill-aktiga!

Sörping ♥

Här är en bild från min och Daniels prommenad genom Sörping. Mysigare stad får man leta efter!


Dinosauriedag

Igår var en riktig dinosauriedag. Först var jag på dinosaurieutställningen i värmekyrkan med familjen. Kvällen spenderades sedan i Sörping ihop med älsklingen framför Jurrasic Park 2 och 3. Dessutom drömde jag om dinosaurier när jag sov!






Inflyttningsfest

Igår blev det lite inflyttningsfest hos Sara och Andreas, och här får ni lite bilder från den!








Otursperiod?

Det känns som om vi är inne i en ny otursperiod. Jag var med om en sådan för sex år sedan, då det inträffade den ena olyckan efter den andra. Och nu känns det som det är en ny på gång, med olyckor, sjukdom och död. Jag själv har inte direkt blivit drabbad denna gång, men de i min närhet har. Vilket självklart påverkar mig.

Det känns verkligen inte roligt, och det enda jag tänker på är "vad kommer här näst?" Vilket inte gör känslan av det bättre. Jag hoppas innerligt att det inte händer något mer nu!

Jag tänker på er!


Mer sommarlovsfirande med finaste pinglorna






Lack

Det enda jag handlade på min shoppingtur med Kajza igår var en himla massa nagellack. Jag har verkligen fastnat för det här med nagellack just nu. Jag älskar´t! Men eftersom vi inte får ha nagellack på jobbet, så var jag också tvungen att köpa en stor flaska nagellackborttagningsmedel. De fyra första är min favoriter och är också de som passar bäst nu till sommaren!


SOMMARLOV!

Opponeringen gick bra, jag lyckades prata om den uppsatsen som jag skulle opponera på i hela 25 minuter! (Och tidsgränsen var 30.) Det är riktigt bra för att vara mig, som inte gillar att prata inför en klass sådär. Den opponering jag fick på min uppsats gick också bra så jag ät nöjd med dagen! Men huvudsaken är att jag nu har sommarlov!

Det ska jag fira med lite shopping ihop med Kajza!


Sista skoldagen

Jag är uppe med tuppen för att bege mig till skolan för den sista skoldagen för i år!!! Nu är det bara en hemsk dag full med tråkig opponering kvar, men sen... Sen! SEN HAR JAG SOMMARLOV! Jag längtar redan tills dagen är över! Kursen är slut, uppsatsen är helt klar och jag är ledig! Eller ja, jag ska ju jobba förstås! Men skol-ledig!


Onsdag

Det är bara onsdag, den här veckan har kännts jättelång. Det gör verkligen ingenting! Jag gillar när tiden inte bara flyger förbi! Det är säkert för att jag har gjort en massa den här veckan, och jag har en massa mer att göra, som gör att tiden inte går så fort! Eller så är det vädret!

Idag har jag suttit hela dagen med uppsatsen som jag ska opponera på i morgon. Att opponera är verkligen tråkigt och den här uppsatsen var riktigt svår att opponera på! Men efter i morgon så är det över!

Nu ska jag iväg och jobba lite, det blir ett kort pass på 4 ½ timme, så det känns rätt lagom. Det är skönt när man hinner med mer än att bara jobba!

Idag kommer också den lilla hem och stannar hemma i tre lååååånga månader! Underbart!


Årets första bad! I havet dessutom!

Nu har jag tagit årets första simtag, även om det inte blev många så är de tagna iaf! Jag och Emelie var ute på ett riktigt smultronställe i Krokek, först låg vi och solade, sedan tog vi ett dopp, efter det satt vi och drack kaffe och thé på bryggan och efter det följde jag med Emelie till hennes supermysiga stall! Kvällen avslutades med grillning hos Emelies granne. Kan dagen ha varit bättre?

Det var en helt underbar sommardag! Precis som den här ska alla sommardagar vara!








Hur kan de vara så kalla?

Något som förvånar mig är alla de gubbar och tanter som går ute i den här värmen med en tjock jacka! Hur överlever de? Jag har själv en granne som går ute i en relativt tjock jacka, och förut idag såg jag en gubbe med en så tjock jacka att den hade fungerat i vintras. Hur överlever han värmen när jag håller på att svimma av den i uppvikta leggings och tunika?

Visst kan jag förstå att de äldre kan vara något mer frusna av sig, men att gå i en dunjacka när det är 28 grader låter galet! Och det finns säkert någon sjukdom eller liknande som gör att de fryser, men är det verkligen så många som har den sjukdomen? Jag har sett massor av dessa frusna pensionärer den senaste tiden!

Jag förstår mig helt enkelt inte på dom!



Katt?

Av någon anledning så tycker Daniel att den här katten påminner om mig!


Inlämnad!!!

Nu är uppsatsen helt klar och inlämnad! Så himla skönt! Nu är det bara opponeringen kvar att genomlida, sen är det SOMMARLOV!


Plockat blommor

Jag har plockat lite blommor och tagit in, tyvärr är blomutbudet inte så stort inne i stan, men det vart en rätt så söt bukett i alla fall!


Tack älskling

Igår var Daniel supersnäll som kom hit och tog hand om mig när jag inte kunde röra mig som jag ska på grund av min skadade rygg. Han städade hela lägenheten, diskade, följde med mig och handla i snigelfart och åkte även ut till Maxi för att handla ett par speciella nötter (Macadamia) som jag ville ha. Är han inte gulligt?

Tack älskling för att du tar så bra hand om mig!



Jag vill också passa på att tacka mamma som tog hand om mig i förrgår och som även kom förbi med en ELLE så jag har haft något att göra!

Efter att ha lekt lite med bilden...


Lite härliga bilder som jag tog från mitt fönster förut idag








Såhär går det när man städar efter ett par glas vin



Citronen ligger där min kamera brukar ligga

1 juni

Idag är det 1:a juni och den första sommarmånaden har startat! Härligt! Jag jobbar dessutom knappt någonting i juni, och de första två veckorna nästan inget alls. Så då ska jag passa på att vara ledig och njuta av sommaren i fulla drag! Vädret verkar vara på min sida med!

Visserligen kommer jag inte att tjäna så mycket pengar, men de är ju bara världsliga ting! Jag ser hellre fram emot en sommar då jag kan umgås med mina vänner och min familj och njuta av varje dag! För när allt kommer omkring är det, det som byter mest!