Kickoff

Nu har är det inte mycket kvar av nolleP. Sista dagen har varit väldigt händelserik. Det började med morgonmöte som vanligt, fast idag kallades det för morgonmys, vi hade det nämligen extra mysigt! Efter det fick vi skriva profiler om våra phösare, alltså hur vi tror att de är och vad vi tror att de gör. Eftersom de inte har sagt någonting till oss, vi vet inte deras namn, hur gamla de är eller någonting så var nog meningen att vi skulle gissa oss till det! Men eftersom vi är journalister så har vi gjort lite grävande journalistik och tagit fram en hel del fakta om vår överphösare (som min grupp skulle skriva om). Vi vet nu vad han heter, vart han är född, år månad, dag och veckodag, även vad han läser till, vad han gör på fritiden, politisk åsikt och så vidare.

Det har vi ännu inte fått någon respons på, ska bli spännande att höra!

Efter lunch hade vi en väldigt viktigt och mycket obligatorisk föreläsning om bokning av salar och material etcetera, med en oerhört dålig föreläsare. Hon använde sig av overheadbilder som ingen såg någonting av, svarade i telefon under tiden och pratade skit med sin gravida vän (vilket var anledningen till att hon svarade). Hon föreläste också på svenska och sa att utbytesstudenterna skulle ha sin föreläsning om detta på måndag, men tvingade dem att stanna kvar ändå. Så hon försökte översätta lite åt dem, men det blev hela tiden helt fel. Det var verkligen en katastofal föreläsning!

Mitt i sätts musiken på och hon blir upprörd och undrar vad som händer, efter det kommer det in två phösare från Luleå och presenterar sig, föreläsaren blir så himla upprörd att hon tar sina grejer och springer därifrån! Och sedan kommer våra phösare in och skriker åt oss att gå ut till kåren.

Där samlas vi, får lämna ifrån oss våra värdesaker och får platspåsar att ta på oss. Sedan delas vi in i lag och får ett papper med en massa olika uppdrag som vi skulle utföra nere på stan. Till exempel skulle vi praoa på Shell, sjunga Mauro Scoccos "Sarah" i hörnet på Shell, köra sten-sax-påse med en pensionär och låta den vinna, flirta med en som jobbar i en butik, smickra en pensionär bland annat. Vi var också tvugna att få tag i ett äpple, en hink, ett fem meter långt snöre och en pinne som är en meter lång. Vi hade dessutom bara en timme på oss! Det var jätteroligt!

Efter det samlades vi utanför kåren igen och där blev det trekamp med alla grejerna vi hade hämtat. Med pinnen blev det irländsk julafton, snöret skulle alla trä igenom sina kläder (in genom höger arm och ut genom vänster byxben) och i hinken (som fylldes med vatten) lades äpplet som man skulle ta en tugga av utan att använda händerna. Jag fick den värsta av dem alla, äpplet i hinken. Jag blev skapligt blöt, och sminket rann ut i hela ansiktet. Men vad gör man inte för sitt lag? Den grenen vann vi dessutom!

Efter en välbehövlig dusch ska jag nu göra mat, fixa i ordning mig sedan ska jag och Lina knalla iväg till förfesten som är på det andra studentboendet i Piteå. Efter det är det kickoff på kåren! Det kommer bli superkul! Särskilt spännande ska det bli att få se alla phösare utan sina solglasögon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback