Pumpa

Idag har jag varit på sjukhuset för vi skulle lära oss att ta EKG, det var rätt svårt att hitta de olika mellanrummen mellan revbenen. När de skrev ut mitt första, så sa de andra i min grupp "oj, så konstigt det ser ut", då var min puls på 91 slag i minuten. Det konstiga var tydligen min andning. Sedan skulle jag ta ett nytt, som inte vart bra så jag tog ett tredje, då jag försökte andes lungt och jag skulle slappna av ordentligt. Då var min puls istället på 112 slag i minuten...
Det är nog ett tecken på all min stress! Vilopulsen ska vara mellan 60 och 90.
Sedan åkte jag och Daniel till ICA Maxi och handlade mat, vi köpte oss också en pumpa, som vi nu så fint har skärt ut! Så nu är det lite haloween-stämning här i lägenheten!

Se så fin den är!

 

Nu är min puls nere i 75 slag per minut, så det känns mer okej. Därför ska jag nu ta och städa lite och sen baka pumpabröd. Jag har aldrig ätit det, så det ska bli spännande!
I morgon bär det av till Stockholm, jag och Daniel ska vara där hela helgen, bo på hotell och mest bara mysa! Det är verkligen välbehövligt just nu!

@ Sörping

 Sitter hemma hos Daniel i Sörping nu. Han har höstlov, och jag har fortsatt på mitt, som jag egentligen inte har. Men nu är det dags att börja tentaplugga. Eftersom hans familj är i Stockholm nu i tre dagar så kommer vi (och kissen) att vara här nu i ett par dagar. Mysigt mysigt!
 Kissen gillar att ha ett lite större hus att springa runt i och trappan älskar hon, hon springer upp och ner, upp och ner i den som om hon aldrig har sett en trappa förut. Det kanske hon aldrig har... Dessutom har hon varit ute en sväng idag! Hon tyckte att det var "väldigt intressant och lärorikt" som Daniel sa! 

 Nej, nu ska jag gå tillbaks och mysa i soffan ihop med Daniel! Skolböckerna öppnar jag i morgon...

NamNam

Grattis till NamNam som fyller 12 år idag!
Trött

Idag är jag riktigt trött! Det finns bara en natt på hela året då man får chansen att sova lite längre, men nae då! Inte inatt, (däremot har jag fått dansa lite längre). Jag kom hem klockan fem i morse och vaknade vid tio och sedan kunde jag inte somna om. Men nu har jag varit uppe en stund och ätit lite frukost, så jag ska nog gå och lägga mig igen och se om jag kan få lite mera sömn...

Urinvägsinfektion

Jahopp, då var det dags igen. För ännu en urinvägsinfektion, jag dränker mig i vatten, citronvatten och tranbärsdryck. Hoppas att det går över snart, jag får inte dricka alkohol (om det blir utgång i kväll blir det en nykter en), inte äta socker (fast det har jag inte klarat, då mormor, mamma och pappa var här på fika och jag bakade en drömrulle) och inte träna. Suck suck, jag som är inne i en så bra träningsperiod just nu. Men men, jag hoppas att infektionen går över snart!
Nu blir det att åka iväg till Nathalie och så får vi se vart kvällen leder....

Gratis är gott...

Jag har nu suttit hela morgonen på en sida där de delar ut 300-kroners checkar var tionde minut till lite olika saker. Jätte roligt är det! Det gäller att vara snabb och klicka när checkarna dyker upp på skärmen. Tyvärr har jag inte fått någon check än...
Men nu måste jag göra något vettigt av dagen, så det blir att gå och träna!

Evolution

Tydligen är det verkligen såhär det går till:Helt plötsligt känns alla reklamer liiite bättre!

Oxelösund

Jag och Kajza hade en redig slappar- och mysardag i Oxelösund, det fanns inte så jätte mycket att göra där, men vi har rätt lätt för att fördriva tiden, till exempel så spenderade vi en hel timme inne på ICA utan att köpa något. Vi pluggade också lite granna, men mest satt vi på ett café och åt vår lunch. Jättemysigt!
Snart blir det lunch hos bror för mig och syster, och i morgon måste jag verkligen gå tillbaks till skolan igen!


Min lilla princessa!

Ord som sades under föreläsningen:

Min tolkning:
matvanor
distriktssköterska
ful
b-vitaminkomplexet
endokrina
papper
glashus
magrar
slår
tryck
rider
stafylokocker
kropparr
frigvent
gled
mensvärk
skiljas
känner
omläggningsprinciper
syfte
topp
klia
stråle
blöt
blöt
blöt
ljust rött
gult smet
sekret
ont
bredaste
dokumentera
omläggninsintervall
fras
venös
järn
FE
ruttet
läker

Är det någon som kan gissa vad den handlade om?

Grattis

 

GRATTIS SYSTER PÅ FÖDELSEDAGEN!!!


Födelsedag forts.

När jag kom till Sara så började vi med att spela spel, GalenPanna, det var jätte roligt och kommer nog att spelas mycket framöver. Men Sara var väldigt hemlighetsfull och jag märkte tydligt att hon hade något lurt på gång när hon försa sig ett par gånger. Men sedan när hon skulle gå och "hämta en leksak till Zeke (hunden hon är hunvakt åt)" så kom hon hem en en jätte smarrig smörgåstårta och en lika smarrig glasstårta. Sedan fick jag även en stor korg i present, full med snusk! Och vad vi skrattade! Det var roligt, jag har aldrig fått något snusk innan, så det var mycket nytt och spännande!


Japp, ungefär såhär såg kvällen ut!

Tack!

Min födelsedag

Jag började fira min födelsedag i lördags med att ha lite fest här hemma hos mig. Det var jätte trevligt! Det var jag, Daniel, Becka, Nocka, Nathalie, Jenny, Elinor, Munken och Hannes här. Och jag fick en massa fina presenter! Kvällen avslutades på Otten med Björn Rosenström, det var en helt underbar kväll! Tack alla ni som kom!
I söndags så firades jag först hemma hos mor och far ihop med familjen, mormor och respektive. Det blev god mat, tårta och en massa presenter! Sedan kom Daniels föräldrar och syster förbi hemma hos oss och vi åt ännu mera tårta! Och nu idag blir det ännu mera firande då jSara ska fira mig!

Så mycket kalasande det blir för mig nu alltså, och på torsdag är det dags igen, men då är det Kajza som fyller år!

 

 


Show Boat

Har precis kommit hem från Värmekyrkan efter att ha sett Show Boat ihop med Kajza. Den var jättebra! Det var jätte härligt att se gamla välkända ansikten igen! Dessvärre var publiken superdålig, det var rent sagt pinsamt att sitta där. De applåderade aldrig och gick under tacken... Illa!

Jag rekommenderar varmt att se den!


Skola skola skola

Jämt får jag höra "prata mer, prata mer". Såhär mycket som jag pratar nu har jag aldrig pratat innan, för mig är det här att prata mycket. Men jag ska kämpa ännu hårdare och försöka prata ännu mer nästa gång. Känns jobbigt med pressen bara!
Dessutom måste jag plugga ännu hårdare än vad jag har gör nu, det känns inte så bra. Jag hinner inte med att leva som det är nu ändå, och så måste jag leva ännu mindre. Det känns surt!
Men rapporten går iallafall bra, vi är nästan klara, det känns skönt att ha något som snart är avklarat! Och det känns verkligen skönt att ha tentan avklarad, det var någon som sa att det bara var tolv stycken i klassen som hade klarat den, men jag vet inte om det stämmer. Helt sjukt!

Ikväll ska jag iallafall få ha tankarna på något annat än skolan ett tag, då ska jag och Kajza gå på ShowBoat! Det ska bli jätte kul, det ser jag verkligen fram emot! Dessutom har vi platser på första raden!

Sova

Nu ska jag snart gå och lägga mig och inatt ska jag sova själv. Har inte gjort det så många gånger i mitt liv, och aldrig en vardag, vad jag minns. Så jag måste verkligen somna ikväll för jag ska upp till skolan i morgon.
Men jag har laddat mig för det ordentligt, först var jag och dansade så jag är trött i kroppen, plus att jag har satt på en Simpsons-dvd som får rulla tills jag somnar och så har jag ju alltid katten som kan sova hos mig i sängen, det blir ungefär som att sova med Daniel.

Så småningom somnar jag nog...

Barnkalaset


Rykten om gamla vänner

Igår fick jag höra en del rykten om en massa gamla vänner. Jätte hemskt! Det var vänner som har betytt mycket för mig och som har format en stor del av den jag är idag. Det var bland de finaste människor som jag har mött och jag har alltid sett upp till dem, väldigt mycket. Men igår fick jag höra vad de har gjort, under tiden som vi började glida ifrån varandra (tur är väl det), men så sorgligt! Jag vet i och för sig inte om ryktena är sanna, men om de är det så är det riktigt hemskt! Det trodde jag aldrig om dom!
Jag fick också höra rykten om hur mina kompisar beter sig som riktiga svin, och så har man själv alltid varit där och stöttat dem, när jag bara har fått höra deras version av saken. Så otroligt bitchigt folk kan bete sig ibland!

Men men, jag kanske inte ska ta för hårt på det, det kanske bara är elaka rykten... Men jag känner mig minst sagt klyven...