Nu åker vi

Nu är det äntligen dags! Nu är allt klart, allt packat och fixat! Nu ska jag snart åka hem till mor och far för att sova där inatt, sedan blir det att gå upp klockan fyra för att åka upp till Arlanda. Sedan väntar sammanlagt 12 timmars flyg (enbart flyg), och halv tre på natten (halv sex lokal tid) är vi framme i Los Angeles. Det kommer att bli en lång dag i morgon, men spännande! Där kommer vi nu att vara i två veckor! Vi kommer också att åka till San Diego för att hälsa på mina kusiner och andra släktingar.

Nu börjar jag få lite resfeber, så roligt det ska bli! Överlever jag bara flygresan så kommer allt att bli jätteroligt! Så hej då, kära vänner! Så hörs vi igen om två veckor!

Sötaste grannen

När jag kom hem från skolan idag så hängde det en påse på dörren. I påsen ligger det en massa bullar och en lapp. Min söta granne Maj-Britt hade bakat två olika sorters bullar och hängt på dörren till alla grannar. Så himla gullig hon är. Hon brukar också sätta upp ett julkort till alla i hissen vid julen och hon säger att hon ber för alla grannarna varje kväll innan hon ska sova. Så söt hon är!Färdigpluggad

Nu äntligen är jag färdigpluggad, det känns helt fantastiskt bra! Jag har bara en kort bit kvar att skriva, om vad jag tycker om allt PO, PON och Granskningsnämnden för radio och tv på en halv sida. Och så har jag tre kapitel kvar att läsa. Så himla duktig jag har varit! Jag har pluggat konstant, hela dagarna i tre dagar nu. Tråkigt, för jag har inte gjort något annat, men skönt, för att då har jag det gjort. Plus att då vet jag att jag kommer klara av att plugga igen de två veckorna som jag kommer vara borta. Jag kanske till och med hinner plugga lite före nu innan också. Sen när jag har pluggat ifatt allt, då kan jag börja leva ett vanligt, social liv igen!


Plugg plugg plugg

Idag har jag verkligen pluggat hela dagen, jag gick upp klockan nio och har pluggat konstant sen dess. Nu börjar bli trött i huvudet, jag är inte van vid att tänka såhär mycket. Men det är roligt. Jag har lyckats göra klart den första (riktigt jobbiga) uppgiften. Nu har jag bara två kvar, och förhoppningsvis är de mycket enklare. Så nu är den stora frågan, ska jag hitta på något roligt ikväll eller ska jag sitta hemma och plugga? Jag borde egentligen plugga eftersom jag ligger så mycket efter. Men samtidigt kan det vara skönt att komma ut och göra någonting annat. Det är ju ändå lördagskväll...

Vad som händer återstår att se...

Bilder från förra helgen helgen


Rösta

Idag ska jag iväg och rösta, eftersom jag kommer vara i USA den 19:e så kommer jag att rösta idag istället. När jag såg debatten på tv igårkväll så bestämde jag mig definitivt. Det är första gången jag röstar och jag har faktiskt sett till att sätta mig in lite granna i politiken och jag har nu bestämt mig, för det som jag innan trott att jag ska rösta på.

Jag har också en himla massa annat att göra idag, jag måste se till att fixa allt inför skolan. Jag kommer inte hinna allt idag, vilket känns segt, eftersom jag inte kommer att kunna fixa så mycket i helgen, så nästa vecka blir nog en tuff vecka. Men å andra sidan så har jag två veckors underbar semester sen!

Jag blir kattlös igen idag, jag kommer att sakna den lille krabaten, men samtidigt ska deet bli skönt att få städa bort allt hår, att kunna öppna fönstret så jag kan få in lite luft i lägenheten och slippa få fler glas sönderslagna. Men samtidigt kommer det bli ensamt och tomt. Det är så mysigt att ha någon som kommer och hälsar på en när man kommer hem och någon som håller en sällskap.


Student

Jahopp, nu var man student igen då! Det känns jättebra! Jag ligger visserligen efter med två veckor, och har bara nästa vecka på mig, så ska jag vara borta i två veckor till, men jag är glad ändå (och lite stressad). Och idag ska jag iväg och jobba hela dagen, jag känner inte för det längre eftersom jag har så himla mycket att fixa nu, men men. Sånt är livet! Jag får försöka fixa allt i morgon. Livet verkar ju lösa sig ändå!En ny vändning

Just nu verkar det som att livet kommer att ta en ny vändning. Jag hittade några kurser på Linköpings universitet som jag är intresserad av att läsa. Jag mailade och frågade om det finns platser kvar, och det fanns det! Så det verkar som det blir plugg för mig ändå i höst. Nu ska jag bara vänta på att de ska registrera mig, så är jag student igen. Det känns som en stor lättnad, jag slipper gå (minst) två månader utan lön. Vad är det för kurs då? Jo, medie- och kommunikationsvetenskap. Det är ju liksom det jag vill läsa. Så det verkar som om det kommer bli en bra höst iallafall. Skönt!


Tillbaks till verkligheten

Det blev inget pluggande för mig i år. Jag trodde faktiskt att jag skulle komma in som tredje reserv av fyrtiosju, men tyvärr inte. Det känns lite tråkigt, eller ganska mycket tråkigt faktiskt. Ibland så ångrar jag att jag hoppade över Piteå, fast jag tror inte att jag hade stått ut där uppe särskilt länge ändå. Så nu är det att gå tillbaks till verkligheten och jobbet igen. Eftersom jag inte har jobbat på tre veckor så är jag nu riktigt sliten efter att ha jobbat långpass hela helgen.

Jag får väl ta det här året till att jobba sönder mig och tjäna ihop lite pengar, kanske göra någon (mer) resa senare i vår. Så jag överlever nog det här med!