Kattvakt

Nu är jag kattvakt igen åt den här lilla krabaten! Det blir ganska ofta nu för tiden. Det märks på katten att han nog tycker han är borta lite för mycket, för han är inte lika sugen på att hoppa in i buren längre, inte så som han var tidigare. Då var det bara att visa honom buren så kröp han in, men nu måste man trycka in honom.

Men när han väl är här så verkar han ha det ganska mysigt, det kan vara att jag inte är så smidig när jag bär honom som gör att han inte vill vara i buren. Det skumpar nog lite för mycket! Jag tror också att jag ska dra lite nytta av honom i helgen dessutom, han ska nämligen få vara associar till min halloween-outfit på lördag!IKEA

Idag var jag, mamma och pappa en litensväng på IKEA. Vilket shoppingbegär jag insåg att jag har, så jag måste åka dit igen. Vi hade lite andra ärenden att uträtta i Linköping, så vi hade inte så mycket tid att gå runt och titta eller handla några större mängder (tur var väl det). Vi gick en liten sväng på nedervåningen och sedan upp till resturangen för att äta lunch. Sist jag var på IKEA var i San Diego, då vi åt söndagsmiddag med min kusin och hennes familj. IKEA där var precis likadant som hemma. Det var rätt skönt att känna sig hemma för en gångs skull under de två veckorna när man blev bombaderad med nya intryck.Det jag hann med att köpa på vår korta visit på IKEA var en hel del ljus. Bland annat den här ljuslyktan, värmeljus i en större storlek och två olika sorters doftljus. Bär och pepparkakor. Jag har pepparkakorna tända nu och det luktar (l)ju(v)ligt! Så nu är min lägenhet supermysig!

Halloween

Nästa helg är det Halloween och jag sitter och funderar på vad jag ska klä ut mig till. Jag vet iförsig inte vad jag ska göra än, men det verkar som att så många mer verkar bry sig om detta evenemang i år än vad det har varit tidigare år. Så det blir nog inga problem! Det verkar som att det blir att åka ut till Saras land där det går att få det riktigt läskigt.

Så vad ska man klä ut sig till? Jag vill klä ut mig till en läskig figur, det ska vara en kvinna och det ska vara en specifik figur, alltså inte en zombie eller vampyr. Enligt mina efterforskningar så finns det inga onda eller läskiga kvinnor... knappt! Jag har några idéer, men ingen som känns självklar. Är det någon som har något tips?

Det finns ju hur många sådana manliga figurer som helst, som Hitler, Frankensteins monster, Freddy Krueger etc. Men inga kvinnor! Beror det på att det inte finns några onda kvinnor?

En sak som är väldigt bra är att de nu har sett till att Halloween är en helg och Allahelgona en annan, det är hemskt när de två blandas ihop eftersom de är så två vitt skillda saker.Högskoleprov

I morgon är det dags för högskoleprovet - igen! Jag är så trött på det. Jag är fortfarande sjuk, men jag hoppas att jag är tillräckligt frisk i morgon. Dessutom har jag ingen lust och ingen motivation, så oddsen känns inte jättehöga. Sist jag gjorde det hade jag förberett mig en hel del, och då saknade jag 2 svarspoäng för att komma upp i nästa poängnivå. Hade jag fått de två poängen så hade jag varit i Kalmar nu.

Så pressen ökar lite mer bara därför, det här provet avgör om jag kommer in eller inte. Annars får det nog bli Piteå ändå nästa år...

Jag hoppas på att jag har jättemycket tur och lyckas chansa mig till höga poäng. Annars kan jag alltid göra om det i vår... Men ush vad jag inte känner för det!


Halsont

Jag som har hållt mig frisk så länge nu har gått och börjat få ont i halsen. Och alla mina förkylningar börjar med halsont, så vi får se vart detta leder. Men jag har köpt ett par dyra halstabletter så jag hoppas verkligen på att de ska funka. Halsont och huvudvärk... Känns inte bra!

Idag såg jag den första snön, och den första snöstormen för i år. Vet inte om det var någon här i stan, men när jag hade föreläsning i Linköping var det en liten en på kanske två minuter. Den försvann lika fort som den kom. Men men, det var den första snön för den här säsongen iallafall. Nu återstår det att se om det här kommer att bli en ännu kallare vinter än den förra. De säger ju att den ska bli den kallaste på 1000 år och att det ska komma ännu mer snö än förra året. Men som mina släktingar disskuterade på Kajzas födelsedagskalas, så har det inte varit särskilt mycket rönnbär i år, vilket är ett tecken på lite snö. Så vi får väl se om det är bondepraktikan eller de som spår vädret som har rätt i år!


KnytkalasMin tjejkväll som jag hade i lördags vart riktigt lyckad. Det var härligt att se alla gamla vänner igen! Temat för kvällen var knytkalas, och det blev en hel del nya drinkar och lite idéer har man fått. Vilket var meningen! Dock gick det inte att dricka från så stora glas, så 3 cl vart ganska lagom. Annars hade vi nog inte mått så bra!

Hugokön däremot var inte lika rolig, sammanlagt stog vi säkert en och en halv timme i kö för att ta oss in, till garderoben och sen till garderoben igen för att komma ut. Men det finns inte så mycket mer att välja på när det gäller kroglivet i stan... så det är väl bara att vänja sig vid köerna!California