Söka jobb - check

Nu har jag sökt alla de sommarjobb som jag har tänkt mig. Dyker det upp något så kanske jag söker det med. Men det känns himla skönt att kunna bocka av det här från listan. Jag tänker att jag nu har gjort mitt - sedan är det upp till ödet att bestämma vad som händer. Jag får hålla tummarna! 
 
I de senaste dagarnas sökajobb-flyt har jag dessutom sökt tre jobb som inte är sommarjobb, det hade ju varit ännu bättre. Men men, vi får se hur det går!
 
Nästa grej på listan är att söka lägenhet. Ska ta och ringa några hyresvärdar nu direkt! Varför sluta när det går så bra?
 
 

Lena Sundström

I dag var Lena Sundström på skolan och föreläste för oss. En jättebra föreläsning. Hon pratade bland annat om vad hon gjort, om sina dokumentärer och böcker, om främlingsfientlighet och objektivitet. Hon är en riktigt häftig journalist och en av mina förebilder. Så ni kan ju tänka er att det var en inspirerande föreläsning!
 
Det är alltid väldigt mycket värt att gå på gästföreläsningarna och det här var en av de bästa jag varit på. Den var precis vad jag behövde just nu. Bland tvivel och tråkig akademi så känns livet lite trögt just nu, men Lena peppade oss och gav hopp. Hon sa att det såg likadant ut när hon utbildade sig. Att det inte fanns några jobb, men att alla som hon utbildat sig med har jätteroliga jobb i dag.
 
Lena avslutade sin föreläsning med att nämna något som gjorde mig gråtfärdig av lättnad. Jag har den senaste tiden kännt att det här kanske inte är min grej, att jag inte har allt det som krävs för att vara journalist. Det Lena sa var att hon egentligen är ganska blyg av sig, vilket jag också är. Men när hon jobbar, så kommer hon in i rollen och kan vara en jättehård journalist.
 
Det var något som jag längtat efter att höra! Även den tuffaste, hårdaste och starkaste journalist kan egentligen vara blyg.
 
Kanske kommer jag fixa det här ändå?

Det gror!

Jag blev så himla glad när jag såg att den här lilla krabaten har kommit upp! Det gav mig jättemycket vårkänslor. Snart snart börjar det spira där ute. Jag längtar!
 
Det ska också bli spännande att se hur det går för den här lilla burkblomman. Det var en himla kul julklapp som jag fick av min käre bror.
 

Det lilla ger guldkant

Det är det där lilla extra i vardagen som sätter guldkant på tillvaron. Och det ger så himla mycket! Det kan vara att använda det finaste porslinet en vanlig dag, att klä upp sig och bara sitta hemma, strunta i alla måsten och göra ingenting med en kompis eller bara se och njuta av allt det vackra som finns ikring.
Bra kurslitteratur

Vi har läst en riktigt spännande bok i skolan nu. Mannen som slutade ljuga. Den handlar om Sture Bergwall. Det är helt sjukt hur hela den där härvan har gått till. Jag kan verkligen rekommendera er att läsa den!
 
Den är helt i linje med mitt nyårslöfte. Att bli allmänbildad. Så jag ska se till att läsa fler sådana här böcker i fortsättningen. Det är himla härligt att läsa!
 
 

En tur i skogen

Nu har jag, Karin och David varit ute på en skidtur i skogen. Det var varmt och härligt ute, noll grader, så det var en perfekt dag för att åka!