Tidningsjournalistik

Idag har den andra kursen, tidningsjournalistik börjat. Och vilken skillnad det är från den som vi hade tidigare i veckan! Så himla mycket roligare! Vi har gått igenom kursen och alla moment och så har vi fått göra en övning där vi skulle intervjua varandra.

Vi blev först uppdelade två och två och så skulle vi göra en intervju. Av det som vi fick fram i intervjuerna skulle vi skriva en liten text om. Men det fick bara vara om en av de sakerna som intervjupersonen tog upp. Man fick heller inte fråga personen om ytterligare frågor utan enbart använda sig av det man hade. Det var riktigt roligt! Det var också väldigt spännande att få en text utav det man sa, man får en förståelse för hur det är att bli intervjuad.

Den här texten skrev David om mig:

Att vara inom showens magiska värld är något Karolina älskar. Både att själv stå på scen och att känna publikens applåder, samt att arbeta bakom kulisserna och göra showen till den bästa möjliga.

Hon har tidigare varit engagerad i en show nere i Norrköping. Där jobbade hon både med smink, och att stå på scen och dansa själv.

"Jag gillade atmosfären och dansen i sig var, och är, ett stort intresse."

Det ger helt klart en ny bild av "showbiz" att vara med i bägge delar, och det skapar en större förståelse kring arrangemanget samt skapar bästa förutsättningarna för en lyckad företällning.

Det går alltså att känna sig inblandad, trots att man enbart har som uppgift att sminka dansarna. Det man gör påverkar showen. Och fel nere i logen kan betyda fel på scen. Samma gäller dem som dansar. Gör man fel så blir det fel.

Man är inblandad i showen, i olika grad. Men allt påverkar resultatet.

Atmosfären som byggs upp av allas medverkan i showen var något Karolina älskade.

Hon hade heller inte problem att växla mellan olika arbetsuppgifter. Allt påverkar. Allt ingår i atmosfären.

Teater, dans, musik. Atmosfären kring alla dessa produktioner är något Karolina alltid kommer att minnas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback