Den här dagen har verkligen varit jättelång

Den här dagen  har (nästan) enbart bestått av filmande. Trots att det har tagit hela dagen, har vi inte alls mycket material. Kanske 15-20 minuter. Den största delen av tiden har gått åt till planering, ljusinställningar, funderingar kring bakgrunder och basketspelning.

Mycket tid har också gått åt till att bära runt på alla grejer. Det kanske inte låter som så mycket. Men en kamera, ett stativ och ett ljuskit väger en hel del. Det blir särskilt jobbigt om det är svinkalt ute och platsen vi ska filma på ligger långt bort. Ett särskilt tack vill jag rikta till pulkan Thomas, som hjälpte oss med att bära (inte utan gnäll, ska påpekas) väskan med ljuskittet.

Jag är tveksam på om tv verkligen är något medium för mig. Efter idag känns det dels för tugnt, men också för krångligt. Det är skillnad för en skrivande journalist som egentligen enbart behöver en penna och ett block. Kanske en kamera. Som tv-reporter behöver du ha koll på all teknik, se till att luset är bra, att ljudet inte låter konstigt, att bakgrunden fungerar, att vitbalansen är inställd, att fokus ligger rätt... Och så vidare!

Som sagt, det har varit en väldigt lång dag. Även om det har varit roligt. Värre är att mikrofonen på kameran inte har fungerat, så vi har inget bakgrundsljud alls! Känns sådär. Risken är stor att vi behöver göra om alla klippbilder. Chansen är stor att vi struntar i det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback