Norrlänningar - Sörlänningar

När jag i höstas flyttade upp hit skrattade jag - liksom många andra av oss sörlänningar - åt norrlänningarna här. De vet knappt vad ett systembolag är - alla dricker hembränt. De flesta bränner det dessutom själva i sina uthus. De går klädda i rutiga flanellskjortor. De ordnar tillställningar som renrajder, jojkbattle och snöbolls-SM. Deras fritid består enbart av vintersport, jakt eller fjällvandring.

Nu när vintern har kommit så skrattar norrlänningarna åt oss sörlänningar. De skrattar åt oss för att vi aldrig har åkt skoter. De skrattar åt vår förtjusning när vi ser en spark eller när vi inser att en snöslunga är något som alla villaägare har. För dem är det som att man skulle bli helt exalterad av att se en cykel.

Nu när vintern kommer får vi skämmas över att vi inte vet hur man klär sig när det är kallt. Att vi tror att det är viktigare att vara snygg än varm. Rutiga flanellskjortor är förövrigt mode just nu. Att ta tillvara på vår natur och de möjligheter den har, ja det är då inget som vi gör söderut. Men här har man en annan förståelse för hur viktigt det är att ta tillvara på det man har!

Ja tji fick vi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback